Dodaj do ulubionych

Ogladałam Prezesa i PiS przed pałacem

10.08.10, 10:12
Włączyłam celowo tak wczesnie TV -zenada . I tak będzie do zas....j
śmierci pana JK?aga
Obserwuj wątek
    • eurytka Re: Ogladałam Prezesa i PiS przed pałacem 10.08.10, 10:42
      Żałoba trwa mniej wiecej rok
      i jest to proces naturalny,
      który trzeba przejść by się ze śmiercią bliskich oswoić.
      Niektórzy nie oswajaja i nie godza sie nigdy.Innym wszystko jedno.
      Widziałam tylko końcówke,
      jak wstawał, przeżegnał sie.
      Było pełno fleszy
      nie wiem co za sensacje tam były.
      • pia.ed Re: Ogladałam Prezesa i PiS przed pałacem 10.08.10, 12:03

eurytka napisała:
        > Żałoba trwa mniej wiecej rok
        > i jest to proces naturalny...
        >

Tylko zalobe powinno sie nosic w sercu, a nie manifestowac
        jej.
        Dawno temu wdowa powinna nosic sie na czarno przez rok po smierci
        meza
        (nie wiem jak bylo w przypadkach innych czlonkow rodziny)
        i nosila sie, mimo ze byc moze czula tylko ulge,
        ze nareszczie pozbyla sie tyrana z domu.

PS. Nie ogladalam tego z Kaczynskim, wlasnie weszlam na net
        aby dowiedziec sie jak ta manifestacja sie zakonczyla
        wink
        • eurytka Re: Ogladałam Prezesa i PiS przed pałacem 10.08.10, 16:06
          Ty Pia.ed, nie znasz polskich realiów.
          Jak sobie ludziska jedno miejsce do oddawania hołdu upodobia,
          to beda to czynic czy jest tam krzyż,
          czy go nie ma.
          A jak nie ma , to sobie ułożą z kwiatów lub ze zniczy.
          troszkę historii, to ja znam.
          • pragata Re: Ogladałam Prezesa i PiS przed pałacem 10.08.10, 18:32
            ...wszyscy mamy chyba już serdecznie dość popisów PiS i ich harcerzy.
            A wszystko na to wskazuje,że tak będzie jak aga napisała;
            zastanawiam się co to będzie potem.....druga Grabarka?....
          • anoagata Re: Ogladałam Prezesa i PiS przed pałacem 10.08.10, 19:26
            • anoagata Re: Ogladałam Prezesa i PiS przed pałacem 10.08.10, 19:36
              Tak,Eurytko masz rację,bo znam takie powiedzenie *jak się nauczy to śpi i
              mruczy*Podsłuchałam,rozmowę z pod krzyż; baba mówi do dziennikarza,że pan mówi
              po polsku to nie znaczy,że pan jest Polakiem,a może pan jest synem policjanta??
              a może pan jest synem byłego zomowca i co pan jest Polakiem?? widzi pan mogę
              mieć rację!Tak myślę o tych powodziach...
              • pia.ed Pomnik przed palacem ... 11.08.10, 15:15
                www.pardon.pl/artykul/12143/palikot_pokazuje_pomnik_lecha_kaczynskiego_zobacz

https://e.pardon.pl/pa780/608e16a10015f5c04c5901a8
                • eurytka Re: Pomnik przed palacem ... 11.08.10, 16:41
                  Ciekawe w czym Palikot jest lepszy od nich?
                  www.youtube.com/watch?v=rGMQLZNW8W0&feature=related
                  www.youtube.com/watch?v=g5Lnf5N2S8Q&feature=related
                  • eurytka Re: Pomnik przed palacem ... 11.08.10, 16:48

Obejrzyj dlaczego tak nienawidza PiS'u
                    www.youtube.com/watch?v=QIZ4NCOIRdc&feature=related
                    • pan666 Re: Pomnik przed palacem ... 11.08.10, 17:55

www.youtube.com/watch?v=QIZ4NCOIRdc

przyjzyjcie sie tym ludzom uwaznie,Tuskowi tez
                      cholerka jaki koszerny wyglad,cala reszta rowniez ...

.. czyzby dlatego ze wedlug Bismarcka polacy
                      niepotrafia rzadzic sie sami ??? sad
                      • eurytka Re: Pomnik przed palacem ... 11.08.10, 18:57
                        Co ty człowieku ludzi po wygladzie oceniasz?
                        Własnie dlatego Kaczyńscy to ziemniaki, kartofle a nie patrioci,
                        bo ludziom myslec sie nie chcesad
                        Bolki, sb, im ciagle nie jest źlesad
                        Masz wogóle siłę by wszystkie odcinki"nocnej zmiany" przetrawić?
                        Czy tylko tak lekko, bezmyslnie i powierzchownie?
                        Jak wiekszość, która w sumie nie wie co i kogo popiera.
                        • adria231 Re: Pomnik przed palacem ... 12.08.10, 17:34
                          Ten pomnik przed pałacem potrzebny jest,by partia,która przegrała
                          wybory miała gdzie lansować się przez długie lata: comiesięczne
                          obchody katastrofy ,urodziny,imieniny prezydenta wszechczasów,jego
                          brata, jego mamy , itd,itd....Tu nie chodzi o krzyż.Ten krzyż jest
                          tylko narzędziem w rękach świętokradcy, kimkolwiek on
                          jest.Także "obrońcy krzyża" są tylko narzędziami nieuczciwego
                          człowieka.
                          • eurytka Re: Pomnik przed palacem ... 12.08.10, 19:58
                            Przed pałacem nie tylko ludzi z PiS'u widziałam.
                            • anoagata Re: Pomnik przed palacem ... 12.08.10, 21:43
                              Nie chcę sie powtazrzać ale coś w tym jest co pisze Adria.Eurytko,ze
                              widzialaś...to czyli co??oceniasz całą sytuację?
                              • eurytka Re: Pomnik przed palacem ... 12.08.10, 22:11
                                Myślałam, ze w starszym wieku jest się mądrzejszym.
                                www.youtube.com/watch?v=o-nzEBqxkWA
                                Oni, ani starych, ani młodych komuchów jednak nie uznają.
                                • eurytka Re: Pomnik przed palacem ... 12.08.10, 22:23
                                  Albo to, żenada po prostu.
                                  www.tvn24.pl/-1,1668969,0,1,tablica-zawieszona-uleglismy-szantazowi,wiadomosc.html
                                  Widziałam tam wdowca po Szymanek-Deresz i innych ludzi, którzy stracili
                                  bliskich.(nie tylko prezydent zginął! 10.04.2010
                                  Dobrze babcia jakaś powiedziała, ze swoje portrety, to by wieszał juz od razu.
                                  Pietrzak madrze gada, tu i w innych odcinkach:

www.youtube.com/watch?v=VAwY8xXNwI4&feature=related
                                  i mądrze śpiewa:
                                  www.youtube.com/watch?v=kWhQIfp9iwM&feature=more_related
                                  • anoagata Re: Pomnik przed palacem ... 12.08.10, 22:41
                                    Pietrzak gadał i śpiewał dobrze ale w innych czasach,powinien się zreformować
                                    ale tego nie uczynił,niebieskich nie odtwarzam,pozdrawiam.
                                    • eurytka Re: Pomnik przed palacem ... 12.08.10, 22:56
                                      Nie znęcaj się już nad Jarkiem.
                                      Pamiętaj, że wszyscy umrzemy.
                                      Również pozdrawiam.
                                      • dede43 Re: Pomnik przed palacem ... 13.08.10, 07:27
                                        Oczywiście, że wszyscy umrzemy, ale czy na pewno trzeba burzyć Pałac Prezydencki by zrobić miejsce na Mauzoleum Lecha i ofiar katastrofy? Uważam, że tablica przy Krakowskim Przedmieściu, planowane tablice w sejmie i pomnik na Powązkach to tak akurat. Razi mnie nawet tablica w katedrze polowej WP. To nie miejsce dla cywilnych ofiar cywilnej katastrofy samolotu.
                                        • zajbel Re: Pomnik przed palacem ... 13.08.10, 09:10
                                          Mam dość tego krzyża i tych obrońców. Czy nie przyszło wam na myśl że to co robią ci ludzie i Pis to po prostu czystej wody balwochwalstwo? pogaństwo? łamanie przykazań bożych/ Czy widziałyście że na tym krzyżu nie ma Jezusa? To nie jest krucyfiks czyli wyobrażenie męki Chrystusowej . to jest kawałek drewna zbity na krzyż z przyczepionym zdjęciem Kaczyńskiego do którego modla sie ci niby-obrońcy. I to ma byc coś co warto pokazywać? Dlaczego Jarosław składa tam wieńce? Czy to tam rozbił się samolot? Jarosław też modli sie do brata? Czym ten brat tak sie zasłużył dla kraju? Kłótniami o wszystko? Dlaczego sprawcy wypadku należą się takie honory? Wawel to za mało? A co z ofiarami? Czy ten kraj nie zasłużył na spokój? Mam tego dość . Chyba też zacznę protestować.
                                          • mala200333 Re: Pomnik przed palacem ... 13.08.10, 15:05
                                            Podwyzki cen. Powodzie....
                                            Tak, ten kraj potrzebuje SPOKOJU!!
                                            Pozdrawiam
                                          • dede43 Re: Pomnik przed palacem ... 14.08.10, 07:56
                                            zajbel napisała:

> ... Dlaczego Jarosław składa tam wieńce? Czy to tam rozbił się samolot?

Bo do Smoleńska lub na Wawel daleko, zainteresowanie mediów byłoby minimalne.
                                            • mala200333 Re: Pomnik przed palacem ... 14.08.10, 18:56
                                              To wszystko tylko polityka..Panie polityka....
                                              A podatnik za ochrone tych manifestacji itd...placi.
                                              • eurytka Re: Pomnik przed palacem ... 15.08.10, 01:13
                                                Ja tak różnie myślę.
                                                Czasem mi się jaka nowa myśl wykluje to wpisuję.
                                                Kto chce tego pomnika?
                                                Ja nie chce! żeby tam on stał.
                                                Dość mam też pomników papieża wszędzie gdzie się da,
                                                choć papieża bardzo cenię.
                                                Nikt się mnie nie pytał, czy ja chce Lecha Kaczyńskiego na Wawelu,
                                                Nikt też o pomnik mnie się nie pyta, tam w tym miejscu.
                                                Kupcza tym krzyżem i chca nie wiedziec czego.
                                                Garstka ludzi, kierowana z zewnątrz?
                                                Co by to było,
                                                gdyby tak Jarek wygrał?
                                                Pewnie pomniki byłyby wszędzie.
                                                Rozumiem żałobę i stan psychiczny tego człowieka,
                                                nie szydzę sobie z niego ani z innych, którzy stracili bliskich.
                                                Uważam, ze pomnik przed pałacem,
                                                to nie jest właściwe miejsce.
                                                Godniejszy i najgodniejszy jest Wawel.
                                                To powinno wystarczyć,
                                                ale oni ciągle chcą więcej i więcej.
                                                Mam już serdecznie dość tego tematu.
                                                • zajbel Re: Pomnik przed palacem ... 15.08.10, 12:43
                                                  To dlaczego pchał brata na Wawel? Nie wiedział że za daleko? Wiem że liczył na prezydenturę i wtedy mógłby robic co chce ale opatrzność boska i nasz zdrowy rozsądek nas od niego uchroniły
                                                  • eurytka Re: Pomnik przed palacem ... 15.08.10, 19:49
                                                    Np właśnie,
                                                    dobrze lud wybrał.
                                                    Mógłby się pofatygować choć z raz na Wawel,
                                                    na mogiłę,na grób brata a nie pod krzyż chodzić...
                                                  • pragata Re: Pomnik przed palacem ... 16.08.10, 00:05
                                                    ...ale to wygodne było z okna na krzyż spoglądać...

A teraz nowemu wygodnie nie jest....
                                                  • adria231 Re: Pomnik przed palacem ... 16.08.10, 07:18
                                                    Niedawno obchodziliśmy piękną rocznicę Grunwaldu.
                                                    Nasz prezydent powinien wziąć przykład z Jagiełły i pogonić tych
                                                    krzyżaków.Sytuacja pod pałacem i brak zdecydowania ze strony władz
                                                    sprawia ,że czuję się głęboko zażenowana tym bezprawiem.
                                                  • henryk245 Re: Pomnik przed palacem ... 18.08.10, 18:00
                                                    fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/BTLJ44kIubdKIAKALA.jpg
                                                    .. hmm,teraz wiem jak sie pisze "sajgonki" po japonsku

Pzdr.
                                                    "narcis_d"
                                                  • pragata Re:Henryk245.... 18.08.10, 18:36
                                                    ....problem poważny masz henryku,odpowiadam w osobnym wątku jako,że nijak się ma
                                                    do tematu głównego....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka