Dodaj do ulubionych

z widokiem na twoje uszko

26.10.10, 09:12
Pod tym tytułem w "Wysokich obcasach" jest artykuł o Agnieszce Osieckiej i Jeremim Przyborze. Czytałam i po sercu mnie drapało, bo to niemal rówieśniczka i taka zwyczajna i kochana.aga
Obserwuj wątek
    • pragata Re: z widokiem na twoje uszko 26.10.10, 18:49
      ...Aga,
      daj linka,sama chcesz nam opowiadać jego treść?......!!!
      • ewa9717 Re: z widokiem na twoje uszko 26.10.10, 19:54
        Ucho, nie uszko. Ani Osiecka, ani pan Przybora nie mieli w życiu predylekcji do nadużywania zdrobnień.
        forum.gazeta.pl/forum/w,933,117703960,117703960,Z_widokiem_na_twoje_ucho.html
    • mala200333 Re: z widokiem na twoje uszko 26.10.10, 20:50
      Byla narzeczona Hlaski byla kochana przez wielu Panow jak widze...
      • pia.ed Re: z widokiem na twoje uszko 27.10.10, 23:19
        Narzeczona Hlaski??? Co ona mogla miec z nim wspolnego?
        • mala200333 Re: z widokiem na twoje uszko 27.10.10, 23:56
          Spotkali się na początku życiowych dróg. Wielka poetka i pisarz niepokorny. Oboje utalentowani, kochliwi, niespokojni. Piękni dwudziestoletni. Czy ich miłość przetrwałaby, gdyby nie żelazna kurtyna? Nie dane im było tego sprawdzić.
          Twarz rozgrymaszonego bachora, figura cowboya, ręce Madonny. Wyższy był od naszego pokolenia o pół głowy. A ja przy nim jak mysz polna – tak o Marku Hłasce pisała Agnieszka Osiecka. Jesienią 1956 r. odniosła mu książkę pożyczoną przez jej koleżankę. Tak się poznali. Ale spotkaliby się i tak: on bywał na spektaklach STS-u, do których ona, 20-letnia studentka dziennikarstwa, pisała „bzdety liryczne”.

www.kobieta.pl/gwiazdy/emocje/zobacz/artykul/agnieszka-osiecka-i-marek-hlasko-o-milosci/ ... wiecej...
        • pragata Re: z widokiem na twoje uszko 28.10.10, 18:11
          ...Aga,
          czytałam,przeczytałam i nie chciało mi się wracać do kompa...
          Drapie po sercu i po pamięci,bo pamiętam,że te wszystkie utwory poetyckie tak jakoś odbierałam bardzo osobiście i chyba nie tylko ja.A tu oni do siebie,a nic nam nie było wiadomo i tak jak w życiu-gdzie za dużo poezji i patrzenia w niebo,tam w realu nici...
          Oj smutne to ....
          • aga-kosa Re: z widokiem na twoje uszko 28.10.10, 19:57
            .....
            " a mnie wspominaj czule, że rzadko tak się śniłam a przecież byłam, przecież byłam....."
            Chciałabym aby mnie ktoś wspominał, że przecież byłam.Dlatego czerpię z życia pełnymi garściami i daję z siebie ile tylko można dać.aga
            • pragata Re: z widokiem na twoje uszko 29.10.10, 21:34
              ...Tobie dobry Pan Bóg sypnął talentami pełnymi garściami,a nie wszystkim tak się akurat dostało,a gdzie ja byłam i za czym wtedy stałam i czego to chciałam?.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka