21.10.12, 19:29
Ale nie te z Pink Floyd - nasze mury, nasze płoty kargulowe smile padną kiedyś ? słucham nieraz Jacka Kaczmarskiego a dziś wyjątkowo Przemka. Dwóch Bardów ,herosów pierwszej Solidarności. Pierwszej bo tę drugą założyła bezpieka. Dlatego nie zapisałem się do niej. Pozostałem w tej pierwszej. Z marszu smile bo z opozycji do banicji smile a jak Wasze losy po Magdalence ? śmiało kochani śmiało smile

Obserwuj wątek
    • amityr Re: Mury 21.10.12, 20:15
      Kaczmarek był to swego rodzaju talent. Ale w Paryżu poległ.Strasznie dużo palił a nie mógł się nauczyć w ząb po francusku. Po fajki musiał kol biegać. No i w końcu załatwił go znachor w Polsce.. Taki mądry facio i dał się podejść. Wiadomo w chorobie człowiek łapie się brzytwy.
      • amityr Re: Mury 21.10.12, 20:20
        Jeszcze jedno. Wiesz kto załatwił Solidarność i jedną i drugą ? Powiem tak. A wiesz po co ma kowal szczypce ? Żeby się nie parzył. Więc tacy w jarmułkach znaleźli sobie elektryka i niech bzyka.
        • iryska2604 Re: Mury 21.10.12, 20:41
          Błagam - nie upraszczaj! Wiadomo ze system musiał pasć. A nas , zwykłych ludzi przepełniła wtedy nadzieja. Nie bardzo chcę o tym mówić bo prędko sie zawiodłam, pierwsi działacze poszli szybko w odstawkę.Pracowałam w duzym zakładzie , przeżylismy tam strajki, zomo... Potem zaczęła sie prywatyzacja, ideały poszły w kąt.Zaczęło sie liczyć koryto.A szafę z podwójnym dnem i skrytkami trzeba było wyrzucić.
    • alfredka1 Re: Mury 21.10.12, 20:16

Dla mnie i naszych przyjaciół nie ma tej drugiej. Była jedna, najprawdziwsza i .......sad((
      • 777.czarek Re: Mury 21.10.12, 20:36
        To tak jak dla mnie, tylko ta pierwsza. Szczera do bólu z wielkimi nadziejami zapijana alkoholem i nawet w stanie wojennym krzewiona po kątach i po krzakach. Gdy piło się wódkę po robocie i mówiło - w mordę jeża prezc z komuną !!! ludzie byli życzliwi i lichwiarze też czasem. A dziś ? krewa. Psia jego mać. Nie ma już fabryk /Waryńskiego gdzie wiele lat arbajtowałem/ nie ma krzaków gdzie wódę piliśmy imieninówkę. Nie ma już nic. Jest pustka. Jest III RP. Państwo którego nie ma. Ale jest - atrapa smile buhahaha
        • www.piotr.26 Re: Mury 21.10.12, 20:48
          Panstwo ktorego nie ma,atrapa.777.czarek mocne,tak POddalismy sie bez wystrzalu....
        • jaga_22 Re: Mury 21.10.12, 20:50
          Czarku, ,to jest tylko Twoja tęsknota za młodością.wink
          Wczoraj dzwoniła kobieta do "szkiełka" miała 84 lata,
          jak ona pięknie mówiła o Polsce i o rządzie.Nie rozumie ludzi,którzy tak źle życzą.
          Ja też nie rozumiem.
      • 777.czarek Re: Mury 21.10.12, 20:42
        Udzielałaś się w opozycji Alfredko ? przepraszam że pytam nie musisz odpowiadać. Cz.
    • murcza Re: Mury 21.10.12, 21:03
      Wydmuchali was jak wydmuszki z jajek się wydmuchuje. Banda pijaków ,rozrabiaczy i nierobów. A teraz kundle skowyczą. Stale źle.RPL nie. RP też nie .
      • 777.czarek Re: Mury 21.10.12, 21:13
        Tak ,zostałem wydmuchany - przez Bolka bo jemu zawierzyłem. Swoim życiem swoją rodziną i swoją przyszłością. Na ful wypas Mu zawierzyłem. W dwadzieścioro jeden przykazań uwierzyłem i pierdoły Bolka uwierzyłem bo nie wiedziałem wtenczas że Wałęsa gra na dwa fortepiany. Kuźwa jego mać !!! gazetki składki odbieranie prasy i drukowanie. A dziś Kiszczak i Jaruzel to ludzie honoru smile kapusie są autorytetami bo zapomnijmy o przeszłości. Rzygać się chce sad
        • jaga_22 Re: Mury 21.10.12, 21:30
          I po co takie głupoty gadać? Nie dosyć ludzi skrzywdzono przez listę Macierewicza?
          Ile trzeba było zapłacić za pomówienia? a jemu włos z głowy nie spadł
          • 777.czarek Re: Mury 21.10.12, 21:43
            Byłem w opozycji Jaga, w Waryńskim w Wawie. Co to Ciebie obchodzi powiesz prawda ? mnie obchodzi. Bo kuźwa jego miałem wizję o co walczę czy Ty to kumasz ??? co mnie obchodzi Macierewicz czy kaczor jeden czy drugi !!!!! mam to gdzieś, w dupieeee !!! bo nie o to dupy nadstawiałem nie o to. Kuźwaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!
            A Popiełuszko a JP2 - olać tak ? nigdy.
            • jaga_22 Re: Mury 21.10.12, 22:03
              "A Popiełuszko a JP2 - olać tak ? nigdy. "

Czarek,ale dlaczego olać,chyba już późno,bo coś nie kumam?wink
              • 777.czarek Re: Mury 21.10.12, 22:07
                Przepraszam ale czemu późno ? bo na prawdę nigdy nie jest za późno smile wyjaśnisz ? pzdr.
                • jaga_22 Re: Mury 21.10.12, 22:11
                  "A Popiełuszko a JP2 - olać tak ? nigdy. "

noo mam z tym kłopot ,bo nie wiem kto chce olać i dlaczego ? wink
                  • 777.czarek Re: Mury 21.10.12, 22:23
                    Mamy problem. Z bardzo prostymi sprawami. Wyłączam się Jaguś oki ? jakieś pytanko chętnie odpowiem. Np gdzie są akta Bolka które ten wyrwał z teki będąc bolszewickim rezydentem w III RP - pa piękna smile
                    • jaga_22 Re: Mury 21.10.12, 22:32
                      Może i wyrwał,ale ze strachu,przecież to wszystko spreparowane.To,że
                      w pewnym momencie grał na dwa fronty,to tez nic dziwnego w tamtym czasie.
                      no to dobranoc.
                      • 777.czarek Re: Mury 21.10.12, 22:34
                        Oj Jaguś Jaguś wróć na właściwe smile buziaki i pa. Cz.
                        • alfredka1 do Czarka 21.10.12, 22:58

Udzielała się cała nasza trójka. Wodnik przewozil materialy do Giedroycia /potem g zawiesieli na cały rok w pływaniu/ Ja zajmowałam się tekstami do naszych gazetek ,a Wędrowiec rozprowadzał, oczywiście po powielaniu /wiecie co to deneturat//?
                          • 777.czarek Re: do Czarka 22.10.12, 05:05
                            To nie były zwykłe rzeczy - wtedy. Odniosę się po powrocie oki ? teraz jedziemy z Janeczką na grzyby smile ps. Bądź dumna bo masz z czego. Wodnik również. Cz.
                            • 777.czarek Re: do Czarka 22.10.12, 14:04
                              Pierwszą Solidarnością byłem zafascynowany jak....najprawdziwszą niepowtarzalną miłością smile wsiąkłem w Nią po całości. Gdy wybuchł stan wojenny byłem w rozpaczy, strasznej rozpaczy. Mimo że było to mówiąc krótko niebezpieczne i to ja nosiłem emblemat Solidarności i krzyżyk na drugiej klapie - aż do 89. Koledzy mówili, Czarek daj spokój po co ci to nie ma szans komuna rządzi !!! ja robiłem swoje. Prasa składki Solidarność - SOLIDARNOŚĆ !!!!!! tylko Ona się liczyła. Jeszcze wtedy nie wiedziałem że Wałęsa to zdrajca, wtyka bezpieki w związku. CDN.
                              • alfredka1 Re: do Czarka 22.10.12, 14:36

Kończę dyskusję. Wałęsa to nie Bolek.!!!
                                PO zostawmy w spokoju. Żal mi Unii Wolności. KLD ją rozwaliło i do dzisiaj to boli.
                                Księdza Jerzego i Papieża też zostawmy w spokoju.

Dla mnie X.Popiełuszko to prawie święty a co do papieża to sie powstrzymam. Ale trzeba przyznać, że zrobił porządną polityczna robotę.

Narazie opuszczam to Forum ale wrócę smile)
                                Stan zdrowotny i zbytnia nerwowość nie działa dobrze ani na Was ani na mnieJacek Kuroń, nieodżałowanej pamięci Zosia Kuratowska, Ania Krzyżanowska /mój Tato był u Jej Taty w partyzantce Wileńskiej./
                                ach, żeby wszystko było jasne - wśród naszych Przyjaciół jest wielu Żydów i nic ich nie różni od Ciebie czy innych porządnych ludzi.
                                • anerim Re: do Czarka 22.10.12, 15:07
                                  alfredka1 napisała:

>
                                  > Kończę dyskusję. Wałęsa to nie Bolek.!!!
                                  > PO zostawmy w spokoju. Żal mi Unii Wolności. KLD ją rozwaliło i do dzisiaj to b
                                  > oli.
                                  > Księdza Jerzego i Papieża też zostawmy w spokoju.>
                                  > Dla mnie X.Popiełuszko to prawie święty a co do papieża to sie powstrzymam. Ale
                                  > trzeba przyznać, że zrobił porządną polityczna robotę
                                  >
                                  > Narazie opuszczam to Forum ale wrócę smile)
                                  > Stan zdrowotny i zbytnia nerwowość nie działa dobrze ani na Was ani na mnieJace
                                  > k Kuroń, nieodżałowanej pamięci Zosia Kuratowska, Ania Krzyżanowska /mój Tato b
                                  > ył u Jej Taty w partyzantce Wileńskiej.
                                  > ach, żeby wszystko było jasne - wśród naszych Przyjaciół jest wielu Żydów i nic
                                  > ich nie różni od Ciebie czy innych porządnych ludzi

Wróć szybko Alfredko do zdrowia i tu!
                                • 777.czarek Re: do Czarka 22.10.12, 15:07
                                  Pzdr Alfredko smile oczywiście że Wałęsa to nie Bolek - ja nim jestem bo ja w totolotka wygrywałem i ja szybciutko spółdzielcze mieszkanko dostałem i do zakończenia strajku namawiałem i kumpli ze stoczni sprzedawałem itd itp smile wszystkiego dobrego Alfredko. Cz.
                                  • 777.czarek Re: do Czarka 22.10.12, 15:13
                                    Możesz gniewać się na mnie ale jeśli chodzi o Panią S to jestem bezkompromisowy, przepraszam. Pierwsza Solidarność to moja wielka miłość i tak pozostanie. Pierwszy Maja 1892 i później. Pałki i gaz. Nikt mi tego nie odbierze a zwłaszcza tacy zdrajcy i dekownicy jak bronek donek i spółka..
                                    • jaga_22 Re: do Czarka 22.10.12, 18:36
                                      Brawo Alfredziu http://s19.rimg.info/fc4a1b028f2918f4f4c050cc86d6865e.gif ,życzę zdrówka i wracaj jak najprędzej.kiss
                              • 1.kolczatka Re: do Czarka 22.10.12, 14:40
                                A co dała nasza walka ? mi nic. Zaangażowałem się na full wypas i gówno z tego. Po 89 tym w zakładzie struktury związku opanowali postkomuniści to samo z dyrekcją. Dyrektorem zakładu został były I Sekretarz Komitetu D. Wawa Wola. I co dalej ? wiadomo smile walka z tymi co kiedyś w opozycji. Coś jak zaplute karły reakcji. Dostałem blokadę na waloryzację i podwyżkę płac, wpadłem w cholerną nędzę na jakiś czas bo wykaraskałem się. Zostałem ja moi koledzy z opozycji zaplutymi karłami. W demokratycznej i wolnej Polsce smile
                                • 777.czarek Re: do Czarka 22.10.12, 14:46
                                  Kolczatka to ja sorki.
                                  • 777.czarek Re: do Czarka 22.10.12, 18:47
                                    i dupa blada. Byłem w opozycji byliśmy w opozycji ten ma order tamten ma order a tamtego wydymano. Pa. Czarek który na to sra. Na to wszystko bo ma swój honor. Pa.
      • amityr Re:Mury 22.10.12, 19:34
        A ja kombinuję o co wam wszystkim chodzi? Nie jest tak źle. Ludzie myślą jeszcze innymi kategoriami niż na zachodzie , bo od razu jak to mówią Krakowa nie zbudowali.To jeszcze jest taki tygiel w którym się ciągle ta nowa Polska smaży. Na razie wysmażono Amber Gold . Może i w końcu jak dobrze pójdzie ,to i prawdziwa RP powstanie.
        • iryska2604 Re:Mury 22.10.12, 19:50
          Czarek. za bardzo sie podniecasz.Nie gniewaj się ale nie tylko ty działałeś, nie tylko ty masz zal - ale to nie powód zeby mi tu forum rozwalac i podzegac do jakiejs rewolty.Dyskutujmy ale zachowajmy umiar. Własnie to nas chyba cechuje - lubimy machac szabelką. Zyjemy tu i teraz, wyzej d........nie podskoczysz a zresztą ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka