enancjo 02.07.02, 08:24 .. witam wsiech .. TAAAAAKI mialem weekend .. .. milego wtorkowania.. Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 08:37 laelia napisał(a): > cześć > fiu...fiu :)))) .. ca va !!! .. a umiesz to powiedziec po francuuuuskuuuuu ...Uuuu LA LA FIU' Fiu'... Merci Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 08:40 mój francuski akcent wymaga nieustających ćwiczeń, zwłaszcza, że do perfekcji opanowane mam aż jedno zdanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 08:56 .. moj tez i zgadze sie, cwiczac trzeba delikatnie jezyczkiem dotykac przedniej czesci podniebienia i z lekutkim cieplym wydechem wymawiac z taka "petit" nosowa tonacja .. Enancjo laelia napisał(a): > mój francuski akcent wymaga nieustających ćwiczeń, zwłaszcza, że do perfekcji > opanowane mam aż jedno zdanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 09:17 i koniecznie trzeba ćwiczyć z partnerem :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 09:38 laelia napisał(a): > i koniecznie trzeba ćwiczyć z partnerem :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 09:42 enancjo napisał(a): > laelia napisał(a): > i koniecznie trzeba ćwiczyć z partnerem :) .. delikatnie wprowadzajac go w tajniki jezyka :)) Enancjo PS: cosik mi sie poprzedni zle wyslalo .. pewnie z wrazenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 09:50 Bonjoure monsieure Enancjo!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 09:52 Bon BON ... Mslle Samanta' Enancjo Gość portalu: samanta napisał(a): > Bonjoure monsieure Enancjo!:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 09:51 .. jak by w rabar strzelilo !!!! Enancjo laelia napisał(a): > było piorunujące? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 10:00 I takie miało być :) Możesz teraz do woli rozmyślać o tym jak potrafię posługiwać się językiem francuskim :))) enancjo napisał(a): > .. jak by w rabar strzelilo !!!! > Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 10:04 .. rozmyslac .. to ciut malo, ale np marzyc, fantazjowac po francuskuuuu .... laelia napisał(a): > I takie miało być :) > Możesz teraz do woli rozmyślać o tym jak potrafię posługiwać się językiem > francuskim :))) > > > enancjo napisał(a): > > > .. jak by w rabar strzelilo !!!! > > Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 10:22 wyobraźnia jest podstawą nauki każdego języka, tym co wyróżnia prawdziwego artystę :) enancjo napisał(a): > .. rozmyslac .. to ciut malo, ale np marzyc, fantazjowac > po francuskuuuu .... > Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 10:50 .. czyli jezyk pedzlem mojej ... wyobrazni.. .. chcialoby sie byc wirtuozem .. Enancjo laelia napisał(a): > wyobraźnia jest podstawą nauki każdego języka, tym co wyróżnia prawdziwego > artystę :) > > enancjo napisał(a): > > > .. rozmyslac .. to ciut malo, ale np marzyc, fantazjowac > > po francuskuuuu .... > > Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 10:57 ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć, to jedyne wyjście :) i jakie przyjemne w dodatku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 11:13 .. wirtuoz z reguly gra na kilku instrumentach jednoczesnie az po kres .... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 11:22 mogę się z tym częściowo zgodzić, chociaż wątpię, czy ktoś kto trafi na stradivariusa porzuci je dla innych instrumentów, nawet piękniejszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 11:37 .. z tzw Twojego instrumentu .. magia pojedynczego tonu az po nieskonczonsc moze byc symfonia zmysłów, marzen, zdarzeń, fantazji ... Enancjo laelia napisał(a): > mogę się z tym częściowo zgodzić, chociaż wątpię, czy ktoś kto trafi na > stradivariusa porzuci je dla innych instrumentów, nawet piękniejszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 12:16 .. no i koniec watka .. taka jednosc pogladów ... Enancjo laelia napisał(a): > nic dodać nic ująć :) Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 12:32 chyba, że go zdywersyfikujemy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 14:19 laelia napisał(a): > chyba, że go zdywersyfikujemy :))) .. fiu fiu ... no to dywersyfikuj, mnie watek, wsio ryba ... ale dywersyfikuj ... bo juz nie moge ... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
laelia Re: .. bylo fiu .. fiu... :)) 02.07.02, 15:00 logicznym rozszerzeniem po wirtuozerii w językach byłaby wirtuozeria smaku :)) Odpowiedz Link Zgłoś