Dodaj do ulubionych

eWUŚ też spaprali?

03.01.13, 14:18
Każdy szpital, a nawet sanatorium musi codziennie od nowa potwierdzać, że wszyscy pacjenci mają aktualne prawo do leczenia. Oto ciemna strona systemu, który miał usprawnić rejestrację u lekarzy

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,13134622,eWus_tez_spaprali__Ciemna_strona_rejestracji_u_lekarza.html#ixzz2GuypGJZ9

Jakoś mi się nie chce wierzyć ze u nas nie ma dobrych informatyków,umiejących dobrze napisać program. To się w głowie nie mieści...
Obserwuj wątek
    • zgred.polarny Re: eWUŚ też spaprali? 03.01.13, 15:13
      iryska2604 napisała:
      > Jakoś mi się nie chce wierzyć ze u nas nie ma dobrych informatyków, umiejących dobrze napisać program.

Informatycy/programiści napisali program zgodny z założeniami otrzymanymi od zleceniodawców!!!
      To zarządcy służby (niby)zdrowia spaprali założenia!!! Zarządcy Służby Zdrowia do wymiany - nie mam tu na myśli ministra, tylko znajomków/kumpli na zbyt [w stosunku do kompetencji] wysokich stołkach...
      • m4-6 Re: eWUŚ też spaprali? 03.01.13, 16:23
        Juz sama nazwa EWUŚ wywołała niezłe kpinybig_grin , celowe to było? Paranoja, żeby co dzien sprawdzac swoich pacjentów w szpitalu, sanatorium, nie rozumiem, żeby nie było konkretnie odpowiedzialnego za takie szaleństwo, wiadomo, że nie wina informatyków, tylko biuralisty-urzednika...
        • amityr Re: eWUŚ też spaprali? 03.01.13, 18:05
          A w przyszłym roku będzie już nowy system i kasę ktoś ............... a po tym taki baran Orłowski(złodziej w radzie nadzorczej WGJ) mówi ,że nie było kasy na długi Gierka. To niech menda idzie np do Kani albo Jaruzela.
          • jaga_22 Re: eWUŚ też spaprali? 03.01.13, 18:23
            Pomału się wszystko utrze i dopasuje.U nas wszystko się w bólu rodzi.
            • aga-kosa Re: eWUŚ też spaprali? 03.01.13, 19:24
              Byliśmy dziś w centrum stomatologii w Poznaniu ( na NFZ) i nikt nas o nic nie zapytał i niczego pokazywać nie musieliśmy. Z usług zadowoleni. wink aga
              • amityr Re: eWUŚ też spaprali? 03.01.13, 20:01
                Bo tak normalnie to na dole jest całkiem jeszcze normalnie. Ale jeszcze trochę i wszyscy zdurnieją.Słyszałem w radiu ,że ten system (na rok) tyle kosztuje ,że by na dwa lata starczyło na leczenie bezrobotnych.
                • anoagata Re: eWUŚ też spaprali? 03.01.13, 21:41
                  Ciekawa jestem czy w mojej wsiowej przychodni zainstalowali przynajmniej komputer.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka