stedo 07.03.13, 16:28 Chcieli Ci sąsiedztwo rodaków zapewnić, ale mało chętnych, mimo początkowej euforii: www.tvn24.pl/malo-chetnych-na-darmowe-dzialki-w-szwecji,310507,s.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Pia.ed!! 07.03.13, 17:28 Pia mieszka w przyjaźniejszym klimacie niż Gmina Nordmaling, która jest położona w północnej części Szwecji Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pia.ed!! 07.03.13, 23:35 Do Nordmaling mam ponad 1000 kilometrow ... dziś znalazłam te miejscowość na internetowej mapie. I poczytałam o niej ... Mieszkań do wynajęcia pełno, wiec po co budować dom na nieuzbrojonym terenie co niesamowicie podniesie koszty? Czytałam o projekcie w polskiej prasie, i caly czas się zastanawiam, kim sa ludzie, którzy się na takie coś decydują ... Pracy tam nie ma, bo ostatnia fabryka upadla w latach 60 -tych, wiec z czego przybysze maja zamiar zyc? Chyba ze kobiety beda rodzic jedno dziecko po drugim, co przyniesie im spore dochody , a mężowie zajmować sie łowiectwem, rybołówstwem ... i uprawiać ogródek przydomowy. Odpowiedz Link