12.04.13, 13:01
W wypadku w Smoleńsku "przeżyły" trzy osoby? Ile osób wsiadło do samolotu na starcie?
Ile trumien ze szczątkami przywieziono do kraju? Czy są rodziny, które zgłosiły zaginięcie pasażerów samolotu i nieznalezienie szczątków. Wiadomo kto zginął.
I nie wiadomo kto przeżył?
Obserwuj wątek
    • zajbel Re: Zagadka 12.04.13, 13:07
      A może wsiedli dwaj lub trzej samobójcy z bombami? Bo przeciez coś te "wybuchy " musiało spowodować? A tak na poważnie też zagadka.
      Co i w jakiej ilości przyjął Maciarewicz żeby móc opowiadać takie brednie?
      Czy ten człowiek zdaje sobie sprawę co narobił swoja wypowiedzia?
      • jaga_22 Re: Zagadka 12.04.13, 13:15
        Dawno powinien przejść badania psychiatryczne.
        • zajbel Re: Zagadka 12.04.13, 13:18
          piotr_kolec pół godziny temu

Oceniono 14 razy 12

Antoni Macierewicz,
          My znamy tego pana
          To nikt inny - jako żywo
          Prawa dłoń szatana

Prawą ręką szatan
          Swego konia bija
          Stąd u Antka taki wyraz
          Twarzy, albo… ryja

A Kaczyński Jarek
          To jest lewa ręka
          Nią podciera się diablisko
          Kiedy się wystęka

Szydło – złego dupa
          Tędy bąki puszcza
          To Hoffmany i Błaszczaki
          Pozostała tłuszcza

A gdzie czarci kutas
          Podpowiedz mi PiSiuniu
          Bo ja tak se myślę,
          Że chyba w Toruniu

+++++++++++++++++

Niskie loty tego dzieła
          Niczym placki krowie
          Musi takie być, bo tacy
          Są bohaterowie
    • pia.ed Re: Zagadka 12.04.13, 13:25
      Przywieziono tyle trumien, ile osob wsiadlo do samolotu, bo rodziny powinny mieć grób,
      na który będą przychodzić aby zapalić świeczkę ...
      no i prawo do odszkodowania (250 000zl),
      a wg nowych informacji nawet prawo do milionowej kompensacji od MON
      za nieubezpieczenie samolotu.

W trzech trumnach ktore wylądowały na Okęciu, jest ziemia ze Smoleńska (tez cenna)
      a trzy ocalale osoby żyją w zdrowiu i radości w rosyjskim kurorcie ...
      i piszą książkę o prawdziwej przyczynie katastrofy samolotu rządowego.
      • jaga_22 Re: Zagadka 12.04.13, 14:09
        A dziś czytam,że syn ś.p. Walentynowicz dalej nie wie kto jest w grobie pochowany,bo on w Moskwie widział całą twarz matki
        ,a w opisie,że rozbita czaszka itd.Może on tam widział wcale nie matkę,tylko kobietę ,która była podobna? Przecież w drugim pochówku było badane dna.
        • pia.ed Re: Zagadka 12.04.13, 15:10
          Nawiązując do mojej teorii, ze w trzech trumnach może być
          święta ziemia ze Smoleńska zroszona krwią męczenników
          zamiast ciał
          to w perspektywie czekają nas nowe ekshumacje uncertain
        • stedo Re: Zagadka 12.04.13, 21:50
          Syn Walentynowicz widział matkę ostatni raz kilkanaście lat temu. Nie utrzymywali kontaktu od kiedy wyemigrował do Niemiec, więc mógł nie znać szczegółów wyglądu. Zainteresował się dopiero gdy poczuł szmal. Jeszcze gorszym cynikiem jest chyba wnuczek.
    • stedo Re: Zagadka 12.04.13, 20:58
      Ciągle nie mogę się nadziwić przemianie Giertycha od momentu kiedy został przez prezesa spacyfikowany. W b. krótkim czasie odzyskał rozum i poprawność polityczną, a przecież będąc przystawką robił za pierwszego buca i "betona" w rządzie. Oto najnowszy przejaw powrotu do normalności:
      faktypofaktach.tvn24.pl/trzy-osoby-przezyly-macie-dowody-polozcie-na-stol-macierewicz-nie-jest-talibem,318035.html
      • anoagata Re: Zagadka 12.04.13, 21:02
        Stedo a ja Romka ' kochałam' a teraz mam pomieszane uczucia.
        • stedo Re: Zagadka 12.04.13, 21:45
          A czym wzbudził u Ciebie taką czułość? Ja pierwszy raz go "polubiłam" gdy już pod koniec swego urzędowanie "punktował" w Sejmie zachowanie PiSu a szczególnie Kurskiego. Nie pamiętam dokładnie o co poszło ale w każdym razie obnażył ich hipokryzję i fałsz.
          • anoagata Re: Zagadka 12.04.13, 22:00
            stedo napisała:

> A czym wzbudził u Ciebie taką czułość? Ja pierwszy raz go "polubiłam" gdy już p
            > od koniec swego urzędowanie "punktował" w Sejmie zachowanie PiSu a szczególnie
            > Kurskiego. Nie pamiętam dokładnie o co poszło ale w każdym razie obnażył ich hi
            > pokryzję i fałsz.

Dzieci i młodzież ale szczególnie dzieci to mój czuły punkt.Od strony technicznej,typu ubiór,tolerancja,zachowanie itp miał ciężką łapę i to mi sie podobało.
            • jaga_22 Re: Zagadka 12.04.13, 22:04
              A ja go teraz lepiej lubię. http://s17.rimg.info/4ca1c4e135069a25e550731e317faf49.gif
              • iryska2604 Re: Zagadka 12.04.13, 22:47
                - Powiadomiłem dziś prokuraturę o wypowiedzi Macierewicza, że katastrofę Tu-154M przeżyły trzy osoby - powiedział Leszek Miller w Polsat News. - Jeżeli pan Macierewicz posiada tego typu informacje, to musi się z nimi podzielić, bo być może wie coś więcej. Panie Macierewicz, karty na stół. Niech pan zdradzi swoje tajemnice prokuratorowi - dodał Miller.
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13729966,Miller__Zlozylem_zawiadomienie_do_Prokuratury_Generalnej.html#BoxWiadTxt
                Wreszcie ktoś sie wkurzył. Ludzie, jak mozna to tolerować?
    • chris.w1 Re: Zagadka 12.04.13, 21:25
      10 kwietnia oglądałem wiadomości w polskiej TV.
      Utkwiła mi w pamięci wypowiedz jednego z ekspertów w sprawie katastrofy smoleńskiej (nazwiska niestety nie zapamiętałem).

Najnowsze rewelacje Macierewicza określił on: "sytuacja doszła do absurdu".
      • chochlik5 Re: Zagadka 16.04.13, 14:58
        Po przeczytaniu dyskusji prawie uwierzyłam że Maciarewicz potrafi "podrzucić absorbujący temat"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka