14.05.13, 19:36

The Kings i innych kapel słuchało się wtenczas albo z Radia Luksemburg albo z Rozgłośni Harcerskiej z listy przebojów prowadzonej przez Jacka Fedorowicza. Pamięta to ktoś , ma jakieś wspomnienia z tym związane ?
W 60 tych na Marszałkowskiej sprzedawano winylowe jedynki i dwójki. Jeździłem szesnastką z wypiekami na twarzy by kupić np satysfakcję Rolingów albo Help Beatlesów smile oczywiście rodzime także.
Obserwuj wątek
    • stedo Re: Dinozaury 14.05.13, 19:42
      W 60tych to chyba pocztówki na bazarze Różyckiego.
      • czarek_sz Re: Dinozaury 14.05.13, 19:54
        Nie masz racji. Na Marszałkowskiej krótko za Wilczą /jadąc od Alej/ był na drugim /prawdopodobnie na drugim/ piętrze sklep sprzedający pocztówki, wpierw single z czasem podwójne. Zawsze było tam kupa luda. Oczywiście dziewczyny i chłopaki. Na ścianach były wykazy zestawy co jest do nabycia. Wszystko było. Pewnie mieli jakiś glejt od władzy że taki handelek odchodził bo ciężka kasa za to szła a przecież były to czasy Gomółki.
        • stedo Re: Dinozaury 14.05.13, 20:02
          Nie no, może na Marszałkowskiej też, ale nie winyle tylko pocztówki, to zgoda.Winyle z taką muzyką to się w tym czasie "kombinowało" za ciężki szmal z prywatnego importy, czytaj szmuglu przez marynarzy.
          P.S. I nie Gomółka tylko GomUłka. On taki "wyjątkowy" byłwink)
          • czarek_sz Re: Dinozaury 14.05.13, 20:13
            Masz rację, sory walnąłem parę gaf smile winyl to był grafit zdaje się a pocztówki były plastyki nakładane na jakiś widoczek na ogół. Ale czy to ważne ? na Różycu w tamtych latach bywałem okazjonalnie. Po glany ,portki ,kurtkę np kanadyjkę albo gdy kolega z podwórka po coś. Jechaliśmy zawsze paczką. Po zakupie na ogół bywało że pyza na ciepło pół kilo za murkiem i płytę też się kupiło. Bywało. Piękne klimaty piękne wspomnienia. Nasze warszawskie wink
          • dwa-filary Re: Dinozaury 14.05.13, 20:17
            Czarek ma racje,na Marszałkowskiej, ale wejscie od Wilczej na piętrze był sklep z płytami smile
            • czarek_sz Re: Dinozaury 14.05.13, 20:54
              Qrczę chociaż raz że nie łżę smile dla Ciebie Filarku piosenka którą kiedyś tam kupiłem smile musiałaś tam jeździć. Może trykliśmy się plecami w kolejce po pocztówkę z nagraniem Smoków albo Klanu Marka Ałaszewskiego ? automaty kupiłem a później 'Mrowisko' na winylu. Oczywiście 'Mrowisko' nie tam.

dwa-filary napisała:

> Czarek ma racje,na Marszałkowskiej, ale wejscie od Wilczej na piętrze był sklep
              > z płytami smile
              • czarek_sz Re: Dinozaury 14.05.13, 20:56
                Z tego co pamiętam to wejście było lekko z boku oczywiście od Wilczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka