amityr 05.09.13, 09:48 Sam juz nie wiem kto jest w Polsce prześladowany. youtu.be/qnWePpETzWU Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iryska2604 Re: Żyd 05.09.13, 11:44 Na pewno to nie powinno mieć miejsca ale to pojedyńczy przypadek.Nerwy mu pusciły bo u nas nagonek na żydów jest znacznie więcej. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Żyd 05.09.13, 12:12 Irysko droga, wymeldowuję się ) może kiedyś zniknie temat , który nakręca spiralę zła, nienawiści. Zawsze znajdzie się ktoś, kto bedzie chciał Amityra przekonać, że złą robotę robi. Chyba się nie doczekam) Wieczorem zadzwonię. Szymek. Odpowiedz Link
wikul Re: Żyd 05.09.13, 12:28 amityr napisał: > Sam juz nie wiem kto jest w Polsce prześladowany. A wg ciebie to kto jest prześladowny bo przywołany filmik żadnych przesladowań nie dokumentuje. Filmik przedstwia kilku nawiedzonych pożytecznych idiotów jawnie demonstrujących swoje antysemickie poglądy i gwałtowną reakcje ich przeciwników . Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Żyd 05.09.13, 17:36 Przykry incydent, ale tylko incydent. Natomiast nagonka na Żydów w naszym kraju tak na prawdę trwa cały czas. Wystarczy prześledzić wpisy w internecie. A takie rzeczy,jak tana filmiku nie powinny mieć miejsca. Jeżeli ktoś używa przemocy,znaczy,że nie ma argumentów. Odpowiedz Link
trollik.morski Re: Żyd 05.09.13, 19:41 waga_1949 napisała: > Przykry incydent, ale tylko incydent... Od usunięcia anarchistów jest(?) służba porządkowa!!! Zaproszony Żyd zachował się agresywnie, jakby czuł się pewnie, bo mnie, Żydowi, wszystko wolno. Wg mnie zachowanie Żyda było skandaliczne i kwalifikuje się jako czyn kryminalny (rozbój/rękoczyn). Takich gości nie powinniśmy więcej wpuszczać do naszego niepodległego(?) kraju. Pan Radosław S. ma teraz dodatkową zagwozdkę - co na to powie ślubna... Odpowiedz Link
wikul Re: Żyd 05.09.13, 23:03 trollik.morski napisał: > Od usunięcia anarchistów jest(?) służba porządkowa!!! > Zaproszony Żyd zachował się agresywnie, jakby czuł się pewnie, bo mnie, Żydo > wi, wszystko wolno. > Wg mnie zachowanie Żyda było skandaliczne i kwalifikuje się jako czyn kr > yminalny (rozbój/rękoczyn). Obie strony postąpiły niewłasciwie. > Takich gości nie powinniśmy więcej wpuszczać do naszego niepodległego(?) kraju. A antysemitów powinniśmy wpuszczać oczywiscie. > Pan Radosław S. ma teraz dodatkową zagwozdkę - co na to powie ślubna... Co ma do tego Radosław S. pozostanie słodką tajemnicą cichych i jawnych antysemitów. Odpowiedz Link
trollik.morski Re: Żyd 06.09.13, 01:03 wikul napisał: > Obie strony postąpiły niewłasciwie. Tak! - Służba Porządkowa [mało sprawna] i Żyd ... Narodowcy - element negatywny, obecny w każdym kraju, pod różnymi nazwami > A antysemitów powinniśmy wpuszczać oczywiscie. Wiesz dobrze, że miałem na myśli awanturnika, który rozpoczął bijatykę! Pytanie retoryczne - jakie byłyby dalsze losy Polaka zaproszonego do Izraela, który (ten Polak) rozpocząłby bijatykę na jakimś żydowskim zgromadzeniu? Domyślasz się? > Co ma do tego Radosław S. pozostanie słodką tajemnicą cichych i jawnych antysemitów. Nie fanzoll!! Doskonale wiesz jakiej narodowości jest żona p. Radosława i na pewno ogłosi mu swoje stanowisko n/t tego przykrego zajścia. PS Nie jestem nawet cichym/jawnym antysemitą! Ja się tylko odniosłem do awantury wywołanej w Polsce, przez obcokrajowca. EOT Odpowiedz Link
loczek62 Re: Żyd 06.09.13, 07:55 trollik.morski napisał: > PS > Nie jestem nawet cichym/jawnym antysemitą! Ja się tylko odniosłem do awantury > wywołanej w Polsce, przez obcokrajowca. A Twoje insynuacje co do narodowości żony Radka to już tylko takie Twoje wygłupy? Odpowiedz Link
trollik.morski Re: Żyd 06.09.13, 08:50 loczek62 napisał: > A Twoje insynuacje co do narodowości żony Radka to już tylko takie Twoje wygłupy Traktuj to jak chcesz To żadna insynuacja - powszechnie wiadomo, że reporter wojenny Radek ożenił się z Żydówką, a potem został ministrem [kolejnych dwu ważnych resortów]. Za naturalne uważam posiadanie przez nią swego zdania (odmiennego od mojego) o tym incydencie. Żadna żona nie zaniecha przekonania swego męża do swego poglądu Dalej nie zamierzam ciągnąć tematu, bo "moje zdanie jest najmojsze" [cytat czyjejś wypowiedzi/tekstu] Odpowiedz Link
loczek62 Re: Żyd 06.09.13, 11:21 Nie spotkałem jeszcze ukrytego antysemity który by się do swojego antysemityzmu przyznał. Wpisujesz się w ten schemat... Odpowiedz Link
zgred.polarny Re: Żyd 06.09.13, 14:38 Warsiawiaki zawsze "na wierzchu" Takoż i tym razem Odpowiedz Link
loczek62 Re: Żyd 06.09.13, 19:19 zgred.polarny napisał: > Warsiawiaki zawsze "na wierzchu" Jakiś kompleks prowincji wychodzi? Odpowiedz Link
wikul Re: Żyd 06.09.13, 15:05 trollik.morski napisał: > Wiesz dobrze, że miałem na myśli awanturnika, który rozpoczął bijatykę! > Pytanie retoryczne - jakie byłyby dalsze losy Polaka zaproszonego do Izraela > , który (ten Polak) rozpocząłby bijatykę na jakimś żydowskim zgromadzeniu? > Domyślasz się? A co by robił Polak na żydowskim zgromadzeniu? Jak byłby gościem to przypuszczam że gospodarze nie wpuscili by awanturników z antypolskimi hasłami. > Nie fanzoll!! Doskonale wiesz jakiej narodowości jest żona p. Radosława > i na pewno ogłosi mu swoje stanowisko n/t tego przykrego zajścia. Nie wiedziałem, od dzisiaj wiem od ciebie. No i co z tego? > PS > Nie jestem nawet cichym/jawnym antysemitą! Ja się tylko odniosłem do awantury w > ywołanej w Polsce, przez obcokrajowca. > EOT Awanturę wywołali lewicowi antysemici, prezentując dosyć osobliwa polska gościnność, witając gościa antysemickimi transparentami. Zachowanie żydowskiego gościa było naganne. Dlatego napisałem o niewłasciwym zachowaniu obu stron. www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PS/lewicowy_antyzyd.html Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Żyd 06.09.13, 15:57 Panowie - pax, pax,pax....Wszyscy jesteśmy ludźmi,czarny, biały, żółty...Moim zdaniem każdy kto ma za złe innym,tak z racji bytu - leczy tym swoje kompleksy, mści sie za niezrealizowane marzenia. Zawsze ktoś musi być winny - i tyle. Odpowiedz Link
wikul Nihil novi 05.09.13, 23:27 Idę swoją smutną drogą dwa tysiące lat a za mną w ślad co dzień wlecze się jak cień – litania bezecna i zła – że zatruwam w studniach wodę – że sprowadzam złą pogodę – że uroki znam na trzodę – że kradnę z świątyń krzyże złote – by je oplwać zmieszać z błotem – by je sprzedać drogo potem – krwawy haracz Bogu płacę – krwią dziecinną mieszam macę – i na każde swoje święta – kradnę blade pacholęta – by wyłupać martwe oczy – i serdecznej krwi utoczyć... mijają lata i lata i zmienia się obraz świata kultura światło postęp a dla was to wciąż takie proste: – że mam lochy tajemnicze – że nocami złoto liczę – wojny robi się na prędce – kiedy zechcą Syjonu Mędrce Wielki Paskarz – Wielki Mag rewolucja – gdy dam znak! lecą w przepaść kalendarze tyle zdarzeń tyle zdarzeń bajdy i przesądy giną przyszło radio tempo kino ludzkość się nad wszystkim głowi tylko ze mną..... nihil novi: – ja – to burżuazja wyzysk – ja światowy jestem kryzys – komunista ja i bogacz – jestem chasyd – zwalczam Boga – wszystko zło z całego świata – w jednym sercu mym się splata – nadal grabię dławię po to – by w piwnicach chować zło – świat zdobędzie złote runo – jeśli tylko mnie usuną – wiecznie ja – beczka prochu – ... na ogłuszenie motłochu a ja?... żyję przykre prawda? nawet wstyd lecz ja tak na złość wiadomo Żyd Władysław Szlengel, 1937 Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Nihil novi 06.09.13, 08:48 Wiliam Szekspir w "Kupcu Weneckim" też włożył w usta kupca podobne słowa. Nie mówił tylko jeszcze o socjaliźmie, radio i telewizji Zapytał, w którymś momencie; a Żyd ma inny kolor krwi, a Żyda nie boli... itd Kiedy oglądałam "Kupca" miałam odczucie, że Szekspir napisał sztukę jako protest, bo to co w ubiegłym wieku Szlengel było już w czasach Szekspira i niestety jest dalej. Nałkowska w " Medalionach" napisała motto: "Ludzie - ludziom zgotowali ten los" a myśmy ludzie ciągle szukamy gorszego od siebie. aga Odpowiedz Link