Dodaj do ulubionych

Co będziemy jeść w przyszłości?

16.03.14, 17:36
No dobrze - możemy odetchnąć z ulgą, - przepowiednie dotyczące przyszłości ludzkości mają to do siebie, że nie zawsze się sprawdzają. Bez względu na to, czy nasze dzieci podadzą na swój obiad z okazji 30. urodzin kotlet ze świerszcza, starą kiełbasę z zestawem plików muzycznych dodających jej świeżości, sałatkę z sinic serwowaną z bekonem z probówki, czy też przygotowane według tradycyjnego rodzinnego przepisu pieczone mięsiwo - jedno nie ulega wątpliwości: zwyczaje żywieniowe zmieniają się. Kiedyś w Polsce jadano więcej rodzajów mięs, w starych książkach kucharskich znajdziemy przepisy na potrawy z karczochów, używano rozmarynu i innych aromatycznych przypraw - wszystko zmieniło się przez zawirowania historyczne i dopiero od stosunkowo niedawna wracamy do gotowania bardziej urozmaiconych potraw. W starożytnej Grecji na śniadanie maczano chleb w winie, a w Rzymie przygotowywano sos z fermentowanych na słońcu rybich wnętrzności. Pewnie spokojnie możemy toczyć nasze codzienne małe wojny o wyrabianie zdrowych nawyków żywieniowych u swojej rodziny, najwyżej w przyszłości nasze dzieci częściej będą sięgać po glony i muzykę, zamiast hojnie solić mięso o wyglądzie kalmarów!

www.edziecko.pl/rodzice/56,79361,12308827,Owady__muzyka__mieso_z_probowki__co_bedziemy_jesc.html
Nie cierpię wszelkiego robactwa ,moze nas takie radykalne zmiany juz nie dosięgną?
Obserwuj wątek
    • filomena1 Re: CZEKOLADę 24.03.14, 17:07
      Czekolada jest dobra na wszystko.
      Zbliża się czekoladowe wielkanocne jajobranie.

www.wiadomosci24.pl/artykul/kury_znoszace_czekoladowe_jaja_z_grafomania_w_tle_o_biznesie_299159.html
      • iryska2604 Re: CZEKOLADę 24.03.14, 22:17
        Uwielbiam czekoladę - szczególnie z orzechami. Moje wnuczki chyba odziedziczyły po mnie miłosc do czekolady. Własciwie nie spotkałam nikogo kto by jej nie lubiał...
        • jaga_22 Re: CZEKOLADę 25.03.14, 09:29
          Czekolada gorzka nie wychodzi z mojej szuflady.Codziennie,2,3 kawałeczki do kawy, bez oporu mogłabym zjeść jej więcej.

http://i58.tinypic.com/2eqf87t.gif
          • maria6450 Re: CZEKOLADę 25.03.14, 10:51
            Najbardziej lubię wiśnie, śliwki, rodzynki, żurawiny w czekoladzie. Czekam na świeże wiśnie, wypestkowane, zanurzone w roztopionej czekoladzie, osypane lekko cukrem pudrem i dekoracyjne i smaczne, że hej.
            • iryska2604 Re: CZEKOLADę 25.03.14, 14:25
              Ni i nie wytrzymałam, poszłam po kawałek. Ja w torebce noszę zawsze gorzką czekoladę,choć ostatnio cukier mi nie spada a rośnie -ale na wszelki wypadek trzeba miec.
          • filomena1 Re: CZEKOLADę 25.03.14, 15:51
            Jaga rysunek jest prześwietny , uśmiałam się do łez.....

http://i58.tinypic.com/2eqf87t.gif
            • iryska2604 Re: CZEKOLADę 25.03.14, 17:42
              Faktycznie...
              • jaga_22 Re: CZEKOLADę 25.03.14, 17:56
                Dziękuję Filomenko. http://s19.rimg.info/75d9f1ec770e4719d27510c3e1659e42.gif
    • engine8 Re: Co będziemy jeść w przyszłości? 25.03.14, 22:46
      Takie ze takie rzeczy to chyba przeszlosc.

W Polsce ludzie przeciez jedza:
      - zimne surowe mieso wolowe (tatar)
      - krowie zoladki,(flaki)
      - organy zwierzeca odpowiedzialne ze filtrowanie substancji trujacych (nerki, watrobe)
      - jelita zwierzece (kielbasy)
      - krew (czernina, kaszanki)
      - Mozg

smile

W przyszlosci bedziemy wegetarianami..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka