Dodaj do ulubionych

Mlekowity też nie chcą

07.04.14, 18:26
Federalna Służba Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego Rosji (Rossielchoznadzor) wstrzymała od 17 kwietnia import mleka i produkcji mlecznej ze Spółdzielni Mleczarskiej "Mlekovita" w Wysokiem Mazowieckiem.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,15758466,Rosja_zabronila_importu_produktow_polskiej_Mlekovity.html?biznes=wroclaw#BoxBizTxt
Ja tam nie wiem, ale wolałabym nie jesć tej żywności, którą oni produkują u siebie. Mamy teraz rachunek wystawiany za poparcie Ukrainy, niestety...
Obserwuj wątek
    • zajbel Re: Mlekowity też nie chcą 07.04.14, 19:12
      Raczej za odzywki PiS w sprawie katastrofy
      • amityr Re: Mlekowity też nie chcą 07.04.14, 19:30
        @zajbel jak coś napisze, to można w kabarecie wykorzystać.Całe szczęście,że adminka zaczyna kumać,że coś jest jednak nie tak.
        • iryska2604 Re: Mlekowity też nie chcą 07.04.14, 20:10
          Nie bój sie , ja kumam i to wiele ale to nie znaczy że będę narzekać.
          • wirujacypunkt Re: Mlekowity też nie chcą 07.04.14, 21:48
            Mnie się wydaje, ze za Ukrainę i ciągłe opowiadanie o tym, że wypadek samolotu to w istocie zamach, sumują się. Zapewne za jakiś czas dowiemy się o tym, że jakieś inne produkty zywnościowe, nie będą nadawały się na rynek rosyjski.
            Nasze kosmetyki też są popularne w Rosji, wysyłamy całkiem sporo kosmetyków na rynek rosyjski, te zapewne także za jakiś czas, nie będą spełniały norm rosyjskich.
            • m4-6 Re: Mlekowity też nie chcą 07.04.14, 22:50
              Nareszcie Ryjeczku i my som celebryty.big_grin
              http://i60.tinypic.com/2yvkoz6.jpg
    • wikul Re: Mlekowity też nie chcą 07.04.14, 23:09
      iryska2604 napisała:

> Federalna Służba Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego Rosji (Rossielcho
      > znadzor) wstrzymała od 17 kwietnia import mleka i produkcji mlecznej ze Spółdzi
      > elni Mleczarskiej "Mlekovita" w Wysokiem Mazowieckiem.

> Ja tam nie wiem, ale wolałabym nie jesć tej żywności, którą oni produkują u si
      > ebie. Mamy teraz rachunek wystawiany za poparcie Ukrainy, niestety...

Podobno rodzime wyroby mleczarskie mają na wysokim poziomie. Ale znam to wyłacznie ze słyszenia. A poparcie Ukrainy ? Być może ale trudno siedzieć cicho gdy za miedzą demolują nam sąsiadów. Bo potrzebne nam jest ukraińskie przyjazne demokratyczne państwo oddzielajace nas Rosji. A rachunek Rosja wystawia również sobie bo dlugo tak nie uciągnie, obywatele się upomną.
      • engine8 Re: Mlekowity też nie chcą 08.04.14, 01:50
        Jak sie dwa gorlyle mocuja to male malpki lepiej niech siedza cicho bo najwyzej na tym ucierpia.. zwlaszcza te ktore duzo krzycza ale sa za male i za slabe zeby cos pozytecznego zrobic..
        A tak goryl moza zlapac malpke za ogon i walnac o zimie albo w drugiego goryla.....i nikt sie ta malpka nie bedzie przjemowal... A w przerwie miedzy walka - goryl poleci za malpka i pogoni albo da kuksanica.....
        • aga-kosa Re: Mlekowity też nie chcą 08.04.14, 12:26
          Rolnicy - producenci mają pretensje do polytyków a dziś rano jakiś "mondry" wyliczył, że nie jest tak źle bo to nie są duże straty. W tej chwili to mamy eksport do Rosji na poziomie 6%, reszta eksportu idzie na Daleką Azję. Dziennie producenci tracą TYLKO trzy miliony.
          Kogo nie boli to mu powoli - mówi stare przysłowie.. aga
          • wikul Szkoda że tak późno 08.04.14, 17:19
            UE skarży Rosję do WTO w sprawie embarga na wieprzowinę

wyborcza.biz/biznes/1,100896,15761963,UE_skarzy_Rosje_do_WTO_w_sprawie_embarga_na_wieprzowine.html?biznes=wroclaw#BoxBizTxt#ixzz2yJAvced2

Rosja wymięka gdy ma do czynienia z całą Unią.
            • iryska2604 Re: Szkoda że tak późno 08.04.14, 20:01
              A ja tak sobie myślę i ciekawa jestem skąd te dziki wędrowały...Może i u nich były?
              • iryska2604 Re: Im tez się dostało 08.04.14, 20:28
                Rosja zakazuje wwozu wyrobów wieprzowych z Mołdawii. Rosyjski nadzór twierdzi, że ma to zapobiec przemycaniu przez mołdawskie firmy wyrobów wieprzowych z Unii Europejskiej objętych embargiem przez Rosję.

wyborcza.biz/biznes/1,100896,15761690,Rosja_daje_nauczke_Moldawii__Za_to__ze_chce_byc_w.html?biznes=wroclaw#BoxBizTxt
                No tak - pamietacie hasło kto nie z nami ten nasz wróg
                • jaga_22 Pewnie niedługo już nie będą 09.04.14, 17:11
                  Polska jest największym eksporterem jabłek na świecie. W tej dziedzinie wyprzedziliśmy już nawet Chińczyków. W ubiegłym roku sprzedaliśmy zagranicę milion dwieście pięć tysięcy ton jabłek za czterysta trzydzieści osiem milionów euro.

Polska wyszła na pierwsze miejsce w świecie jeśli chodzi o wielkość i wartość eksportu. Pokonaliśmy taką potęgę jabłkową jaką do tej pory, na pierwszym miejscu od lat, były Chiny - mówi minister.

Największym odbiorcą polskich jabłek jest Rosja, do której sprzedajemy ponad połowę całego eksportu. Prezes Związku Sadowników RP Mirosław Maliszewski mówi, że branża na razie nie odczuła coraz bardziej napiętych relacji gospodarczych między Rosją a Polską.

gospodarka.dziennik.pl/news/artykuly/455759,polska-najwiekszym-eksporterem-jablek-na-swiecie.html
                  No właśnie na razie https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/mysl.gif
                  • amityr Re: Pewnie niedługo już nie będą 09.04.14, 18:41
                    Już nasz Applebaum postara się .
                • wikul Re: Im tez się dostało 09.04.14, 19:45
                  iryska2604 napisała:

> Rosja zakazuje wwozu wyrobów wieprzowych z Mołdawii. Rosyjski nadzór twierdz
                  > i, że ma to zapobiec przemycaniu przez mołdawskie firmy wyrobów wieprzowych z U
                  > nii Europejskiej objętych embargiem przez Rosję.

> No tak - pamietacie hasło kto nie z nami ten nasz wróg

Rosja podjęła niebezpieczną grę. Może na niej więcej stracic niz zyskać. Już powoli sie wycofują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka