Dodaj do ulubionych

Kto idzie na wybory?

12.05.14, 12:03
"Uprzejmie proszę nie biadolić, jeśli 25 maja frekwencja wyborcza będzie na poziomie 20-25 proc. To nie będzie wynik zły czy zatrważający. To będzie wynik fenomenalny" - pisze w "Newsweeku" Tomasz Lis. Jego zdaniem kampania przed wyborami do PE jest "żałosną błazenadą".

www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,15944472,Lis_ostro_o_kampanii_przed_eurowyborami__najglupsza_.html#BoxSlotII3img
Zgadzam sie z Lisem. Sama się zastanawiam . Po wyczynach dotychczasowych europosłów...No i nie widzę naprawdę kandydata.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 14:45
      Może przez błazenadę więcej ludzi się zdecyduje na wybory.
      ja na pewno pójdę.
      • alfredka1 Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 15:32

To ważne by pójść ...
        • ewa9717 Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 16:22
          Ja jeszcze nie wiem, ale błazenada to za słabe określenie. Jakaś zaaferowana wink była Pazurowa, jacyś bokserzy i tańcząca z gwiazdami Otylia samochodowa, jakaś żona gangstera, której skradziono biżuterię, jakas paniena prawie tańcząca na rurze,kilka glonojadów zwanych partyjnymi aniołkami, jacyś nie wiadomo kto i po co, a poza tym plakaty z nazwiskiem kandydata, nazwą partii i numerem.
          • dorka556 Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 18:12
            Ja idę i będę głosować na Różę (Thun).
          • iryska2604 Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 18:12
            I powiedzcie - o co im chodzi? O dobro Polski? Wydaje mi sie ze raczej o zapewnienie sobie dobrze platnej posadki w europarlamencie, sobie i jeszcze dzieciom.I to wszystko dzięki naszym głosom. Ja wiem , że powinniśmy i pewnie pójdę ale tez wiem że idealistów juz nie ma - dawno powymierali. Albo są juz w takim wieku, ze juz nie bardzo kojarzą co to europarlament.
            • zajbel Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 18:43
              Ja idę, bo nie chcę aby z mojego regionu wygrał ktoś Hoffmanopodobny czy Rikardopodobny
              • skuter44 Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 19:36
                zajbel napisała: Ja idę, bo nie chcę aby z mojego regionu wygrał ktoś Hoffmanopodobny czy
                Rikardopodobny.

A ja dodatkowo - idę na wybory , by dołożyć 1 głos jednemu z najlepszych kandydatów, z grupy tych co mają szanse zastać wybranym. Być może ten głos zaważy na wyborze.
            • aga-kosa Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 18:45
              Pójdę. Babcia pana Sławomira opowiadała nam o nim. Ma 38 lat tytuł doktora, współpracuje z różnymi instytucjami w całej Europie.
              Pani Irena wychowała czwórkę dzieci, wszyscy są po studiach i znamy ją od kilku lat. Jest bardzo wymagająca w stosunku do siebie i dzieci. Myślę, że wnuk - jeden z wielu - nie przyniesie babci wstydu.
              Jest na tyle młody i z tradycyjną rodziną, że może naprawdę będzie nas dobrze reprezentował. :0 aga
              • engine8 Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 20:38
                a tutaj mamy juz co wyglada nan agitacje.....Twoja sprwa na kogo i dlaczego...
    • dwa-filary Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 19:07
      Musimy pójść, elektorat 20-25 % to stały elektorat PIS-u. Litości...... idźmy do wyborów, plissssss
      • der-chef Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 19:24
        dwa-filary napisała:

> Musimy pójść, elektorat 20-25 % to stały elektorat PIS-u. Litości...... idźmy d
        > o wyborów, plissssss

A po co? Wszystko jedno jaka zaraza mnie zabije.
    • skuter44 Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 19:28
      Błazenada jest tylko marginesem kampanii przedwyborczej ???? - nie widzę tej błazenady u nas. Młodzi ,wykształceni NARODOWCY i REPUBLIKANIE prowadzili merytoryczną bardzo debatę z p. Barbarą Nowacką i p. Grzegorzem Kurczukiem.

Liczba kandydatów i ich sylwetki pozwalają na wybór odpowiedniego kandydata - każdemu.

Zapowiadana 20 %-wa frekwencja wyborcza była by bardzo niską. A jeśli taka będzie, to jest wynik niedostatecznego informowania społeczeństwa o roli UE, znaczeniu jej dla państwa polskiego i jego obywateli, o potrzebie wydelegowania do PE silnej delegacji przedstawicieli Polski.
      Szkoda, że taki red. T.Lis snuje negatywne prognozy zamiast swoim autorytetem i argumentami/informacjami oddziaływać na zwiększenie frekwencji wyborczej.
    • wikul Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 20:16
      iryska2604 napisała:

> Zgadzam sie z Lisem. Sama się zastanawiam . Po wyczynach dotychczasowych europo
      > słów...No i nie widzę naprawdę kandydata.

Nie wierzę, nie ma na liście ani jednego wartościowego kandydata ?
      • maria6450 Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 20:31
        Idę i będę głosować, tylko na kogo? Na razie wiem na kogo na pewno nie, ale iść trzeba. Obowiązkowo.
    • engine8 Re: Kto idzie na wybory? 12.05.14, 20:42
      Ci co zdecyduja sie nie uczestniczyc w wyborach tym samym oddaja swoje prawo tym ktorzy uczestniczyli i winni absolutnie popierac wybrana przez nich kandydature albo "geba na klodke"

• alfredka1 Re: do dre-chiefa 12.05.14, 20:49

Najłatwiej napisać ,że nie będziesz głosował ....
        no to może wyjedziesz do Doniecka albo na Krym, bo wg ciebie wszedzie to banda.
        Czy chociaż pamietasz tę naszą "niby wolność" ... dobrze było, coo ?w podsumowaniu... jesteś stetryczałym staruszkiem albo potomkiem "ONYCH"
        • engine8 Re: do dre-chiefa 13.05.14, 02:19
          a to bylo do mnie? I co chodzilo?
        • der-chef Re: do dre-chiefa 13.05.14, 08:12
          alfredka1 napisała:

>
          > Najłatwiej napisać ,że nie będziesz głosował ....
          > no to może wyjedziesz do Doniecka albo na Krym, bo wg ciebie wszedzie to banda.
          > Czy chociaż pamietasz tę naszą "niby wolność" ... dobrze było, coo ?w podsumowa
          > niu... jesteś stetryczałym staruszkiem albo potomkiem "ONYCH"

Masz prawo tak myśleć. Jesteś tylko kobietą.
          • ewa9717 Re: do dre-chiefa 13.05.14, 08:34
            der-chef napisała:
            >
            > Masz prawo tak myśleć. Jesteś tylko kobietą.
            A ty tylko dupkiem.
            • der-chef Re: do dre-chiefa 13.05.14, 08:48
              ewa9717 napisała:

> der-chef napisała:
              > >
              > > Masz prawo tak myśleć. Jesteś tylko kobietą.
              > A ty tylko dupkiem.

Kolejny dowód na to ze kobieta jest tylko puchem marnym.
            • aga-kosa Re: do dre-chiefa 13.05.14, 08:48
              Ewo, nie denerwuj się, Der-chief do wszystkich kobiet w swoim domu tak mówi jak brakuje mu argumentów. Wtedy mówi: Masz prawo tak myśleć jesteś tylko kobietą. I tak mu zostało.
              Na "wnuczka" będę głosować bo znam jego rodzinę i zawsze będę miała możliwość psioczyć babci do ucha. smile aga
              • der-chef Re: do dre-chiefa 13.05.14, 09:02
                aga-kosa napisała:

> Ewo, nie denerwuj się, Der-chief do wszystkich kobiet w swoim domu tak mówi jak
                > brakuje mu argumentów. Wtedy mówi: Masz prawo tak myśleć jesteś tylko kobietą.
                > I tak mu zostało.
                > Na "wnuczka" będę głosować bo znam jego rodzinę i zawsze będę miała możliwość p
                > sioczyć babci do ucha. smile aga

Być może nie zauważyłaś że to nie ja zacząłem atak na interlokutorki. Jeśli ktoś zaczyna mi deptać po odciskach to musi się liczyć z ripostą.
                • jaga_22 Re: do dre-chiefa 13.05.14, 10:30
                  der-chef ...przecież tylko po to piszesz,aby mącić,

https://gs106.rimg.info/f01c4a88acd0bc6d6005aef3f0dc5ed0.png
                  • der-chef Re: do dre-chiefa 13.05.14, 12:53
                    jaga_22 napisała:

> der-chef ...przecież tylko po to piszesz,aby mącić,
                    >
                    > https://gs106.rimg.info/f01c4a88a
> cd0bc6d6005aef3f0dc5ed0.png

Czy to ma być kolejna prowokacja? Moja wypowiedź na temat wyborów nie jest mąceniem a jeśli tak uważasz to trudno, potwierdzasz tym samym moje zdanie o większości kobiet.
                    • iryska2604 Re: No proszę - jaki talent 13.05.14, 16:06
                      deser.pl/deser/1,111858,15951001,Tadeusz_Cymanski_spiewa_u_Kuzniara___Gdybym_to_ja.html#BoxSlotII3img
                • anoagata Re: do dre-chiefa 13.05.14, 11:55
                  der-chef napisała:

> aga-kosa napisała:
                  >
                  > > Ewo, nie denerwuj się, Der-chief do wszystkich kobiet w swoim domu tak mó
                  > wi jak
                  > > brakuje mu argumentów. Wtedy mówi: Masz prawo tak myśleć jesteś tylko ko
                  > bietą.
                  > > I tak mu zostało.
                  > > Na "wnuczka" będę głosować bo znam jego rodzinę i zawsze będę miała możli
                  > wość p
                  > > sioczyć babci do ucha. smile aga
                  >
                  > Być może nie zauważyłaś że to nie ja zacząłem atak na interlokutorki. Jeśli kto
                  > ś zaczyna mi deptać po odciskach to musi się liczyć z ripostą.
                  Na odciski jest maść.
            • engine8 Re: do dre-chiefa 13.05.14, 18:46
              Zaraz zaraz.... O co alfredka sie tak oburzyla zeby mnie obrazc?
              Za to ze powiedzialem iz na wybory nalezy isc . A jak nie to oddajesz prawo wyboru innym i wtedy powinno sie zaakceptowac ten wybor albo cicho siedzec?

To przestepstwo?

Wielu nie idzie na wybory a potem narzekaja jak to ktos tam zle rzadzi albo zle wybral - zdecydowales sie nie wybierac - zaakceptuj to co wybrali inni..... Tak postepuja cywilizowane spoleczenstwa....
              Te mniej - sami nie decyduja a na decyzje innych narzekaja.
              • alfredka1 Re: do dre-chiefa 13.05.14, 21:13

Heeej, engino...
                to nie do Ciebie był wpis, nawet tytuł wątku zmieniłam na : do czifa
          • wikul Re: do dre-chiefa 13.05.14, 23:14
            der-chef napisała:

> Masz prawo tak myśleć. Jesteś tylko kobietą.

Czyli czyś gorszym, tak ?
      • anoagata Re: Kto idzie na wybory? 13.05.14, 12:31
        Rodzice mnie nauczyli obowiązku.
        Uważam,ze wybory są obowiązkiem każdego obywatela,obywatelki dlatego zawsze chodzę na wybory i tym razem tez pójdę.
        • wirujacypunkt Re: Kto idzie na wybory? 13.05.14, 21:22
          Idę na wybory, ale oddam głos nieważny.
          • jaga_22 Re: Kto idzie na wybory? 13.05.14, 21:29
            Iść na wybory i oddać głos nieważny? to po co http://s16.rimg.info/31d89627e2f2fdcb19d3105e030a4a46.gif
            To żebyś później nie narzekała.
            • wirujacypunkt Re: Kto idzie na wybory? 13.05.14, 21:45
              jaga_22 napisała:

> Iść na wybory i oddać głos nieważny? to po co [URL=http://smayliki.ru/smilie-9
              > 35439975.html][IMG]http://s16.rimg.info/31d89627e2f2fdcb19d3105e030a4a46.gif[/I
              > MG][/URL]
              > To żebyś później nie narzekała.

Oddaję głos nieważny, bo chcę zasygnalizować, że nie ma w tej chwili partii ani polityka,
              któremu ufam. Mam do tego prawo, a poniewaz wezmę udział w wyborach, będę miała
              prawo do narzekania. Nie będą mieli prawa do narzeknia Ci, którzy zostaną w domu.
              W poprzednich wyborach wybierałam mniejsze zło. Mam tego dość.
              • engine8 Re: Kto idzie na wybory? 13.05.14, 22:27
                O wlasnie..... co czlowiek to idea....
                Poniewaz jeden czlowiek z tej listy wygra i tak no wiec nie lepiej zaglosowac tak aby wybrac najmniejsze zlo albo aby najgoremu zmniejszyc szanse?

• iryska2604 Re: Kto idzie na wybory? 13.05.14, 22:59
                  Tomasz Adamek to jedna z najbardziej rozpędzonych politycznych lokomotyw w tych wyborach. Kandydat Solidarnej Polski nie próżnuje i zajmuje stanowisko już niemal na każdy temat, nawet Eurowizji. Nic więc dziwnego, że nie odrzucił zaproszenia TVN i dziś pojawił się w studiu telewizji śniadaniowej.
                  wybory.gazeta.pl/ParlamentEuropejski2014/1,136695,15615984,Wybory_do_Parlamentu_Europejskiego__LIVEBLOG_,,,886994.html#BoxSlotI3img
                  Litości !!! Faktycznie Himalaje intelektu...Wyobrażam sobie takiego europosła.
                  • wikul Re: Kto idzie na wybory? 13.05.14, 23:30
                    iryska2604 napisała:

> Litości !!! Faktycznie Himalaje intelektu...Wyobrażam sobie takiego europosła

Na takich kandydatów szkoda czasu. Ale ja mam do wyboru listę na której jest wiele sensownych nazwisk a wybiorę prawdopodobnie Zalewskiego, kandata kompetentnego, dobrze wychowanego, zrównoważonego i spokojnego. Wiem że się nie zawiodę.
          • wikul Re: Kto idzie na wybory? 13.05.14, 23:21
            wirujacypunkt napisał:

> Idę na wybory, ale oddam głos nieważny.

A jaki to ma sens ?
            • wirujacypunkt Re: Kto idzie na wybory? 14.05.14, 00:18
              wikul napisał:

> wirujacypunkt napisał:
              >
              > > Idę na wybory, ale oddam głos nieważny.
              >
              >
              > A jaki to ma sens ?

Napiszę wprost, to ma taki sens, że uważam iż obecni politycy są mało warci i z tego pwodu
              nie mam na kogo zagłosować, że chcę by nowi ludzie weszli do polityki, tacy którzy nie są
              zmanierowani i nie opowiadają bzdur w rodzaju tych które opowiada Adamek, czy pannica
              od narodowców, która ma piękną buzie, ale niestety pustą głowe. Pannica nie potrafiła
              odpowiedzieć na pytanie, po co stara się o mandat w UE i jakie są zadania Unii, nie wiedziała
              nawet, ile państw wchodzi w skład UE, chociaż taką wiedzę mają dzieciaki w szkole podstawowej.
              Denerwuje mnie także to, że jesteśmy traktowani jak idioci, a świadczą o tym spoty wyborcze
              jakie są nam prezentowane w telewizji, np. post Karskiego i kilku innych pretendentów na naszych przedstawicieli w parlamencie UE.
              • jaga_22 Re: Kto idzie na wybory? 14.05.14, 10:09
                Dla mnie to żadne tłumaczenie,bo jak dobrze nie wybierzemy
                a przynajmniej mniejsze zło jak napisał wikul,to naprawdę
                moze być tylko gorzej. http://s.rimg.info/57324a6ae40423a9e47e6d4dff0b72f9.gif
                • der-chef Re: Kto idzie na wybory? 14.05.14, 10:30
                  jaga_22 napisała:

> Dla mnie to żadne tłumaczenie,bo jak dobrze nie wybierzemy
                  > a przynajmniej mniejsze zło jak napisał wikul,to naprawdę
                  > moze być tylko gorzej. http:/
> /s.rimg.info/57324a6ae40423a9e47e6d4dff0b72f9.gif

Czyli masz do wyboru cholerę albo tyfus. Jak nie wybierzesz to umrzesz na trąd. Świetny tok rozumowania.
                  • m4-6 Re: Kto idzie na wybory? 14.05.14, 15:28
                    Sorry...jaka kampania, taka frekwencja . U mnie w domu i tak b.wysoka, bo przewiduję 50%, gdyby tak w każdej polskiej rodzinie było, to ho,ho!
                • wirujacypunkt Re: Kto idzie na wybory? 14.05.14, 15:58
                  jaga_22 napisała:

> Dla mnie to żadne tłumaczenie,bo jak dobrze nie wybierzemy
                  > a przynajmniej mniejsze zło jak napisał wikul,to naprawdę
                  > moze być tylko gorzej. http:/
> /s.rimg.info/57324a6ae40423a9e47e6d4dff0b72f9.gif

Nie zgadzam się z tym, że powinnam wybierać mniejsze zło, skoro mogę zasygnalizować, że
                  nie chcę wybierać między złem a złem. Jeżeli oddam głos na kogokolwiek, to będzie oznaczało, że godzę się na to, na co nie mam ochoty się godzić. Jeżeli wielu ludzi odda
                  głos nieważny, to może politycy zrozumieją, że społeczenstwo chce zmiany, chce polityków,
                  którzy zamiast obietnic, będą po prostu pracowali, uchwalali dobre prawo i zamiast awantur
                  o kobiete z brodą, wzajemnego obrażania się, pomawiania, zajmą się sprawami, które są ważne dla nas wszystkich, może wreszcie starzy wyjadacze polityczni, pozwolą na to by weszli
                  do polityki ludzie nowi, jednak nie tacy jak Tomasz Adamek czy Otylia Jędrzejczyk. Nie mam nic
                  przeciw O.Jędrzejczk, szanuję za sukcesy jakie odniosla w sporcie, ale na polityce ta pani
                  nie zna się. Wystawianie takich ludzi jak wczesniej wymieni, w mojej ocenie jest kolejnym
                  przykładem na to, że nie jesteśmy traktowani poważnie, bo politycy wystawiając takich ludzi,
                  uważają, że wystarczy znane nazwisko, żeby oddać głas na daną partię, a przecież nie chodzi
                  o to, by zagłosować na jakiekolwiek nazwisko, chodzi o to byśmy byli dobrze reprezentowani
                  w UE.

• dorka556 Re: Kto idzie na wybory? 14.05.14, 16:19
                    Wirujący punkcie, masz rację, Twoje argumenty są słuszne.
                    Ja jednak patrzę praktycznie. Jeżeli oddam nieważny głos, to nic się nie zmieni. Nawet, gdyby było wiele nieważnych głosów, po naszych politykach spłynie to, jak po kaczce. Oni i tak niczego nie chcą zrozumieć. Dla nich liczy się tylko kasa.
                    Jeżeli nie chcę, żeby wygrali tacy ,politycy' jak p. Adamek, czy p. Jędrzejczak, to muszę wybrać niestety mniejsze zło.
                    • jaga_22 Re: Kto idzie na wybory? 14.05.14, 18:57
                      Róbta co chceta,a ja muszę zobaczyć na kogo mam zagłosować.
                      Zobaczcie kogo macie.

ewybory.eu/wybory-do-parlamentu-europejskiego-2014/kandydaci-do-europarlamentu/
                      • anoagata Re: Kto idzie na wybory? 15.05.14, 12:42
                        Wiri..teoretycznie masz rację ale praktycznie obstaje za racją Dorki.
                        Ponieważ do tych p/osłów nie dotrze żaden argument.
                        A nie ważne głosy Kaczyński zaliczy na fałszerstwo Premiera Tuska.
                        • jaga_22 Re: Kto idzie na wybory? 16.05.14, 13:15
                          Wnuk komendanta nazistowskiego obozu Auschwitz-Birkenau, Rudolfa Hoessa, namawia do głosowania w wyborach do Parlamentu Europejskiego. Apeluje: Europo obudź się! Ostrzega żeby zatrzymać ekstremistów radykalnej prawicy. Jako wnuk jednego z nazistowskich zbrodniarzy wie, co to znaczy.

wiadomosci.wp.pl/kat,89914,title,Wnuk-komendanta-Auschwitz-Europo-ocknij-sie,wid,16607882,wiadomosc.html
                          Podałam linka przedwczoraj gdzie można się zorientować na kogo mamy głosować
                          sprawdził chociaż ktoś?

ewybory.eu/wybory-do-parlamentu-europejskiego-2014/kandydaci-do-europarlamentu/
                          • estella50 Re: Kto idzie na wybory? 16.05.14, 13:44
                            Ja już wybrałam wg własnego klucza: kwalifikacje (poziom wykształcenia i jego kierunek);
                            kompetencje (doświadczenie parlamentarne, rządowe, samorządowe);
                            kultura (obecność w mediach, tematyka wypowiedzi publicznych, stosunek do wyborców i przeciwników politycznych).

Oczywiście to ogólne ramy. I oczywiście poglądy polityczne kandydata muszą być zbieżne z moimi (od tego zaczynam analizę).
                            Mnie się ten system sprawdza.
                  • dwa-filary Re: Kto idzie na wybory? 16.05.14, 14:33
                    Punkciku, tylko musisz przekreślić całą kartkę, bo inaczej oni zaznaczą to co im się bedzie podobalo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka