Dodaj do ulubionych

Parlament Europejski

01.07.14, 21:35
Ryszard Czarnecki z Prawa i Sprawiedliwości został wybrany jednym z czternastu wiceprzewodniczących Parlamentu Europejskiego.
Według nieoficjalnych informacji, europosłowie PO-PSL obejmą stanowiska przewodniczących trzech komisji w Parlamencie Europejskim - komisji przemysłu, badań i energii, komisji rolnictwa oraz spraw konstytucyjnych.

Przewodnictwo komisji przemysłu, badań i energii obejmie na dwa i pół roku poseł Jerzy Buzek, a w drugiej części kadencji zastąpi go poseł Janusz Lewandowski - obaj z PO. Komisją rolnictwa prawdopodobnie pokieruje poseł Czesław Siekierski z PSL, zaś na czele komisji spraw konstytucyjnych stanie poseł Danuta Huebner.
Obserwuj wątek
    • amityr Re: Parlament Europejski 01.07.14, 21:54
      Jak ten Parlament ma w swym składzie w większości takie rarytasy jak Pan Czarnecki to ja już wszystko wiem o tym Paramencie.
      • maria6450 Re: Parlament Europejski 02.07.14, 10:49
        Teraz będzie bełkotał bardziej namaszczeniesmile
        • jaga_22 Re: Parlament Europejski 02.07.14, 11:55
          Źródła we frakcji Europejskich Konserwatystów i Reformatorów (EKR) potwierdziły, że europosłanka PiS Anna Fotyga ma zostać przewodniczącą podkomisji bezpieczeństwa i obrony w Parlamencie Europejskim.

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/raport-wybory-do-pe-2014/aktualnosci/news-wazne-stanowisko-dla-anny-fotygi-w-parlamencie-europejskim,nId,1451954#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
          • anoagata Re: Parlament Europejski 02.07.14, 12:25
            Do tego co napisaliście to jeszcze dodam;
            ..........i kamieni kupa.
            • amityr Re: Parlament Europejski 02.07.14, 12:33
              Rany Julek, do czego to doszło, że ja się muszę ze wszystkimi zgadzać. E tam.
              • jaga_22 Re: Parlament Europejski 02.07.14, 13:55
                Mają szczęście,nie wszyscy ich tak dobrze znają .
                • wirujacypunkt Re: Parlament Europejski 02.07.14, 17:25
                  Karski od melexa, Fotyga, Czarnecki, Mikke, Legutko, który na siedząco wysłuchuje hymnu europejskiego. Między innymi tacy ludzie będą nas reprezentowali w PE
                  Może nasz honor uratuje prof.Buzek i Pani Hubner.
                  • amityr Re: Parlament Europejski 02.07.14, 18:29
                    Do szanownej Pani Danuty nic w zasadzie nie mam ale Buzek to na wózek.Niech on już lepiej w tej Unii siedzi.
                    • jaga_22 Re: Parlament Europejski 02.07.14, 19:14
                      A ja się nie zgadzam,p.Buzek jest w porządku,godnie nas reprezentuje.
                      Zaczyna rozrabiać Korwin Mikke.big_grin
                      • jaga_22 Re: Parlament Europejski 02.07.14, 19:30
                        Korzystał ze ściągawki, mówił łamaną angielszczyzną, a jego wypowiedź trwała około 1,5 minuty. Janusz Korwin-Mikke dziś po raz pierwszy zabrał głos w europarlamencie.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/463473,sciagawka-lamany-angielski-pierwsze-przemowienie-korwin-mikkego-w-europarlamencie.html
                        • maria6450 Re: Parlament Europejski 02.07.14, 19:43
                          Plótł jak Piekarski na mękach, pozostał nie zauważony.
                          • jagodajna Re: Parlament Europejski 02.07.14, 21:03
                            Tak na marginesie.....wymowa JKM może się wydawać dziwna, czy po angielsku (mimo, że w USA był w sumie kilka lat), czy po polsku ale on tak ma. Nie jest to płynna wymowa (słychać zaburzenia) i w zasadzie nie wywołała większego wrażenia.
                            • iryska2604 Re: Parlament Europejski 03.07.14, 09:07
                              No i może przez to nie rozsadzi Unii od środka - jak obiecywał, niewielu go zrozumie.
                              Ale europosłów mamy ...
                              • anka125 Re: Parlament Europejski 03.07.14, 10:49
                                A mnie jest po prostu wstyd. Fotyga,Mikke,Legutko... o Boże...
                                • jaga_22 Re: Parlament Europejski 03.07.14, 10:56
                                  Zostali wybrani przez naród,więc trzeba się pogodzić.
                                  • alfredka1 Re: Parlament Europejski 03.07.14, 11:03

Trudno pogodzić się sad((
                                    a bełkot Korwina jeszcze nieraz nas zadziwi, niestety.
                                    • anoagata Re: Parlament Europejski 03.07.14, 12:59
                                      Oj tam oj tam,nie narzekajcie.
                                      Jest jeszcze Pani Róża europosłanka,nie pamiętam nazwiska,bardzo mądra kobieta.

Wczoraj wysłuchałam Korwina w kropce... od początku do końca.
                                      O dziwo wszystko zrozumiałam co powiedział,szkoda że wraca do kilku wieków wstecz.
                                      No i sam też jest już wiekowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka