Dodaj do ulubionych

Historyk Komorowski

12.04.15, 09:43
Jak to możliwe ,że historyk Komorowski wraz z doradcą prof historii, nie znają historii.Katyń to nic w porównaniu z tym co się działo na Wołyniu. Ale Mordu w Katyniu dokonali Rosjanie a tu bracia Ukraińcy. Mało, były jeszcze pretensje do Milera, że wyciąga brudne sprawy. O kuźwa.
wolnemedia.net/historia/11-lipca-rocznica-szczytu-rzezi-polakow-przez-ukraincow/?hc_location=ufi
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Historyk Komorowski 12.04.15, 11:18
      10 tysięcy zamordowanych w Katyniu !!! pamiętaj o tym, proszę.
      możesz nie lubić obecnego prezydenta ale teraz to naprawdę przesadziłeś.
      Mielismy rodzinę na Wołyniu i na Podolu .... ale oni wrócili ..
      A TE ARTYKUŁY W ZAŁĄCZNIKACH TO JEST SIANIE NIENAWISCI
      A ZAMIESZCZONE ZDJECIA SĄ ZMARŁYCH Z GŁODU w latach 20 i 30., A WYKAZ TORTUR TO JUZ PRZESZŁO W3SZELKIE GRANICE.
      sąsiadka mi opowiadała co usłyszała w radiu Maryja , wlasnie to samo sad(
      siejmy nienawiść, tylko ziarno rzucone w niektóre umysły nie urośnie zbożem a ostem !
      • alfredka1 Re: Historyk Komorowski 12.04.15, 11:22
        Amityrze, niepotrzebnie powyższe napisałam.
        Wycofuję się z tego Forum, za stara jestem na nerwy, "dyskusje".
        mam tu wielu przyjaciół, z którymi mogę kontaktować się prywatnie lub na innych FORUM.
      • estella50 Re: Historyk Komorowski 12.04.15, 11:37
        alfredka1 napisała:

> 10 tysięcy zamordowanych w Katyniu !!! pamiętaj o tym, proszę.
        > możesz nie lubić obecnego prezydenta ale teraz to naprawdę przesadziłeś.
        > Mielismy rodzinę na Wołyniu i na Podolu .... ale oni wrócili ..
        > A TE ARTYKUŁY W ZAŁĄCZNIKACH TO JEST SIANIE NIENAWISCI
        > A ZAMIESZCZONE ZDJECIA SĄ ZMARŁYCH Z GŁODU w latach 20 i 30., A WYKAZ TORTUR TO> JUZ PRZESZŁO W3SZELKIE GRANICE.
        > sąsiadka mi opowiadała co usłyszała w radiu Maryja , wlasnie to samo sad(
        > siejmy nienawiść, tylko ziarno rzucone w niektóre umysły nie urośnie zbożem a o
        > stem !

Całkowicie zgadzam się z Alfredką !
        Złość rodzi złość, agresja agresję. Po co jątrzyć, wywlekać sprzed dziesięcioleci prawdy, półprawdy i kłamstwa? (jest też w obiegu zdjęcie dzieciaczków przywiązanych do drzewa - tego czynu dopuściła się ich matka, chora psychicznie Cyganka).
        Wiele więcej ofiar, a także 2 wojny światowe mają na sumieniu Niemcy - jakoś nie słychać, że nie wolno nam z tej właśnie racji współpracować z nimi, handlować, odwiedzać się itd.
        Co w nas siedzi takiego, że mamy awersję do Ukraińców, czy Żydów, a nie Niemców, czy Rosjan, których przewin i zbrodni wobec nas możemy przytoczyć dłuuugą listę?
        Po co w ogóle ciągle wywlekać te zaszłości? Żyjemy tu i teraz, chcecie swoją nienawiść przekazać w spadku dzieciom i wnukom, żeby też żyły z tym złym uczuciem!?
    • jaga_22 Re: Historyk Komorowski 12.04.15, 11:34
      Na pewno znają,ale są mądrzy.
      Wypowiedź internauty,która jest mi mi najbliższa.
      Skończmy z nienawiścią.

To była straszna zbrodnia,nacjonalizm czy to ukraiński,polski czy niemiecki zawsze skutkuje zbrodniami, nienawiścią,ta zbrodnia jest godna potępienia,podobnie zresztą jak zbrodnie Polaków na Ukraińcach,jednak tezy Grzecha że kresy i Lwów trzeba odzyskać to nacjonalistyczne nierealne mrzonki,ani kresy ani Lwów nie należały do Polski w momencie uformowania się kraju Polan w 966 roku,przyłączyliśmy te ziemie w drodze bandyckiego podboju i zaboru Ukrainy,sami stworzyliśmy tego potwora Bandere i bande UPA,sami wyhodowaliśmy te nieludzkie zwierzęta,a teraz Grzech dolewa oliwy do ognia nawołując do odzyskania ziem,które do nas nie należą i wysiedlenia żyjących tam od ponad 70-ciu lat ludzi,Hitler też nawoływał do odzyskania ziem niemieckich na wschodzie i wysiedlenia Polaków,to jest właśnie nacjonalizm,nacjonaliści zawsze nienawidzą sąsiadów żyjących w sąiednich krajach,a najgorzej jest kiedy nacjonaliści ze sobą sąsiadują,wtedy wojna jest pewna,ale nie tylko wojna także ludobójstwo,nienawiść rodzi zbrodnie,a zbrodnia rodzi nienawiść,granice są już ustalone i ja je uznaję,nie marzy mi się Polska od morza do morza jak niektórym nacjonalistom,w imieniu mojej Babci kresowianki,wybaczam te zbrodnie,dzisiaj w Europie mamy pokój,niech on zostanie uszanowany i niech będzie uświęcony,mądrzy ludzie nie pozwolą nacjonalistom rozpętać kolejnej bezsensownej wojny,ziemie nasze z 966 roku znajdują się w aktualnych granicach Polski,od siebie dodam że w podstawówce języka angileskiego uczyła mnie Ukrainka bardzo sympatyczna i miła kobieta,historię trzeba pamiętać,ale nie dajmy się zwariować,dwie wojny światowe powinny nauczyć nas,że nienawiść i haniebne pretensje terytorialne prowadzą zawsze do wojny i ludobójstwa,niestety z przykrością obserwuję że niektórzy żadnej nauki z tej lekcji życia nie wynieśli.

• amityr Re: Historyk Komorowski 12.04.15, 16:43
        Ja osobiście mam powód ale nie o mój powód chodzi.
        Chodzi mi tylko o to,żeby zbrodnie dokonane przez UPA stawiać chociaż na równi ze zbrodniami NKWD, SS. Czy to dużo. Czy wyniesienie banderowców zamiast postawienie z prawdziwego zdarzenia pomnika pomordowanych bestialsko Polaków jak w Katyniu to cześć i chwała? Ależ skąd pomóżmy im jak w 1920 a oni w zamian choćby:
        www.bibula.com/?p=56173
        • iryska2604 Re: Historyk Komorowski 12.04.15, 16:57
          A nie lepiej byłoby przestać grzebać w przeszłości? Bo ja odnoszę wrażenie ze dla niektórych to nieziemska radość gdy mogą trochę porozdrapywać ran i przy okazji pojątrzyć. Amityr -i ty już przestań wyszukiwać w tych gadzinówkach które mają jedyne zadanie - siać ferment w Polsce. Szczególnie ze chyba nie żyją tu i teraz a za granicą ;Tak jak ten portal
          Serwer niekomercyjnego portalu "Wolne Media" znajduje się poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej. I wszystko na ten temat.
          • 111111l Re: Historyk Komorowski 13.04.15, 01:40
            Ciesze sie , Amtyr jest sam !!!
    • 111111l Re: Historyk Komorowski 13.04.15, 06:55
      Bedac na YOUTUBE wpisz UKRAINA - JENCY .Po filmikach zadaj sobie pytanie - czy HISTORYK KOMOROWSKI postepuje slusznie , chcac zyc w zgodzie ze wszystkimi sasiadami?
    • amityr Re: 111111l 13.04.15, 09:56
      Mnie ani ziębisz ani parzysz. Ale zdecyduj się Australijczyku pod jakim nickiem piszesz na tym Forum. Nie nazywaj też trolami ludzi np czuk1bo to już chamstwo. Naprawdę nie wiem o co ci biegusia. Najlepiej idź do dobrego stomatologa albo ostatecznie do dentysty.
    • amityr Re: Historyk Komorowski,(111111l ) 13.04.15, 09:59
      Uprzejmie informuję inteligentnych i kulturalnych ludzi z wyjątkiem troli, że cały wątek zamykam
      • kot404 Re: Historyk Komorowski,(111111l ) 14.04.15, 21:45
        histEryk amityr zamyka wątek, zamknij swą histEryczną rzyć łaskawco!!!!
    • kot404 Re: Historyk Komorowski 13.04.15, 20:35
      Widzisz amityr ja chcę po prosty żyć.......
      I w dupie mam o czym piszesz. Wołyń, Smoleńsk i Katyń. Dla mnie to jedno i to samo = próba pokazania, że polaczki lepsiejsze są od ruskich!!!!!
      Otóż nie!!!! Nie jesteśmy lepsi od nich.
      Masz rozum, masz wolną wolę - rób z tego użytek. A nie na forach mącić hist(e)rycznie.....
      • anoagata Re: Historyk Komorowski 14.04.15, 14:31
        Bożeszszsz ty móóój oj gdyby ktoś nie zechciał pisać historii od nowa,tak jak p. Ogórek zacznie pisać prawo od nowa.
        • jaga_22 Re: Historyk Komorowski 14.04.15, 14:54
          Nie ma szans,spadła z podium.Może się jeszcze podniesie.
          • estella50 Re: Historyk Komorowski 14.04.15, 21:38
            Przed chwilą dostałam informację o wideokonferencji z kandydatami na prezydenta. Jutro o 13.00 będzie B.Komorowski. Można już teraz wysyłać pytania do prezydenta poprzez swoje konto na FB czy Google.
            Szczegóły na gazeta.pl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka