wikul 11.09.15, 23:07 ... w rocznicę zamachu. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18798500,katastrofa-w-mekce-52-osoby-nie-zyja.html?lokale=local#BoxNewsImg Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alfredka1 Re: Zemsta Allaha ... 12.09.15, 20:46 Przecież Allah czy inny dobry Bóg karze swoje dziatki i to czasami okrutnie...... dlaczego ? za co ? może ktoś mądry mi odpowie ... Odpowiedz Link
maria6450 Re: Zemsta Allaha ... 12.09.15, 22:32 Nie wierzę, że na tym świecie Bóg karze albo nagradza, na pewno jest jakoś inaczej, na boską miarę. Czasami myślę, że dal nam wolną wolę i zostawił, ale potem... Odpowiedz Link
wikul Re: Zemsta Allaha ... 12.09.15, 23:40 maria6450 napisała: > Nie wierzę, że na tym świecie Bóg karze albo nagradza, na pewno jest jakoś inac > zej, na boską miarę. Czasami myślę, że dal nam wolną wolę i zostawił, ale potem > ... Ten pogląd jest mi bliski a tytuł watka trochę z przymrużeniem oka. Taki dziwny zbieg okoliczności. Odpowiedz Link
wikul Re: Zemsta Allaha ... 12.09.15, 23:37 iryska2604 napisała: > Swoich by karał? A "nasz" Bóg nas nie karał? Karał, karał, czasem bardzo surowo. Odpowiedz Link
zajbel Re: Zemsta Allaha ... 13.09.15, 10:04 Bo my ludzie zawsze szukamy winnego i najlepiej gdyby był toi ktoś lub coś zupełnie od nas niezależne. A jeżeli jest to Bóg obojętnie jakiej religii to już czujemy się całkowicie rozgrzeszeni no bo jak przeciwstawiać się woli najpotężniejszego bytu we wszechświecie? Odpowiedz Link
wikul Re: Zemsta Allaha ... 13.09.15, 13:15 zajbel napisała: > Bo my ludzie zawsze szukamy winnego i najlepiej gdyby był toi ktoś lub coś zupe > łnie od nas niezależne. A jeżeli jest to Bóg obojętnie jakiej religii to już cz > ujemy się całkowicie rozgrzeszeni no bo jak przeciwstawiać się woli najpotężnie > jszego bytu we wszechświecie? To prawda. Nawet w obliczu śmierci mówimy często "taka była wola Boga". Nie zwracając uwagi że wcześniej robiliśmy wszystko by się tej "woli" sprzeciwić. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zemsta Allaha ... 13.09.15, 14:42 Ja myślę,że gdzieś tam są nasze dobre uczynki spisane. Nie po to mamy mózgi i serca,żeby ktoś naszym życiem kierował, tylko jak je użyjemy. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Zemsta Allaha ... 13.09.15, 15:05 Trzeba wierzyć w cuda.... Najpierw trzeba by odpowiedzieć na pytanie - Czy są na Ziemi (rządzą Ziemianami) różne bogi ? I moc innych pytań , np - dlaczego zemsta Allaha ? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zemsta Allaha ... 13.09.15, 16:53 Bóg jest jeden, ale w trzech Osobach,Boga Ojca, Syna Bożego i Ducha Świętego. Wielu ludzi kojarzy wiarę w Boga z religią. Jest to olbrzymi błąd, ponieważ celem Boga i Chrystusa nie była, nie jest i nigdy nie będzie religia. Nawet ciekawe,chyba pójdę do piekła www.zbawienie.com/prawdziwa-religia.htm Odpowiedz Link
wikul Re: Zemsta Allaha ... 13.09.15, 18:58 dwa-filary napisała: > Cała religia to jeden wielki dogmat Nie wchodzę w ten temat. Zbyt osobisty i nieodgadniony. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Zemsta Allaha ... 13.09.15, 18:42 Będę czytał - zbawienie.com by się nie mylić. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zemsta Allaha ... 14.09.15, 11:47 Wysoki muzulmanski religijny dostojnik wypowiedzial sie o tym, co my nazwalismy tragedia. W jego oczach wyglada to zupelnie inaczej: ci ktorzy zgineli sa bardzo szczesliwi bo sa juz w krolestwie Allaha ... Ranni sa smutni, ze ich Allah do siebie nie zabral ... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Zemsta Allaha ... 14.09.15, 17:58 Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - tak i tu...Oni tak wierzą. Odpowiedz Link