Dodaj do ulubionych

Niedobrze mi sie robi

07.03.16, 19:12
27 lutego do mediów wyciekł projekt opinii Komisji Weneckiej na temat rządowych zmian w Trybunale Konstytucyjnym. Przypomnijmy, że to rząd Beaty Szydło sam zaprosił Komisję do Polski. Początkowo politycy PiS wyrażali się o komisji bardzo ciepło. Jednak po zapoznaniu się z jej opinią ich podejście zmieniło się o 180 stopni.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,150682,19720012,rzad-pis-sam-poprosil-komisje-wenecka-o-opinie-a-teraz-kaczynski.html#MT
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Niedobrze mi sie robi 07.03.16, 19:15
      "Wy naprawdę istniejecie. Wy, ze spaczonymi sumieniami, zatęchłymi duszami i prostackimi umysłami. Wy, gorszy sort Polaków" - to wstęp do felietonu, który ukaże się w jutrzejszym "Super Expressie".

Naczelny dziennika, Sławomir Jastrzębski, odniósł się w ten sposób do członków Komitetu Obrony Demokracji, którzy mieli w sieci naruszać dobre imię prezydenta Andrzeja Dudy. Treść artykułu sugeruje, że chodzi o wszystkie osoby związane z KOD.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19727550,naczelny-se-do-kod-jestescie-gorszym-sortem-polakow-patologia.html#BoxNewsLink
      Już zbijam tematy ,które wywołują odruch wymiotny -do kupy . Ludzie, tego sie nie da ogarnąć.
      • iryska2604 Re: Niedobrze mi sie robi 07.03.16, 19:22
        Następny kesek ,który zwrócę

Z ustaleń publicysty wynika, że kiedy SB zainteresowała się Jarosławem Kaczyńskim, był on już w Warszawie. Według Zaremby jego miejsce pobytu ustalono "cztery dni po wprowadzeniu stanu wojennego, kiedy zajmowano się równocześnie setkami osób" i wówczas wezwano na przesłuchanie. "32-letni doktor prawa kategorycznie odmówił podpisania lojalki, grożąc w impulsywny sposób samobójstwem" - czytamy we "wSieci".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19728269,jego-spokojny-poranek-13-grudnia-to-byl-przypadek-wsieci.html#TRNajCzytSST

Prawie bohater.
        • jaga_22 Re: Niedobrze mi sie robi 07.03.16, 19:31
          Acha,to dlatego dziś Kaczyński tak mordę darł i pomstował na KOD
          A jednak czuje,że lont już się zaczął palić.
          • estella50 Re: Niedobrze mi sie robi 07.03.16, 20:15
            Zgadza się, wyrazne wzmożenie wyziera z każdej pisowskiej bużki smile

Najbardziej chyba podoba mi się tekst Zaremby o 4-dniowym poszukiwaniu pierwszoligowego bojowca Jarka przez SB. Tak trudno było im trafić pod adres zameldowania u mamusi smile smile smile
            • ewa9717 Re: Niedobrze mi sie robi 07.03.16, 20:42
              Skutki przeżarcia się esbeckimi pączkami odczuwa do dziś wink
    • aga-kosa Re: Niedobrze mi sie robi 07.03.16, 21:18
      A ja jestem zadowolona, że Paranormalny wkleił obrazki do podziwiania. Jest szansa na wyłączenie się z debilnej polityki. smile aga
      • dociek Re: Niedobrze mi sie robi 08.03.16, 06:43
        Mi się niedobrze robi jak widzę te zadowolone z siebie oblicza i słyszę ich obłudne, zakłamane i aroganckie wypowiedzi. Zadziwiające, jak się udała aż tak negatywna selekcja "tych z najlepszego sortu". Żeby w jednej grupie zebrać takich jak, np. Sasin, Żalek, Pawłowicz, Piotrowicz, Jaki, Zaremba, Terlikowski, Karnowscy, itd., itd., itd...? Nie pomijając tych najważniejszych "orłów i sokolic".
        • smutas13 Re: Niedobrze mi sie robi 08.03.16, 08:05
          dociek napisał:

Mi się niedobrze robi jak widzę te zadowolone z siebie oblicza i słyszę ich obłudne, zakłamane i aroganckie wypowiedzi. Zadziwiające, jak się udała aż tak negatywna selekcja "tych z najlepszego sortu". Żeby w jednej grupie zebrać takich jak, np. Sasin, Żalek, Pawłowicz, Piotrowicz, Jaki, Zaremba, Terlikowski, Karnowscy, itd., itd., itd...? Nie pomijając tych najważniejszych "orłów i sokolic".

Podpisuję się pod tymi słowami. Wszyscy biorą przykład z wodza.
          • estella50 Re: Niedobrze mi sie robi 08.03.16, 08:44
            A dzisiaj, z powodu posiedzenia Trybunału będzie ich widać i słychać wszędzie i ciągle!
            Ja się wyłączam przynajmniej na pół dnia. Niech się ten najgorszy walec przetoczy.
            Zmartwienie losami Trybunału i naszym pozostaje i tak ze mną.
            • jaga_22 Re: Niedobrze mi sie robi 08.03.16, 08:52
              Swój do swojego ciągnie.Niedługo się zacznie,ile wytrzymam to wysłucham.
          • aga-kosa Re: Niedobrze mi sie robi 08.03.16, 08:55
            Pozwólcie, że zacytuję fragment Wyspiańskiego:
            Gospodarz: Toście Ptaka wybierali?
            Poeta: Macie ta skrzydlate ptaki?
            CZEPIEC: Ptok, ptokowi nie jednaki,
            człek człekowi nie dorówna
            dusa, dusy zajrzy w oczy
            nie polezie orzeł w gówna.
            Pon jest taki a ja taki,
            jak by przyszło co do czego
            wisz pon, tomy tu gotowi
            my są swoi, my są zdrowi..
            Nie możemy się dziś dostosować do innego fragmentu pana Stanisława: "Niech na całym świecie wojna, byle Polska wieś spokojna" w chwili gdy świat jest jedną wioską. aga
            • dociek Chciałoby się po prostu jebnąć. 08.03.16, 18:50
              Ale ogłada osobista hamuje naturalne odruchy także wobec bezgranicznie obłudnych skurwieli.

wiadomosci.onet.pl/kraj/wyrok-trybunalu-konstytucyjnego-ws-nowelizacji-ustawy-o-tk-jutro-o-godzinie-13/j8s2c4
              "Według ministra sprawiedliwości, prokuratora generalnego Zbigniewa Ziobry, spotkanie w TK jest spotkaniem sędziów, a nie stricte sądem konstytucyjnym. Jego zdaniem sędziowie zdają się nie dostrzegać "powagi sytuacji". - Sędziowie TK podejmują działania z niezrozumiałym pośpiechem, czym przyczyniają się do pogłębiania kryzysu konstytucyjnego w Polsce - oświadczył Ziobro."
              • estella50 Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 08.03.16, 19:35
                Etnografka, trójkowy student prawa, złodziej-doktor prawa i doktor prawa od marksizmu-leninizmu - to są wybitne jednostki! tak wybitne, że pozwalają sobie na krytykę i głoszenie zdania odrębnego wobec poglądów i decyzji najwybitniejszych profesorów, specjalistów od prawa konstytucyjnego!

Pamiętacie? była kiedyś taka zabawa w szczyty: głupoty, bezczelności itp. Jak nazwać taki szczyt, reprezentowany przez niejakiego Ziobro, jakiegoś Jakiego i jakąś omdlałą niejaką Szydło?
                • ewa9717 Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 08.03.16, 19:51
                  Dodaję tego podleca i idiotę:
                  wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/515073,krzysztof-jurgiel-stadniny-koni-doniesienie-do-prokuratury.html
                • anoagata Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 08.03.16, 19:53
                  Kużwa,poniosło mię dziś,nich ktoś mi tu mądry wytłumaczy !!!!
                  Trybunał Konstytucyjny obraduje a Szydło powiada że to jest nie zgodne z Trybunałem Konstytucyjnym,że On Obraduje.Kużwa !
                  • iryska2604 Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 08.03.16, 20:04
                    O matko i córko,mozna całkiem zgłupieć od tej głupoty. Czy oni myslą czasem? A ten zbawiciel Polski dziś pluł w telewizorze -szkoda telewizora bo sporo kosztował a przypieprzyłabym mu z chęcią.
                    • dociek Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 08.03.16, 22:01
                      Może uczniowie, w myśl lektury "Kamieni na szaniec", chcą zwalczać Małym Sabotażem pisowski narodowy socjalizm?

natemat.pl/173727,sledztwo-w-opolskiej-podstawowce-nauczyciele-probuja-ustalic-ktore-z-dzieci-dopuscilo-sie-obrazy-prezydenta-dudy

"W Szkole Podstawowej nr 9 w Opolu odbywa się śledztwo w sprawie bazgrołów na drzwiach jednej z toalet. Chodzi o regularnie pojawiający się na nich napis "Andrzej Du*a", co ma jednoznacznie kojarzyć się z prezydentem. Błaha z pozoru sprawa przypomina policyjne dochodzenie z prawdziwego zdarzenia. Dzieci są przesłuchiwane, a napis na drzwiach został poddany analizom grafologicznym."

---
                      Należy donieść jedynej słusznej partii, że to akurat nauczycielom się kojarzy... Rozstrzelać niewiernych!

• estella50 Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 08.03.16, 22:03
                    Anoagatko - ja też tego nie pojmuję. To nie na mój rozumek. Bo z jednej strony magisterka od etnografii, a z drugiej tuzy od praw wszelakich.
                    Może czas zacząć się śmiać?
                    • smutas13 Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 09.03.16, 08:55
                      Zaczęło się zastraszanie narodu. Zaczynają od dzieci.
                      • dociek Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 11.03.16, 20:20
                        Wiara najlepszą obroną? My chcemy Boga, czy do Boga! Do nieba czwórkami marsz! Chrześcijańskie mięso armatnie? Męczennicy chrześcijańscy, czy zbrojni krzyżowcy?

"W czwartek w Sejmie obradowała Komisja Obrony Narodowej. Przedstawiciele kierowanego przez Antoniego Macierewicza resortu przedstawiali posłom stan przygotowań do powołania Wojsk Obrony Terytorialnej oraz koncepcję ich funkcjonowania.W trakcie referowania ministerialnego dokumentu przez Grzegorza Kwaśniaka padały m.in. słowa o wspieraniu patriotyzmu żołnierzy oraz nawiązywaniu przez siły zbrojne do tradycji Żołnierzy Wyklętych. Jednak najwięcej emocji wzbudziły zapisy...

Poseł Tomczyk [PO] zacytował fragment dokumentu, w którym mowa jest o tym, że jednym z celów zmian w armii "powinno być wzmocnienie chrześcijańskich fundamentów naszego systemu obronnego oraz sił zbrojnych" oraz przytoczył stwierdzenie, że "wiara polskich żołnierzy będzie najlepszym gwarantem naszego bezpieczeństwa" .

- Ja jestem katolikiem, natomiast nawet dla mnie ten zapis wydaje się, delikatnie rzecz ujmując, dość kuriozalny. Rozumiem, że nie chodzi o to, że zamiast pistoletów, czy zamiast karabinów, będzie teraz...
                        Tomczykowi wtórował poseł Mroczek: - Mam do państwa wielką prośbę, żebyście zarzucili te pomysły. To jest jakiś koszmar po prostu, co wy tutaj przedstawiacie. Brak słów, żeby to w ogóle opisać. (...) To jest materiał kompromitujący was zupełnie. Ten materiał będzie analizowany całymi tygodniami. Mam nadzieję, że Polacy was obśmieją - mówił
                        ."
                        • iryska2604 Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 11.03.16, 20:24
                          Tego juz nawet głupotą nie mozna nazwać. Co to jest???
                      • dociek Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 11.03.16, 20:26
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19749560,wiara-polskich-zolnierzy-najlepszym-gwarantem-naszego-bezpieczenstwa.html#BoxNewsLinkZ3
                        Bataliony kapelanów pancernych. Kompanie biczowników do zadań specjalnych, itd.
                        • estella50 Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 11.03.16, 21:45
                          Coś takiego nie może przejść! Przecież nasza młodzież zabije ich śmiechem!
                          • aga-kosa Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 12.03.16, 08:41
                            "Miłujcie wrogów swoich"
                            "I odpuść nam winy, jako i my odpuszczamy"
                            "Będziesz miłował....... A BLIŹNIEGO SWEGO JAK SIEBIE SAMEGO"
                            A co będą robić z wrogami niewierzący? aga
                            • dociek Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 12.03.16, 09:01
                              Niewierzących i ateistów wyrzuci się ze służby wojskowej, podobnie jak kształconych w uczelniach rosyjskich oficerów WP. I oczywiście wstęp dla nich do armii ochotniczej, a może i zawodowej będzie zakazany, jak również dla niechrześcijańskich innowierców, cyklistów i wegetarian... Może też dla aktywistów KODu, lewaków? Sympatyków Wielkiej Orkiestry...?
                              • alfredka1 Re: Chciałoby się po prostu jebnąć. 12.03.16, 11:42
                                Oj, chciałoby się , chciało !!!
                                musimy to jakos przeżyć . Na tę kategorię "ludzi" nie ma cywilizowanego sposobu.
                                Jest sobota , starajmy SIĘ WYŁĄCZYĆ CHOCIAŻ NA KRÓTKO Z TEGO BAGNA.
                                pOZDRAWIAM SERDECZNIE .
                                to nie miało być dużymi literami , winię klawiaturę i przepraszam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka