Dodaj do ulubionych

Giertych listy pisze

25.01.18, 18:19
Szanowny Panie Prezesie! Otrzymałem właśnie orzeczenie Sądu Dyscyplinarnego ORA, w którym oddalono skargę Prokuratora Krajowego oraz wiceministra sprawiedliwości na decyzję rzecznika dyscyplinarnego, który umorzył postępowanie z wniosku posła PiS domagającego się ukarania mnie za sformułowanie : "Precz z Kaczorem- dyktatorem".

romangiertych.natemat.pl/228105,list-do-kaczynskiego
Ciekawe czy adresat to czyta.
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Giertych listy pisze 25.01.18, 19:36
      pislamizacja.pl/nalecz-do-kempy/
      • estella50 Re: Giertych listy pisze 03.02.18, 10:55
        Giertych pisze do Morawieckiego

thefad.pl/aktualnosci/roman-giertych-panie-boze/
        "Ja jednak w Pana wierzyłem i czułem, ze będzie mnie Pan potrzebował. I oto teraz jestem. Stawiam się panie Premierze na wezwanie i myślę co by tu panu poradzić.

Pozornie sytuacja jest bez wyjścia i czas składać dymisję, bo Pana oświadczenie, że miliony Żydów były mordowanych w polskich obozach oraz że Katyń to zbrodnia niemiecka jest delikatnie mówiąc niewiarygodnym przykładem niechlujstwa, głupoty i ignorancji.

Nie ukrywam panie Premierze. Wszystkie 6 króli, wanny z kąpielą etc. wygłaszane przez Petru to przy pana oświadczeniu naprawdę pikuś. Ale od czego jestem ja, pana doradca.

Mamy tylko jedno wyjście z sytuacji. Wszelkie przyznania się do błędu, niewiedzy, głupoty nic Panu nie da, bo śmiechom nie będzie końca. Musi Pan wszystkich jeszcze bardziej zaskoczyć. I oświadczyć, że w Pana świecie, z którego został Pan przeniesiony do naszego magnetyczną wolą Jarosława Kaczyńskiego istnieje historia alternatywna, gdzie to Polacy mordowali Żydów, a Polaków w Katyniu Niemcy."

• dociek Re: Giertych listy pisze 03.02.18, 11:49
          Wprawdzie akceptuję i popieram aktualne wypowiedzi mecenasa G. Jednakże, nie sposób zapomnieć u jego tatuśka fascynacji endecją, propagowania kreacjonizmu i uczestnictwa w organach PRL.
          A osobiście, w osobie mecenasa - przewodzenia Młodzieży Wszechpolskiej, Lidze Polskich Rodzin i pozostawaniu koalicjantem rządu Kaczyńskiego. Nie oszukujmy się, swego czasu pan Roman nieźle narobił sobie na CV. Czy się zrehabilituje?
          • vermieter Re: Giertych listy pisze 04.02.18, 10:01
            Coś podobnego pomyślałem big_grin
            Dodam jeszcze, że terminologia kaczor dyktator itp. przystoi prędzej komuś pokroju ś.p. leppera, a nie wykształconemu prawnikowi, politykowi na poziomie.

P.S. W Niemczech też są podobne przypadki. Słyszałem wypowiedź pewnego polityka o kimś: Gdy tak patrzę i słucham X, to myślę, że jego rodzice byli rodzeństwem i możliwe, że zwierzęta domowe były w pobliżu big_grinbig_grin
    • wirujacypunkt Re: Giertych listy pisze 04.02.18, 11:54
      iryska2604 napisała:

> Szanowny Panie Prezesie! Otrzymałem właśnie orzeczenie Sądu Dyscyplinarnego
      > ORA, w którym oddalono skargę Prokuratora Krajowego oraz wiceministra sprawiedl
      > iwości na decyzję rzecznika dyscyplinarnego, który umorzył postępowanie z wnios
      > ku posła PiS domagającego się ukarania mnie za sformułowanie : "Precz z Kaczore
      > m- dyktatorem".

>
      > romangiertych.natemat.pl/228105,list-do-kaczynskiego
      > Ciekawe czy adresat to czyta.
      >
      >
      Myślę, że Pani Basia pilnuje bardzo by prezesPan takimi listami głowy sobie nie zajmował, wszak prezesPan jest stworzony do wyższych rzeczy.

List Pana Giertycha dobry, nie mogę jednak zapomnieć, ze reaktywował Młodzież Wszechpolską czym zrobił wiele złego.
      • jaga_22 Re: Giertych listy pisze 05.02.18, 13:54
        Ważne,że się odmienił i to na dobre.
        Z żoną.

https://bi.gazeta.pl/im/b9/ea/15/z22981817Q,Roman--Barbara-Giertych.jpg

• estella50 Re: Giertych listy pisze 05.02.18, 14:21
        Wierzę, że Giertych się nawrócił. Narobił wiele złej krwi w przeszłości z powodu wyznawanej ideologii, a nie z powodu krętactwa, czy złodziejstwa. Nie słyszałam, żeby stosował kolesiostwo, protekcjonizm. Raczej był więc uczciwy, ale nawiedzony. Jeśli wyleczył się z tego nawiedzenia (a to przecież możliwe), to raczej można jemu zaufać.
        • jaga_22 Re: Giertych listy pisze 06.02.18, 10:27
          Z nieoficjalnych informacji mediów wynika, że Roman Giertych zamierza wystartować w najbliższych wyborach parlamentarnych z list Platformy Obywatelskiej. Sam nie potwierdza, ale też nie zaprzecza.

wiadomosci.wp.pl/zaskakujace-pogloski-nt-przyszlosci-giertycha-to-juz-pewne-6217327362864769a
          • iryska2604 Re: Giertych listy pisze 06.02.18, 14:59
            Ja mu chyba wierzę - o ile mozna wierzyć politykowi. ALE MÓWI ROZSĄDNIE .No i zna to całe towarzystwo na wylot.
            • aga-kosa Re: Giertych listy pisze 06.02.18, 15:22
              I niech mu tak zostanie. Wejdzie do rządu i znowu zgłupieje. wink aga
              • estella50 Re: Giertych listy pisze 21.05.19, 19:59
                Nowy list Giertycha, tym razem do M.Morawieckiego

...trzeba opisać jak to się stało, że Pan kupił ziemię i milionerem został. Proponuję zrobić to tak. Pewnego razu, gdy zbierał Pan sobie dziko rosnące mirabelki (aby kompot nagotować cierpki) przejeżdżał na rowerze polną drogą ksiądz proboszcz. Pan zdjął czapkę i powiedział: niech będzie pochwalony! Na co proboszcz zatrzymał się i zapytał: a co robisz dobry człowieku? Pan mu na to: mirabelki zbieram proszę księdza proboszcza, aby kompot cierpki nawarzyć. Na to proboszcz mówi: a nie zechciałbyś drogi poczciwcze zakupić tej oto ziemi, która tak hojnie obdarza nas mirabelkami i innym dobrem, a potem zostać rolnikiem, aby jeść płody ziemi uprawianej własnymi rękoma?

I całość w tym stylu smile
                • estella50 Re: Giertych listy pisze 21.05.19, 20:01
                  Jeszcze link:

netinfo24.pl/2019/05/21/giertych-powraca-w-wielkim-stylu-jego-nowy-list-do-morawieckiego-to-prawdziwa-bomba/?fbclid=IwAR0G6WfGkhtRFSSOIiyfco9uPV88pjbECAlWPMzE0EDLRSD0JiCmPj4kZAk
                  • iryska2604 Re: Giertych listy pisze 21.05.19, 22:08
                    Ciekawe czy krzywousty czyta co o nim piszą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka