17.07.18, 19:40
Zamiast oddawać cześć, ośmieszają tragicznie zmarłego prezydenta. Od lat przez Polskę toczy się choroba zwana "pomnikozą", na którą nie ma lekarstwa. Pomimo krytyki i kontrowersji, co chwilę powstają koszmarne podobizny Lecha Kaczyńskiego. Przykład z Kraśnika to dobra okazja do ukazania najgorszych pomników - może w końcu ktoś zatrzyma ten trend, a przynajmniej odda dłuto prawdziwym artystom.

natemat.pl/243967,pomniki-lecha-kaczynskiego-ktory-najgorszy-zdjecia
Obejrzałam wszystkie i zastanawiam sie ,czy u nas juz nie ma prawdziwych mistrzów dłuta,czy urzędnicy zamawiający i wydajacy zezwolenia na postawienie takiego pomnika nie mają oczu? Tylko wazelina z nich wycieka? Wszystkie paskudne -nie wiadomo który gorszy (śmieszniejszy).
Obserwuj wątek
    • donatienfrancois Re: Pomnikoza 17.07.18, 19:52
      Producenci krasnoludków są prawdziwymi artystami i mają lepsze poczucie piękna.
    • estella50 Re: Pomnikoza 17.07.18, 20:37
      Taka pomnikoza jest faktycznie prostą drogą do ośmieszania, jaki by nie był, nieżyjącego prezydenta. Jego brat jest w psychozie, że tego nie dostrzega. Pochówek na Wawelu, te pomniki, place, ulice nazywane urzędniczą przemocą imieniem LK. A że znajdują się "rzeżbiarze"? Jest klient, jest sowite wynagrodzenie, no to "rzezbią"!
      • alfredka1 Re: Pomnikoza 17.07.18, 20:55
        Widocznie tak nam sądzone sad( przecież większość popiera , uczestniczy , wyzywa przeciwników , lży tych co to inne zdanie mają . To jest przerażające . Im jest wszystko jedno jak wygląda "pomnikowany" .
        Nam jest trudno zrozumieć "ICH" zachowanie …. ale kiedyś sąsiad mi powiedział , że jest to wielomilionowa grupa ludzi , która nie jest głodna , ma 500+ , ksiądz na kazaniu chwali albo wręcz wielbi rządzących , mogą wyjechać do pracy gdzie zażyczą , zarobią i stać ich na wiele ,
        , a jeszcze … samochód mogą kupić za niewielkie pieniądze /teraz więcej takich będzie bo za miedza pozbywają się Diesli ./ No i powiedzcie … czy im jest źle ??
        A pomniki ?? niech będą bo przecież to dla tego , którego zamordowano …
        jestem w coraz gorszej formie psychicznej i nie wiem co będzie dalej . Gdy byłam młoda czy młodsza niż dzisiaj to inaczej to odbierałam , wierzyłam w rozsądek i jako taką zdolnośc myslenia i analizowania .
        przepraszam ..
        • wikul Re: Pomnikoza 17.07.18, 23:03
          Pomnikoza jeżeli dotyczy człowieka najczęściej wynika z kultu jednostki. Tak jest obecnie.

Przywódca otaczany takim kultem jest przedstawiany przez państwową propagandę jako osoba nieprzeciętnie utalentowana, nieomylna, której cały naród jest winien wdzięczność. Jego wizerunek jest powielany w niezliczonych pomnikach, obrazach itd., a przypisywane mu myśli i wypowiedzi są nieustannie cytowane w książkach i innych mediach. ...
          wg Wikipedii
        • estella50 Re: Pomnikoza 18.07.18, 07:53
          Alfredko! - nie ma większości popierającej PiS. Raz chyba tylko się zdarzyło, że w badaniu CBOS (wiadomo!) poparcie sięgnęło 50%. Poza tym zawsze i w każdej sondażowni wyniki są między 30 a 40%. W tej chwili Kantar (moja zaufana sondażownia) publikuje 31% dla PiS i jest to mniej aż o 7% od poprzedniego badania!
          Tak więc proszę o uśmiech i optymizm, bo PiS bardzo się stara, żeby tych % mieć jeszcze mniej.
          • aga-kosa Re: Pomnikoza 18.07.18, 08:20
            A ja żadnej partii z opozycji nie życzę aby wygrała wybory teraz po PiS.
            Uzasadniam:
            Rozdają nie swoje bo jeszcze mają z czego, kupują suwerena i głosy..
            Jak się ukaże dno rządzący będą mieli na swych kontach pieniądze bo im się należały.
            Partia, która wygra - to jak Salomon też z pustego nie naleje - nie będzie miała z czego rozdawać.
            Suweren będzie się burzył, że Kaczyński dawał i suweren dopiero wtedy wyjdzie na ulice..
            Niech sobie PiS jeszcze raz wygra, niech jeszcze podoi, niech własnoustnie powie, że brak
            Dopiero potem będzie można powiedzieć: przez ostatnie osiem lat partia, która była przy władzy.... aga
            • adria231 Re: Pomnikoza 18.07.18, 08:57
              Historia lubi się powtarzać. Pamiętacie Gierka? Było pięknie, ale krótko. Polska zbankrutowała. Po rządach obecnej "elity"
              jeszcze trudniej będzie pozbierać się: naród skłócony , rodziny skłócone, pieniądze skradzione, władza ma wokół samych wrogów.
              Każda nowa władza po obecnych kacykach będzie miała bardzo trudno naprawić to, co zostało zepsute. Czarno to widzę.
    • donatienfrancois Nowy pomnik 18.07.18, 14:01
      [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/gc/kf/9vux/w5d5QZE92jJ8KnkCqB.jpg[/img]
      • alfredka1 Re: Nowy pomnik 18.07.18, 16:02
        ... ależ on piekny , taki męski , taki silny.. a że na gębusi nieprzyjazny ? no coż bozia go takim stworzyla .
        • donatienfrancois Re: Nowy pomnik 18.07.18, 17:41
          alfredka1 napisała:

> ... ależ on piekny , taki męski , taki silny.. a że na gębusi nieprzyjazny ? n
          > o coż bozia go takim stworzyla .

Wypisz, wymaluj, prezes.
          • iryska2604 Re: Nowy pomnik 18.07.18, 18:20
            Wtedy jak krzyczał "zdradzieckie mordy" - wyglądał tak samo.
            • dociek Re: Nowy pomnik 18.07.18, 18:42
              Za pradawnych czasów PRL i ZSRR siano po kraju pomnikami Lenina, Stalina, Bieruta...
              Stara szkoła sowieckiej propagandy w nowym wydaniu nacjonalistycznych katobolszewików z PiS.
              • iryska2604 Re: Nowy pomnik 18.07.18, 18:59
                Nie są milsze dla oka takie?
                https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf66ddd8e82f.jpg
                https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1616b89d9e9c.jpg
                https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8a955accd201.jpg
                • alfredka1 Re: Nowy pomnik 18.07.18, 19:12
                  Ano są .. i takie skromne..
                  a to chyba Szwejk na balu smile)
                  • iryska2604 Re: Nowy pomnik 18.07.18, 19:23
                    Szwejk od lat mieszka na polkowickim rynku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka