Dodaj do ulubionych

Haracz dla prezesa

03.06.20, 18:07
Haracz. Kto i za co płaci partii Kaczyńskiego
Prezesi największych państwowych spółek, dyrektorzy, byli pracownicy TVP finansowali kampanie wyborcze PiS. Rekordziści wpłacali nawet po 50 tys. zł.

polityka.us1.list-manage.com/track/click?u=6b4561d942af66380aa07bee5&id=7a89f3974b&e=7f909a545f
Obserwuj wątek
    • iryska2604 Re: Haracz dla prezesa 03.06.20, 19:27
      Tak naprawdę to jest draństwo i tyle.
      • estella50 Re: Haracz dla prezesa 03.06.20, 19:32
        Prezes ustawia ludzi na państwowe stanowiska w spółkach czy w rządzie pod warunkiem, że każdego miesiąca będą odpalać ustaloną stawkę na rzecz partii. Oczywiście poza wszelką księgowością, a więc zwyczajnie pod stołem, jak to mafiozi. To samo dotyczy posłów i europosłów. Każdy musi płacić te łapówki!
        • aga-kosa Re: Haracz dla prezesa 03.06.20, 20:23
          Mąż rano oglądał "Ranczo" akurat o tym jak budowlaniec z wójtem ustalali przetarg na remont knajpy. Było coś w tym sensie: - Wygrasz przetarg, ale ja dostanę 25%.
          Być może oglądają serial i mają odpalaną dolę crying aga
          • ewa9717 Re: Haracz dla prezesa 05.06.20, 21:30
            Szukałam kiedyś jednego choć uczciwego pisiora...
            • iryska2604 Re: Haracz dla prezesa 06.06.20, 20:47
              A serial "Ranczo" to prawie film dokumentalny jak powstaje partia w stylu PiS
    • czuk1 Re: Haracz dla prezesa 14.06.20, 21:48

> Haracz. Kto i za co płaci partii Kaczyńskiego ?

estella50 sobie częściowo odpowiedziała:
      Prezesi największych państwowych spółek, dyrektorzy, byli pracownicy TVP finansowali kampanie wyborcze PiS. Rekordziści wpłacali nawet po 50 tys. zł.

Dodam - płacimy , my podatnicy. Partie sobie wywalczyły dotacje, z budżetu.

(*A dochody budżetu państwa pochodzą głównie z naszych podatków).
      ..... to tego rządzący wydają te dochody rozrzutnie, często w partyjnym interesie.
      Rządy partyjnych możemy skracać poprzez wymianę partii/koalicji rządzących już po jednej kadencji.

Polska dziś na PIERWSZYM miejscu w UE jeśli chodzi o liczbę zakażeń covid . Jest ich w Polsce mniej więcej tyle, ile we Włoszech i Hiszpanii RAZEM wziętych! 10 razy więcej, niż Niemcy! Panowie Duda i Morawiecki, tak żeście zwalczyli epidemię?!!
      • alfredka1 Re: Haracz dla prezesa 15.06.20, 14:32
        Haracz dla pielegniarek :
        wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-w-polsce-smieszna-premia-dla-pielegniarki/nse3pd4
        • ewa9717 Re: Haracz dla prezesa 15.06.20, 16:13
          Widziałam wczoraj. Odebrało mi głos... Powiedzieć skurwysyństwo, to skomplementować...
        • czuk1 Re: Haracz dla prezesa 15.06.20, 18:46
          alfredka1 napisała:
          > Haracz dla pielegniarek :
          > wiadomosci.onet.pl/kraj/koronawirus-w-polsce-smieszna-premia-dla-pielegniarki/nse3pd4

.... link już zablokowano ....
          • alfredka1 Re: Haracz dla prezesa 15.06.20, 18:54
            To jakieś odmieńce z gatunku pełzaków, wszystkiego sie boją ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka