Dodaj do ulubionych

To mi się śni???

01.01.22, 19:45
Nowa rola Jacka Sasina. Przejmie funkcję pełnioną przez premiera Morawieckiego

Zgodnie z rozporządzeniem z 30 grudnia na początku 2022 roku nastąpiły zmiany w składzie Komitetu Ekonomicznego Rady Ministrów
Teraz funkcję przewodniczącego pełni dotychczasowy członek komitetu Jacek Sasin, zaś wiceprzewodniczącego – Henryk Kowalczyk
Minister aktywów państwowych jest szefem komitetu zajmującego się kwestiami gospodarczej i finansowej polityki rządu

natemat.pl/390727,jacek-sasin-nowym-przewodniczacym-komitetu-ekonomicznego-zastapi-premiera
Czemu to mi się kojarzy z " Folwarkiem zwierzęcym" ? I ta mina...
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: To mi się śni??? 01.01.22, 21:09
      a KUDY IM DO FOLWARKU ??? \
      ot, sami własny gnój przesuwają sad(((((
      • ewa9717 Re: To mi się śni??? 01.01.22, 22:09
        Witajcie w mejzopotamii, kraju, w którym ... a, sami wiecie...
        • estella50 Re: To mi się śni??? 02.01.22, 20:15
          Od mieszania herbata nie robi się słodsza. A prezes miesza pionkami bez umiaru. Już niedługo tego mieszania!
          ***** ***!
    • dociek Re: To mi się śni??? 04.01.22, 13:52
      To nie sen, to styl PiSsmańskiego rządzenia, czyli nierządu.

Otwarcie obwodnicy Kraśnika. Dla czołowych polityków Prawa i Sprawiedliwości odbędzie się drugi raz. W sylwestra lubelscy politycy otworzyli obwodnicę Kraśnika. W uroczystości uczestniczyli m.in. marszałek województwa, radni wojewódzcy czy starosta kraśnicki. Jak donosi Dziennik Wschodni we wtorek ta sama droga ma zostać ponownie otwarta. Tym razem zaproszenie dostali politycy z partyjnej centrali, w tym Jacek Sasin i Przemysław Czarnek.
      • alfredka1 Re: To mi się śni??? 05.01.22, 21:38
        szczecin.webcamera.pl

dobranoc smile)

mam nadzieję, że Dni Morza odbedą się jak co roku
        więc już zapraszamy smile
        • estella50 Re: To mi się śni??? 06.01.22, 16:32
          Podaję za WP:

"OPRAC. RAFAŁ MROWICKI04-01-2022 14:16
          Afera mailowa. Prośba doradcy premiera do Jacka Kurskiego o atak na sędziego
          Nowa odsłona afery mailowej ujawnia prośbę, która miała trafić 2018r. do szefów TVP. Doradca premiera miał prosić ich w mailu o atak na sędziego, który wydał niekorzystny wyrok dla premiera Mateusza Morawieckiego. W materiałach prorządowych mediów z tamtego okresu widać narrację zaproponowaną przez doradcę szefa rządu.

W nowych mailach widać prośbę do prezesa TVP Jacka Kurskiego
          Źródło: AKPA, AKPA, fot: Piętka Mieszko

Do sieci wyciekły kolejne maile, które mają pochodzić ze skrzynki ministra Michała Dworczyka. Tym razem dotyczą prośby, którą Mariusz Chłopik - były nieformalny doradca premiera Mateusza Morawieckiego, wtedy pracownik NBP, a obecnie w Legii Warszawa - skierował do prezesa TVP Jacka Kurskiego i szefa Telewizyjnej Agencji Informacyjnej Jarosława Olechowskiego. Wiadomość pochodzi z września 2018r.

Prośba doradcy premiera do szefów TVP
          "Jacek, Jarek podsyłam poniżej efekt narady kilku znamienitych osób łapiących pewne linki w sądownictwie i powiązań między sędziami a różnymi sprawami. Po rozmowach mamy prośbę, by jutro TVP bardzo ładnie zaatakowało te osoby, które taki wyrok wydały i generalnie warszawski sąd apelacyjny według topowych kancelarii w Warszawie to stajnia augiasza. Takie pytania do posłów PiS będących jutro w studiach TVP będzie można spokojnie zadawać. My z Michałem Dworczykiem musimy wiedzieć kto idzie a następnie go odpowiednio przygotujemy. Wyrok sądu tak the facto może stać się dobry dla naszej formacji. Myślę, że ten materiał jest bardzo bardzo dobry aby także podgrzać publicystycznie. Co sądzicie?" - miał pisać Mariusz Chłopik."

Ten Chłopik to prywatnie zięć hr. Konstantego Radziwiłła herbu Topór, niegdyś ministra zdrowia, teraz wojewody warszawskiego.
          A TVP Kurskiego, zgodnie z życzeniem, "bardzo ładnie zaatakowała sędziego"
          • dociek Re: To mi się śni??? 07.01.22, 00:45
            W tej bezsilności starczej pozostaje już tylko przeklinać szpetnie.
            • alfredka1 Re: To mi się śni??? 08.01.22, 12:39
              4 mln zł. Tyle
              @pisorgpl
              zmarnował pieniędzy na ulotkową propagandę o #PolskiLad. To 61% kwoty, która mogłaby zwalczyć wykluczenie komunikacyjne w #Bieszczady.

#PISJestZaDrogi
              • anoagata Re: To mi się śni??? 08.01.22, 16:24
                .....do kościoła chodzisz?
                -chodzę
                Pana Jezusa na krzyżu w nogi całujesz ?
                -całuję
                A Kaczyńskiego byś pocałował ?
                -Jakby wisiał.....
                • iryska2604 Re: To mi się śni??? 08.01.22, 18:16
                  Udal ci się dowcip . Chociaż nie wiem czy byłby godzien...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka