jaga_22 17.10.08, 21:49 Pażdziernik chodził drogą w wyrudziałym kaftanie, drzewom włosy malował jesiennymi farbami. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Jesiennie... 17.10.08, 22:11 Klon ma złote licie, Świecą się ogniście, jesion ma brązowe, zgubił ich połowę, dęby się czerwienią, pół na pół z zielenią. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesiennie... 17.10.08, 23:14 Mówiłeś: "Włosy masz jak kasztany I kasztanowy masz oczu blask" Kochany, kochany Lecą z drzewa jak dawniej kasztany Wprost pod stopy par roześmianych Jak rudy lecą grad Jak noc, gdy w alejce Rudy kasztan Ci dałam i serce A tyś rzekł mi trzy słowa, nie więcej Że kochasz mnie i wiatr Odpowiedz Link
ditula-31 Re: Jesiennie... 18.10.08, 01:19 Jaguś, jakie piękne i nastrojowe były kiedyś piosenki, jak wpadały w ucho. Mamy tak wspaniałych wokalistów u Roberta Janowskiego, te trzy wokalistki zaśpiewają dosłownie wszystko od repertuaru Edith Piaf do Sławy Przybylskiej i one często śpiewają te dobre stare piosenki, ale krótkie. Nie pamiętam kto śpiewał "Kasztany" czy Natasza Zylska? Odpowiedz Link
super222 Re: Jesiennie... 18.10.08, 08:47 Tak - kasztany śpiewała Natasza Zylska. Z młodych wokalistek Edyta Górniak. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesiennie... 18.10.08, 13:06 Jesienią,jesienią...liście się złocą i czerwienią. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesiennie... 18.10.08, 19:47 Dalekie ścieżki, po których ja Błądziłem kiedyś w pogoni dnia I kwiaty, które witały nas, W żółte kolory zamienił czas. Odpowiedz Link
ktosia57 Re: Jesiennie... 18.10.08, 20:21 podziwiam zdjęcia ,prawdziwe z was talenty.Mnie jesień kojarzy się z wyciszeniem,spokojem,ukojeniem Odpowiedz Link
dede43 Re: Jesiennie... 19.10.08, 15:36 Od Jagi nauczyłam sie wklejać fotki więc uraczę was jesienią na Widawą Mam nadzieję, że si uda. Na FE próbowałam ze 3 razy, ale wyszło. Odpowiedz Link
jaga_22 Jesienny pan 23.10.08, 10:43 Choć nie wiem kto to jest i nie wiem skąd go znam czasem spotyka mnie jesienny śmieszny pan. Parasol wielki ma i zmartwień trochę też przez pusty idzie park w czerwony liści deszcz. Lecz gdy ostatni liść ze smutnych spadnie drzew on razem z białą mgłą rozpływa się. Odpowiedz Link
super222 Re: Jesienny pan 23.10.08, 11:32 Jago - w głębi na zdjęciu - jest pewnie żona z dzieckiem. Trzeba uważać. Twoje zdjęcia i wiersze są urzekające. Dziękuję Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienny pan 24.10.08, 13:15 Spróbuj pokochać jesień z niesamowitymi urokami Spójrz ile piękna niesie obdarzając cię nowymi dniami. Kolorowo jak wiosną barwne liście ostatki zieleni Dadzą chwilę radosną twą szarość życia mogą odmienić. Dzięki za dobre słowo Odpowiedz Link
dede43 Re: Jesienny pan 26.10.08, 18:46 A to dzisiejszy: Wspaniała była pogoda podczas weekendu z wnukami, prawda? Odpowiedz Link
gre_ta Re: Jesiennie... 01.11.08, 19:54 Ladne sa te chwile jesieni kiedy tyle kolorow i slonce. Tak ten rok jest ladna pogoda. Odpowiedz Link