Dodaj do ulubionych

Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 23:38
to już chyba ostatnia okazja ( zima się zaraz skończy, a potem zrobią
Wąbrzeską, potem cały Wał (Inszallah). Choćby z liczby wątków z nazwą
Wąbrzeskiej w tytule wychodzi mi, że nie warto grzebać sprawy, która już
obrosła legendą. Może na koniec burzliwej historii tej ulicy zorganizować
rajd. Moje propozycje konkurencji:
1.ilość udanych przebyć Wąbrzeskiej/ilość zatonięć/miesiąc
2.najdroższy remont samochodu po przebyciu Wąbrzeskiej
Sponsorów szukajmy w ZDM
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition IP: 212.76.52.* 19.02.04, 07:46
      Wabrzeska jest "fajna" ale rzeczywiscie nie dla uzytkownikow samochodow.
      Przejechalem sie tamtedy na rowerze i o dziwo nie bylo tak tragicznie.
      Pomijajac, ze rower i ubranie wygladalo tak samo jak po miesiecznym uzytkowaniu
      to czas przejazdu wcale nie byl dlugi. W miedzy czasie wyprzedzilem kilka
      osobowek a nawet jednego 4x4.
      • Gość: gACEK Re: Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.04, 09:36
        Gość portalu: Robert napisał(a):
        > Przejechalem sie tamtedy na rowerze i o dziwo nie bylo tak tragicznie.
        > Pomijajac, ze rower i ubranie wygladalo tak samo jak po miesiecznym
        uzytkowaniu
        >
        Jesteś pierwszą osoba, która publicznie przyznaje, że zmienia ubranie raz w
        miesiącu. To pewnie dlatego, ze wietrzysz jeżdżąc na rowerku...
        :)
        • Gość: Robert Totalne nieporozumienie. IP: 212.76.52.* 19.02.04, 14:55
          Lapac za slowka to potrafisz, nie ma co! Gwoli wyjasnienia... Ubranko rowerowe
          (zwlaszcza spodnie jak i kurtke piore raz na tydzien lub gdy tego sytuacja
          wymaga. W ciuchach rowerowych jezdze od 1 do 2 godzin dziennie wiec przepierka
          po 5-10 godzinach uzytkowania to i tak jest znacznie czestsza niz biurowej
          koszuli. Zatem oskarzanie rowerzysty o brak higieny jest totalnym
          nieporozumieniem.
    • Gość: quin26 Re: Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition IP: *.com.pl 19.02.04, 08:53
      a co tam dzisiaj się działo??? był korek , więc wróciłam do zwoleńskiej.....
      może znowu ktoś "zatonął'???
      • capricornn Re: Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition 19.02.04, 09:43

Jaki korek, o 7.30 jechało się całkiem dobrze, tylko kilku maruderów jechało
        tak, jak by chcieli przefrunąć (trudny odcinek)ale nijak im się to nie udawało.
    • Gość: Bobi Re: Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 14:25
      W ramach tego quizu mogę od siebie powiedzieć:
      AD.1 Ani razu nie zatonąłem, ale adrenalina była, szczególnie podczas roztopów
      dwa tygodnie temu. Nawet zadzwoniłem do Pana Naczelnika, o czym na końcu.

AD.2. Nie remontowałem samochodu odkąd jeżdze tą ulicą. Nie zamierzam też
      zmieniać pojazdu, ani w niego inwestować. Unikam myjni i innych kosztownych
      akcji konserwacyjnych, bo ... nie ma sensu. Bywa, że koledzy w pracy pytają
      się, czy znowuy mi most/prom zamknęli i musiałem się przez Wisłę brodem
      przeprawiać. Zawieszenie w moim rumaku jest w katastrofalnym stanie, ale szkoda
      mi kasy na naprawę. Po naprawie za dwa miesiące będzie to samo.

A teraz o tym czego dowiedziałam się od naczelnika ds. Wąbrzeskie/innych_dróg w
      W-wa-WAWER.
      a) nie będzie Wąbrzeska wyrównywana (jak to było przez pierwsze pół 2003 roku),
      bo ziemia jest zmrożona
      b) Wąbrzeską otworzyli na prosbę mieszkańców (a nie planowali), ale mogą ją w
      każdej chwili zamknąć
      c) napewną ją zamkną jak zacznie się remont pozostałego odcinka- reszta ulicy
      W. i Kadetów
      d) chcą poszerzyć część Kadetów, przy samym Wale i muszą wykupić trochę
      gruntów, między innymi żeby nie było tego podwójnego wirażu
      e)czas realizacji koło wiosny (niestety status dzielnicy/gminy nie określa
      pojęcia 'wiosna') i chyba tej najbliższej wiosny

Na mszę dajcie za powodzenie wszelkich projektów drogowych (to już dodałem od
      siebie).

Pozdrawiam wszystkich, szczególnie osiedle Sadul
      • Gość: PEETER WAWA Re: Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition IP: *.acn.pl 19.02.04, 16:12
        Wiadomosci z ust oficjalnych, które przytacza Bobi sa jednak optymistyczne - w
        szczegóolnosci
        1) wyprostowanie wąbrzeskiej-kadetów (poprzez wykup gruntów i zniwelowanie 2
        uskoków
        2) wiosna jako termin - oby

na mszę daję zgodnie z radą
        PEETER
    • Gość: Poprzeczny Re: Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition IP: 217.153.152.* 19.02.04, 14:58
      Jak rozpoczna remont wiaduktow na Plowieckiej to nikt zlego slowa o tej ulicy
      juz nie napisze. Wszyscy zobacza jakie luxusowe beda te wyboje. Jak milo bedzie
      nimi jechac do i z pracy. Pozdrawiam ZDM
      • Gość: pawel-l Re: Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition IP: *.com.pl 20.02.04, 07:46
        Wirażów na Wąbrzeskiej, Kadetów jest co niemiara i chyba nic tu już nie pomoże.
        A wykup gruntów... potrwa ze 4 lata.
    • Gość: Snake Re: Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition IP: *.t-systems.com.pl 23.03.04, 11:02
      Już dzisiaj przy tych budkach na końcu asfaltu zaczęli sie kręcić panowie w
      pomarańczowych kamizelkach. Bronowska też jest fajna. To rozwiązanie pozostanie
      nam na najbliższe kilka miesięcy. Od lipca jak zacznął się wakacja to będzie
      luźniej.
      • w_v_w Re: Wąbrzeska Trophy, last(?) eddition 23.03.04, 11:06
        ...byłoby dobrze, żeby lipiec zaczał sie z koncem marca..
        Wawerka
      • l.h.s Wąbrzeska Trophy, last(??????????) edition 23.03.04, 11:09
        A zauważyliście że wyrównano niedokończony odcinek???
        To mi się nie podoba.
        Czyżby ta prowizorka miała potrwać dłużej?
        :-/
        • w_v_w Re: Wąbrzeska Trophy, last(??????????) edition 23.03.04, 11:12
          ...jak to bywa z prowizorkami, bywaja najtrwalsze
          Wawerka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka