Dodaj do ulubionych

Stało się, mamy burmiszczów...

15.12.10, 23:07
a własciwie "Burmistrzę", desant z Pragi Północ. Urody co prawda nienachalnej, ale zdaje się w porządku, podobno "z jajami".
Gorzej z wickami, Dyzma/Przemuś i sufler "piekny Adaśko".
Sesja przebiegała zgodnie z "rozkładem", za przychylność, czyli głosy dla PO utworzono trzecie stanowisko wiceprzewodniczącego rady, dla Wiesia D. Ciekawe co za głosy obiecali Zdzisiowi G i 'dziewczynkom emerytkom nauczycielkom", bo też zagłosowali za jedynymi słusznymi kandydaturami. W kuluarach mówi się, że musiał byc taki tandem, bo jeden umie pisać a drugi czytać. Żenada, Wawerczyku za cię Opatrznosć doswiadcza takimi kreaturami :)

p.s
Panowie radni, buty co prawda nawet czyste, ale te wasze garniturki przymałe, pomiętę, dajcie sobie spokój z tą waszą "elegancją", to obraża poczucie estetyki.

Wawerka
Obserwuj wątek
    • Gość: abba Re: Stało się, mamy burmiszczów... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.10, 23:35
      O matko, a czyjeż to garniturki przymałe i pomięte? Personalnie proszę ;)
      • Gość: abba Re: Stało się, mamy burmiszczów... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.10, 23:40
        Bo ja mam wrażenie, że cały garnitur radnych jest ciut przymięty i, jakby to powiedzieć, z taniego materiału przez pijanego krawca szyty ;)
    • Gość: pralinka Re: Stało się, mamy burmiszczów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 11:40
      Jacyków to przy tobie zbożna i subtelna fizia pończoszanka polskich tekstyliów. A jak krawaty?
      • Gość: abba Re: Stało się, mamy burmiszczów... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.10, 15:10
        A któż to jest Jacyków?
    • Gość: Bazyli Re: Stało się, mamy burmiszczów... IP: unknown 16.12.10, 12:39
      Wiewiórki doniosły, że ta "elegancja" nowej ekipy radnych była oceniania przez pewną panią w średnim wieku, która, nie dość, że przez cały czas twania głosowania i przerw siedziała w ogrzanej sali w grubej puchowej kurcie, to jeszcze jej oczy przesłaniała super olbrzymia czapa ze sztucznego czarnego futra... ufff było gorąco ;-)
      • Gość: abba Re: Stało się, mamy burmiszczów... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.10, 15:15
        Ależ proszę tak nie pisać, ta pani była całkiem młoda... Gdzież tam w średnim wieku. Poza tym, jak ogłoszono na sali, w tej kadencji współpraca będzie tylko z osobami młodymi, bądź starymi. Lepiej nie być zatem w średnim wieku ;D
    • Gość: wiewiór z lasu:))) Wawer = las = leśni ludzie;) nikt im nie dogodzi, IP: *.dynamic.chello.pl 16.12.10, 15:30
      zawsze będą mieli swoich Gójskich itd. laokalesów-skłóconych z całym bożym światem;)
      I po co było ich i Rembertów w 1994 r. odłączać od Grochowa?
      Od tamtej pory tylko wielkie kłótnie w radach wszystkich kadancji:(
      • Gość: Z Wawra Re: o garniturach i burych sukach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 17:41
        Widzę Waszecie i Waszmoście, że uprawiacie swój ulubiony styl - niektórzy nazywają to jeżdżeniem po burej suce. Jest w tym zacnym gronie i sumienie dzielnicy, i ojciec ze szklaną kulą, a ja powiadam - takie macie garniturki, na jakie zasłużyliśmy. Trzeba było odważnie spojrzeć w lustro i powiedzieć sobie - nie jestem głupsza/szy od innych - mogą oni - wystartuję i ja, i ja dam szansę demokracji. A jednak wybraliście lożę, więc teraz sza....
        *
        Błogosławieni cisi...
        • w_v_w Re: o garniturach i burych sukach 16.12.10, 19:35
          Masz całkowita rację, ale nie odbieraj nam/mi prawa, to wyrazania opinii. Jak to niektórzy mówią, "płace podatki" i mam do tego prawo. Przypominam również o służebnej roli tych pożal sie boże samorządowców wobec nas Mieszkanców. Wybierają "karierę samorządowca" musza liczyć się krytyką i mają służyć, to bardzo proste ;)

Wawerka
          • Gość: abba Re: o garniturach i burych sukach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.10, 20:17
            Zgadzam się. Tak ten świat jest już stworzony, że jest i loża, i arena. Mieszanie tego było by głupotą. Loża (szyderców, hehehe) spełnia, między innymi, pewnego rodzaju funkcję kontrolną wobec areny i uwrażliwia resztę odbiorców na rzeczy ważne, istotne i ciekawe, które się tam dzieją. Arena bez loży, puszczona samopas, robiłaby co chce i nikt by nawet o tym nie wiedział. Oczywiście nie uważam, że loża ma monopol na wiedzę, ale lepiej, że jest, niż by jej nie było. Nie wiem też, czy arena zauważyłaby brak loży, ale dla wspólnego dobra może nie sprawdzajmy tego.
            Skoro mamy zamilknąć, to po cóż właściwie fora?
            • Gość: jakiś Re: o garniturach i burych sukach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 22:42
              Krytyka jest potrzebna ale słuszna i merytoryczna, a to co tutaj czytam to tylko bełkot sfrustrowanych ludzi, że im się w życiu pewno nie wiedzie i skręca ich czyjeś powodzenie. Do roboty panowie do roboty!! Dajmy trochę czasu nowemu zarządowi i zobaczymy czy należy się im krytyka czy pochwały !!
              • Gość: abba Re: o garniturach i burych sukach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.12.10, 00:20
                uuu... mi do frustracji daleko ;D A w życiu wiedzie mi się po prostu wyrąbiście. Nie skręca mnie też czyjeś powodzenie. Bycie radnym było by jedynie problemem dla mnie, gdyż mam inne zobowiązania. Analiza nietrafiona ;)
                • w_v_w Re: o garniturach i burych sukach 17.12.10, 07:10
                  ...a cóz to za "awans" bycia popychlem aparatczyków partyjnych :D
                  Młody kreatywny człowiek zwłaszcza po studiach powinien być tworcą a nie odtwórcą.
                  Życzę pani Burmistrz jak najlepiej, ale nasuwa mi się pytanie, kto kogo ma pilnować w zarządzie, kto na kogo i gdze będzie 'donosił".

Wawerka
                • Gość: jakiś Re: o garniturach i burych sukach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 09:00
                  Całe szczęście, że takich frustratów i malkontentów jest tylko garstka . Ja osobiście im współczuje , jak to można żyć ciągle będąc z wszystkiego nie zadowolonym ? Ciągle narzekać ?
                  Do wszystkiego się czepiać i wszystkich podejrzewać ? Zakładać tylko same negatywy , skąd ja to znam ? To mi śmierdzi pisowską ideologią !!!!! Skręca ich ,że idą w zapomnienie i nic w Wawrze jak zresztą w całej prawie Polsce nie mają do powiedzenia. I całe szczęście dla Polski !!!!! Społeczeństwo nasze mądrzeje !!!!
                  • w_v_w a ja współczuję tym, 17.12.10, 12:57
                    Gość portalu: jakiś napisał(a):

> Całe szczęście, że takich frustratów i malkontentów jest tylko garstka . Ja oso
                    > biście im współczuje , jak to można żyć ciągle będąc z wszystkiego nie zadowolo
                    > nym ? Ciągle narzekać ?
                    > Do wszystkiego się czepiać i wszystkich podejrzewać ? Zakładać tylko same negat
                    > ywy , skąd ja to znam ? To mi śmierdzi pisowską ideologią !!!!! Skręca ich ,że
                    > idą w zapomnienie i nic w Wawrze jak zresztą w całej prawie Polsce nie mają do
                    > powiedzenia. I całe szczęście dla Polski !!!!! Społeczeństwo nasze mądrzeje !!!
                    > !

...którzy wszędzie widzą PiS :D

Własciwie to masz rację, ciesze się z nowych wicków, jest szansa, że pogrążą organizację :D
                    Dziwię się innym działaczom wawerskiej PO, że dali się tak wmanewrować i poparli co tu duzo mowić miernoty ;) a jeszcze tak niedawno nie chcieli Przemusia w kole ;)
                    Oportunizm rzecz swieta jak widać.

Wawerka
                    • Gość: jakiś Re: a ja współczuję tym, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 18:27
                      Wawerka !!! oby się twoje słowa w gó... zamieniły !! Ja nowym vickom życzę jak najlepiej, bo to od nich między innymi będzie zależało jak się nam tu w Wawrze będzie żyło. A ty byś chciała aby się wszystko waliło bez względu na nas. Paszkwilami i błotem obrzucać każdego tylko to potrafisz. Nienawiść cię zżera i jak nie skończysz z tym opluwaniem ludzi to cię zeżre ostatecznie do końca !!
                      • w_v_w jakiś, nie dramatyzuj, chłopaki jak beda 17.12.10, 19:04
                        ...dawać ciała, to organizacja przeflancuje ich na inne odpowiedzialne placówki, oby daleko od Wawra :)
                        Ja bym chciała, żeby w Wawrze rządzili kompetentni samorządowcy, dosyć już tych eksperymentów i zakładników za głosy w radzie. Mam nadzieję, że rozumiesz o czym piszę.
                        Nie paszkwile tylko fakty, fakty i jeszcze raz fakty. Nie pudruj tego co cuchnie na milę. Nie obrażaj inteligencji Wawerczyków!!!
                        Ty zyczysz wickom jak najlepiej a ja Wawerczykom i taka jest różnica w postrzeganiu samorządu.

Wawerka
                        • Gość: jakiś Re: jakiś, nie dramatyzuj, chłopaki jak beda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 20:38
                          Chyba cię pokręciło do reszty !!! Ja o zupie ty o d...pie . Nie dogadamy się . Z tego co słyszałem to oni są z Wawra. Powiedz czym tak naprawdę się tobie narazili? że tak ich opluwasz? Może i ja wówczas zmienię zdanie jak podasz jakieś konkrety. Z tego co wiem to pan Żaboklicki trochę działał , ale nie za długo przedtem w Radzie w której też był pan Godusławski ,chyba dwie kadencje i dostał się poprzednio nie z Platformy. Czyli środowiska z których startowali ich popierają. Nie wiem czy zauważyłaś ,że pan Godusławski teraz startował z czwartej pozycji Platformy ( tak jak by mu dali miejsce aby się go pozbyć) a i tak uzyskał u siebie najlepszy wynik. To chyba też o czymś świadczy. Czytałem jego sprawozdanie i wydaje mi się rozsądnym człowiekiem. Więc jak na razie jestem dobrej myśli.
                          Pożyjemy zobaczymy co będzie dalej. I życzę ci więcej optymizmu i wiary w człowieka !!!
                          • w_v_w Re: jakiś, nie dramatyzuj, chłopaki jak beda 17.12.10, 20:50
                            ...ależ absolutnie nie mam zamiaru odwodzić cię od sympatyzowania z tymi kolesiami, to twoje prawo.
                            Znam "droge dochodzenia do władzy" tych kolesi i nie jest dla mnie akceptowalna. Może mniej słuchaj a samodzielnie poszukaj info o nich, oczywiście nie opieraj się o te bzdury, które usiłują wmówić.
                            BTW "czwarte miejsce" zalicza się do miejsc tzw. "biorących" ;)
                            No, Godusławski chyba cos wyniósł ze studiów, zdaje się że pobierał nauki z PR, chyba zaprocentowały :D

Masz rację, chyba juz dosyc na ich temat, nie są tego warci ;)

Wawerka
                            • Gość: jakiś Re: jakiś, nie dramatyzuj, chłopaki jak beda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 09:31
                              Dla mnie jest nie istotne kto i z jakim rodowodem będzie działał u nas w Wawrze. Liczą się tylko efekty tej działalności. Uważam ,że każdego nowego trzeba na wstępie obdarzyć trochę kredytem zaufania i dać trochę czasu. Za chamskie uważam obrzucanie nowych błotem i inwektywami nie dając im szansy na wykazanie się. No chyba ,że Ty Wawerka jesteś jasnowidzką i już z góry o wszystkim wiesz. Jeżeli tak to zwracam honor.
                              ps. nie wiem co ty znalazłaś w internecie negatywnego na naszych nowych vicków ale ja nic takiego nie znalazłem, może załączysz jakieś linki do tych rewelacji które usprawiedliwią twoje opinie bo jeżeli takowych nie ma to będę cię uważał za zwykłego oszołoma i mąciciela !!!
                              • Gość: Z Wawra Re: jakiś, nie dramatyzuj, chłopaki jak beda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 09:37
                                Wawerko,

Zamień lożę ( głupców?) na arenę.

*
                                Najpierw wyjmij belkę z oka swego...
                                • w_v_w panowie dajcie sobie spokój 18.12.10, 13:17

...z lansowaniem tych "wybitnych (inaczej) samorzadowców" od lat sa w samorządzie, jakoś nie zauwazyłam oprócz lansu i intryg zadnej pozytywnej działaności dla Wawra.
                                  Nie dam im szansy, nie są tego warci.
                                  Mogę być oszołomem w waszym mniemaniu, wisi mi to. Zasililiście Lożę Głupców Potakiewiczów. Wasi 'wybrańcy, maja tylko jedną wadę...brak zalet :D
                                  Kiedys tak napisałam o byłym, na szczęście, radnym Barcińskim. Na tych ignorantów również przyjdzie pora.
                                  Fajnie było by, gdyby nie dali rady, był by wypad zapewne na jakieś kluczowe stanowiska np. w Celestynowie, bo mandat radnego Wawra trzeba złozyć :D
                                  Przemus zdaje się "terminował" w tej Gminie, podobno Mieszkańcy dali na msze, jak organizacja zabrała go do innych "odpowiedzialnych" zadań ;)

Wawerka
                                  • Gość: pitbull Re: panowie dajcie sobie spokój IP: *.murator.com.pl 01.02.11, 11:19
                                    Ty masz jakieś porachunki z tym Żaboklickim? Oj chyba tak... Ale zważ, że on od dwóch kadencji jest wybierany na radnego, głosami mieszkańców twojego ulubionego Wawra.
                                    A może ty odpadłeś/łaś w wyborach i się tak nieelegancko mścisz. Czy to może zwyczajne polactwo-pieniactwo z ciebie wyłazi, komentatorze parapolityczny ze wsi Wawer.
                                • Gość: jakiś Wawerka ty się marnujesz !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 17:57
                                  Już wiem z czego się bierze ta twoja zgorzkniałość, czujesz się po prostu niedowartościowana !!
                                  Uważam ,że się marnujesz a twoje miejsce powinno być u boku Wodza Jarosława tam byś się zrealizowała. Daj sobie spokój z Wawrem !!! on bez ciebie da sobie radę !!!!
                                  • w_v_w jakis, brakuje ci argumentów? 18.12.10, 18:46
                                    ...predzej tobie do prezesa, niz mi, ale co ty mozesz wiedziec o Wawerce i Wawrze, z twoich postów saczy sie jad, raczej młodocianego frustrata. Nie jestes w stanie obrazić Wawerki, jesteś za słaby.

Pozdrawiam ekumenicznie, jeśli oczywiście wiesz co to oznacza ;)

Wawerka
                                    • Gość: jakiś nie bądź śmieszna !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 20:25
                                      Faktycznie komuś tu brakuje argumentów !!!
                                      A niech tam skoro ma to już być ekumenicznie to:
                                      Życzę Ci aby zbliżające się Boże Narodzenie odmieniło w tobie postrzeganie Świata i bardziej przyjazne nastawienie do bliźnich.
                                      • w_v_w wolę być smieszna... 18.12.10, 20:57
                                        ...niż zachwycać się głupcami, cóż lubimy podobnych, prawda?

Wawerka
                                        • Gość: a ha ha! ale nie jesteś śmieszna tylko żałosna IP: *.jjs-isp.pl 18.12.10, 21:58
                                          i tu jest problem! Co to będzie?
                                    • Gość: 3bit o marności nad.. wawerką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.10, 10:20
                                      >Nie jestes w stanie obrazić Wawerki, jesteś za słaby.

- po pierwsze sama się obrażasz - czego wciąż widzę nie rozumiesz
                                      - po drugie "jesteś za słaby" - poziom przedszkolny i tym samym znowu kogoś, kogo nie znasz - oceniasz.
                                      Rozumiem , że ma to na celu pokazanie , jaka to ty jesteś mocna. Bład w myśleniu Wawerko. Im bardziej się wywyższasz, tym bardziej sięgasz dna.
                                      Twoich ekumenicznych pozdrowień na forum też bez liku - (to ma być fajne? inteligentne? zabawne?) a więc zmień płytę, co by ci zaraz nie zarzucono, że się powtarzasz.
                                      Bo wszak twojej osobie zarzucić nic a nic nie wolno..
                                      Pamiętajcie forumowicze, wawerkę
                                      należy:
                                      - głaskać, pieścić komplementami, przytakiwać i zachwycać się nudnym dowcipem
                                      nie należy :
                                      - krytykować, posiadać innego zdania niż ona, pisać - myśleć pozytywnie o tych na których ona bata ostrzy a już napewno nie wolno prosić o merytoryczny dialog. (może ona nie wie co to znaczy.. :) )

niech te święta wawerko będą dla ciebie czasem pogodzenia sie ze sobą i z pojęciem, że jesteś taka sama jak my wszyscy. Nie lepsza, nie mądrzejsza, nie jedyna.
                                      Pan Bóg wyszykował nam tak różny, tak ciekawy, kolorowy świat ... Każdy z nas dostrzega inne jego barwy, widzi inne problemy, w rózny sposób szuka drogi do lepszego jutra. Dlaczego ty widzisz w tym cos złego??
                                      Nikt z nas wawerko nie jest gorszy czy lepszy czy "za słaby". Jestesmy po prostu rózni - i to bardzo dobrze!

• w_v_w Bardzo prosze bez koledowania nad Wawerką 22.12.10, 13:41
                                        ...kolejny raz powtarzam, lektura postów Wawerki nie jest obowiązkowa :D
                                        Nie lubie hipokrytów, więc wszelkie odwoływanie się do swiat i boga jest nie na miejscu.
                                        Zamiast zyczeń przysłowie: "modli sie pod figurą a diabła ma za skórą" ;)
                                        Z jednym sie zgodzę... "jesteśmy różni" w tym stwierdzeniu chyba mieści się Wawerka, nieprawdaż?? :D

Wawerka
                                    • Gość: 3bit Re: wawerko, a czego tobie brakuje? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.11, 17:14
                                      >Pozdrawiam ekumenicznie, jeśli oczywiście wiesz co to oznacza ;)
                                      te Twoje ekumeniczne pozdrowienia to chyba na zasadzie kopiuj - wklej, bo juz nie raz to czytałem... co to wogóle ma być..???
                                      brak argumentów, brak merytoryki, brak konkretów, brak nowych pomysłów...
                                      jakaś wybrakowana jesteś, wypalona, stracona, zgorzkniała, nudna... ot co..
                                      tyle razy pisano Ci: weź ster w swoje ręce; Ty nie krytykujesz - Ty atakujesz, Ty nie oceniasz- Ty obrażasz,a to jest zwykłe gó...arstwo wawerko..
                                  • Gość: meeee Wiele Pań by chciało mieć miejsce u boku Jarosława IP: *.jjs-isp.pl 18.12.10, 22:27
                                    Niestety!

Nic z tego nie będzie. Ani prośby ani groźby nie pomogły i nie pomogą. Przykre ale prawdziwe. Sprawa jest nieodwołalnie przegrana.
                                    • w_v_w Re: Wiele Pań by chciało mieć miejsce u boku Jaro 18.12.10, 23:09
                                      ...masz szansę, nie istotna płeć ważne uczucie :D

Wawerka

• w_v_w abba, oprócz "loży i areny" 17.12.10, 07:23
                ...jest jeszcze "jedynie słuszna cenzura na Forum" :D
                swoją nadgorliwością przewyższa "ludzi z Mysiej" ;)

Wawerka
    • Gość: Bobi Ale o co chodzi ... ? IP: 212.160.172.* 21.12.10, 10:48
      Z dyskusji dowiedziałem się że że p. Kaczorowska to porażka. Wice są do bani.
      Z drugiej strony dwoiedzięłm się że mamy dać im czas.

Możecie jakieś konkretne za i przeciw za p. Burmistrz?
      Łapówkara/uczciwa? Brzydka/ładna? Sprawna/leń? Apodyktyczna/kompromisowa? Skuteczna/niedorajda? Oczywiście na podstawie konkretnych przykładów.

Bo ja was poprostu nie rozumiem i oprócz nawalania się nic z waszego wzajmnego plucia nie wynika.
      • w_v_w Re: Ale o co chodzi ... ? 22.12.10, 13:46
        Gość portalu: Bobi napisał(a):

> Z dyskusji dowiedziałem się że że p. Kaczorowska to porażka.
        .
        ...Bobi gdzie to wyczytałeś?
        BTW to p. Koczorowska, reszty poszukaj w google ;)

Pozdrawiam
        Wawerka
      • Gość: pitbull Re: Ale o co chodzi ... ? IP: *.murator.com.pl 01.02.11, 11:11
        Daj spokój Bobi, to są chorzy ludzie. Żyją tą miałką lokalną polityką, emocjonują się, plują, warczą i obszczekują, a co z tego wynika:))) Nic. To jest jedna wielka lecznica kompleksów i urażonych ambicji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka