Dodaj do ulubionych

No to jak: chcemy czy nie...

03.05.11, 11:33
W kilku sklepach na terenie Wawra jakaś "niewidzialna" reka rozłożyła protest z lista poparcia wobec propozycji budowy galerii bodajże Ferio na terenie byłego ZWAR/ABB.
Podobno nasi samorządowcy wespół z miastem są za zmianą planu zagospodarowania przestrzennego i wybudowania w/w galerii.
Osobiście jestem za ucywilizowaniem Międzylesia, może to być Ferio.
Jesli komuś się nie podoba powinien bardziej zastanowić sie przy kolejnych wyborach samorządowych, parlamentarnych et cetera...

Ciekawe, że procedury na wybudowanie kolejnej placówki handlowej przebiegają znacznie szybciej niż rozwiązanie komunikacji na terenie Wawra, szczególnie przejazdu w Międzylesiu.

Może "doradca" burmiszcza, tak aktywna przy basenie, albo radny Gotowiec, coś nam wyjaśnią. (klawiatury popsuły się, czy już nie angażują się tak jak przed wyborami).

Pozdrawiam
Wawerka

Obserwuj wątek
    • Gość: Krzysiek_S Re: No to jak: chcemy czy nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 13:15
      Wawerko wystarczy wpisac w google albo inną wyszukiwarkę Mirosław gotowiec i dostaniesz odpowiedź czym teraz się zajmuje.

• w_v_w Re: No to jak: chcemy czy nie... 03.05.11, 13:36
        Dzięki, szkoda, ze skuteczność zerowa :(
        ...mimo to, życzę powodzenia ;)
        Przypominam, ze radnym się jest dla Mieszkańców całej Dzielnicy a nie określonego Osiedla.

Ciekawe kiedy doczekamy się" big bradera" z sesji rady. To było by bardziej interesujące niż pisanina w necie.

Pozdrawiam
        Wawerka
        • Gość: Krzysiek_S Re: No to jak: chcemy czy nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 15:58
          Wawerko nie od razu Kraków zbudowano.:)
          Co do swoich osiedli, to np. temat przejścia do PKP Anin chyba jednak wykracza poza rejon.
          • Gość: Krzysiek_S Re: No to jak: chcemy czy nie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 16:02
            Co do Ferio ja jestem za budową prawdziwego centrum Międzylesia. Nie wiem czy coś to znaczy :)
            • aninianin Re: No to jak: chcemy czy nie... 03.05.11, 16:20
              Ja wole Ferio niz te XiX budy dzis.
              Nikt normalny jzu na miedzylesie nie zaglada, chyba ze do urzedu czy lekarza.
              A do Zwaru jest blizej niz do Promenady.

• w_v_w No, nareszcie :) 03.05.11, 17:40
                Może nareszcie zostanie przełamany "monopol wawerskiej tandety".
                Może kiedyś powstanie na terenie Wawra jakiś przybytek "Dom Kultury" z salą koncertową, nie mylić z tymi osiedlowymi "kurnikami"

Wawerka
                • Gość: Bobi Re: No, nareszcie :) IP: 212.160.172.* 04.05.11, 11:56
                  Ja was nie rozumiem. Konkurencja dla tych kilku bud (kurcze, naprawdę jest ich kilka) jest spora. Nie ma centrum handlowego czy galerii, ale konkurencyjnych sklepów w okolicy jest od groma. Jeśli te "budy" rzeczywiście tracą rację bytu, to sam rynek je zlikwiduje. Kwestia czasu.
                  Nie wyobrażam sobie na przykład na siłę zmuszenia ich do zlikwidowania lokali bo komuś nie odpowiadają wizerukowo, te czasy na szczęście minęły. Są na to inne metody: konkurencja, Sanepid. A jeśli nie, to trudno, widocznie jest na nie zapotrzebowanie.
                  Swoją drogę śliczne one nie są, ale budami (poza pojedyczymi) też bym ich nie nazwał.

Co do centrum, to listy podpisywać może sobie każdy, takie czasy. Ważne raczej żeby ktoś przy tym lodów nie kręcił.
                  Nie wiem jaka jest perpektywa takiego centrum. Niedaleko jest Promonada, Real i Tesco. Ten ostatni niedawno otwarty, dosyć spory objekt, ale podobno niestety słabo sobie radzi. Nie dywagujmy dlaczego, ale nie jest dobrze. Z tych obiektów nieźle prosperuje Promenada, zresztą planuje dalszy rozwój i rozbudowę. Moim zadniem słusznie.

Tak więc centrum wcześniej czy później powstanie. Raczej wcześniej.
                  Kupcy niewiele mają do gadania, bo sądzę że wszyscy właściciele są przeciw konkurencji.
                  Ale samo centrum nie będzie typu Arkadia a raczej mniejszej wilekości i muszę przyznać że nie mogę sobie wyobrazić czym mogłoby przyciągnąć klientów, jednak dosyć małego (ludnościowo) Wawra, szczególnie że ostatnie inwestycje były mało skuteczne.
                  • Gość: meeee Re: No, nareszcie :) IP: *.home.aster.pl 04.05.11, 15:21
                    To że Tesco słabo sobie radzi to bardzo mnie cieszy, bo jest on za mały i ma kiepski asortyment, ogólnie jakość niższa niż w innych sieciach. Wybór towarów w Geancie jest znacznie większy.

Też wątpię w perspektywy galerii handlowej w ZWARze, ale coś z tym miejscem trzeba zrobić. Może cywilizowany bazar tak jak na Szembeka? I trochę mieszkań? Budy są koszmarne, choć niektóre sklepy lubię.
                    • Gość: Bobi Re: No, nareszcie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 19:02
                      Nie tylko tesco, cała galeria.
    • Gość: Jerzyk Re: No to jak: chcemy czy nie... IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 22:20
      Niech stawiaja i to jak najpredzej. Wawer już zdawno powinien miec centrum handlowe z prawdziwego zdarznia .W tym całym ferio przydało by sie jeszcze kino. Szpetne budy i drozyzna won!!!
    • Gość: dżejdżej Jestem za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 16:42
      Zwłaszcza jakby miał tak wyglądać
      www.ferio.pl/filez/doc/204.jpg
      • Gość: lalalaaaaa FORUM PRAGA IP: *.acn.waw.pl 07.05.11, 20:09
        To ejst forum PRAGA POŁUDNIE< proszę nie zaśmiecac wątku, są fora miejscowości podawrszawskich.
        • Gość: Prażaczka Re: FORUM PRAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.11, 20:26
          a ty koles we Warszawie to od dawna, rozpakowałeś juz walizkę?
          • aninianin Re: FORUM PRAGA 08.05.11, 11:58
            Chyba nie, skoro nie zorientowal sie ze Wawer to od 50 lat czesc Warszawy, a 40 lat to byla czesc Pragi oludnie.
            Widocznie nawet na mape Warszawy go nie stac :))))
            • Gość: Krzysiek_S Re: FORUM PRAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.11, 12:22
              1951-2011 w tym roku 60-lecie!
            • Gość: okolicznik Re: FORUM PRAGA IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.11, 12:24
              nie ma nic gorszego jak mało inteligentny napływowy plankton :-)
              Ale i on chce "poczuć" się warszawiakiem, więc dajmy i im szansę zaistnienia.
              Make Peace :-))
    • w_v_w Uśmiałam sie jak norka 10.05.11, 14:35
      Mimochodem usłyszałam rozmowę kierowniczki radościanskiego Samu _Społem z klientką.
      Kierowniczka ubolewała bardzo nad utrata klientów na rzecz Mini Europy!!! Ma fantazję kobita.
      Szanowny kliencie, wracaj do tego reliktu minionej epoki, nie wspomagaj kapitalistów!!! Tam czekają na ciebie panie ekspedientki, które czasem życzą "miłego dnia" nawet :D

Wawerka
    • poziomka001 Re: No to jak: chcemy czy nie... 11.05.11, 22:26

Osobiscie jestem bardzo za budowa galerii, przydalaby sie drogeria (tak mamy Rossmanna ale ups, ktos wydawal zgode na uzytkowanie i przypadkiem przeoczyl, ze miejsc parkingowych nie ma), ksiegarnia, delikatesy, no i kino mi sie marzy... ale pewnie pozostanie w moich marzeniach.

Mini Europa - niestety jestem bardzo rozczarowana. Moze mialam pecha, ale akurat jak bylam to kartony walaly sie w alejkach, towar rozwalony na podlodze, a i pani w kasie niezbyt mila. Ale wpadne jeszcze kiedys kontrolnie :)
      • w_v_w Re: No to jak: chcemy czy nie... 11.05.11, 22:56
        Początki bywaja trudne, dzisiaj robiłam zakupy, co do pani w kasie...poprosiłabym kierownika sklepu :)

Księgarnia była kiedyś w Falenicy, Kina były trzy, delikatesy w Radości, wyobraź sobie, że pod marką Społem, ale takie jak kiedyś w Domu Dziecka później Smyku.

Za brak parkingu w Miedzeszynie, powinien odpowiedzięć urzedas, który do tego dopuścił!!!

Wawerka
    • sibeliuss Re: No to jak: chcemy czy nie... 12.05.11, 09:13
      Strach przed centrum mają kupcy bylejacy. Do dobrego sklepu każdy pójdzie nawet jak będzie obok market.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka