Dodaj do ulubionych

mrówcza/zwoleńska

IP: 178.73.49.* 28.11.11, 15:35
Uprzejmie proszę wszystkich protestujących przy tym pseudorondzie o to aby troche wreszcie pomyśleli.
To co wymyśliliście kompletnie się nie sprawdza, Ludzie i tak nie mają zielonego pojęcia jak tam jeździć każdy tam wpycha sie na tzw. hama i ma w d... zapisy kodesu drogowego. Zamiast rodzierać szaty nad rondem, postawić zwyczjne światła i monitorning miejski do ich pilnowania, żeby nie było późnego żółtego.
Obserwuj wątek
    • Gość: filip Re: mrówcza/zwoleńska IP: *.zaiks.org.pl 28.11.11, 15:51
      A ty co w tej sprawie zrobiłaś ?
      • Gość: okolicznik Re: mrówcza/zwoleńska IP: *.met.pl 28.11.11, 16:51
        jak to co? Wyrzuciła swój gniew na forum. A inni niech zrobią resztę :-)
    • Gość: Sołtys Nima piniendzy na światła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 09:51
      Niedasie
    • Gość: A. Re: mrówcza/zwoleńska IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.11, 13:08
      Rozwiązanie może nie jest doskonałe i wg mnie działa. Ja wiem jak tam jeździć a mistrzem kierownicy nie jestem. Z przejechaniem problemów nie mam, nikt mi się na chama nie wpycha ani ja się nie wpycham.
      Co jest złego w tym rozwiązaniu?
      • Gość: yasemin1 Re: mrówcza/zwoleńska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.11.11, 20:12
        Złego jest w tym, że większość nie potrafi jeżdzić przez ronda, a tym bardziej przez takie małe. Najlepszym przykładem jest to rondo w Międzylesiu od strony Urzędu, tez się każdy wpycha, albo stoi jak należy jechać. Dzisiaj widziałam jak jakaś baba jechała od strony stacji benzynowej przez to małe rondo na zwoleńskiej i mrówczej i sobie wjechała z impetem nawet nie zwalniając, chyba myślała, że dalej obowiązuje tam pierwszeństwo. Zapewne już wkrótce będzie jakiś dzwon.
        • Gość: A. Re: mrówcza/zwoleńska IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.11, 14:17
          Ale obawiam się, że 'miszcza' co na czerwonym pojedzie też da się znaleźć. Może na Zwoleńskiej też trzeba takie hałasujące paski przykleić jak są na Mrówczej przed rondem.
          Rondo faktycznie małe, ale ja się nim czuję ok.
    • robertrobert1 Re: mrówcza/zwoleńska 30.11.11, 21:54
      Kiepskie rondo jest o wiele lepsze od świateł gdyż rondo wyhamuje cwaniaka a cwaniak każde światełko oleje i przejedzie dalej.
      • miedzylesianin1 Re: mrówcza/zwoleńska 01.12.11, 10:38
        Spowalniające pasy na Zwoleńskiej może byłyby i dobre. Niedawno byłem świadkiem bardzo podobnej sytuacji jaka miejsce miała w ten tragiczny dzień, kiedy zginęły dzieci. Jechał sobie samochód osobowy Mrówczą od strony Radości z zamiarem skrętu w lewo (chyba do Biedronki) - ja byłem po przeciwnej stronie Mrówczej, dojeżdżałem od strony Anina. Samochód jadący z Radości postępował zgodnie z przepisami, zwolnił przed rondem i po upewnieniu się, że wszystko jest ok wjechał na nie. Ale w tej samej chwili mało co nie wpadł na niego pędzący Citroen Berlingo od strony stacji BP. Na moje skromne oko kierowca pędził zdrowo ponad 80 km/h. Kierowca, to była kobieta. Nie zauważyła znaku, że dojeżdża do ronda, a także znaku ustąp pierwszeństwa. Ostatnie 40 m przejechała na ostrym hamowaniu z piskiem opon. Dosłownie zabrakło 0,5 m do ostrej kolizji. Było naprawdę bardzo groźnie. Kierowcy jadący od strony przejazdu są przyzwyczajeni, że zawsze na całej Zwoleńskiej mieli pierwszeństwo. Moim zdaniem powinno się zainstalować np. mrugające żółte ostrzegające światło albo spowalniające pasy, takie jak na Mrówczej. Kwestią czasu jest kiedy bedzie następny taki "dzwon".
        • Gość: yasemin1 Re: mrówcza/zwoleńska IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.12.11, 13:56
          Dokładnie, ja widziałam takie samo zajście. Oni od torów jadą dalej nie zwalniając. I to chyba raczej śwaitła wychamują ich a nie rondo, którego prawie nie widać.
          • Gość: A. Re: mrówcza/zwoleńska IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.11, 20:16
            Al skoro kierowca nie zwraca uwagi na znaki, to zwróci na światła? Coś mi się wydaje, że nie. Największa zmora, to chyba 'miszczowie' jeżdżący na pamięć, no i oczywiście jakże zgodnie z przepisami - 80 km/h to przecież typowa prędkość na pasach dla pieszych - w końcu przed tym skrzyżowaniem od strony stacji benzynowej są pasy. Może rozwiązaniem będzie kilka solidnych mandatów?
        • robertrobert1 Re: mrówcza/zwoleńska 01.12.11, 20:23
          Jak się gość wpakuje pod wywrotkę to się na zawsze nauczy spoglądać na znaki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka