Dodaj do ulubionych

Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie

IP: *.play-internet.pl 16.03.12, 16:22
co za beznadziejna moda na te wnętrza na biało
Obserwuj wątek
    • ciotka_ltd Jest okropna...Ja ciagle pamietam tego rzeznika... 16.03.12, 17:24
      Miejmy przynajmniej nadzieje, ze cos fajnego bedzie sie tam dzialo.
      Nb. Z moich czasow w Warszawie pamietam 2 niezle kawiarnie w odleglosci moze 50-100 m od tego rzeznika, na obu rogach Walecznych i bodajze Londynskiej...
      Zniknely czy co?
      • zero-cin Klubokawiarnia 16.03.12, 20:17
        ciotka_ltd napisała:

> Miejmy przynajmniej nadzieje, ze cos fajnego bedzie sie tam dzialo.

Wieść gminna niesie, że organizować będą kursokonferencje.
    • Gość: Mioniś Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie IP: *.acn.waw.pl 16.03.12, 17:42
      Zagra na powitanie Masecki. No to już jasne kto tam "rządzi".
    • Gość: gizmo Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.12, 17:56
      Wszystko fajnie, ale czy ten... no... ankohol, będzie? I po ile?
      • Gość: aaaaaa Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K IP: 80.50.231.* 16.03.12, 18:05
        wygląda paskudnie jak kawałek mięsnego.
        • Gość: gizmo Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.12, 18:16
          Otóż to, ankohol może poprawić pierwsze nienajlepsze wrażenie. Ale musi być tani i mocny.
    • Gość: PO_tworek Generalnie najładniejszy jest jednak neon. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 18:56
      Pozdrawiam panie z obuwniczego obok.
    • Gość: Hey Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 19:23
      Beznadzieja,
      albo redaktor GW czegoś się nawdychał, albo "smaru" było trochę i pojechał po bandzie.
      Wygląda obrzydliwie.
    • Gość: franczesko Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 21:58
      długo to to nie pobędzie... twarze mówią wszystko - "modne" towarzycho w okularkach jak debil i fryzami jak debil ew. łysą pałą jak debil. Klasyka współczesnego syfu rodem z VIVA czy innej MTV. Czy kafle na ścianach, których nawet w peerelowskich knajpach nikt nigdy nie kładł szanując wątłe gusta klasy robotniczej to ma być lepik na klientów? A może te krzesła ze śmietnika w kolorze lamperii? Czy "dizajner" to daltonista? Czcionka neonu i logo to porażka graficzna. Student pierwszego roku wskaże przynajmniej 5 wad projektowych wskazujących na amatorszczyznę i brak wiedzy jak projektuje się liternictwo (nawet to najnowocześniejsze). Słowem syf na dzień dobry i krótka piłka. Takie "lokale" nie żyją dłużej niż pół roku / rok i odliczanie do zamknięcia za długi rozpocznie się niebawem. Frajerstwo i wiocha. Tyle w temacie.
      • Gość: sky_fifi Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 22:41
        To mega frustracja czy podpucha?
        Ale sie uśmiałam, dobre :-))
      • 123jna Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K 17.03.12, 10:06
        franczesko, oj czlowieku co za bzdury wypisujesz. Podam Ci przyklad - najbardziej wytworny, wysmakowany lokal w Sztokholmie Sturehof ma jedna z sal cala wylozona bialymi kafelkami, jak w publicznej toalecie lub wlasnie u rzeznika. To jest trendy, a Twoja opinia jest wlasnie wiejska, lubisz duzo zlota i zieleni, albo jeszcze gorzej - blekitu? Jedz do Rosji lub Uzbekistanu, to wszystko tam znajdziesz i tam jest to na miejscu. W stolicach europejskich - wysmakowana skromnosc, zabawa, duzo szarosci i bezu. Nie lubisz tego, opusc Warszawe bo ona musi taka sie stac - europejska a nie zrusyfikowane miasto jak kiedys.
        • marslaw1 Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K 17.03.12, 13:59
          123jna napisał:

> franczesko, oj czlowieku co za bzdury wypisujesz. Podam Ci przyklad - najbardzi
          > ej wytworny, wysmakowany lokal w Sztokholmie Sturehof ma jedna z sal cala wyloz
          > ona bialymi kafelkami, jak w publicznej toalecie lub wlasnie u rzeznika. To jes
          > t trendy, a Twoja opinia jest wlasnie wiejska, lubisz duzo zlota i zieleni, alb
          > o jeszcze gorzej - blekitu? Jedz do Rosji lub Uzbekistanu, to wszystko tam znaj
          > dziesz i tam jest to na miejscu. W stolicach europejskich - wysmakowana skromno
          > sc, zabawa, duzo szarosci i bezu. Nie lubisz tego, opusc Warszawe bo ona musi t
          > aka sie stac - europejska a nie zrusyfikowane miasto jak kiedys.
          Masz mózg zrusyfikowany.
        • robot_humano Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K 19.03.12, 22:25
          123jna napisał:

Nie lubisz tego, opusc Warszawe bo ona musi t
          > aka sie stac - europejska a nie zrusyfikowane miasto jak kiedys.
          Dzięki tej rusyfikacji sprzed lat nie musimy od stu lat do rynsztoków sr....
    • Gość: Saskers Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie IP: *.home.aster.pl 16.03.12, 22:13
      Kolejna enklawa hipsterów, pseudo artystów... A szanowny Pan redaktor zapomniał dodać "artykuł sponsorowany", choć bardziej obstawiam że to koleżka z okularem w grubej ramce :/ Jacyż wy oryginalni jesteście
    • Gość: WżyweOczy Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie IP: 195.74.79.* 16.03.12, 22:46
      "To nie kolejna klubokawiarnia w stylu: hej, pomalujmy ściany, wstawmy stare meble ze śmietnika i zaprośmy ludzi. Towarzyska jest od początku do końca świetnie zaprojektowana. A to w Warszawie wciąż rzadkość" - to chyba powinni napisać tylko braille'm !! buhahaha . Paskudne miejsce. żenada

• Gość: filut z Pragi zabraklo kluczowych informacji - po ile seta, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.12, 00:20
      meduza i lorneta

wnetrze takie zeby szlauchem zygowiny mozna by splukac wiec jak najbardziej info o cenie podstawowego towaru jest oczekiwane w ofercie

czy jechac na Saskie Kempie na kielonka czy nie jechac a nie o trudach mlodych przodownikow pracy co na szmacie jechali przez rok zeby lokal uprzatnac
    • blanc Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K 17.03.12, 00:51
      >Przede wszystkim piękny modernistyczny pawilon z 1959 roku, o ciekawej, kompaktowej bryle, z charakterystyczną kamienną okładziną.

Niezdrowy, czy rodem ze slumsów, a może ślepy? Co wg autora pięknego jest w tym budynku? Jedyny plus to ta kamienna okładzina, ale całościowo budynek jest nędzny.

Brak gustu to w sumie najmniejszy grzech, szkoda tylko że tacy ludzie biorą się za aranżowanie czegokolwiek i również podobnego pokroju próbują recenzować takie wytwory... W sumie to wnętrze wygląda jak łazienka z radzieckiego filmu lub dworcowy szalet również z poprzedniej epoki... te białe płytki... Po zmroku może to jeszcze jakoś się bronić, pod warunkiem że światło będzie zgaszone.

Osobiście wolę wnętrza ciepłe i przytulne. To jest potwornie zimne.
      • 123jna Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K 17.03.12, 10:10
        blanc lubisz wnetrza przytulne? Udaj sie do nowego polskiego guru Geslerowej. Tyle prowincjonalizmu co u tej kobiety nie znajdziesz nigdzie w Polsce. Ona zepsula Wam smak nie tylko pokarmoway. Powinna wrocic na jej ukoczane kresy, dzis ci ludzie niszcza nam stare, centralno-polskie zwyczaje. Fuj.
        • marslaw1 Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K 17.03.12, 14:02
          123jna napisał:

> blanc lubisz wnetrza przytulne? Udaj sie do nowego polskiego guru Geslerowej. T
          > yle prowincjonalizmu co u tej kobiety nie znajdziesz nigdzie w Polsce. Ona zeps
          > ula Wam smak nie tylko pokarmoway. Powinna wrocic na jej ukoczane kresy, dzis c
          > i ludzie niszcza nam stare, centralno-polskie zwyczaje. Fuj.
          Po co tam chodzisz warśiawiaku?
    • 123jna Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie 17.03.12, 10:00
      Jestem byla mieszkanka Saskiej Kepy, w tym pawilonie czesto robilam zakupy. Pan Jan Strumillo jest pewnie krewnym Andrzeja Strumilly, dawnego mojego sasiada z Wawelskiej.
      Slyszalam, ze osiedlil sie na Podlasiu. Czy dlatego warszawski pawilon musial zostac ukarany ta "wschodnia" kolorystyka, rodem z wiejskiej Bialorusi? Dlaczego ci nowi warszawianie (pewnie ten Jan w miescie sie nie urodzil) musza czynic ze stolicy wiejska Pipidowke? Wyglada jak pegees pod Mszczonowem a nie "dobra architektura" z lat 50-tych. Kiedy ci wszyscy nawiedzeni mlodzi architekci przestana niszczyc stolice? Natomiast co do kawiarni - swietny pomysl, z pewnoscia tam wpadne na "sznytki" - swietna, stara warszawska nazwa, tak mowila moja matka, warszawianka od wielu pokolen.
    • Gość: kasia77 Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie IP: *.play-internet.pl 17.03.12, 11:09
      bylam w srodku, zadnego dezajnu z wyzszej polki nie widzialam. biale plytki na scianie i stara podloga. litosci!! i za duzo dzieciakow
    • Gość: gizmo Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.12, 16:22
      Cokolwiek powiedzieć o kafelkach, to knajpka cieszy się powodzeniem, dziś przed nią był mały tłumek. Ponieważ sąsiednie lokale nie działają w niedzielę, więc na podeście można rozstawić sporo stolików.
      • pol-a Jeszcze nieTowarzyska 19.03.12, 09:58
        Akurat na podeście miejsca nie jest dużo, na należącym do lokalu fragmencie zmieści się góra pięć małych stolików plus po dwa krzesla do każdego. Jeśli chodzi o wystrój wnętrza to wrażenie mam pozytywne, choć góra mogłaby być wymalowana w kolory o oktawę cieplejsze. Bo mięta z bielą kojarzą się trochę szpitalnie, aseptycznie.
        Gorzej z asortymentem w barze. Banalne jedzenie z cateringu - głównie mączne (tarty, ciasta), piwo wyłącznie pasteryzowane (tylko cztery gatunki) i niezbyt tanie - maly Pilsner a 8 zł. Obsługa - zwlaszcza panowie - musi się jeszcze sporo nauczyć. I nie chodzi tylko o, że są niezbyt sprawni technicznie - ekspres do kawy obsługują dwie z czterech osób załogi, rozsypując po drodze kawę (bo młynek mają osobno) i obijając się o naczynia kuchenne :) Idzie mi o niewymuszone, życzliwe zainteresowanie i uprzejmość, kt. powinni serwować tzw. klientom oprócz menu wypisanego zmywalnym flamastrem na glazurze. W "Towarzyskiej", podobnie jak licznych w-wskich knajpach, uskuteczniają obojętność - chyba nawet trudno określić ją (obojetność) jako życzliwą. W każdym razie taki stan rzeczy zastaliśmy z Em. w "Towarzyskiej" wczoraj kilka minut po południu. Natomiast potwierdzam, że już o 12.30 publiczność szczelnie wypełniała podest i górną salę. Były nawe trzy psy - dwa rasowe i jeden kundel. A także cykliści :)
        • Gość: gizmo Re: Jeszcze nieTowarzyska IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 10:11
          Mały Pilsner za 8 zł!!! Moja noga tam nie postanie! Ostatnio w knajpie tybetańskiej na północnej Pradze polali mi duży Lwówek za 5 zł i to są ceny na mój cienki portfel. Szkoda, że na Saskiej Kępie nie ma się gdzie tanio napić.
          • pol-a Re: Jeszcze nieTowarzyska 19.03.12, 10:33
            Przepraszam, to był mały Grolsch, którego nam zaordynowali, bo Pilsner się skończył. Ale cena bez zmian :) Grolscha leją z kija, Pilsnera serwują butelkowanego. Mają też chyba małe Tyskie w butelkach oraz Kozela lanego, ale w niedzielę w południe też już "wyszedł" (Kozel). Z mocniejszych alkoholi kolportuj ą głównie zagraniczne trunki (jakieś 80-90 proc. oferty). Jest m.in. absynt, a z polskich zauważyłem tylko siwuchę, żołądkówkę, żubrówkę i orkiszówkę. Cen nie zapamietałem, gdyż Em. zagadywała ;) Americana kosztuje 7 zł, - bez uniesień ale przyzwoita, niestety mają chyba kawę tylko z sieciówki, o czym świadczyły sygnowane firmowe filiżanki; nie zapamiętałem co to za dystrybutor, bo Em. zagadywała ;)
            • Gość: gizmo Re: Jeszcze nieTowarzyska IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 11:38
              A co jest w piwnicy?
              Lany Kozel to dla mnie nowość. Się porobiło!
          • eizoo Re: Jeszcze nieTowarzyska 19.03.12, 11:36
            Jest gdzie tylko nie trzeba celować w lanserskie nie-wiadomo-co dla tych herosów co się odważą z lewego brzegu na SK przejechać.
            • Gość: gizmo Re: Jeszcze nieTowarzyska IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 12:51
              Podziel się, podziel, dobry człowieku!
              • eizoo Re: Jeszcze nieTowarzyska 19.03.12, 13:21
                Pikanteria
                Róża Wiatrów
                Fregata
                Paryski
                dla odważnych
                Alpejski
                • e-mka Pralnia 19.03.12, 13:39
                  Dla odważnych to jest Pralnia ;)
                  • Gość: gizmo Re: Pralnia IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 13:51
                    Dlaczego? Bo przychodzi tam młodzież z Prusa?
                  • eizoo Re: Pralnia 19.03.12, 13:54
                    Pralnia przy Alpejskim to małe miki.

Albo przy Malince - ale to już hard core.
                    • Gość: gizmo Re: Pralnia IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 13:58
                      Malinka to faktycznie relikt - ale tam rzadko jest więcej niż jeden klient. Hardcore to był w takim piwnym barze w Latawcu, ale już go nie ma. Zresztą barku z jedzeniem na wynos, który tam potem powstał, też już nie ma, teraz mości się tam jakiś nowy interes.
                • Gość: gizmo Re: Jeszcze nieTowarzyska IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 13:55
                  Nie mówię, że w niektórych nie bywam, ale to jednak nie to.
                  A propos to naprzeciw Pikanterii jest teraz restauracja bałkańska. Tam jest piwo z kija marki Okocim, małe ma 0,5 litra, a duże 1 litr. Nie pamiętam ceny, małe chyba 6 zł.
                  • eizoo Re: Jeszcze nieTowarzyska 19.03.12, 15:05
                    Gość portalu: gizmo napisał(a):

> A propos to naprzeciw Pikanterii jest teraz restauracja bałkańska.

Znaczy Mongoł aka "Smaki Orientu" nie wytrzymał? Chwile tam nie byłem ale to było do przewidzenia - niszowe jedzenie nie utrzyma się w tak zakamuflowanym barze.
                    Podobnie jak ten barek bułgarski w miejscu tzw "Wojtusia" a obecnie jakiegos grilla...
                    • Gość: gizmo Re: Jeszcze nieTowarzyska IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 16:05
                      Mongoł - bylem - padł. Bułgar - byłem - padł. Griil - nie byłem - padł. Teraz zabite deskami.
                      Oj, dzieje się, dzieje.
    • Gość: A. Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie IP: *.171.105.34.static.crowley.pl 19.03.12, 11:41
      Beznadziejne miejsce...ciasno, obsługa nieprzyjemna, mnóstwo dzieciaków. Proponuję Towarzyskiej zmianę profilu z klubokawiarni na kawiarnię osiedlową, co zdecydowanie w takiej okolicy lepiej się sprawdzi...Raczej długo nie pociągną.
      • Gość: gizmo Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 12:52
        Ciasno i mnóstwo to raczej dobry znak dla właścicieli.

• pol-a Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K 19.03.12, 14:15
          Myślę, że "Towarzyska" sobie poradzi, nawet nie ze względu na wartościowy dizajn (choć po części
          niefuncjonalny - jeśli już nie krzesła w sali górnej, to przynajmniej ławki, stylizowane na peerelowskie siedziska plenerowe z lat 50./60. w części klubowej w piwnicy powinny być tapicerowane a. wyłożone poduszkami; wąska lastrykowa rynienka w męskiej toalecie jest ładna, ale trudno w niej umyć ręcę, umywalka byłaby lepsza) lecz na godziny otwarcia, zdaje się, że do ostatniego klienta. To chyba jedyne takie miejsce na Saskiej K., nie licząc knajp nad Wisłą. Poza tym mają świetny PR, który,jak wiadomo,czyni cuda. Dziwi mnie natomiast, że nie ma tam żadnej prasy do czytania ani biblioteczki, choć jest stojak, ani tzw. gier - nomen omen - towarzyszkich. Skoro wlaściciele pracowali nad otwarciem knajpy rok, to mieli czas, żeby o to zadbać.
          Trzymam za nich kciuki, choć jeśli nie będzie tam lepszego piwa (pal sześć jedzenie)
          oraz działań kulturalnych, to nie będę miał żandego interesu, żeby tam się z Grochowa pofatygować.
          Gizmo, a co to za knajpa tybetańska i gdzie ona dokładnie?
          • Gość: gizmo Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 16:03
            Ich strona www nie działa, opis poniżej:
            www.ulicazabkowska.pl/knajpy-i-lokale/himalaya-momo
            Tylko trzy małe stoliki, warto przed wizytą zarezerwować miejsce.
    • robot_humano Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie 19.03.12, 22:23
      "Charakter wnętrzu nadają kolory: mięta i ciemna oberżyna" - a bez metafor?
      "pogłębiona piwnica, w której mamy teraz łazienki" - i nie alarmujecie że szalony wózkowicz prędzej się zabije na schodach niż skorzysta? W metrze alarmowaliście."
      "Będą też [...] No i oczywiście alkohole." - wiadomo, jak to w centrum kultury. Bo tak to będziecie nazywać w dniu zamknięcia.
      "Coraz liczniejsi (i coraz młodsi) przedsiębiorcy knajpiani rozumieją, że trzeba inwestować w dizajn, żeby przywabić odpowiedniego klienta i że łączy się to z kosztami." - to akurat dobre. Miejsce mebli ze śmietnika jest na śmietniku.
    • Gość: Ew. Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.12, 20:59
      Artykuł sponsorowany, jak sadzę. Byłam tam i nie bardzo mogę zrozumieć zachwyt autora nad tym miejscem-są ciekawsze, jak choćby Pikanteria.
      • Gość: gizmo Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K IP: *.adsl.inetia.pl 20.03.12, 21:39
        Architektonicznie na pewno Pikanteria jest ciekawsza. A i wnętrze zaprojektowane z wyjątkowym smakiem. Czyli artykuł sponsorowany.
        Uprzedzę pytania - tak, Fregata też ciekawsza i wnętrze ciekawsze. A najciekawszy jest budynek, w którym jest Il Caminetto. Widać rękę Gehry'ego.
        • eizoo Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K 21.03.12, 09:22
          I Efez - też widac ciekawe wpływy architektury otomańskiej ...
          • saguar_bro Mili państwo, 21.03.12, 13:50
            porównywanie Pikanterii czy Fregaty do Towarzyskiej ma taki sens jakb porównanie R20 i Warszawy Powiśle. Jedyne co je łączy to lokalizacja.
            Ja cieszę sie z tego nowego miejsca i pójdę wbrew ogólnemu trendowi na forum - lokal sympatyczny, wystrój ciekawy ("specjalistom" od "sklepów mięsnych" polecam zajrzec celem studiów porównawczych na Żurawią 22, do chyba najlepszej i najmodniejszej obecnie warszawskiej restauracji) ceny w standardzie warszawskim, a towarzystwo - zróżnicowane
            • eizoo Re: Mili państwo, 21.03.12, 15:12
              saguar_bro napisał:

> porównywanie Pikanterii czy Fregaty do Towarzyskiej ma taki sens jakb porównani
              > e R20 i Warszawy Powiśle. Jedyne co je łączy to lokalizacja.

Kolega chyba nie zrozumiał sensu dyskusji - chodziło o cenę piwa wokolicznych lokalach, które w TEJ kwestii mogłyby być konkurencją dla nowego miejsca.'
              I tak przeciwstawiono kilka miejsc gdzie duże piwo kosztuje mniej niż małe w Towarzyskiej.

A jak ktoś ma parcie na lans i chce byc trendy (to ryzyko związane z wyprawą na Pragę, straszne) to może sobie chodzić gdzie chce.
              • Gość: gizmo Re: Mili państwo, IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.12, 16:14
                Otóż to, po prostu towarzysko robimy sobie mini przeglądzik. Ja się ciesze, że właścicielowi się powodzi - choć tłok akurat nie jest moją ulubioną lokalową cechą.
                Brakuje mi na SK miejsca na szybkie piwko/lufkę - kiedyś (przed wymarciem dinozaurów) były tu takie, np. bar przy Rondzie Waszyngtona (obecnie jest tam bank), Sax, inne barki, których nazw też nie pamiętam. Ostał się barek na Rondzie - nawet przyjemnie przebudowany, skoro przy estetyce jesteśmy. Coś jeszcze?
              • saguar_bro przepraszam, 22.03.12, 13:18
                ale Saska Kępa to nie Praga, to po pierwsze; a po drugie - 0,5 Kozela za 8 pln to naprawdę przyzwoita cena jak na Warszawę. Paskarskie ceny to mają panowie w Syrenim Śpiewie!
                • eizoo Re: przepraszam, 05.04.12, 13:51
                  saguar_bro napisał:

> ale Saska Kępa to nie Praga, to po pierwsze;
                  A co - Mokotów?
                  Wyżej głowy nie podskoczysz - SK jest na Pradze i tyle.
    • Gość: station Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 11:42
      jaki w koncu jest tam lany browar i w jakiej cenie bo juz sie pogubilem ?
      • saguar_bro przede wszystkim 22.03.12, 13:22
        Kozela w przystepnej cenie; piwopodobnych produktów, czy to Grupy Żywiec, czy Kompanii Piwowarskiej ja nie mam w zwyczaju pijać, ale dla amatorów jest chyba Tyskie lub coś w tym guście
        • Gość: gizmo Re: przede wszystkim IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.12, 17:23
          Akurat Kozel jest produkowany przez SABMiller, czyli przez właściciela marki Tyskie. I jego jakość w ciągu ostatnich lat tak się popsuła, że Czesi wypili go w 2011 o kilkanaście % mniej niż w 2010. Pijalny jest Premium, a smak starego Kozła został tylko w 13%, ale tego w Polsce nie ma, bo jest tylko z beczki. Obecnie piwo Żywiec przewyższa smakiem większość koncernowych piw czeskich, a Żywe czy Lwówek większość niekoncernowych.
          Co jest moją subiektywną oceną, więc proszę o darowanie sobie inwektyw. A jak mam zapłacić 8 zł za Kozła, to jednak muszę go za 4 zł kupić w sklepie, bom biedny.
    • Gość: Nick Brzydko IP: *.FreeBSD.org.pl 03.04.12, 10:38
      Lokal brzydki. Kojarzy sie ze sklepem miesnym z peerelu. Ciekawe czemu...
      • bulorz Re: Brzydko 12.07.12, 01:41
        No właśnie, czemu? Tym bardziej, że tam nigdy nie było mięsnego (był w następnym, analogicznym pawilonie, który mieści się bliżej Międzynarodowej).
        W lokalu, w którym mieści się obecnie "Towarzyska" był warzywniak, od początku istnienia tego pawilonu. Wystrój miał inny (IMHO ładniejszy) od "Towarzyskiej" i.. był w nim spokój, nikt nie darł pijanej mordy po 22:00.

Jedynym efektem powstania "Towarzyskiej" jest regularne dardzie pysków po nocach przez pijane dzieciaki oraz - ostatnio - codzienne odwiedziny Policji i Straży Miejskiej celem uciszania.. ehem.. towarzystwa. Myślę, że lokal długo nie pociągnie, pomimo dużej liczby klientów.
    • Gość: Ajam Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej Kępie IP: *.marquard.pl 05.06.12, 17:47
      nie ma jeszcze tybetańskiej knajpy w Warszawie, ta na Pradze Pół jest nepalska (chociaż serwują tybetańskie pierożki czyli momo). Już wkrótce tybetański bar pojawi się w stolicy - będzie pysznie, świeżo, tanio i po tybetańsku: MIŁO! CDN juz wkrotce!
      • Gość: gizmo Re: Towarzyska - nowa klubokawiarnia na Saskiej K IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.12, 19:57
        Pewnie masz rację, zmyliły mnie flagi, które wyglądały na tybetańskie (a może one były himalajskie?). Ostatnio polecał H-Momo Maciej Nowak.
        Ale pierożki momo serwują też Chińczycy - i to na Saskiej Kępie.
        Na Niekłańskiej - od niedawna:
        www.chinskapierogarnia.pl/
        Byłem, jadłem, jakby ktoś chciał relacji, napiszę.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka