Dodaj do ulubionych

Jedzenie na telefon

09.03.05, 14:28
Wlasnie. Wzglednie czesto zdarza mi sie korzystac z uslug "doreczycieli
pizzy". Chcialby poznac Wasze opinie, ktore zarelko najbardziej Wam smakuje i
w ogole kogo polecacie.Interesuje mnie tylko dowoz do domu/mieszkania, zatem
watek ten nie dubluje poprzednich watkow "kulinarnych". Teren oczywiscie
zgodny z tematyka forum.
Ja swoja prywatna liste zamieszcze jutro. Nie chce byc posadzany o
kryptoreklame:)
Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mat Re: Jedzenie na telefon IP: 5.6.* / *.nokia.com 09.03.05, 16:01
      Polecam pizzerię na Waszyngtona przy Międzynarodowej. Pizza jest bardzo git.
      Jedyna wada że dowożą za krótko jak dla mnie, najpóźniej chyba do 21.30.
      Później zostaje tylko Telepizza (Pizza Huta nie lubie).
      • miska77 Re: Jedzenie na telefon 09.03.05, 22:13
        tele pizza
    • konrad.boryczko Re: Jedzenie na telefon 10.03.05, 08:28
      Zatem moja lista.
      Generalnie korzystam z trzech dostarczycieli. Chociaz jest to tzw. "plastikowe
      zarcie", to jednak produkty roznych dostawcow sa w smaku rozroznialne. Zatem
      wybor zalezy od nastroju.
      1. Pizzeria na Waszyngtona, miedzy Miedzynarodowa a Saska. Nazwy nie pamietam,
      korzystam z ulotki. Chyba to ta, op ktorej pisal Mat (BTW jedzenie po 21.30?
      Niezdrowo:) Serwuja pizze o smaku najmniej plastikowym. Normalne porzadne
      ciasto, naturalne dodatki (kielbasa smakuje jak kielbasa a nie plasterek
      czegos). Szczegolnie godna uwagi jest pizza superduza za 30 zl (ooops, 29,90).
      Rozne typy. Na dwie osoby wystarczy. Jedyny minus to to, ze skladniki latwo
      splywaja. Raz sie oberwalo dostawcy, bo nie za bardzo trzymal poziom.
      2. Dominium z Lukowskiej. Najwieksza zaleta jest to, ze jest to polska siec
      pizzerii. Zatem popieram swoje. Jedzenie wybitnie plastikowe, ale jeszcze moze
      byc. Jedna wpadka: raz kucharzowi wysypalo sie za duzo chili i dostawca mial
      dodatkowy kurs (musial to cos zabrac i przywiezc cos zjadliwego). Przeprosili.
      Poza tym OK, ceny standardowe.
      3. Metropizza na Statoilu przy Grochowskiej. Kiedys byla moja ulubiona,
      szczegolnie shoarma prawie jak w Sphinksie. Potem zdziadziala, ale teraz znowu
      sie odradza. Shoarma niestety tylko z kurczaka:((( Potrawy maja jakis
      specyficzny posmak, mi to bardzo odpowiada. Najlepsze frutti di mare. Ceny-
      standard.

Natomiast korzystalem i nie zamierzam wiecej:
      - Telepizza (z Rogalskiego, teraz z Grochowskiej). Drogo (tzn. ceny standardowe
      natomiast pizze mniejsze i mniej tresciwe od konkurencji). Smaki niezbyt udane.
      Do tego dochodzi ulotka przerastajaca moje mozliwosci intelektualne.
      - Pizza Hut (Waszyngtona): najdrozsza i najbardziej plastikowa. Jedzenie
      paskudne, a cena chyba tylko za szyld. Praktyczny brak promocji typu "druga za
      5 zl" albo "do duzej srednia za 20%". Poza tym raz mieli powazna wpadke. Mialem
      uszkodzony domofon, ale wszyscy dostawcy sobie z tym radzili (zreszta
      informowalem przy zamowieniu). Tylko PH po godzinie od zamowienia zadzwonila,
      ze dostawca sie nie mogl dostac. Za dodatkowy kurs (z oczywiscie zimnym
      zarciem) chcieli dodatkowa oplate. W koncu stanelo na braku doplaty, ale trzeba
      bylo to cos odgrzewac we wlasnym zakresie. Co za matoly.

To tyle ode mnie. Szukam innych ofert.
      Pzdr.
      konrad
      • mike_ Re: Jedzenie na telefon 10.03.05, 13:20
        Jak już o takiego rodzaju pizzach, to spróbuj w DaGrasso na Gocławiu.

• konrad.boryczko Re: Jedzenie na telefon 10.03.05, 13:31
          Strona wyglada zachecajaco. Gdzie dokladnie ma toto siedzibe, bo daja tylko
          telefon?
          Korzystales z ich uslug? Mozesz polecic, czy tylko wiesz, ze sa?
          Pzdr.
          • mike_ Re: Jedzenie na telefon 10.03.05, 13:36
            Kiedyś jadłem, pizza duuża (naprawdę), ale byłem okropnie głodny i wspomagany
            alkoholem a wtedy mi wszystko smakuje, więc polecać jakoś specjalnie nie będę,
            ale jak już podajemy takie pizze na Pradze to wspomniałem o tej. I mają
            urozmaicone z tego co pamietam (sporo wegetariańskich i z owocami).

aaa i zajrazłem właśnie na stronę. Adres podają (link "mapa" a potem Warszawa, i
            jakieś zdjątka są).
            • konrad.boryczko Da Grasso 15.03.05, 15:25
              Chcialem sprobowac, ale... nie. Za dostawe kaza sobie doplacic 3,50 albo 4,50.
              Nie chce mi sie liczyc, czy to sie oplaci w polaczeniu z inna promocja, poza
              tym mam zasady:)))
              Nie skorzystam (przypominam, ze watek jest o jedzeniu na telefon)
              Pzdr.
          • t_t_o_o Re: Jedzenie na telefon 05.09.05, 15:05
            Dagrasso jest ok, ja czesto korzystam z ich uslug w pracy (bemowo)jak i w domu
            z tej wlasnie na goclawiu. Polecam bo pizza jest naprawde niedroga i smaczna.
            Jeden minus doliczaja za dowoz.
            Pzdr
      • Gość: Mat Re: Jedzenie na telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 00:30
        Jak sie wraca z pracy po 22-giej to i się je niezdrowo ;-)

A pizza hut mi się ostatnio zrehabilitował - zamówiłem pizzę, przywieźli mi
        inną niż chciałem, zadzwoniłem, zrąbałem ich od góry do dołu no i przywieźli mi
        drugą, już taką jak zamawiałem za free. Także trochę punktów złapali.

A telepizze jadłem dzisiaj ;-) Po dzięsiątej było ;-) Nie była zła, choć ta z
        Waszyngtona lepsza.

Tą dominium raz próbowałem - przyznam że nie była za dobra.
        • konrad.boryczko Re: Jedzenie na telefon 11.03.05, 08:25
          Pizza Hut miala u mnie i inne wpadki. Czesto cwaniaki dostawcy robia za jednym
          zamachem po dwa-trzy kursy. Wtedy ten drugi i trzeci ma juz zimne. Kiedys tez
          nie chcieli przynosic do mieszkania, ba, nawet na podworko. Trzeba bylo
          schodzic na ulice i tam dobic transakcji. Kiedys tez nie przyjeli zamowienia,
          bo uprzedzilem, ze mam 100 zl i zadnych drobnych. Takze nic ich nie
          zrehabilituje:) Zreszta i tak od jakichs dwoch lat nie korzystam. Moze cos sie
          poprawilo.
          To co napisalem wyzej dotyczy dostawy. W lokalu zdarza mi sie bywac i jest
          nienajgorzej. Np. niedawno poprosili nas o przesiadke (praktycznie zanim sie
          rozsiedlismy, jeszcze przed myciem rak), w zamian corka dostala calkiem
          porzadny plecak. Oczywiscie 100% reklamowki, ale sympatyczny. Lubi go teraz.
          Pzdr.
          • Gość: zibi_72 Re: Jedzenie na telefon IP: 194.74.2.* 11.03.05, 11:15
            Ja to zaluje, ze do mnie nie dociera KFC, bo schrupalbym czasem parenascie
            pikantnych skrzydelek. Natomiast co do pizzy, to jedynie Telepizza! Niestety,
            maja czasem wpadki takie, ze glowa boli. Czas dostarczenia czasami siega 60
            minut. Czemu? Bo brak kierowców! Ostatnio sciagali kierowce z Centrum, który
            nie orientowal sie na Grochowie. Do mnie jakos trafil, ale pizza nie byla ta!
            Dzwonie do nich, a oni, ze pewnie ma w drugim "termosie" w samochodzie.
            Schodzimy (minelo jakies 10 minut, gdzie przez ten caly czas pizza nie dla mnie
            byla otwarta...), w termosie faktycznie jest ta dla mnie. Troche przestygla,
            ale OK. Najlepsze na koniec... Ta zimna, która przez pomylke wlozona byla do
            termosu dla mnie, jechala jeszcze na Rembertów - z Ronda
            Wiatraczna :))))))))))) Kierowca przyznal, ze nie zna zupelnie Pragi Pld. i
            gdyby wiedzial, ze to taki kawal.... Konsument rembertowski natomiast....
            Wiadomo... A Pizza Hut - bleee!
            • Gość: Mat Re: Jedzenie na telefon IP: 5.6.* / *.nokia.com 11.03.05, 17:50
              Ojciec, co ty opowiadasz? Koło Wiatraka KFC jak najbardziej dowozi, korzystam
              permanentnie (mieszkam na Paca).

Z Telepizzą jest ok od czasu kiedy do mnie dowożą z Grochowskiej gdzieś tam za
              Szembekiem. Póki tamtego lokalu nie było i dowozili z tego na Kamionku to
              bywały niezłe jaja. Tamci z Gocławka są jacyś uważniejsi, dawno nie zdarzyło mi
              sie dostać coś innego niż chcialem - co jest regułą w Pizza Hucie czy KFC -
              ostatnio laska w "infolinii" KFC mnie zabiła tekstem: zanim jeszcze zdązyłem
              cokolwiek powiedzieć szykując właśnie głos do wrzasku zapytała grzecznie "czego
              tym razem panu nie dowieźli" ;-))) Rozbroiła mnie przyznam na tyle ze potem już
              obyło sie bez wydzierania się ;-)
              • pol-a A może po polsku? 15.03.05, 16:04
                A gdyby ktoś winszował kuchni polskiej a nawet w-wskiej telefonicznie, to taka
                usługę wykonuje Bar Grochowski przy ul. Grochowskiej. Ja z ich oferty
                korzytałem tylko stacjonarnie, ale duszoną watróbkę (jest wieprzowa z cebulą
                oraz drobiowa z cebulą, jabłkiem i majerankiem) polecam. 200 g a 10 zł. Ponadto
                dają pierogi ruskie, mięsne, flaki, bigosy, schaby, dewolaje, śledzie,
                pomidorówki, ogóki i kapusty kiszone po prawobrzeżnych cenach.
                • konrad.boryczko Re: A może po polsku? 16.03.05, 08:18
                  Super info. Jaki jest dokladnie adres tego baru? Czy maja menu na wynos (tzw.
                  ulotka)?
                  • pol-a Re: A może po polsku? 16.03.05, 15:46
                    Grochowska 160, tel. 610 58 57, nie pamiętam godzin otwarcia.
                    Z innej paki: w lokalu swego czasu długie godziny przebałaganiał Andrzej
                    Stasiuk. Co później opiewał m.in. recenzując w gazecie prozę Charlesa
                    Bukowskiego. Czyli, że lokal działa już długo. Ktoś pamięta od kiedy?
                • konrad.boryczko Re: A może po polsku? 06.04.05, 12:41
                  W tym barze minimalne zamowienie telefoniczne to 50 zl. Zatem tylko dla
                  wiekszej grupy, ale z ulotki wychodzi pychota:)
                  pzdr.
              • Gość: zibi_72 Re: Jedzenie na telefon IP: 213.120.245.* 15.03.05, 16:48
                Gość portalu: Mat napisał(a):

> Ojciec, co ty opowiadasz? Koło Wiatraka KFC jak najbardziej dowozi, korzystam
                > permanentnie (mieszkam na Paca).

I tu jest wlasnie paradoks. Granica ich dostaw (chyba ze sie cos zmienilo,
                dawno nie sprawdzalem...) konczy(la) sie na ul. Wiatracznej i dalej szla po Al.
                USA. Dlatego tez do bloku przy Kobielskiej, ale tym przy kosciele juz nie
                docieraja. Dawno temu (5 lat?) mialem nawet taka rozmowe z KFC, dlaczego nie
                mozna dostarczyc zarcia 100 m dalej. Rozumiem, ze bylby to rewir jakiegos
                innego oddzialu KFC, ale tam jest czarna dziura!!! A moze ktos zalozy KFC np.
                na Olszynce? :)))
                • Gość: Mat Re: Jedzenie na telefon IP: 5.6.* / *.nokia.com 15.03.05, 17:33
                  Ale ja mieszkam na Paca po twojej stronie Wiatracznej, przy samym parku
                  Polińskiego... Zadzwoń do nich i powiedz że jak do mnie mogą wozić to i do
                  ciebie powinni ;-)
                  • Gość: zibi_72 Re: Jedzenie na telefon IP: 213.120.245.* 15.03.05, 18:46
                    No to beda mieli przerabane! :)
                    Pytanie jeszcze, o którym KFC mówisz? Na Zwyciezców?
                    • Gość: Mat Re: Jedzenie na telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 00:38
                      Nie jestem pewien - w końcu dzwoni sie na centralny numer, nie wiem skąd wożą.
                      Albo stamtąd albo z Promenady, innego KFC u nas chyba nie ma. Bo przecież nie z
                      Targowej
      • Gość: zibi_72 Re: Jedzenie na telefon IP: *.aster.pl 06.04.05, 23:42
        Konradzie, gdzie ?Ty mieszkasz???????
        • konrad.boryczko Re: Jedzenie na telefon 07.04.05, 08:23
          Chyba nie oczekujesz, ze podm Ci adres? :)))
          Okolice Wiatracznej, Paca, Prochowej, Mycielskiego....
    • Gość: masala Re: Jedzenie na telefon IP: *.chello.pl 27.03.05, 22:44
      Nowy Tele Bar Igańska 30 tel. 498 30 50 danie za 12zł: kotlet lub ryba +
      ryż/ziemniaki/frytki itp + surówka /wiele kombinacji/. Próbowałam dwa razy i
      polecam. Świeże, ciepłe i dobre. P.
    • Gość: trzaskprask Re: Jedzenie na telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 23:10
      zdecydowanie najlepsza pizza na gocławiu to da grasso - mają kilkadziesiąt pozycji w menu i świetny
      sos czosnkowy. Rzeczywiście tylko pech, że liczą sobie za dowóz (u mnie 2,50).
      • Gość: monika Re: Jedzenie na telefon IP: 62.233.204.* 31.03.05, 11:16
        Co do DaGrasso to ceny mają rzeczywiście bardzo przyzwoite (w prównaniu do
        konkurencji), a rozmiar pizzy może zadziwić swoją wielkością. Ale ciasto jest
        fatalne. Dobrze wygląda ale ma smak słodkiej buły, przez co pizza traci już
        cały swój urok (nie mówiąc już o smaku).
        • barrkas Re: Jedzenie na telefon 05.04.05, 14:31
          Ja także absolutnie polecam dagrasso (tuńczyk+anchois). Coe do ciasta to trzeba
          poprosić żeby pizza była troche bardziej wypieczona, bo jak maja duży ruch to
          pieką krócej i faktycznie ciasto się robi takie kluchowate. Nie umywa się to
          oczywiście do dagrasso na piotrkowskiej w Łodzi ale myslę że jest sto razy
          pyszniejsze niż pizza hut i inne telepizze.
        • qmata Re: Jedzenie na telefon "Da Grasso" 21.08.05, 22:09
          Byłam dzisiaj w "Da Grasso" - tak jak polecaliście.
          I całkowicie zgadzam się z Moniką: ceny przystępne, pizze duże (ja miałam pizzę
          "małą" za 15 zł i nie dałam rady jej zjeść - lepiej wziąć na dwie osoby jedną
          dużą ), ale niestety ciasto fatalne tzn. bez smaku. Generalnie trudno tej pizzy
          coś zarzucić ale jest jakaś taka "bezpłciowa".
    • konrad.boryczko Metropizza 31.03.05, 11:53
      Jak pisalem kiedys byli dobrzy, potem zdziadzieli az prawie zakonczyli
      dzialanosc. Ostatnio znowu dzialaja preznie i zarzucaja ulotkami.
      Po come back'u rzeczywiscie bylo dobrze. Pizze spore, odpowiednio przyrzadzone,
      upieczone itp. Ale z kazda dostawa jest gorzej. W tym tygodniu np. zamowilem
      dwie srednie. Na oko byly mniejsze i lzejsze niz zwykle. Jedna (dla mnie,
      cholera...) byla wyraznie za mocno spieczona, choc jeszcze do stanu
      reklamowalnego troche brakowalo. Zony byla pod tym wzgledem OK. Rozmiar tez
      jakby coraz mniejszy i dodatkow tez ubywa... Jeszcze nie ma tragedii, ale jak
      tak dalej pojdzie, to znowu wyrzuce ulotke:))
      Pzdr.
    • krzyk007 Re: Jedzenie na telefon 06.04.05, 09:40
      A ja głosuję na pizze z Pizzeri "Na Winklu" (róg Zakopiańskiej i Zwycięzców).
      Nie korzystałem z dostawy do domu, ale w lokalu jest informacja, że można
      zamawiać zdalnie (bodajże w obrębie Saskiej Kępy). Pizza jest naprawdę pyszna -
      mi szczególnie smakuje Marinara (bardzo udane połączenie ryby i szynki). Jedna
      uwaga to taka, że pizze nie są za duże, ale wyborny smak rekompensuje tę wadę.
      --
      Pzdr
      Krzych
      GG: 6118549
      • pol-a Re: Jedzenie na telefon 06.04.05, 20:41
        A czy aby na telefon nie dostarcza jedzenia także pizzeria Bajka z Igańskiej?
    • konrad.boryczko Dziwne spostrzezenie. A moze refleksja... 22.04.05, 13:43
      Tak sie zastanawiam, ile zwykla plastikowa pizzeria zarabia na pizzy. Wszystkie
      wyliczenia w przyblizeniu.
      Standardowa pizza kosztuje w cenniku powiedzmy 20 zl. Niewazne czy w lokalu czy
      w dostawie. Zatem ta kupiona w lokalu musi uwzgledniac w swej cenie koszt
      ewentualnej dostawy (bo przeciez nikt do dowozenia nie doklada). Zatem cena
      pizzy jest o jakies 5 zl. zawyzona.
      Dalej. Pizzeria jest sklonna druga pizze dac za, w zaleznosci, 5 zl, 20% czy
      30% ceny. Czyli za dwie takie pizze zaplacimy nie 40 zl, lecz 25-26.
      Oznacza to, ze jedna pizza kosztuje nie 20 zl, lecz 12-13 minus polowa kosztu
      dostawy. I pizzeria na tym jeszcze zarabia, bo inaczej by sie w to nie bawila.

Do tych rozwazan sklonila mnie telepizza, ktora ca. co trzy miesiace dzwoni, ze
      wylosowano moj numer telefonu i ze moge sobie zamowic dowolna ilosc pizz za 50%
      ceny. Co, w swietle powyzszych rozwazan, oznaczaloby, ze nie robia zadnej
      laski. I tak w zasadzie tylko wtedy do nich dzwonie:))
      pzdr.
      • Gość: m Re: Dziwne spostrzezenie. A moze refleksja... IP: 193.41.113.* 22.04.05, 14:47
        Mrożona pizza w markecie max 5 zł.
        • konrad.boryczko Re: Dziwne spostrzezenie. A moze refleksja... 22.04.05, 15:07
          Nie no, nie udawaj:))
          Pizzerie z reguly same wypiekaja ciasto, dodatki tez nieco inne. Rozmiar pizzy
          i sos to zupelnie inny swiat. No i zywy kucharz.
          Nie mozna zatem liczyc 5 zl. za mrozonke + 0,10 zl za prad/gaz do pieca+
          amortyzacja knajpy.
          Ja wyszedlem z drugiej strony: Konsumujacy na miejscu pizze za 20 zl placi o
          10zl. za duzo. W pewnym sensie sklada sie na bezplatna dostawe dla innych.
          pzdr.
          • Gość: enni Re: Dziwne spostrzezenie. A moze refleksja... IP: *.chello.pl 22.04.05, 16:08
            Mario na Gocławiu - pyszna. Choć i tak wolę domową :)
    • konrad.boryczko Re: Jedzenie na telefon 16.08.05, 13:59
      A odswieze sobie ten watek. Moze pojawilo sie cos nowego?
      W moim prywatnym rankingu aktualnie prowadzi DaGrasso. Stosunek
      jakosc/ilosc/cena najkorzystniejszy mimo koniecznosci kazdorazowego doplacania 4
      zl za dostawe. Wprawdzie rachunek zawsze wynosi min. 40 zl, ale jest obfitosc.
      Bardzo spadl Clubpizza z Waszyngtona. Pizze coraz mniejsze, cenowo tez juz
      niekonkurencyjni. I zawsze ten dreszczyk emocji czy przywioza, czy tez "Nie ma
      teraz kierowcy, mozemy przywiezc za poltorej godziny".
      Z plastikzarcia koncernow miedzynarodowych dawno nie korzystalem, zatem nie mam
      nowych danych:)
      Czy moze ktos cos ma do dodania? Jakies jadlodajnie na telefon niekoniecznie
      serwujace pizze czy zdechle ptaki? Zachecam do klepania.
      pzdr.
    • qmata Re: Jedzenie na telefon 17.08.05, 10:06
      No cóż, też coś dopiszę od siebie, bo bardzo często zdarza mi się zamiawiać
      jedzenie na telefon;
      Co do pizzy to najczęściej zamawiałam Dominium (chyba Międzylesie -Pożarskiego)-
      nawet zjadliwe, ciepłe i zgodne z zamówieniem - jednak ostatnio mnie wkurzyli:
      Czekałam na zamówienie ponad godzinę w końcu zadzwonili, że dostawcy popsuł się
      samochód i niczego mi nie przywiozą. Na szczęście okazało się że ten samochód
      zepsuł mu się blisko mojego domu, więc pojechałam i sama odebrałam swoje
      zamówienie. Obiecano mi że za następne zamówienie zapłacę 50% taniej.
      Generalnie do tej chwili byłam zadowolona bo samochody mają to do siebie że się
      psują, a taka zniżka to zawsze jakaś rekompensata. Do czasu....następnego
      zamówienia.
      Po złożeniu zamówienia pan "kierownik" poinformował mnie, że zniżkę dostanę nie
      na całe zamówienie, ale tylko na pizze i mało tego, że nie będzie to 50% od
      kwoty którą płaci każdy inny klient (pierwsza pizza 100%, druga 20%), tylko od
      kwoty bez promocji (za każdą pizze 100%). Więc w końcu dostałam zniżki tylko 20%
      i tylko na pizzę. Więcej u nich nic nie zamówię. Koniecznie muszę wypróbować to
      polecane przez Was Da Grasso.
      Ale tyle o pizzy - zdecydowanie wolę chińskie żarcie i tu jest problem bo jedyna
      knajpa którą znam i która przywozi chińszczyznę to CHI - LAN AZJA (Rembertów
      Chruściela) a tego NIE DA SIĘ JEŚĆ!!!!.
      Nie dość że przywożą co innego niż się zamówiło,
      //dwa razy zamówiałam makaron z zaznaczeniem żeby to nie była żyłka wędkarska
      tylko normalny makaron więc oczywiście za każdym razem dostałam żyłkę, kiedy za
      drugim razem zadzwoniłam z awanturą dowiedziałam się że nie mogli mi dać
      normalnego makaronu bo go nie mają, więc zapytałam po co przyjeli takie
      zamówienie - niezbyt miła pani odpowiedziała mi że ona tylko przyjmuje, a
      kucharz i tak gotuje co chce - nigdy wcześnie nie spotkałam się z gorszą obsługą.//
      to nawet jak już coś przywiozą to nie da sie tego zjeść. Nie robią żadnych sosów
      do których wszystkie inne chińskie bary mnie przyzwyczaiły. Ich potrawy pływają
      w jakiejś białej brei przypominającej rzadki krochmal bleeeee....
      A może ktoś zna dobrą chińszczyznę na telefon na na naszym terenie???
      Będę wdzięczna za kontakt.
    • szlag Re: Pizzeria Mario 18.08.05, 18:22
      Bora-Kom. 12
      dowożą do grochowskiej bezpłatnie, a poza to nie wiem za ile, ale pizze tańsze
      niż gdzie indziej.
      613 77 69
      nie zamawiam już w tele, hut i innych wynalazkach, mario ma zdecydowanie
      najsmaczniejszą.
      • szlag Re: +strona www.pizzamario.pl nt :) 18.08.05, 18:54
        • Gość: maxman Re: +strona www.pizzamario.pl nt :) IP: *.chello.pl 19.08.05, 10:22
          A ja ostatnio korzystalem z Bajki na Majdanskiej. Pizza calkiem dobra i duza za
          familijna zaplacilem kolo 22zl i ma 40cm, a jak sie druga familijna zamawia to
          za pol ceny. A wczoraj dostalem ulotke z Mertropizza - kazda pizza w cenie
          margerity, czyli 15,90 18,90 lub 20,90 chyba ze wymienia sie skladniki to trzeba
          doplacic. Od razu skorzystalem i nawet dobra.
          • konrad.boryczko Bajka - info? 22.08.05, 10:07
            Nie moge wygooglac tej Bajki. Na pewno taka nazwa i ulica?
          • konrad.boryczko metro 22.08.05, 12:11
            Hmmm. Jak to

A wczoraj dostalem ulotke z Mertropizza - kazda pizza w cenie
            > margerity, czyli 15,90 18,90 lub 20,90 chyba ze wymienia sie skladniki to
            trzeba doplacic. Od razu skorzystalem

ma sie do tego
            strony.racob.pl/metropizza/promocje.html
            Zaiste "polskie" pizzerie to temat na prace dyplomowa:))
            pzdr.
      • konrad.boryczko Re: Pizzeria Mario 19.08.05, 10:19
        Jesli wierzyc ich stronie internetowej, zasieg dostawy jest bardzo malutki.
        Praktycznie tylko Goclaw i czesc Saskiej kepy. Ale kiedys zadzwonie i sie spytam:)
        pzdr.
        • szlag Re: Pizzeria Mario 19.08.05, 21:54
          nieee, do łukowskiej dojeżdżają za darmo, to kawałek dalej pewnie też :)
          mam mapkę na ulotce i granice to grochowska i wał miedzeszyński
          dziś był rosołek włoski i makaron z masłem czosnkowym + parmezanem + kanapka
          mario +zapiekanka - wszystko pyszne i gorące.
          :)
          • Gość: maxman bajka , metropizza IP: *.chello.pl 22.08.05, 17:16
            Co do Bajki to jest na Majdańskiej 7 (tel. 498-70-07)

A co do Metropizzy to po prostu takie jest info na ulotce
            -srednia cienka 15,90
            -srednia gruba 18,90
            -duza 20,90
            niezaleznie jaka sie wybiera zawsze sie placi tyle samo w zaleznosci od
            wielkosci pizzy - sprawdzilem
            • konrad.boryczko Dzieki 23.08.05, 10:47
              Gość portalu: maxman napisał(a):
              > Co do Bajki to jest na Majdańskiej 7 (tel. 498-70-07)

Podobno to, czego nie moga znalezc google nie istnieje:)) Zatem niestety Bajki
              nie ma w necie, a bez ulotki nie zamowie.
              pzdr.
              • kamil Re: Dzieki 23.08.05, 12:23
                A znacie jakąś pizzerię albo kebabownię, albo jeszcze coś innego, co działa w
                nocy? Na przykład chciałbym coś zjeść o 2:00 rano. Czy w ogóle jest coś takiego
                w Warszawie?
                • 444a Re: Dzieki 23.08.05, 13:23
                  Zdaje się, że przy rondzie Waszyngtona kebabownia jest całą dobę. Obok
                  przystanku 102 w stronę Grochowa.
                  • Gość: maxman baja IP: *.chello.pl 23.08.05, 17:37
                    jak bedziesz mial chec cos zamowic z bajki to moge sprobowac zeskanowac ulotke
                    tylko podaj maila
                    • konrad.boryczko Re: baja 24.08.05, 08:09
                      Moj login jest jednoiczesnie adresem mailowym (jak kazdego zalogowanego).
                      Dzieki za oferte, ale nie trzeba. Kiedys w ramach spacerku sam sie tam udam i
                      wezme oryginal.
                      pzdr.
                    • konrad.boryczko Bajka 01.09.05, 12:38
                      No wiec wlasnie* kilka dni temu skorzystalem z dostawy z Bajki. Najbardziej
                      zadowolony jestem z ceny, natomiast ze smaku pizzy jakby mniej. Z kolei moja
                      malzonka bardzo sobie swoja chwalila. Moja (pizza) byla jednak mimo wszysto
                      troche plastikowa. Dobry sos pomidorowy, slaby czosnkowy. Dostawa spoznione o 5
                      minut w stosunku do godziny wyznaczonej w zamowieniu, czyli niezle.
                      Musze zamowic jeszcze raz. Moze inny asortyment bardziej mi podejdzie:)))
                      pzdr.

*KLasyczny przyklad jak nie powinno sie zaczynac wypowiedzi.
                      • Gość: pogodynek Re: Bajka IP: *.net-serwis.pl 02.09.05, 16:40
                        Nikt tobie nie zabrania zaczynać zdania od * no więc
                        Poloniści mają świra więc i ty nie zwariuj , *no więc przestań sie przejmować :D
                        Precz z Ufokami i sztucznie narzuconą czystością językową ;)
    • Gość: Barry Re: Jedzenie na telefon - po polsku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:14
      Okolo miesiac temu przy Grochowskiej 271 powstal nowy lokal pt. "Bistro u
      Sylwii". Podobno przeniesli sie z Podskarbinskiej. Jadalem tam kilkukrotnie i
      zawsze jedzenie bylo bardzo dobre. W wiekszosci maja tradycyjne dania kuchni
      polskiej, plus rozne 'wariacje' typu kotlet z oscypkiem w srodku, frytki
      zapiekane z serem, schabowy z pieczarkami i serem, rozne dania grillowe itp.
      Osobiscie preferuje chlodnik litewski (4,50), nalesniki (5,50), sznycel
      wiedenski (jasne, ze z jajkiem) (8). Na terenie Grochowa jest dostawa na
      telefon: 499 23 24, 499 37 03 (od 15 zl). Polecam!!
      • maximan Re: Jedzenie na telefon - po polsku?? 25.08.05, 23:21
        ehh a czemu do Goclawka nie dowoza ;(
        • Gość: Rozczarowana Re: Jedzenie na telefon - po polsku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:01
          Oj, ciesz się, ze nie dowożą. Do nas dowiezli i... wielkie rozczarowanie.
          Zwłaszcza okropne były pierogi ruskie okraszone cebulą podduszoną chyba do
          wątróbki, która tego dnia też była w menu.
          • Gość: Barry Re: Jedzenie na telefon - po polsku?? IP: *.foo.org / *.centercorporation.pl 30.08.05, 14:35
            Ups! tego dania akurat nie próbowałem...
      • Gość: dorota Re: Jedzenie na telefon - po polsku?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:28
        Z Bisto u Sylwii na Garibaldiego nie chcieli jechać, a to przy samym Wiatraku.
        Za to KFC powiedziało ok.

Z drugiej strony Wisły przywieźli mi kiedyś pierogi z
        www.pierrogeria.pl/ i były dobre, ale biora ekstra za dojazd.
    • konrad.boryczko Re: Jedzenie na telefon 31.10.06, 21:01
      Wspominam dawne czasy na forum i przypomnialem sobie ten watek. Wiec go odswiezam.
      Mieszkam teraz na Goclawiu. Korzystam z Da Graso i Mario. Mario zdecydowanie lepsze, ale ostatnio zmienili menu. Jest, czego sie latwo domyslic, drozej i gorzej. Ale ciagle niezle.
      Mozecie cos uaktualnic?
      pzdr.
      • Gość: Nowa Re: Jedzenie na telefon IP: *.spray.net.pl 31.10.06, 21:50
        No dobra, a teraz poważnie. Czy na Grochowie jest pizzeria, która dostarcza na
        telefon? PIZZERIA, powtarzam. Nie intersuje mnie DaGrasso, Telepizza i tym
        podobny syf. P-I-Z-Z-E-R-I-A.
        • konrad.boryczko Re: Jedzenie na telefon 31.10.06, 22:01
          No wiec wytwory tejze Mario w ogolnym zalozeniu odpowiadaja definicji "pizzeri". Ale oni na Grochow nigdy nie chcieli sie fatygowac.
          • Gość: pizzzer Re: Jedzenie na telefon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 09:16
            POdnoszę wątek. CZy jest jakaś pizzeria (nie Tele pizza czy Da GRasso, ale
            prawdziwa pizza), która dowozi na Grochów??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka