Dodaj do ulubionych

NR TEL DO ADM WĄWOLNICKA

27.07.05, 15:20
Witam
Interesyje mnie nr tel do ADM Wąwolnicka. Chcę wynająć lokal sklep pomiędzy paszportami a sklepem meblowym na Grochowskiej.
Jestem ciekawy ile sobie zaśpiewają za m2? Wiem że sklep juz stoi jakiś czas pusty więc może wymyślą jakąś cene taką która pozwoli egzystować.
Na razie jeśli możecie mi przesłać ten nr to będę wdzięczny
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • konrad.boryczko Lenistwo? 28.07.05, 09:12
      www.zanpragapld.com.pl/kontakty_pokaz.php?info=4
      pzdr.
      • lw73 Re: Lenistwo? 28.07.05, 10:30
        Dzieki wielkie!!!
        Teraz tylko jestem ciekaw ile sobie adm zaśpiewa za m2!?
        Pozdrawiam
        Marek
        • lw73 Przetarg??? szok!!! 08.08.05, 18:17
          Witam
          Zgłosiłem sie do adm-u z prośbą o mozliwość wynajęcia lokalu na działalnośc
          handlową. Jako że lokal stoi juz od ładnych kilku m-cy pusty to myslałem że adm
          pujdzie mi na rękę i da pohandlować w tym miejscu.
          I to co usłyszałem mnie "zabiło"
          Nie dostanę możliwości wynajecia tego punktu bez możliwości przetargu, a jak
          wiadomo do przetargu potrzebne są conajmniej dwie osoby.
          Tak więc lokal może juz nigdy nie być zagospodarowany bo ktoś wymyślił ze bez
          przetargu nie idzie wynająć
          PARANOJA SZANOWNI ADMINISTRATORZY!!!
          Pozdrawiam.
          • pol-a Szok!!! Ogólnopolski 08.08.05, 19:03
            Lw73, nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że nie ma czym się szokować i utyskiwać na g-skich
            urzędasów. Takie są przepisy. My, tj. wspólnota z mojej kamienicy przy Waszyngtona, od ośmiu m-cy
            nie możemy się doprosić w tym urzędzie przycięcia zagrażających budynkowi konarów. Źeby roboty
            wykonać musieli ogłosić przetarg, bo tak każe ustawa, a teraz rozpatrują odwołania przegranych firm.
            Bo tak każe ustawa. Te "paranoję" nie administratorom - a przynajmniej nie południowopraskim -
            zawdzięczamy.

Ale. Poszukaj innych lokali. Wnioskuję, że potrzebujesz dość sporych pomieszczeń. Takowe są po
            drugiej stronie G-skiej. Jedno w punktowcu u wylotu Mińskiej - bodaj po salonie meblowym. Drugie
            blisko Wiatraka koło (chyba) księgarni z mapami. Jeżeli dalsze okolice Ci w smak, to w centrum handl.
            na SZembeku też coś znajdziesz. I w pawilonie Kamionek przy Kinowej. Powodzenia.

Natomiast gdybyś jednak wylicytował ten pierwszy lokal, to zachowaj proszę fantazyjną kutą kratę na
            drzwiach wejściowych od str. G-skiej. Ekstraorydynaryjna jest i w konwencji tego socrealistycznego
            gmachu. Mimo pięciu krzyżyków dobrze się trzyma. Ładnie się zestarzała. Zabytkowa prawie. Wystarczy
            odnowić.

A zdradź , co planujesz uruchomić?

• konrad.boryczko Konary 09.08.05, 08:31
              Znam ten temat z nieco innym zadaniem. Zrobcie tak, zeby wycinka tych konarow
              nie kosztowala wiecej niz 2 tys. zl. Najwyzej za kazdee drzewo zaplaci sie
              osobno. My tak zrobilismy z domofonem. Jedna klatka, za dwa miesiace druga i
              uniknelo sie zarowno przetargu, jak i uchwaly (to drugie Ciebie raczej nie
              dotyczy, bo konary nie sa wspolnotowe).
              pzdr.
              • pol-a Re: Konary 09.08.05, 11:33
                Dzięki, Konradzie. Jeżeli w ciagu dwóch tygodni nie doczekamy się wycinki, to skorzystamy z
                podpowiedzi. (Administracja zapewniała dziś, że zaczną ciąć lada dzień)
                • konrad.boryczko Re: Konary 09.08.05, 11:42
                  Z ciekawosci: ktore to konary? Bo ja jestem z definicji przeciwny wycinaniu
                  drzew:)) Ale jak rozumiem tu jest przypadek skrajny.
                  pzdr.
                  • pol-a Re: Konary 09.08.05, 11:54
                    Od strony Kirasjerów jest jedno drzewo na trawniku przed naszą kamienicą, które się rozrosło na tyle,
                    że kiedy wieje gałęzie uderzają w okna i balkony m-dzy 2. a 3. piętrem. I o skrócenie tychże
                    dopominają się lokatorzy. Trochę się przepisałem - to nie będzie "wycinka" lecz "przycinka". Nie bardzo
                    duźa, by nie powiedzieć mała.
                    • konrad.boryczko Re: Konary 09.08.05, 13:20
                      To i sprawa pewnie groszowa:)
          • Gość: ewak Re: Przetarg??? szok!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:26
            Sprawdź czy ten lokal nie był już dwa razy wystawiany do przetargu i nie było
            nań chętnych. Wtedy administracja może go wynająć w trybie poza konkursem.
            Wtedy to ty propozujesz stawkę, np. za ten lokal 10 zł za 1 m kw. Jest sporo
            lokali do wynajęcia poza konkursem. Wtedy jest to nawet lepsze bo odpada oblig
            wynajęcia na trzy lata. Nie wszystkie lokale do wynajęcia poza konkursem są
            wymienione na stronie zan-u. Generalnie jest zasada, że jeżeli w dwóch
            przetargach nie było chętnych, to później można poza konkursem. W ogłoszonych
            przetargach na np. dwadzieścia lokali zgłasza sie kilku oferentów. Zatem poza
            konkursem są też szanse, ale trzeba to dobrze sprawdzić. Dodam jeszcze, że
            organizacje pozarządowe prowadzące działalność pożytku publicznego mogą
            wystąpić o wyłączenie danego lokalu z oferty przetargowej (najpóźniej na, zdaje
            się, dwa dni przed ogłoszeniem konkursu)w celu prowadzenia w nim działalności
            pożytku publicznego.

Pozdrawiam
            ewak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka