Dodaj do ulubionych

osiedle Palmowa - Developer House

08.06.06, 12:59
Czy ktoś zna tego developera i jego inwestycję?
Obserwuj wątek
    • Gość: Misha Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 13:50
      wejdź na forum developerzy

Jest tam wiele relacji "szczęśliwych inaczej" klientów Developer House sp z o o
    • Gość: kasia z Wawra Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.crowley.pl 09.06.06, 08:44
      To miejscowa (buduje wyłącznie w Wawrze),firma budująca ( nie mylić z
      budowlana). Wszystkie lokalizacje to wielkie niedoróbki, w dokumentacji prawno-
      budowlanej zawsze problemy. Najlepiej zapytać klientów z osiedla DH przy ul.
      Peonii w Wawrze - domy w szczerym polu z rocznym opóźnieniem, bez pozwolenia na
      budowę mediów. Skoro DH nie potrafi wybudować segmentów nie powinien brać się
      za budowę budynków wielorodzinnych, bo to "wyższa szkoła jazdy", aż boję się
      pomyśleć co też na Palmowej "ulepią".
      Gorszy od Developer Hous jest już tylko Marcbud (biuro w Starej Miłosnej),
      lokalny Wawerski partacz-oszust. Wyłącznie zajmuje się zawieraniem umów
      przedwstępnych i pilnowaniem wpłat - budowa raczej go nie interesuje. Jeżeli
      klient chce się wycofać - proszę, ale bez zwrotu pieniędzy.
      Dziwne, ale takie firmy funkcjonują w Wawrze od kilku lat i występują do U.Dz.
      o nowe decyzje o pozwoleniu na budowę, jednocześnie mnóstwo poszkodowanych
      ludzi prosi w tym samym urzędzie o pomoc,skarżąc się na wciąż tych samych
      nieuczciwych deweloperów a urzędnicy z Wawra nie widzą w tym żadnego związku.

Kaśka
      • vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 09.06.06, 09:23
        Wystarczy sprawą zainteresować Biuro Kontroli Wawnętrznej i Audytu ul.
        Marszałkowska 77/79 które ma obowiązek zbadać na wniosek obywatela czy
        pozwolenie na budowę wydano zgodnie z prawem. Jeśli nie to po kontroli i
        podpisaniu raportu sprawie nadaje się dalszy bieg - w zależności od tego jakie
        nastąpiło naruszenie prawa. Obecnie zakończyła się w Wawrze jedna kontrola i
        nic nie stoi na przeszkodzie by była następna w tej sprawie.
        • Gość: Gucio Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.polskieradio.pl 09.06.06, 13:46
          Podpowiedz mi
          Biuro Kontroli Wewnętrznej i Audytu czy może w urzędzie badać inne działania
          urzędników
          z góry dziękuje
          • vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 09.06.06, 22:35
            Wszelkie działania urzędników związane z wykonywanymi przez nich obowiązkami (
            zawartymi w umowie o pracę, udzielonych im pełnomocnictw itp.).Biuro to podlega
            bezpośrednio Prezydentowi Warszawy.Zapoznaj się ze schematem organizacyjnym
            miasta i podziałem kompetencji zamieszczonym na stronie urzędu miasta. Od
            niedawna jest już poprawiony (aktualny). Zwróć uwagę tylko iż na skargi np. na
            naczelnego architekta miasta może odpowiedzieć on sam, gdyż jednocześnie jest
            zastępcą prezydenta miasta - jest to przykład jaskrawego łamania kodeksu
            postępowania administracyjnego. Najnowszym tego przykładem jest zarządzenie o
            kosztach z tytułu udostępniania informacji publicznej gdzie urząd zamierza
            pobierać opłaty za nadgodziny pracowników gdyby musieli biedacy po godzinch
            opracowywać takie informacje.Tym samym prezydent miasta złamał art.15 ustawy o
            dostępie do informacji publicznej. Powinien zapoznać się z wyrokim WSA we
            Wrocławiu z 20 października 2004 roku IV SA/Wr 505/04 i innymi - jako prezydent
            stolicy nie powinien robić takich błędów.
    • Gość: Gość z daleka Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:54
      Mnie dziwi coś innego. Wysokie budynki a nie domy na terenach z niską zabudową
      przy Palmowej. Jak zwykle brak miejsowego planu dopuszcza taką zabudowę. Władze
      oczywiście powiedzą, że jest brak planu i właściciel może budować, co chce.
      • Gość: wawerek Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: 217.153.112.* 09.06.06, 15:55
        mieszkam niedaleko i dostałam warunki zabudowy do 12 metrów, i wyższych w
        wawrze nie wolno budować.
        a gdzie przy palmowej ma to być tam nic sie nie dzieje!
        • Gość: Kaśka Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.crowley.pl 12.06.06, 10:41
          Do decyzji o WZiZT konieczne jest wykonanie analizy istniejącej zabudowy tzn
          czy w sąsiedztwie istnieją podobne budynki do których można nawiązać planowaną
          inwestycję tak, aby była to kontynuacja istniejącej zabudowy. to sąsiedztwo
          bada się biorąc pod uwagę teren w odległości stanowiącej 3-krotną szerokość
          działki. Do czego na Palmowej nawiązali się Urzędniy to ja nie mam pojęcia.
          Osiedle Viterry przy Wichrowej (też zagadka), jest dużo dalej. Sprawdziłam 3-
          krotna szerokość działki to tylko domki jednorodzinne i łąki.
          Te decyzje dla fiermy Developer House są zawsze dziwnie pomyślne....

pozdr, Kaśka
          • Gość: wawerczyk Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.crowley.pl 15.06.06, 18:24
            Obecne Developer House to dawny Aardom, wejźcie na forum deweloperzy i zwróćcie
            uwage na dawne opinie o tej spółce, to że nadal dziła poczwarka w postaci DH
            świadczy o wysokim stopniu skorumpowania urzędników Wawra...
            • Gość: dobry duch Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.quest-net.pl 02.11.06, 11:56
              Chce cos napisac o tym Developerze. Nie namawiam na kupno domow od DH poniewaz
              nie trzymaja sie terminow, opoznienie sa nawet roczne np. w przypadku os.
              Peonii. Nie liczcie na te odstetki ktore sa zapisane w akcie notarialnym to
              poprostu nie do odzyskania. Ale oczywiscie jak wy sie spoznicie 1 dzien to
              dzwonia, a pozniej naliczaja swoje....Napewno nie radze brac wykonczenia pod
              tzw. bialy montaz, poniewaz robia fuszere....i sa okropne opoznienia. Za
              dodatkowe zmiany, nawet bardzo male np. gniazdka licza sobie 2x tyle jak
              elektryk. Zdzeraja na wszystkim dopoki nie masz protokolu zdawczo-odbiorczego. Z
              tego co wiem to DH nie dopilnowuje zeby w umowie z podwykonawca byly karne
              naliczenia z nie wykonanie robot w terminie, a podwykonawcy poprostu na takich
              naiwniakow robia jak chca.
              Oczywisnie DH zapewnia, ze wszystko jest ok. z usmiechem, ale czasami nie wieza
              sami w to co mowia.
              Ostatnio widzialam w gazecie ogloszenie, ze tez uczestnicza w inwestycajch w
              Legionowie. Jeszcze tam ich nie znaja......
              Mysle, ze takie firmy maja racje bytu tylko w takiej sytuacji na rynku
              nieruchomoscie jaka jest teraz. Ta firma nie dba o jakosc swoich uslug,
              najwazniejsze jest zwabienie ludzi dobra oferta, a pozniej no cos, to nie nasza
              wina......

ktos wiarygodny
              • Gość: wawerczyk Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: 81.210.38.* 02.11.06, 14:38
                uważajcie na nich, to mafia, jełsi juz to tylko brac stan surowy, a wykańczać
                za swoje i po swojemu bez ich pośrednictwa!
    • Gość: azja Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:25
      witam! chce powiedziec, ze zaryzykowalem i... zobaczymy. Kupilem dom na Peonii,
      sa opoznienia jak wszedzie na budowach po dlugiej zimie - powoli idzie do
      przodu. Sasiedzi mlodzi i bardzo zgrani. Jezeli chodzi o okreslenie "szczera
      pole" to wole widziec przez okno pole niz tak jak na Zamiennieckiej nastepne
      szeregowce czyli blokowce. Czy nikt nie pamieta sprzed 15-20 lat
      Tarchonina.....a teraz ile ziemia tam kosztuje i jaka komunikacja.... moje nowe
      mieszkanko traktuje jako dlugotrwala inwestycje i...mysle,ze sie nie pomylilam.
      A.. i jeszcze.....te pola...okalajace dzialki zawsze mozna dokupic i zwiekszyc
      sobie tzw. przestrzen zyciowa. Pilecam strone- www.peonii.pl

• vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 21.06.06, 17:09
        Gratuluję "odwagi". W rejonie gdzie nie ma planu urząd wydając warunki zabudowy
        jest zobowiązany dokonując analizy sąsiadujących gruntów z planowaną inwestycją
        nawiązywać wyłącznie do istniejącej zabudowy ( w tym wypadku luźnej zabudowy
        jednorodzinnej). "Inwestorowi" wydano z naruszeniem prawa warunki zabudowy i
        pozwolenie na budynki szeregowe co będzie miało finał w najbliższej (kolejnej)
        kontroli w DBNAM w Wawrze i na koniec w prokuraturze. Proponuje poczytać na
        forum inne informacje z tym związane zanim dużą kasę rzuci się
        pseudoinwestorom.
        • Gość: zastanawiam sie;) Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: 194.133.138.* 27.06.06, 12:22
          witam, czy jest ktos kto mieszka w segmencie wybudowanym przez DH? okolica,
          super, plan mieszkania tez fajny, ale powiem szczerze, ze boje sie 'utopic'
          kase, gdzyby cos bylo nie tak...
          • Gość: Roman Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 23:21
            Sam się łamię co zrobić, okolica niby ok., ale 40 metrów od ostatniego bloku D
            ma iść trasa Olszynki Grochowskiej. Dowiadywałem się w Urzędzie - budowa może
            ruszyć szybko. Czy Ktoś już kupił na Palmowej?
            • Gość: Maja Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: .1.* / 195.136.23.* 29.06.06, 12:44
              witam, gdzie dokładnie ma przebiegać ta trasa?
            • vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 29.06.06, 13:06
              Nie pakujcie kasy w coś co nie jest legalne i za moment będzie przedmiotem
              kontroli z BKiA m. st. Warszawy.
              • Gość: GAGA Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:34
                Wczoraj tj.04.07 byłam aktywnym gościem forum. Czy ktoś wie dlaczego mnie
                wykasowano? Zadałam pytanie dotyczące umowy rezerwacyjnej, wpłaty 3000 zł i czy
                przechodzą te pieniądze na poczet wartości mieszkania.Może to błąd techniczny?
                Jeżeli nie na forum to podaję mój adres kwiatek01-47@02.pl.Proszę o wszelkie
                uwagi dotyczące Palmowej. Z góry dzięki.
                • adminppdwir Re: osiedle Palmowa - Developer House 05.07.06, 11:51
                  Wczoraj (4 lipca 2006r.) w tym wątku nie pojawił sie żaden wpis. Jeśli jesteś pewna, że prawidłowo się wpisałaś na tym forum (a nie np. na developerach), napisz maila do administracji portalu np. abuse (at) gazeta.pl
                  • kwiatek021 Re: osiedle Palmowa - Developer House 06.07.06, 09:44
                    04.07. gdy napisałam, to widziałam, że był na forum. 05.07 wykonałam takie same
                    czynności i jest do dziś.
                    Wracając do Palmowej, wczoraj tj.05.07 byłam na tym poletku, nic się tam nie
                    dzieję. Skierowałam zapytanie mailem do developera, co jest z pozwoleniem na
                    budowę. Odpowiedzi brak. Z tego co wiem o pozowolnie wystąpili na początku
                    czerwca. Taka sprawa może potrwać i dwa miesiące. Jeżeli ktoś był na Palmowej,
                    to może zauważył, że w niedalekim sąsiedztwie stoją już budynki o takich
                    kondygnacjach. Tak więc, nie siejmy paniki.Proszę o głosy oparte na informacji.
                    • vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 06.07.06, 10:40
                      Chcesz informacji to się spotkaj z tymi którzy mieli już doczynienia z tą
                      firmą. A tak po raz kolejny - kto wydaje warunki zabudowy i pozwolenia na
                      budowę na segmenty czyli zabudowę zwartą skoro w tzw. obszarze analizowanym
                      jest tylko luźna zabudowa jednorodzinna? Jak nie jesteś spanikowana to wpłać im
                      kasę, ale nie namawiaj do tego innych. Polecam forum o firmach budowlanych.
                      • Gość: mda Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.sun.com 07.07.06, 13:58
                        moze sie myle, ale wydaj mi sie, ze ta czesc gminy wawer objeta jest zabudowa
                        wielorodzinna do max. wysokosci 12m.
                        pozdrawiam,
                        mda
                        • Gość: Gość z daleka Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 14:16
                          Ta część Wawra nie ma przede wszystkim aktualnego planu miejscowego. Tak więc 12
                          m jest wzięte z powietrza. W pobliżu przy Palmowej są tylko niskie domy
                          jednorodzinne i do nich musi się przywiązywać nowa inwestycja.
                          • Gość: Maja Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: .1.* / 195.136.23.* 10.07.06, 14:40
                            Byłam tam wielokrotnie i po prawej stronie ulicy Klimontowskiej, (krzyżującej
                            się z ulicą Palmową, stoi piękne osiedle bloków trzypiętrowych, tak samo
                            wysokich jakie będzie budować na Palmowej Developer Hause. Jeśli chodzi o umowę
                            rezerwacyjną, to owszem, te pieniądze są wliczane do ceny mieszkania.
                            • Gość: Gość z daleka Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 16:19
                              > Byłam tam wielokrotnie

Ja też i znam te okolice od 30 lat.

> i po prawej stronie ulicy Klimontowskiej, (krzyżującej
                              > się z ulicą Palmową, stoi piękne osiedle bloków trzypiętrowych, tak samo
                              > wysokich jakie będzie budować na Palmowej Developer Hause.

Po pierwsze: popatrz uprzejmie nie na budynki przy ul. Wichrowej tylko na niską
                              zabudowę przy *ul. Palmowej*, bo o tej ulicy mówimy. Po drugie: sąsiedztwo
                              zdefiniowane w prawie to 50 m. Po trzecie (chociaż to nie mój interes), tak
                              długo jak inwestor nie ma ważnego pozwolenia na budowę, to są tylko obiecanki.
      • Gość: tratwa Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 18:38
        Coś mi śmierdzi reklamą.
    • Gość: SomeOne Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 12:51
      Witam

Dzwonilem dzis do DH. Nie maja pozwolenia na budowe, ale maja miec. Wg milego
      glosu pani z dzialu handlowego. Trzeba wplacic 5k zadatku rezerwacyjnego. Jednak
      pozniej nie bedzie sie mialo wplywu na umowe realizacyjna, bo DH moze miec
      utwardzone stanowisko, a wplacajacy moze miec 5k w teke. Nie mozna zawrzec umowy
      realizacyjnej juz teraz, nie mozna takze podpisac umowy realizacyjnej aktem
      notarialnym.

JEDNA WIELKA SCIEMA.

Pozdrawiam
      SomeOne
    • Gość: teraz Wawerczyk Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.quest-net.pl 04.11.06, 10:47
      potwierdzam wszystko na temat DH. Najlepsze sa akcje z aktem notarialnym - mowie
      tu o akcie wlasnosci, wiadomo, ze zalezy wszystkim jak najszybciej go dostac-
      chodzi o koszta kredytow i nie tylko.... Sredno co 3 miesiace podaja inna date,
      az w koncu dostaniesz akt za 2 lata od podpisania umowy przedwstepnej.
      No i pomijam fakt, ze rzeczywiscie za zrobienie byle glupstwa na budowie zycza
      sobie 2-3x taka cene. I te nieszczesne odsedki za opoznienia - zapomnnijce te
      umowy sa tylko jednostronne.
      • Gość: mieszkanka Wawra Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.orange.pl 05.11.06, 15:58
        Co jakiś czas przejeżdżam koło siedziby DH na Bronowskiej i chyba znalazło się
        paru nowych klientów, bo zamiast BMW X5 pod biurem parkuje się teraz nowiutkiego
        Hummera, oprócz oczywiście całej gamy innych samochodów.
        • Gość: wera Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.quest-net.pl 09.11.06, 10:33
          ja juz mam akt notarialny, ale denerwowal mnie fakt tak dlugiego czekania.
          Wlasnie koszta z kredytem i odciagajaca sie mozliwosc odliczenia odsetek od
          kredytu. Nie interesuje ich klijent- u nas 2 lata czekalam od umowy pierwszej no
          i 1 rok opoznienia z budowa. Uwazam, ze jak na tak male inwestycje to troche
          przegiecie.
          • vegul Re: osiedle Palmowa - Developer House 09.11.06, 10:48
            Gość portalu: wera napisał(a):

> ja juz mam akt notarialny, ale denerwowal mnie fakt tak dlugiego czekania.
            > Wlasnie koszta z kredytem i odciagajaca sie mozliwosc odliczenia odsetek od
            > kredytu. Nie interesuje ich klijent- u nas 2 lata czekalam od umowy pierwszej
            n
            > o
            > i 1 rok opoznienia z budowa. Uwazam, ze jak na tak male inwestycje to troche
            > przegiecie.
            Na co akt notarialny ? Czy obejmuje on część gruntu pod Twoim domem? Czy
            deweloper ma akt notarialny kupna gruntu pod budynki wraz z częścią która
            stanowi drogę dojazdową?

• Gość: Gość z daleka Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:14
              Dobre pytania. Ja bym dodał jedno: czy developer ma prawomocne pozwolenie na
              budowę i okazał je klientowi ?
              • Gość: jaro Re: osiedle Palmowa - Developer House IP: *.chello.pl 20.11.06, 00:30
                słuchajcie przed wizytą u nich na bronowskiej bierzcie zawsze ze sobą wazelinę.
                jak was bedą dymac to moze nie bedzie tak szczypać. to chyba jedyna rada jaka
                mi przychodzi do głowy jak mysle o tej wspanialej firmie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka