Dodaj do ulubionych

PZO - zwiedzanie z grupa?

26.06.06, 10:54
niestety nie moglem w ten lykend. Oj wiedzialem ze bedzie fajnie ie niestety
przeczucie mnie nie zawiodlo.
A czy moznaby sie umowic z panem Zdzislawem Stanislawem na jakies zwiedzanie
np grupy praga pld? Moze znalezli by sie chetni?

sciskam

PanTalon
Obserwuj wątek
    • pol-a Re: PZO - zwiedzanie z grupa? 29.06.06, 11:54
      Niewykluczone, że pan Zdzisław Stanisław jeszcze po zakładzie oprowadzi. Mogę go
      podpytać, jeśli kilka osób wyraziłoby chęć. Nowa wycieczka mogłaby być nawet
      bardziej spektakularna, bo w weekend PZO nie fabrykowało, więc nie dało się
      podpatrywać produkcji. Można natomiast było wziąć nieodpłatnie na pamiatkę część
      zakładowego mienia: szklane flakony i menzurki, termometry, ceramiczne miski
      oraz wytwarzane na miejscu magiczne szkiełka. Więc się proszę wpisywać,
      zobaczymy co na to p. Zdzisław Stanisław.
      • Gość: u Re: PZO - zwiedzanie z grupa? IP: 193.178.143.* 29.06.06, 13:26
        Swietny pomysl!
        Dopisuje sie razem z moja druga polowka.
        Wizja zaludnionego PZO jest pociagajaca, ale niestety w tygodniu siedze w pracy, wiec sugeruje albo
        sobote czy niedziele, albo pozny wieczor... Zreszta moze nazbiera sie nas tyle, ze rusza 2 wycieczki...
        • rosada Re: PZO - zwiedzanie z grupa? 29.06.06, 17:03
          aaaaaa skoro pomysł chwyta to i ja się piszę ;)
          • 444a I ja też! 29.06.06, 19:40
            i ja, i ja!
            • Gość: Przemek Burkiewicz Re: I ja też! IP: *.aster.pl 29.06.06, 20:46
              Ja też chciałbym zwiedzić PZO - tu przepracowali całe życie moi dziadkowie.
              • pol-a Będzie dyszka? 30.06.06, 12:10
                A zbierze się z dziesięciu/dziesięć sprawiedliwych? Dopisujcie się, dopisujcie.
                Dodam, że festiwalowe zwiedzanie było ograniczone do piwnic, schronów, magazynów
                i dziedzińców. Ale i tak było warto. Natomiast wiem, że są szanse na wycieczkę
                do zakładu w czasie produkcji. Tyle, że wtedy - z oczywistych względów - nie w
                łykend.
                Przymysławie, a może byś namówił rodzicieli na wspomnienia i upublicznił je na
                forum? Dopraszamy : )
                • miky Re: Będzie dyszka? 30.06.06, 12:17
                  Jesli w gre wchodzi niedziela (zwlaszcza najblizsza), to dopiszcie cztery osoby.
                  • barry_o Re: Będzie dyszka? 30.06.06, 12:21
                    I ja też chętnie w weekend. Osób: 1, 2 może 4.

pozdrowienia
                    B
                    • doko_ksp Re: Będzie dyszka? 30.06.06, 12:36
                      I ja bym się z chęcią dopisała do listy! (być może z osobą towarzyszącą). Jednak
                      na 100% nie mogę się zadeklarować - wszystko zależy od daty wycieczki. Jeśli to
                      możliwe, żeby odbyła się po 6stym (np. już 7mego czyli w piątek) - łikend czy
                      nie likend byłabym chętna. Perspektywa podpatrzenia produkcji wydaje się bardzo
                      interesujaca! Fajnie by było, gdyby uzbierała się większa ilosć osób - wtedy
                      faktycznie można by zorganizować 2 wycieczki (o ile daloby radę cos takeigo
                      zalatwić) - jedną w tygodniu i drugą w łikend dla tych, ktorzy w tygodniu nie
                      dadzą rady.
                      • rosada Re: Będzie dyszka? 30.06.06, 13:09
                        termin obojętny - wchodzę
                        ps.
                        wspomnionka ? hmm..
                        Zima. Stan wojenny.Pod jedną z hal melexem podjeżdża majster (nazwiska nie
                        pomnę). Wysiada i idzie do hali, w której szlifujemy.... młotki (na 'export' do
                        ZSRR). Majster nie należał do ukochanych, a każdy młody chłopak chciał choć raz
                        przejechać się melexem... A w tym czasie czynności zabronione smakowały jeszcze
                        bardziej. Chwila moment i z czwórką kumpli jesteśmy na melexie. I mkniemy
                        uliczkami PZO. A za nami rozwścieczony majster. Któraś runda z kolei i takich
                        majstrów goni nas z dziesięciu. Obstawili nas. Gdzie uciekać? Na dach hali! A
                        oni za nami. Ale nie dali rady wejść. Powstrzymał ich grad śniegowych kul...
                        ale to chyba nie o takie wspominki chodziło...
                        • pol-a Re: Będzie dyszka? 30.06.06, 14:56
                          Ależ cenne wspomnienie! Rosada, dorzuć jeszcze. Pamiętasz może DKF, który tam
                          działał? Były jakieś wydawnictwa, zakładowy radiowęzeł, dom kultury?
                          Jeśli chodzi o termin wycieczki, to w ten łykend się nie da. Zróbmy tak:
                          zgłaszajcie akces do niedzieli włącznie, a ja w poniedziałek zapytam i dam znać
                          co, jak i kiedy. No i wspomnienia dopisujcie : )
                          • rosada Re: Będzie dyszka? 30.06.06, 21:22
                            pol-a, czy czuję nutkę ironii?? ;) Za wiele nie mogę dorzucić, bo może się
                            okazać, że jednak jestem mało statecznym obywatelem... Gwoli wyjaśnienia - w
                            PZO miałem przez 4 lata praktyki (nie byłem etatowym pracownikiem). A DKF
                            pamiętam.Raz tam nas zaproszono (obowiązkowo) na ...Potop. Nie było to to, co
                            chłopcy w technikum lubią najbardziej. Kilku kumpli nawet wyszło z seansu przy
                            drugiej próbie uśmiercenia Olbryskiego. Po uzupełnieniu płynów w pobliskim
                            sklepiku wrócili (lista obecności była sprawdzana przed i po seansie). Akurat
                            trafili na moment, w którym znowu było prawie pewne, że Olbryski zostanie
                            uśmiercony. I wtedy, w ciemności, zagościł zaczątek prawdziwej filmowej
                            dyskusji : O, kur..! Znowu go zabijają? - bas z końca sali wciął się w
                            aktorskie kwestie.
                            I na tym, stety lub nie, dyskusja się zakończyła. A kumple w końcu wyrośli na
                            porządnych ludzi. I pewnie kiedyś tam oglądnęli sobie Potop w całości ;)
                            • rosada Re: Będzie dyszka? 30.06.06, 21:27
                              o kurcze ! szanownemu aktorowi zjadłem 'ch' ;) widać nie wolno oglądać
                              jednocześnie pojedynku Ukraina-Włochy, rozmawiać z dzieckiem i pisać na forum...
                              Danielu wybacz i nie trąć mnie szabelką za ten błąd !!
    • pantalon Re: PZO - zwiedzanie z grupa? 03.07.06, 12:04
      niezmiernie sie ciesze ze jestescie chetni.
      Jakby co to ja oczywiscie bardzo chetnie. Moze jeszcze kogos wezme ze soba

PanTalon
      • pol-a Re: PZO - zwiedzanie z grupa? 03.07.06, 14:35
        Dziś jeszcze o wycieczce nic nie mogę napisać. Uprzejmie zachęcam do zapisów. Im
        większa frekwencja, tym lepiej.
        Rosado, nie było wyżej żadnych podtekstów. Mnie interesuje w-tko (no może
        prawie) nt. Grochowa/Kamionka : ) Więc wspominaj, wspominaj.
        • uniq Re: PZO - zwiedzanie z grupa? 05.07.06, 14:33

Ja chętnie.
          • alistair-p A co Z WFM ? 09.07.06, 23:51
            Mińska 25.Dawna Warszawska Fabryka Motocykli.Produkowała skutery OSA no i
            oczywiście motocykle WFM.Zamknieta przez Gomułkę i przekazana PZO.
            Miała wspaniałe jak na tamte czasy prototypy,niestety,skończyła jako garaże PZO.
            Wiem to bo mój ojciec pracował tam na prototypowni,czasem mogłem zerknąć.
            • pol-a Obiecanki 12.07.06, 17:52
              Bardzo przepraszam Wszystkich Zainteresowanych za obiecanki. W wyniku
              spiętrzenia różnych sytuacji straciłem kontakt z p. Zdzisławem Stanisławem, ale
              tylko chwilowo. Rzecz jest nadal aktualna i dam Wam niezwłocznie znać co i jak.
              Pozdrawiam
              : )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka