Dodaj do ulubionych

Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie?

IP: *.npgo.pl 21.11.06, 21:12
Tak z ciekawości zadaję to pytanie, bo interesują mnie ceny transakcyjne
mieszkań.
Inny powód to, że w moim bloku (lata 70) ktoś wystawił mieszkanie 2pok, 47m za
350 tys i zastanawiam się czy sprzeda za tą cenę...

Obserwuj wątek
    • Gość: Mat Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 02:00
      Nie kupiłem ale sprzedałem w sierpniu - 45m z 1952roku poszło za niecałe
      300tys. Teraz pewnie znalazłby się kupiec za więcej no ale nie mogłem dłuzej
      czekać niestety.
      • Gość: Piotr Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: *.crowley.pl 22.11.06, 10:46
        Są też niższe oferty.
        Zależy od miejsca, stanu technicznego,
        widoku z okna, stanu prawnego (spółdzielcze/hipoteczne)?
        Piotr
        • Gość: Krop Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 23:07
          No moje było w cichym i spokojnym miejscu, i w dość dobrym choc nie idealnym
          stanie. Własność hipoteczna. Poszło za tyle na pniu, półtora miesiąca. Chciałem
          pierwotnie 300, ale dałem się nabywcy nacieszyć i stargować kilka tys.
    • Gość: karszym Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:41
      Ja kupiłam miszkanie.
      Płaciliśmy 5 tys za metr.
      Moje na Gocławiu starsze, bez windy 3p i w nie strzezonym budynku poszło tez za
      5 tyś.
      Zyskaliśmy dodatkowy pokój za niewiele więcej i zwiększamy sobbie standart z
      wielkiej płyty itp...
      Ja sięurodziłam na Grochowie, więc te rejony sa mi znane i nawet sentymentalne.
      Pozdrawiam,
      Grochowianka
    • stainboy Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? 24.11.06, 22:00
      W czerwcu stałem się mieszkańcem Grochowa. Mieszkanie 70 metrów w kamienicy z 92
      roku udało się nam kupić za 4500 za metr.
    • Gość: andres Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: 212.160.172.* 28.11.06, 15:36
      Ja kupilem w lutym 2006 35 metrów za 125.000, ale umowe przedwstepna podpisalem
      we wrzesniu 2005 (czyli mialem zagwarantowana cene).
    • Gość: gosc Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 09:37
      ja kupilam kilka miesiecy temu niecale 50 m2 w nowym bloku za 315 tys.
    • koko8 Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? 02.12.06, 16:46
      a ja wyobrazcie sobie - chcialabym kupic mieszkanie, tylko wieksze, powyzej 70m
      i nie ma!
      NIE MA!
      codziennie przegladam oferty nieruchomosci i oferty w internecie i po prostu co
      raz bardziej sie zalamuje...jest troche ogloszen z cena powyzej 8 tys z metr,
      niestety nie na moja kieszen,
      to jakis paradoks
      • spacey1 Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? 03.12.06, 00:28
        a gdzie ty tu widzisz paradoks?
        • Gość: konrad.boryczko Paradoks:))) IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 03.12.06, 12:47
          Bo paradoksalnie:) w l. 50. i 60. na Grochowie nie budowano mieszkan wiekszych niz 60 m.kw. A w nowych lokalizacjach takie mieszkania trafiaja sie nieczesto i odpowiednio kosztuja. To juz drugi paradoks:)))
          Czepiasz sie, ze ktos lubi uzywac obce slowka. Ktorych paradoksalnie przy okazji nie rozumie.:)
          • Gość: koko8 Re: Paradoks:))) IP: 195.136.112.* 03.12.06, 13:41
            Gość portalu: konrad.boryczko napisał(a):

> Czepiasz sie, ze ktos lubi uzywac obce slowka. Ktorych paradoksalnie przy
            okazj
            > i nie rozumie.:)

paradoks to zdanie, ktre zdaje sie prowadzic do logicznej sprzecznosci lub
            sytuacji przeczacej zdrowemu rozsadkowi...i to druga czesc mialam na mysli...
            jezeli, konradzie boryczko chciales mnie obrazic, to niestety sam sie
            zblazniles,
            nie pozdrawiam
        • Gość: koko8 Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: 195.136.112.* 03.12.06, 13:43
          pradoksalna jest sytuacja, kiedy w mieszkaniach o malym metrazu 1 mkw. tegoz
          kosztuje mniej niz w mieszkaniu o duzym metrazu...powinno byc dokladnie
          odwrotnie
          • Gość: konrad.boryczko Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: *.tcompressor.com 03.12.06, 14:09
            Gdybym chcial Ciebie obrazic (choc zupelnie nie wiem po co), to odpowiedzialbym na Twoj post, a nie nastepny. I zapewne bez licznych ":)))".
            Co do meritum, to w opisanej sytuacji paradoksu po prostu nie ma. Podaz&popyt. Mieszkan duzych na Grochowie jest malo, zatem i ich ceny sa odpowiednie. en, komu zalezy na duzym metrazu akurat w tej dzielnicy musi wybecelowac wieksza gotowke. Sam zreszta mialem ten problem jakis czas temu. I niestety opuscilem miasto (Grochow) na rzecz blokowiska (Goclaw).
            pzdr. i bez uraz, to tylko forum.
            • spacey1 Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? 03.12.06, 18:44
              Miód na moje uszy :) Ja mam właśnie takie duże, jak na Grochów, mieszkanie i
              zamierzam je w perspektywie sprzedać. Cieszy więc, że u nas większe metraże są w
              cenie.
    • Gość: Irek Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: *.eranet.pl 03.12.06, 17:09
      Trzeba być ograniczonym umysłowo żeby za takie mieszkanie zapłacić taką kwotę.
      Ja na swojej działce w Wawrze za postawienie 180 metrowego domu pod klucz
      (wykończony na błysk z łazienkami, kuchnią itp) zapłaciłem mniej.
      • Gość: zibi_72 Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 09:47
        No, ale miałeś działkę... Dla kogoś szukającego czegoś od zera, byłoby drożej.
      • Gość: Krop Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 23:20
        Dodaj cene działki. Poza tym jak masz dom i coś się dzieje to masz problem. Jak
        masz tej samej wielkości mieszkanie i coś się dzieje to problem ma
        administracja. Jedyny zysk z mania domu to ewentualny ogród. Ale do tego
        potrzebna duża działka i wracamy do punktu wyjścia - po pierwsze działek na
        sprzedaż jest mało, po drugie jak są blisko miasta to są piekielnie drogie.
        • Gość: anique Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? IP: *.speed-net.pl 09.12.06, 14:30
          Ja kupiłam w lipcu za 161/28 metrów. I jestem bardzo zadowolona!
          • agdy1 Re: Kupił ktoś ostatnio mieszkanie na Grochowie? 15.12.06, 13:23
            a ja kupiłam w kwietniu. ale dom. kochani. w przeliczeniu na metr kw. -
            śmieszna cena - wyszło 2.200, jak dodam minimalny remont, bo stan był dobry -
            to 2.500. akurat mój dom jest spory - ale cały czas sytuacja w nieruchomosciach
            wygląda tak, ze domy są tańsze niż mieszkania. wiem, że nie jest to rozwiązanie
            dla osób, które szukają mieszkań 1,2 pokojowych o małym metrażu. ale jeśli ja
            szukałam 80 m2 i ceny były ok. 7 tyś za m2, to sory - ale mam za to duuuuzo
            większą powierznię w domu. polecam szukać - np na grochowie - domków, wbrew
            pozorem - całkiem sporo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka