Dodaj do ulubionych

nowy na Grochowie

26.11.06, 03:31
Bandziorno

wlasnie kilka tygodni temu posadzilem zadek na Grochowie. Tak tak, warszawski jestem nic a nic,
bom z poludniowo zachodniej polski, ale chetnie sie obeznam

Wiec witam sie grze(SZ)cznie i prosze o garsc infosow o tym co:
- warto jesc i gdzie
- mozna kupic do picia po nocy i gdzie?

a takze:
ktoredy lazic?
ktoredy nie lazic?
gdzie na browarek wyskoczyc w wolnej chwili, zeby milych ludzi spotkac
Obserwuj wątek
    • miky Re: nowy na Grochowie 26.11.06, 07:34
      Na poczatek uzyj forumowej wyszukiwarki. Wszystkie te kwestie byly wielokrotnie
      omawiane.
      Gratuluje wyboru miejscowki. Grochow jest the best.
      pzdr.
      • andrzej_b2 Re: nowy na Grochowie 26.11.06, 12:44
        A jeśli interesowałyby Cię ciekawostki historyczne Grochowa, to polecam swój wątek
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=27687857&a=27687857
        Ale nie wszystko na raz.
        Pozdrawiam :-)
    • ed_norton Re: nowy na Grochowie 26.11.06, 13:09

salut

dzieki za info, oczywiscie, ze przejze archi, nie pomyslalem o tym , ale wine zwalam na szeroko
      rozumiany cheese brain o 3 nad ranem, po jakze uroczym potoragodzinnym powrocie komunikacja
      miejska z Sadyby na Zamieniecka. :-)
      ale oby do poniedzialku...kupuje pojazd 4kolowy z dachem, czyli cinquecento. czy ta marka jest celem
      lokalnych amatorow cudzych pojazdow? nie wiem czy jest sens wynajmowac podziemny garaz za 150
      miesiecznie gdy cale auto warte raptem ledwie 14 razy wiecej,
      • kuleczka_re Re: nowy na Grochowie-pilne 26.11.06, 14:58
        Pojazd niesprzedawalny raczej małe ma szanse aby stać się obiektem kradzieży:)
        A jesli musisz jeździć na drugą stronę rzeki (np.do pracy) to porzuc myśl o
        samochodzie!!! Przejazd samochodem do śródmieścia w godzinach szczytu z
        Zamienieckiej to ok. godziny albo i 80 minut. Tramwajem góra 20.Latem rower :)
        Na diabła ci ten samochód???Nie szkoda ci czasu i forsy na benzynę? Dodaj
        jeszcze do tego koszt ukrytego podatku o nazwie OC.To chyba już lepiej w
        zaoszczędzonym czasie za zaoszczędzoną forsę napić się w dobrym towarzystwie:).
        • obserwator78 Re: nowy na Grochowie-pilne 26.11.06, 15:40
          > Przejazd samochodem do śródmieścia w godzinach szczytu z
          > Zamienieckiej to ok. godziny albo i 80 minut. Tramwajem góra 20.Latem
          rower :)

o 8:00-8:30 jeżeli nie ma protestu górników albo pielegniarek zajmuje mi to 20-
          25 minut (do dworca centralnego)
        • ed_norton Re: nowy na Grochowie-pilne 27.11.06, 00:02
          ha, widzisz, problem polega na tym, ze ja pracuje na Sadybie, wiec nie srodmiecie a i nie centrum. do
          tego jesli wziac pod uwage nocne godziny pracy i konczenie okolo polnocy jak nie lepiej to korkow
          brak.
          i o ile do pracy da sie dojechac w miare predko, o tyle stamtad powrot nocnymi to dramat. podliczylem
          sie i wyszlo, ze na taksowki wydam miesiecznie jakies 700 zlotych ( a to chory pomysl) a za mikroauto
          z mikrosilnikiem jakies 2500. rachunek prosty. poza tym bilet nocny kosztuje 4.80 co przy dwoch
          autobusach daje juz prawie dyche, a za dyche to ja bede mogl jezdzic tam ze 3 razy w te i nazad.
          w kazdym raize doswiadczylem juz kilku wycieczek 611 na central i mam traume, boje sieo zycie
          tudziezpoziom siwizny na skroni :) zdecydowanie ma dosc wrazen ;-)
          • obserwator78 Re: nowy na Grochowie-pilne 27.11.06, 23:04
            ed_norton napisał:

> ha, widzisz, problem polega na tym, ze ja pracuje na Sadybie,

na sadybe dojedziesz w 15 minut a w nocy w 10, jezeli chcesz kupic cienkiego to
            miej na uwadze że jest to jeden z najczesciej kradzionych samochodów (na czesci
            oczywiscie)
            Latem niezła opcja to rower - wzdłuż trasy siekierkowskiej jest scieżka
            • ed_norton Re: nowy na Grochowie-pilne 28.11.06, 13:44
              > na sadybe dojedziesz w 15 minut a w nocy w 10, jezeli chcesz kupic cienkiego to
              > miej na uwadze że jest to jeden z najczesciej kradzionych samochodów (na czesci
              > oczywiscie)

juz go sobie z glowy wybilem... jednak chyba stanie na czyms z grupy litrowych kurdupli forda, opla
              czy tam innego francuza... trza miejsca parkingowe oszczedzac i malo spalin produkowac... w tym
              miescie i tak gesto od dymu z silnikow, wiec im mniej pod maska tym lepiej...
    • agamonia no masz najpiekniejszy park w Polsce na podorędziu 28.11.06, 12:54
      mianowicie Skaryszewski:) a w nim i browarek, i najlepsze torty w misiance,
      rowerke jogging rolki, co tam zechcesz
      ale pewnie nie za długo, bo rusza "rewloryzacja" czyli znieszecnie miecja do
      poziomu Łazienek:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka