Dodaj do ulubionych

Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS....

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 15:55
Głosowałem na Partie PO do rady dzielnicy, jak gamoń... na pierwszego z listy PO z Radości Kocinski czy jak mu tam...(nie znam człowieka ale popieram Partie PO bo mam dość KACZYZMU!!!)... a tu jak donoszą dobrze poinformowane osoby, które są blisko Platformy okazuję się że Platforma dogadała się z...........PIS i będą robić koalicje!!!

Patrzyłem na rozkład w Radzie PO(7 mandatów), Pis(9 mandatów) ale są jeszcze do koalicji samorządowcy bezpartyjni(7 mandatów) bo SLD pogonili w Wawrze hihi?

Oszukaliscie mnie i innych co mają dość Pisu w Wawie!!!!!!!! nie po to głosowałem przeciwko pisowi na was, żebyście się dogadawali teraz z Pisem! Oszukaliście mnie jeden raz i już nigdy na PO nie będę głosować!!! Niedość że PO przegrała w Wawrze z Pisem, niedość że HGW mieszka w Miedzylesiu i przegrała w Wawrze z Gorzowianinem to teraz Wawerskie koło PO dogaduję się z PIS......WSTYD!!!

Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 16:14
      to chyba dobrze, ze powstala taka koalicja ?
      ciekawi mnie jaka koalicja by powstala gdyby wygrało PO ...
      i jeszcze jedna rzecz, za rzadow Piskorskiego (PO) było tyle afer w Warszawie, a ludzie chyba już o tym pozapominali skoro PO wygrało ogólnie w Warszawie
      skąd taka niechęć do PiSu w W-wie ?
      • w_v_w Cypisek trzeba mysleć... 26.11.06, 17:41
        W Wyborach samorządowych glosuje się na ludzi a nie na partie.

Tak to jest gdy bezmyslnie "skresla sie "jedynki" pewnie zmarnowałes swoj głos
        na jakiegos bubka partyjnego :))))

Wawerka
        • krzyhu2005 Re: Cypisek trzeba mysleć... 26.11.06, 21:56
          To dowodzi tylko, że w wyborach samorządowych powinniśmy wybierać WYŁĄCZNIE w
          obwodach jednomandatowych.
    • silezius.monachijski bez przesady... 26.11.06, 22:03
      to dość korzystny (nomen omen) układ - w Radzie Warszawy pewnie będzie koalicja
      PO i LSD, mam nadzieję że nasza sąsiadka jako prezio i w sumie OK. Będzie nad
      tym jakaś kontrola.
      • w_v_w Re: bez przesady... 26.11.06, 22:08
        Zaiste, ciekawy układ,szczególnie po zapewnieniach HGW "odsuniecia PiS od władzy
        :)))

p.s
        Jedno jest pewne, nie będzie koalicji z Centrolewem w Wawrze :))))

Wawerka
      • Gość: pikor Re: bez przesady... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 00:07
        Mam pytanie: co to takiego LDS? Czy nie powinno raczej byc LSD? Mam w nosie,
        czy PO czy PiS będą rządzić razem lub osobno, byle tylko nie kradli,
        szczególnie PO, trzeba im uważnie patrzeć na ręce. Dla mnie liczy się tylko,
        aby więcej przejazdów przez tory pobudować i kanalizację poprowadzić. HGW
        zamierza teraz PiS rozliczac, koalicję z czerwonym tworzyć, budownctwo socjalne
        rozwijać (będą mieszlania do rozdania), zatem może jej zabraknąc czasu na
        rozwiązanie prostych problemów zwykłych ludzi.
        • w_v_w Re: bez przesady... 27.11.06, 06:37
          Gość portalu: pikor napisał(a):
          HGW
          [...] może jej zabraknąc czasu na
          > rozwiązanie prostych problemów zwykłych ludzi.

To wielce prawdopodobne :(

BTW znowu prezydent z Wawra :))))

Wawerka
    • pinebulb Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... 27.11.06, 06:40
      Gmina Wawer słynie z cudów urzędniczych w całej Warszawie. To tu wypadały zza
      obrazów testamenty, a działki budowlane stały się leśnymi. To w Wawrze nie udało
      się poczynić ustaleń dla budowy Trasy Siekiekowskiej, dzięki czemu do dzisiaj
      jest nie skończona. A wszystko to działo się za czasów panowania PO z dolewką
      SLD. Teraz jest szansa, że PO z PIS będą patrzeć sobie na ręce, a HGW niestety
      to malowana lala, nie spodziewałbym się po niej zbyt wiele.
      • w_v_w Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... 27.11.06, 06:56
        Gminą,to Wawer był,gwoli ścisłowśći ;)

Nie obiecuj sobie wiele po PO wawerskiej, w jednym są dobrzy, w intrygach
        personalnych.

Czekam teraz, kogo HGW "namaści" na jakies stanowisko w zarządzie, może być
        smiesznie, konfitur nie jest dużo, a na dowody wdzięczności czeka wielu :))))

Wawerka
        • pinebulb Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... 27.11.06, 08:54
          Masz rację to zwykła pomyłka, dzielnica Wawer oczywiście. Przy okazji po PO nic
          sobie nie obiecuję, wręcz odwrotnie. To właśnie PO i SLD wprowadziło obecny,
          bazsensowny podział Warszawy i ... musieli czekać 4 lata na skonsumowanie
          własnego pomysłu. Hania rozda konfitury, bo ma władzę, ale warszawska PO, po
          wierzchu zmieniona - wyrzucony Piskorski i kilku innych, w środku jest tą samą
          ekipą kombinatorów.
          • w_v_w Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... 27.11.06, 08:59
            Jest takie wydaje mi się adekwatne powiedzonko,nie wystarczy w burdelu
            przestawić łózka,żeby przestał byś burdelem :))

Ja myślę,że zapowiedziane "szerokie kompetencje" dla dzielnic, zostaną przekazane ;)

Wawerka
            • Gość: dudi Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:34
              Czytam i czytam i nie wierzę !! czy nie ma tu na tym forum ludzi z otwarta
              głową a jedynie sami pochlebcy pisu ? liczę że taka koalicja się nie zawiąże po
              zwycięstwie AGW !!! Mam ponadto pytanie do tych co tak chwała pis za ich
              komisaryczne u nas rządy w ostatniej kadencji, czym sobie zaskarbili tą
              przychylność, ja nic takiego nie zauważyłem czym mogli by sie chwalić.
              Inwestycje jakich dokonano to najmniejsze z ostatnich dziesięcio-leci mimo
              możliwości finansowych (dotacje unijne),tak wiele anonsowanych afer dokonanych
              przez poprzedników nie zakończyło sie ani jednym wyrokiem sądowym ( wygląda to
              jedynie na wyborcze bicie piany przez wierchuszkę pisu). A jak nie było tak
              dalej nie ma utwardzonych dróg,kanalizacji ,wody, oświetlenia,zorganizowania
              wywozu śmieci jak kiedyś co wówczas znacznie ograniczyło zaśmiecanie naszych
              lasów. Z czystym sumieniem poparłem obecnie po ponieważ nie widziałem u nas
              zwykłego gospodarza,który jest nam bardzo potrzebny, chociaż takiego jak w
              ościennym Józefowie.Może AGW takiego nam zaserwuje i właśnie o to chodzi ,niech
              pis da sobie w tej kadencji spokój i zobaczymy po czterech latach czym się
              pochwali po . !!!!
              • w_v_w Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... 27.11.06, 10:47
                Ano niebawem przekonamy się,czym PO sie pochwali;)

Jak do tej pory, może aferałami, nie tylko w Warszawie;)

Wawerka
                • Gość: dudi Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 11:41
                  A może teraz wyjdą na jaw pisowskie afery, tak choćby dla równowagi? Jezeli
                  masz wiedzę na temat tych afer , to może sie tą wiedza z nami podzielisz? bo
                  jak do tej pory to sie tylko slyszy same ogólnili, a dobrze by było wiedzieć
                  kto złodziej i szubrawiec i czy i gdzie się ukrywa ????
                  • pytajnik444 Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... 27.11.06, 12:28
                    A ty Shaking dudi czy co - spałeś przez ostatnie 4 lata, czy w delegacji
                    zagranicznej byłeś - bo nie wierzę że nic nie słyszałeś o aferach...
                    ba powiem nawet że rozstrzygnięty został plebiscyt na nazwę zacnego tunelu (A
                    nazwa tyć pikna jest po prostu "przekręt":))- jeśli nie wiesz o co chodzi
                    poszukaj w google... a jak nie chce Ci się szukać afer etc. to nie stawiaj
                    pytań - wykaż się inwencją twórczą zapytaj w prokuraturze.

• Gość: dudi Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:18
                      A siedzi już ktoś?? bo jak nie to po co to bicie piany !!!!
                      • pytajnik444 znów pytasz bez sensu 27.11.06, 15:26
                        zapytaj w prokuraturze, zapytaj w sądzie czy zapadł wyrok i ile się sprawy
                        toczą... no nie wiem czy Ty tak tylko udajesz Greka czy faktycznie nim jesteś...
                      • Gość: piskor Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:02
                        Siedzi Graf, siedzi Bujalski, posadzili chyba na moment mostowego Ławniczaka,
                        jedynie Tyszkiewicz nie siedzi, lecz leży na cmentarzu. Zresztą przed śmiercią
                        wszystkich ich sypnął.
    • admjb Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... 27.11.06, 16:06
      Inwestycje Wawra choćby w drogach z roku 2006 na tle innych dzielnic nie
      wyróżniają się na minus, a na tle np. takiej Ochoty na ogromny plus,
      vide budżet na 2006 dzielnic widoczny na stronie um.warszawa.waw.pl
      zaległości choćby w drogach, czy sieciach nawarstwiły się w dużo dłuższym
      czasie niż ostatnia kadencja.
      P. Cypisek podjął słuszny temat, o zaletach tego radnego nie rozpisujmy się bo
      szkoda zdrowia,
      szkoda tylko że post zjawił się na forum że po wyborach a nie przed
      • w_v_w Spokojnie ... 27.11.06, 19:03
        To bedzie sprawdzian dla HGW,czy poleci kluczem partyjnym i nie pozwoli na
        zawarcie koalicji z PiS w Wawrze,bo partykularne interesy zwyciężą samorządność?

Bardzo jestem ciekawa,skoro ma być "normalność", ciekawe co to oznacza wg. PO :)

Wawerka
      • isztfan Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... 27.11.06, 22:52
        admjb napisał:

> Inwestycje Wawra choćby w drogach z roku 2006 na tle innych dzielnic nie
        > wyróżniają się na minus, a na tle np. takiej Ochoty na ogromny plus,
        > vide budżet na 2006 dzielnic widoczny na stronie um.warszawa.waw.pl
        > zaległości choćby w drogach, czy sieciach nawarstwiły się w dużo dłuższym
        > czasie niż ostatnia kadencja.

Trzeba dodać, że Dzielnica po scaleniu miasta, czyli po zmianie ustawy
        warzawskiej, bardzo skorzystała na tej zmianie. Teraz jej budżet jest
        nieporównywalnie większy do budżetu byłej Gminy Wawer.
        www.um.warszawa.pl/wydarzenia/budzet2007/
        Sama Pani Skarbnik zaprasza Mieszkańców Miasta do konsultacji to można
        skorzystać i przedstawić nasze propozycje lub uwagi.

Zadania Inwestycyjne, np. drogowe w budżecie to będzie jeszcze przez kilka lat
        oogromna pozycja właśnie przez lata zaniedbań i wmawiania mieszkańcom Wawra, że
        nic się nie da zrobić, bo nie ma pieniędzy. To była tylko wymówka poprzedników.
        Bo tam gdzie trzeba było robić to robili.
        Przez ostatnią kadencję, kiedy faktycznie w naszej Dzielnicy rządził Andrzej
        Bittel razem z większością PISu w Radzie Dzielnicy uważam, że został wykonany i
        tak krok milowy w inwestycjach. Ta ekipa z tym człowiekiem na czele pokazała
        nam, że da się budować drogi, ronda, zatoczki, frezować ulice, iluminacje,
        stawiać wiaty, otwierać biblioteki, wielkie sale gimnastyczne, budować boiska
        tylko wystarczy przygotować prawidłowy projekt jakiejś inwestycji (co zabiera
        najwięcej czasu i jest najbardziej problematyczne) a problemu z pieniędzmi nie
        ma (bo można w ciągu roku robić zmiany budżetowe i przesuwać pieniądze z
        zadania na zadanie lub dopisywac nowe).
        Nasza Dzielnica jest tak zacofana pod względem rozwoju, ponieważ kolejne ekipy
        rządzące zmarnowały lata istnienia Gminy Wawer i szansę jaką stwarzało
        samodzielne wówczas rządzenie, np. Ursus, Białołęka one skorzystały. Ale miały
        to szczęście, że trafili wtedy na odpwiednich ludzi a nie tak jak my.

• w_v_w Cos podobnego... 27.11.06, 23:56
          "Hanka" powieli model Kaczora z pełnomocnikiem, zamiast legalnie wybranego
          Burmistrza?

A to tak ma wygladac normalność i decentralizacja w wydaniu PO,gratuluję w takim
          razie Mieszkańcom słusznego wyboru :))))

Wawerka
    • isztfan Re: Skandal w nowej Radzie Wawra PO + PIS.... 27.11.06, 23:02
      Gość portalu: cypisek napisał(a):

> Głosowałem na Partie PO do rady dzielnicy, jak gamoń... na pierwszego z listy
      P
      > O z Radości Kocinski czy jak mu tam...(nie znam człowieka ale popieram Partie
      P
      > O bo mam dość KACZYZMU!!!)... a tu jak donoszą dobrze poinformowane osoby,
      któr
      > e są blisko Platformy okazuję się że Platforma dogadała się z...........PIS i
      b
      > ędą robić koalicje!!!
      >
      > Patrzyłem na rozkład w Radzie PO(7 mandatów), Pis(9 mandatów) ale są jeszcze
      d
      > o koalicji samorządowcy bezpartyjni(7 mandatów) bo SLD pogonili w Wawrze
      hihi?
      >
      >
      > Oszukaliscie mnie i innych co mają dość Pisu w Wawie!!!!!!!! nie po to
      głosował
      > em przeciwko pisowi na was, żebyście się dogadawali teraz z Pisem!
      Oszukaliście
      > mnie jeden raz i już nigdy na PO nie będę głosować!!! Niedość że PO
      przegrała
      > w Wawrze z Pisem, niedość że HGW mieszka w Miedzylesiu i przegrała w Wawrze
      z
      > Gorzowianinem to teraz Wawerskie koło PO dogaduję się z PIS......WSTYD!!!
      >
      Ej cypisku!! Nie gorączkuj się tak!! Chłopaki i dziewczyny z wawerskiej PO mają
      wydany rozkaz od Pani Prezydent: albo Lewica albo inicjatywy.
      www.rzeczpospolita.pl/dodatki/warszawa_061127/warszawa_a_1.html
      To chyba musisz "odszczekać" to co napisałeś o swoich idolach.
      • w_v_w To chyba zemsta za brak poparcia w Wawrze 28.11.06, 00:02
        "W Wawrze - dzielnicy, w której mieszka Hanna Gronkiewicz-Waltz - teoretycznie
        może dalej rządzić PiS przy wsparciu jednego z lokalnych ugrupowań.

- Nie wiadomo tylko, czy to się będzie opłacało. Mamy sygnały od PO, że jeśli
        wybierzemy swojego burmistrza, pani prezydent mianuje tam swojego pełnomocnika -
        opowiadają działacze PiS z Wawra.

Pełnomocnikiem mógłby zostać np. Piotr Zygarski, były wiceburmistrz. W
        poprzedniej kadencji nie otrzymał uprawnień od ówczesnego prezydenta Warszawy
        Lecha Kaczyńskiego, który powołał w tej dzielnicy swojego pełnomocnika."

Ciemność,widze ciemność...

Wawerka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka