Dodaj do ulubionych

Remont kładki???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 09:16
Co z remontem kładki na ulicy Grochowskiej / Jubilerskiej??
Czemu jej poprostu nie rozbiorą?? W końcu są już światła i przejście dla
pieszych...
Za każdym razem jak tam przechodzę to mam ochotę założyć kask , bo kiedyś
kawał betonu spadł 30cm obok mnie... a wczoraj na dodatek widziałem jak jakaś
kobieta uderzyła głową w wystający z betonu pręt ??
Ogarnie to ktoś ?? Czy jak zwykle wezmą się za to dopiero jak komuś coś się
stanie !!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: skudi Re: Remont kładki??? IP: 194.181.197.* 27.04.07, 11:13
      Może w ramach oszczędności czekają aż sama się zawali. Posprząta sie wtedy tylko gruz a światła już zostaną na stałe.
    • Gość: qwerty Re: Remont kładki??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 14:12
      tez mnie to irytuje...
      zamykaja kładkę bo grozi zawaleniem to powinni wziasc sie za zburzenie bo tak to spadnie na samochody stojące w korku i dopiero będzie tragedia ! tak samo jest z kładką przy Trakcie Lubelskim
      Czy musi to sie skonczyc tragedia, zeby ktos z urzednikow wydal decyzje o zburzeniu ?
    • miky Re: Remont kładki??? 27.04.07, 15:56
      Kładkę bezwzględnie rozebrać.
      Ale, na boga, przejście naziemne zlikwidować. Nie może tam zostać, zresztą widać gołym okiem co tam się dzieje. Wzdłuż całej Grochowskiej trzeba zrobić przejścia podziemne. Dla ratowania zycia ludzi i choć minimalnej poprawy płynności ruchu na tej arterii.
      • Gość: goclawek Re: Remont kładki??? IP: *.ingbank.pl 02.05.07, 15:18
        Moim zdaniem kładke należy bezwględnie rozebrać, stwarza zagrożenie dla ruchu.
        Miky: o jaka minimalną poprawę plynności Tobie chodzi? To, że ciągle jest korek
        w kierunku Marsa- no cóż, niestety będzie tak do momentu zakończenia budowy
        wezła "Marsa /Plowiecka/Grochowska".
        Jednak popatrz z jak dużą szybkością jadą samochody w przeciwnym kierunku...
        zasuwają o wiele szybciej niz 50km/h i to w dodatku wszystkimi trzema pasami
        bez wzgledu na bliskość wąskiego chodnika na przystanku autobusowo -
        tramwajowym.
        Przejście naziemne jest ok, wystarczy je tylko zmodernizować ( narazie
        jest "tymczasowe") i ustawić barierki, a także wytyczyc przejście pod
        istniejącą kładką.
        pozdrowienia:)

Zarównio kladka jak i przejscie podziemne to udreka dla osob starszych i matek
        z dziecmi.
        • miky Re: Remont kładki??? 02.05.07, 16:05
          Coż, każde przejście naziemne wydłuża okresy "bezruchu" samochodowego na
          skrzyzowaniu. Poza tym samochód na póóóóóóóźnym żółtym zagraża nie tylko innym
          samochodom, ale również bezbronnym pieszym. Dużo łatwiej byłoby zaprogramować
          zmiany świateł, gdyby ruchu pieszego na poziomie 0 nie było.
          Każde przejście górą czy dołem jest jakąś tam uciążliwością. Zwłaszcza dla
          grup, które wskazałeś. Ale w dzisiejszych czasach już wymyślono konstrukcje
          minimalizujące trudności. Poza tym nie ma chyba wątpliwości, że nic mniej
          ergonomicznego od kładek nie ma:)

Gość portalu: goclawek napisał(a):

> Moim zdaniem kładke należy bezwględnie rozebrać, stwarza zagrożenie dla ruchu.
          > Miky: o jaka minimalną poprawę plynności Tobie chodzi? To, że ciągle jest
          korek> w kierunku Marsa- no cóż, niestety będzie tak do momentu zakończenia
          budowy wezła "Marsa /Plowiecka/Grochowska".
          Pobożne życzenie. Ale oby się sprawdziło. Póki co na korki w stronę wylotu z
          miasta metody nie ma.
          Mi akurat chodziło o poprawę płynności ruchu w drugą stronę.
          Trzeba pamiętać o jednym: Grochowska-Płowiecka (wraz z Ostrobramską) to jedyna
          wylotówka z miasta na wschód (i na odwrót). Droga bez żadnej alternatywy,
          przynajmniej na odcinku od Kwatery Głównej do Marsa). Dlatego warto myśleć o
          niej nieco inaczej.
          pzdr.
          • zbyszek_33 Re: Remont kładki??? 05.05.07, 23:52
            A ja dziś przeszedłem kładkę ! Ale czy było off-icjalne otwarcie ?!
            Mówcie oficjalnie !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka