qszyhu 26.03.08, 21:44 Brzmi ciekawie. Przeczytajcie: www.gazetaecho.pl/cgi-bin/echo/iwa/2008_03_21/5 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minkapinka Re: Tunel w Międzylesiu 26.03.08, 22:05 Interesujące, najbardziej cieszy mnie szansa na uporządkowanie Zegańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
juliu Re: Tunel w Międzylesiu 26.03.08, 22:14 Rzeczywiście brzmi ciekawie. Nie mieszkam w tym rejonie więc wyburzenia mnie nie dotkną, ale jak znam życie przeciwników też się trochę znajdzie. Daje też szansę na nowoczesne przeprojektowanie centralnej części Międzylesia. Głos z boku - za! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Tunel w Międzylesiu IP: *.jjs-isp.pl 27.03.08, 10:07 Hurra! nareszczcie wyburzą te ohydne stare niewiadomoco. Koniec z haosem, brudem w budkach zachłannych miedzyleskich sprzedawców! Pomysł jest świetny, mieszkam w Międzylesiu i unikam teraz jak mogę przejścia Żegańską w kieruknu torów, a sczególnie gdy pada deszcz (żeby radni nie zapomnieli o zaprojektowaniu studzienek kanalizacyjnych, bo teraz woda nie ma gdzie spływać i auta jadace "wąskim gardłem ulicy" rozchlapują gromadząca się wode kałuż na nas-przechodniów.) Jestem za poszerzeniem ulicy, za ścieżkami rowerowymi, za wyburzeniem , za tunelem pod torami. Proponuję jeszcze na terenie starego ZWARU(kawał terenu)zrobić komleks handlowo-usługowy , jesli basen powstanie w Aninie, to będzie wreszczie jak w Warszawie czyli gdzie zrobić zakupy, zrelaksować się przy dobrym jedzeniu(tego w Międzylesiu nie ma!)i popływać, poćwiczyć:) trzymam kciuki żeby to wszystko doszło do skutku!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
raul.2 Re: Tunel w Międzylesiu 27.03.08, 11:59 Bardzo się cieszę, że może Międzylesie będzie normalne. Teraz Żegańska jest bardzo ciasna, przejść ani przejechać tym bardziej trudno. Te niskie domy to dawne "posiadłości" kupców hebrajskiego pochodzenia. Takie zapyziałe i brudne. A te psie budki! Na terenie b/Zwar-u można coś postawić przyzwoitego, jakąś halę targową lub inną placówkę handlową. Dotychczas sprzeciwiali się handlarze marchewką, ale jeśli Gmina Wawer ma być naprawdę nowoczesna, to jest to konieczne. Sama Biedronka to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
miedzylesianin1 centrum handlowe 27.03.08, 17:46 Z tego co wiem, to ma powstać Lidl w Międzylesiu. Jego lokalizacja planowana jest na tyłach starej remizy strażackiej (obecnie sklep "elektryczny"). Ale na ile są to prawdziwe informacje - nie wiem. Może dlatego właśnie jest napisane, że będzie wyburzona północna część Żegańskiej? Może właśnie tam powstanie jakiś kompleks handlowo-usługowy. A swoją drogą, to trochę szkoda, że na stronach naszej Dzielnicy nie wiele jest na temat przyszłości Międzylesia. W zasadzie to nic nie ma:-(( Mam nadzieję, że to się poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Tunel w Międzylesiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 20:13 Nie widziałem projektu, ale brzmi nieźle, jestem za !!! Najbardziej lubię perspektywiczne rozwiązania, patrzące w przyszłość, chciaż niekonieczne ją od razu realizujące. Odpowiedz Link Zgłoś