Dodaj do ulubionych

Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia?

20.09.08, 12:22
Szanowni Użytkownicy forum,
Zwracam się z nietypową prośbą o pomoc w zlokalizowaniu pewnego miejsca, które
najprawdopodobniej znajduje się na Gocławiu. Jest to kadr z serialu „W
labiryncie”, czyli z 1990 roku, i przedstawia lecznicę, stojącą na tle dwóch
bloków (jeden z nich jest taki charakterystycznie złamany). Ponieważ takich
bloków na Gocławiu jest bardzo dużo, może ktoś z Was kojarzy to miejsce i
mógłby naprowadzić mnie na jego ślad? Zakładam, że pawilonu raczej nie
zburzono i być może nadal znajduje się w nim jakiś ośrodek zdrowia albo
apteka. Będę wdzięczny za pomoc, dziękuję z góry. Zdjęcie znajduje się tu:
img363.imageshack.us/my.php?image=przychodniazci1qy2.jpg
PS Z prawej strony budynku jest napis „Lecznica”.
Obserwuj wątek
    • your.bajka Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? 20.09.08, 14:20
      Mieszkałam kiedyś na Gocławiu i z tego co pamiętam to chyba jest
      budynek na Bora-Komorowskiego niedaleko skrzyżowania z Fieldorfa. Za
      moich czasów był tam sklep z zabawkami, teraz nie wiem.
      • Gość: konrad.boryczko Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.subscribers.sferia.net 20.09.08, 15:00
        Po mojemu są to okolice przedszkola na Meissnerra.
        • Gość: duraj Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.acn.waw.pl 20.09.08, 15:28
          a po mojemu dawna świetlica na bartosika
        • Gość: sirraf zdęcie przedszkola Gocław-Wilga chyba ul Meissnera IP: *.parp.gov.pl 23.09.08, 10:53
          czyli zgadzam się z konrad.boryczko
          • konrad.boryczko Re: zdęcie przedszkola Gocław-Wilga chyba ul Meis 23.09.08, 11:26
            Co najwyżej połowicznie, bo Meissnera to Jantar a nie Wilga;)
      • Gość: danio Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.aster.pl 29.11.08, 17:42
        teraz to jest tam jakis churek dla dzieci. jest to ul meinsnera a ja mieszkam w tym budynku co go widać:p
    • pizza_adoloran Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? 20.09.08, 15:29
      Dziękuję za wszelkie sugestie, sprawdzę wkrótce - może to któreś z tych miejsc.
      • Gość: duraj Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.acn.waw.pl 20.09.08, 19:39
        moja rada, zwróc uwagę na kolor szyb na balkonach tego bloku w tle,
        prawdopodobnie jest teraz taki sam jak wtedy, kiedy kręcili "w labiryncie",
        czyli czerwony:) bedzie ci łatwiej szukać (są na gocławiu też szyby żólte i
        pomarańczowe).
        • pizza_adoloran Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? 20.09.08, 20:09
          Dzięki za radę, ale z własnego doświadczenia wiem, że w wielu warszawskich
          blokach podczas remontu (ocieplanie, tynkowanie) zmieniano też zewnętrzną
          powłokę balkonów. Oczywiście, mimo wszystko wezmę Twą sugestię pod uwagę, gdy
          tylko znajdę się na Gocławiu. Dzięki wielkie.
          • Gość: ktosik Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 21:17
            To mi wygląda na lecznicę za blokiem na Meissnera 8
            • Gość: konrad.boryczko Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.subscribers.sferia.net 20.09.08, 21:25
              Jak się idzie od Bora za szkołą UNICEF, przechodzi się obok jej boiska, to zaraz jest niski pawilon (przedszkole). Skręcasz w stronę Meissnera i mijasz ten budynek. Po mojemu:)
              • pizza_adoloran Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? 20.09.08, 22:22
                Jeszcze raz wielkie dzięki za wszelkie wskazówki!
                • Gość: kkkkk Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 21:08
                  a tak z ciekawosci - dlaczego szukasz akurat tego budynku ktory byl
                  w scenie z Labiryntu
                  • Gość: konrad.boryczko Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.subscribers.sferia.net 26.09.08, 23:31
                    He, he. Na forum "telewizja" jest watek kilkuletni na ten temat. Poszukaj:)
                    BTW nie wiesz co to był adoloran?
                    • pizza_adoloran Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? 26.09.08, 23:40
                      Gość portalu: konrad.boryczko napisał(a):

> He, he. Na forum "telewizja" jest watek kilkuletni na ten temat. Poszukaj:)
                      > BTW nie wiesz co to był adoloran?

1. Wiem, że jest wątek, hehe. Sam go założyłem. Ale nie wszystkie miejsca udało
                      nam się odgadnąć, dlatego m.in. uderzyłem tu.
                      2. Tak, wiem co to był adoloran. Środek przeciwbólowy, testowany w serialowym
                      instytucie.
                      • Gość: konrad.boryczko :D :D :D IP: *.subscribers.sferia.net 27.09.08, 09:35
                        Założyłeś wątek na 2000 wpisów i nie wiesz, co to jest drzewko odpowiedzi? Pisałem do kkk, nie do Ciebie:)
                        • pizza_adoloran Re: :D :D :D 27.09.08, 16:28
                          Gość portalu: konrad.boryczko napisał(a):

> Założyłeś wątek na 2000 wpisów i nie wiesz, co to jest drzewko odpowiedzi? Pisa
                          > łem do kkk, nie do Ciebie:)

Przepraszam, cóż za faux pas. Zmyliło mnie pytanie o adoloran. Mam nadzieję, że
                          nie doznałeś uszczerbku na zdrowiu poprzez moją niefortunną wypowiedź nie do tej
                          gałązki.
            • Gość: Finka Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.acn.waw.pl 21.09.08, 16:24
              dawny Izis...budynek nadal stoi :)
              chyba przychodnia tem malutka jest :)
              • rubcia2 Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? 21.09.08, 17:11
                na 100% to ul. Meissnera 8
                • Gość: asiekk Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.um.warszawa.pl 23.09.08, 12:14
                  zgadzam się, że na 100% - moje dziecko chodziło do tego przedszkola,
                  a lecznica widoczna na zdjęciu to IZIS właśnie przy Meissnera 8 z
                  boku tego przedszkola
    • pizza_adoloran Zagadka rozwiązana, dziękuję wszystkim za pomoc 27.09.08, 16:35
      To istotnie Meissnera 8, obecnie przedszkole. Wielkie ukłony dla wszystkich
      pomocnych forumowiczów.
    • polld74 Meissnera dawna lecznica IZIS 07.10.08, 14:05
      To lecznica IZIS (nie wiem czy jeszcze tam jest, ale 5 lat temu była na pewno), osiedle Jantar to miejsce jest na tyłach szkoły 185
    • Gość: Stefan Re: Gocław - gdzie jest miejsce ze zdjęcia? IP: *.aster.pl 25.03.09, 23:00
      ja wiem gdzie to jest przy ulicy Dedala teraz nie wiem co jest ale obok masz
      pszedszkole boisko i klub vip przed tym budynkiem to jest zaraz za podstawowka
      na unicefie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka