Dodaj do ulubionych

Osiedle Słoneczny Stok

31.10.08, 08:22
Ludzie Drodzy, czy ktoś mieszka na wspomnianym osiedlu? Jakie tam są
warunki? Pytam, bo znajoma jest zainteresowana, ale z tego co widzę
budynek, a przynajmniej część zewnętrzna (chodniki itd.) jest w
rozsypce. Podejrzewam, że jest to spowodowane ziemią i
pobliskim "kanałko-jeziorkiem". Czy w mieszkaniach są z tego powodu
jakieś większe usterki? Dajcie znać, jak tam się mieszka, będę
wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaktosik Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 12:50
      Mieszka tam moja teściowa, a także koleżanka. Z tego co się
      orientuję wszystko się sypie, jest dużo niedoróbek. Ogromną wadę
      (szczególnie dla starszych osób) jest to wstrętne bardzo strome
      podejście pod blok (alternatywą sa wysokie schody...) Osobiście
      radzę dobrze rozważyć wszystkie za i przeciw
      • Gość: sąsiad. Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.acn.waw.pl 01.11.08, 07:45
        Gołym okiem widać że mają problemy z miejscami parkingowymi(ale gdzie ich nie
        ma),lecz za to widoki,palce lizać.
        • cinnamonki Re: Osiedle Słoneczny Stok 01.11.08, 14:26
          No właśnie widoki przyciągają :))) Ale faktycznie - trochę tam jest
          kiepsko, jeśli chodzi o samą budowę - łażę tam do Gymnasionu, to
          widzę, co się z samym chodnikiem zrobiło...
          • Gość: jaktosi Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 14:03
            Co do widoku to zależy z której strony kto ma okna...
            • herrdocent Re: Osiedle Słoneczny Stok 04.11.08, 14:13
              Witam mieszkam klatka H w tym wysokim. Okna mam na Gocław. Co do kostki to
              obecnie jest naprawiana bo ja spieprzył developer (złe utwardzenie) na początku
              a dodatkowo rozjeździli ja dostawcy pizzy i niektórzy lokatorzy którzy parkowali
              tam samochody. Teraz dojazd jest zamykany i pomogło. Odnośnie parkingów jest
              zgoda na budowę będzie parking od strony trasy w miejsce trawnika ale nie za
              darmo. U mnie już na początku wystąpiła rysa na ścianie ale żeby ją zauważyć
              trzeba się przyjrzeć. Jakieś pęknięcia to z tego co widzę u znajomych z innych
              osiedli i to młodszych to norma. Podejście no jest skocznia :). Od strony
              przystanku są schody potem platforma dla wózków itp. Jest też winda ale nie wiem
              czy działa. Ja jestem zadowolony mieszkam 2 lata
            • Gość: Mietek Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.chello.pl 20.11.08, 21:48
              Znajoma mieszka na 4 pietrze nie licząc lokali usługowych na dole. I niestety
              widoki od strony Trasy Łazienkowskiej nie zrekompensują ci ciągłego hałasu od
              Trasy. Rozmowa na balkonie jest utrudniona nie mówiąc już o posiedzeniu na
              słoneczku.
    • Gość: iska Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.aster.pl 12.11.08, 17:55
      Witam, ja mieszkam w tym bloku w klatce G (wysoki)już 2 lata.
      Chodniki rozpadają się, tak jak pisał już jeden z moich przedmówców,
      przez samochody dostawcze. Są już naprawiane. Żadnych rys czy
      pęknięć w moim mieszkaniu nie ma, mimo iż mieszkam od strony
      jeziorka. Widoki z okna i balkonu są naprawdę piękne! Niestety hałas
      z trasy nie jest już piękny, jest męczący (chociaż do wszystkiego
      można się przyzwyczaić). Problemy z miejscami do parkowania
      rzeczywiście są uciążliwe.Parkujemy w pobliżu przystanku, ale wiem,
      że będą budowane parkingi pod blokiem w miejscu, gdzie obecnie jest
      trawa. Podejście pod blok dla ludzi młodych i w średnim wieku oraz
      sprawnych nie jest męczące, ale dla osób starszych lub schorowanych -
      już tak. Ale lubię nasz blok. Uważam, że ma dobrą lokalizację,
      ładne widoki i ogólnie mieszkania tu nie są złe. Tylko od trzech dni
      jest problem z ciepłą wodą....Rano jest po prostu chłodna!! Czy ktoś
      z mieszkańców ma też ten sam problem???
      Pozdrawiam
      • Gość: juli Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.rtr.bait.pl 13.11.08, 20:04
        Chodnik jest skopany to fakt, ale nic dziewnego, skoro po tej kostce
        jeżdziły różne auta, w tym busy. Jest właśnie naprawiany, miejmy
        nadzieję, że nie pozowlą tam wjeżdzać samochodom. Hałas na podwórku
        i na balkonie może rzeczywiście doskwierać, ale w mieszkaniu przy
        zamknietych oknach praktycznie zupełnie go nie słychac (przynajmniej
        u mnie, mieszkam od strony podwórka, nie trasy). Samochodu nie mam,
        wiec nie odczuwam problemów z parkowaniem, zawsze można przecież
        wynając miejsce w garazu podziemnym (chyba wczoraj powieszono nowe
        ogłoszenia w tej sprawie na tablicy ogłoszeń). I to właściwie tyle
        minusów. Plusów jest całe mnóstwo: bardzo dobrze wyciszone
        mieszkania (nic nie słychać od sąsiadów, a to raczej rzadkość w
        nowych blokach), nic nie pęka (mimo, że teoretycznie mogłoby, bo
        nowe budynki zawsze osiadają), w budynku cicho i spokojnie,
        delikatesy razy 2 na dole, fitnes też blisko, na pizze sie długo nie
        czeka;) dojazd z centrum niezły (nawet nocny autobus zatrzymujący
        się tuż pod budynkiem), a widok na jeziorko bezcenny:)Ogólnie fajne
        miejsce do mieszkania - a mieszkam tu już ponad 2 lata.
        • Gość: Gościu Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:34
          To osiedle to jedna wielka żenada! Część niska, pomimo że miszkańcy
          zyją już tam ponad 4 lata do tej pory formalnie nie jest oddana do
          użytku. Nie można się zameldować, za prąd jest podwójna stawka
          budowalana, klatki są brudne i niepomalowane, nie są zainstalowane
          wszystkie windy, podwójna numeracja mieszkań, domofony nie wszystkie
          przeprogramowane, nie ma trawników tylko ubite klepisko. To takie
          prawdziwe Alternatywy 4. Nie wiem czemu do tej pory nie
          zainteresowaly się tym żadne media. Jest grupa mieszkanców, która
          nie wiadomo czemu ucisza problem, a większość cierpi. Nie ma gdzie
          zaparkować samochodu, bo garaże podziemne do tej pory są w stanie
          surowym. A spóldzielnia Nowy Dom 82 udaje, że wszystko jest OK.
          Mieszkań nie można od tylu lat sprzedać, bo formalnie do tej pory
          nie ma aktów wlasności. Wychodzi na to, że mieszkańcy żyją tam od
          lat nielegalnie, bo budynek formalnie nie jest oddany do użytku.
          Ciakawe, że miaszka tam tyle ludzi i wszyscy siedza cicho...
          Widocznie podoba im się takie status quo. Część wysoka diweloperska
          to osobna para kaloszy, bo tam budynkiem zarządza wspólnota.
          • your.bajka Re: Osiedle Słoneczny Stok 16.11.08, 23:12
            Zgadzam się całkowicie z przedmówcą. Dodałabym jeszcze, że pękają
            ściany nośne, okna są nieszczelne, a zejscia do piwnic mają furtkę,
            która w żaden sposób nie jest zabezpieczona, jest po prostu otwarta,
            nie daj Boże żeby małemu dziecku przyszło do głowy ją otworzyć i
            nieszczęście gotowe.
            • Gość: pralinka Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 07:17
              Osiedle słoneczny stok ma swoją stronę i forum www.sloneczny-
              stok.waw.pl/ chyba to jest lepsze miejsce do omawiania problemów
              konkretnego osiedla ? Tym bardziej, że część osiedla jest wspólnotą
              mieszkaniową i ma zarządcę a druga należy do spółdzielni
              mieszkaniowej = dwa różne światy a autorka nie sprecyzowała, który
              budynek ją interesuje.

Osiedlowe fora również tutaj
              forum.gazeta.pl/forum/0,80312,4086260.html?x=2428362
              • Gość: tosiek Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.chello.pl 17.11.08, 10:43
                pralina- przeszkadza ci ten wątek? nie ma problemu, nie czytaj, nie
                pisz:( od porządków na forach nie ty jesteś:(
                Popieram przedmówców, osiedle to porażka. mieszkam tu od 4 lat,
                wszystko się sypie. dolny poziom garaży zalany wodą, syf i tyle.
                jedyne co zaczęło działać to domofony (są małe wyjątki ale z winy
                nieobecnych lokatorów). w sumie to nowe bloki a wyglądaja w środku
                jakby miały ze 30 lat. pozdrawiam mieszkańców i życzę nam wszystkim
                jakiegoś cudu, żeby lepiej się mieszkało
                • Gość: pralinka Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:22
                  Tu nie potrzebny jest cud tylko działanie, a widać z tym u was
                  gorzej. Nie daj boże takich sasiadów... z wiecznymi pretensjami i z
                  założonymi rączkami. Też takich mam. Niestety.
                  Co jakiś czas na forum pragi ogłasza się organizacja, która udziela
                  darmowych porad prawnych. Może zacznicie od takiego spotkania...
                  swojego problemu nie rozwiążecie marudzeniem na dzielnicowym forum.
                  • Gość: pralinka bezpłatne prady prawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:41
                    żebyś się specjalnie nie zmęczyła szukaniem :)
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=292&w=70753309&a=70753309
                    • Gość: anka Re: bezpłatne prady prawne IP: *.chello.pl 17.11.08, 12:45
                      dzięki Ci wspaniałomyślna pralinko:( jesteś cudowna w swej
                      wyrozumiałości..... szkoda słów
                      • Gość: pralinka Re: bezpłatne prady prawne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 14:27
                        zapomniała dodać, że: u mnie przeciekał garaż, dach, patio, w tej
                        chwili osiedle jest odmalowane, oświetlenie wymienione na
                        energooszczędne, lista wszystkich modernizacji ma pewnie już kilka
                        stron, stawka na fundusz remontowy sensowna, zero kredytów
                        remontowych, deweloper wyciśnięty jak cytrynka - została skórka z
                        której da się jeszcze zrobić kandyzowaną posypkę
                        no i najważniejsze: po prostu trafiłam na sensownych, fajnych
                        sąsiadów, którym się chce, stety :)))
                        oczywiście mam kilka sztuk takich: najwięcej krytykują,najmniej
                        robią, mają wiecznie pretensje
                        • Gość: ja Re: bezpłatne prady prawne IP: *.chello.pl 17.11.08, 14:59
                          hi,hi ta mądra pralinka nie skumała ironii anki:-)))))) beznadzieja
                  • Gość: tosiek Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.chello.pl 17.11.08, 12:42
                    wszystko wiedząca pralinko, więc cię informuje, że sprawa trafiła do
                    sądu i nie siedzimy z założonymi rękami. g... wiesz i się wymądrzasz.
                    a tak wogóle no nie daj Boże takiej sąsiadki jak ty:( zarozumiałej,
                    wszechwiedzącej i wścibskiej. jeśli nie mieszkasz na naszym osiedlu,
                    to spadaj z tego forum. jeśli mieszkasz, to katastrofa
                    • Gość: pralinka Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 14:28
                      jesteś z SM?
                      • Gość: tosiek Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.chello.pl 17.11.08, 14:55
                        no co ty, nie wiesz? przecież ty wszystko wiesz..... tak się
                        wymandrzasz jakbyś wszystkie rozumy zjadła. potrafisz tylko jechać
                        na innych( nie mając o tym pojęcia o tym jak jest)
                        • Gość: pralinka Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 15:05
                          Nie krepuj się:) na kimś musisz odreagować swoje frustracje.
                          Wścibska? To nie ja piorę osiedlowe brudy na ogólnodostępnym forum.
                          Świetna reklama przy sprzedaży mieszkania. Zostanie w archiwum,
                          można będzie was sobie wygooglować... gratulacje
                          • Gość: tosiek Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.chello.pl 17.11.08, 15:14
                            sorki pralinka, idź na swoje podwórko. a może już cię z niego
                            wyrzucili? pewnie tak, bo lubisz się wtrącać w cudze sprawy.
                            pozdrawiam mimo wszystko, pa pa
                            • Gość: pralinka Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 15:24
                              się normalnie obraziłam :( daj znać jak zaczniesz myśleć, buziaczki,
                              pa
                              • Gość: tosiek Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.chello.pl 17.11.08, 15:27
                                nie chciałem obrażać, pralinka. pewnie masz rację, tylko wkurza mnie
                                jak ktoś jedzie na innych a nie zna całej sprawy.
                                pozdrawiam cię, nie jesteś taka zła jak myślałem:))))
                                chciałaś dobrze
                                • maggie744 Parking podziemny 18.11.08, 09:02
                                  Czy ktos mógłby podpowiedziec gdzie mogę zalatwic wynajem parkingu
                                  podziemnego? Mieszkam w części niskiej ale podobno pod wysokim
                                  blokiem w parkingach podziemnych są jakies wolne miejsca.

za info z góry dziękuje
                                  • julkasz11 Re: Parking podziemny 20.11.08, 19:53
                                    maggie744 proponuję skontaktowac sie z zarządem wspólnoty, nie
                                    jestem pewna, ale na tablicy ogłoszeń przy samych drzwiach
                                    wejściowych do klatki (oczywiście mam na mysli klatki G i H) powinny
                                    być jakieś namiary, a co najmniej telefon do pani administratorki.
                                    Poproś ochronę, żeby Cię wpuścili na klatkę w celu spisania
                                    namiarów, mysle że nie będzie problemów. Być może jakieś namiary na
                                    zarząd wspólnoty mozna znależć też na osiedlowym forum, tylko nie
                                    wiem, czy masz dostęp do developerskiej częsci forum - jesli nie to
                                    daj znać, ja poszukam.
                                    Ktoś już tu wyraził podobny pogląd: "spółdzielniana"
                                    i "developerska" część tego osiedla to dwie różne bajki. Ja mieszkam
                                    w tej developerskiej i bardzo sobie chwalę. Sąsiadom z części
                                    spółdzielnianej życzę szybkiego rozwiązania problemów, a pozdrawiam
                                    sąsiadów z obu części:)
                                    • Gość: pralinka Re: Parking podziemny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 11:16
                                      Jak już się przedrzesz do środka, powieś ogłoszenie, że szukasz
                                      wolnego miejsca parkingowego. Przejrzyj ogłoszenia na gumtree.
    • Gość: mieszkaniec Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.acn.waw.pl 05.05.09, 15:41
      usterki nie są spowodowane przez ziemię ani jeziorko tylko przez
      brak funduszy na wykończenie
      • Gość: iska Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: 80.50.110.* 06.05.09, 14:18
        Wiecie co, to dla mnie prawdziwy szok...Mieszkam na tym osiedlu już
        trzy lata (jak ten czas leci...) w części developerskiej i w ogóle
        nie miałam świadomości, że w części spółdzielnianej jest tak źle!!
        To znaczy widziałam, że (delikatnie mówiąc) nie jest tam różowo, ale
        nie przypuszczałam, że jest aż tak źle...Tak, u nas to
        rzeczywiście "inna bajka". Jest wysprzątane (no, może w weekend nie
        bardzo...), przed klatkami ładna zieleń, nic nie pęka....Jestem
        zadowolona ze swojego mieszkania i bardzo mi szkoda sąsiadów z
        niskich bloków....Mam nadzieję, że w końcu uda Wam się wygrać ze
        spółdzielnią. Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Słonecznego Stoku
        • Gość: pani z willi Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.acn.waw.pl 13.05.09, 11:55
          chyba nie tylko w weekend. ja osobiscie jestem w szoku, że ktoś dobrowolnie i za niemałe pieniądze kupił mieszkanie w czymś takim, tuż przy żuerskim pekinie i przy trasie ł.
          bywam w gymnasionie, otoczenie koszmarne.
          • Gość: jac Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.chello.pl 13.05.09, 18:25
            a kim ty jesteś, żeby oceniać pekin i ludzi którzy kupili mieszkania
            na stoku. paniusia z lepianki a nie z willi. nowy nabytek warszawy:
            (((( jesteś żałosna
          • Gość: wer pani z willi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 19:40
            Na panią to trzeba mieć wygląd,a ciebie to ja akurat znam,małpa z ZOO lepiej
            wygląda.
            • Gość: iska Re: pani z willi IP: 80.50.110.* 14.05.09, 11:36
              To po co "pani z willi" zaszczyca nasze progi???? Przecież
              Gymnasiony są również w innych częściach Warszawy...?? A tak w
              ogóle, to osiedle Słoneczny Stok, to bardzo ładne i świetnie
              położone osiedle (pomijając oczywiście problemy niskich bloków).
              Pozdrawiam wszystkich mieszkańców i panią. droga "pani z willi...."
              • Gość: mieszkanka mieszkanka IP: *.rev.snt.net.pl 26.05.09, 14:01
                Mieszkam w części developerskiej prawie 3 lata i pierwszy raz jestem na forum
                dotyczącym mojego osiedla. Muszę przyznać, że również nie miałam pojecia, iż
                część spółdzielcza jest w tak opłakanym stanie.
                Ja jako osoba mieszkająca na dosyć wysokim piętrzę stwierdzam że mieszkanie jest
                super. Nic się nieprawidłowego nie dzieje. Garaż rewelacja, blisko wszędzie
                (nawet piechotką na Plac III Krzyży tylko godz a nie wspomnę o samochodzie),
                sklepy na dole, siłownia i kilka knajpek, w których jak nie masz ochoty sam
                czegoś przygotować to można zamówić. Jednym słowem super :))))))))))

• Gość: gość gaduła Re: mieszkanka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 10:31
                  Nie mieszkam na tym osiedlu i nie wypowiadam się na temat pękających ścian i
                  złego kierowania SM ale to nie tylko Wasz problem. (jak widać)
                  Ale siłownie i restaurację na dole to macie super co prawda trzeba aż do samego
                  końca wędrować ale warto uczęszczać na siłownię a knajpka na końcu super
                  jedzonko obsługa i imprezki . Bawcie się a nie myślcie ciągle o kłopotach.
                  Pozdrawiam.
                • Gość: michael Re: mieszkanka IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.13, 23:46
                  Słyszał ktoś może o tym, że jeżeli garaże nie zostaną oddane do końca roku 2013 to nadzór cofnie zgodę na dalsze użytkowanie budynku? Z czym to się wiąże i jakie będą tego skutki? Źródło: www.twoja-praga.pl/info/informacje/3601.html
    • Gość: michael Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.adsl.inetia.pl 20.12.13, 23:48
      Słyszał ktoś może o tym, że jeżeli garaże nie zostaną oddane do końca roku 2013 to nadzór cofnie zgodę na dalsze użytkowanie budynku? Z czym to się wiąże i jakie będą tego skutki? Źródło: www.twoja-praga.pl/info/informacje/3601.html
    • Gość: gość Re: Osiedle Słoneczny Stok IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.14, 22:59
      Nowo otwarta kwiaciarnia Aleja Stanów Zjednoczonych 32, Osiedle słoneczny Stok Zapraszamy! :) www.iesyfloresy.com.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka