cz.wrona 17.11.03, 23:31 Czy znajdą się zakochani w Radości??? Ja mieszkałam i przyjeżdżam czasami na ul. Lipkowską, cudowne miejsce... A może coś się tam w okolicy zmieniło? Pozdrawia:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Elżbieta Re: RADOŚĆ- ul. Lipkowska IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 09:47 Mieszkałam do 73 roku na Wolencińskiej czy naprawde takie magiczne okolice może tera zale kiedyś puste piaszcyste pola i kilka jałowców między tym gdzie niegdzie pożydowski drewniak. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: RADOŚĆ- ul. Lipkowska 18.11.03, 10:33 Lipkowska jest już prawie cała zabudowana, domy ogromne, bogate, architektura od sasa do lasa. Ulica na całej prawie długości została już wyłożona kostką bauma, aż za skrzyżowanie z Sobierajską. Niestety, nie mamy takich nawyków dbałości o wspólne i sprzątania jak Niemy czy Holendrzy. Nikt z właścicieli posesji zimą nie odśnieża drogi przed domem, ani nie posypuje piaskiem (choć go w okolicy nie brakuje, wystarczy we własnym ogródku dołek wykopać, na głębokości drugiego szpadla jest już piach). Popiołem też nikt nie posypie bo już wszyscy gazem ogrzewają, więc na tej kostce zimą jest lodowisko. A w pozostałe pory roku wzdłuż krawężników zalega naniesiony kołami samochodów piach i kurzy gnijące liście i cały ten syf, który się normalnie zbiera na poboczach, a którego NIKT nie zamiata. Jeszcze ze dwa pokolenia i może w tym kraju też będzie schludnie... Na razie największy strach wejść do lasu bo Mazowiecki Park Krajobrazowy jest wysypiskiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: RADOŚĆ- ul. Lipkowska 18.11.03, 11:14 Andulka nie narzekaj, chwilowo nie moge się zTobą skontakotować, bąź cierpliwa:) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: RADOŚĆ- ul. Lipkowska 18.11.03, 11:19 Dobra, dobra, czekam :) A nie narzekam tylko się wkurzam bo lubię ład architektoniczny i jaki taki porządek w miejscach publicznych. A tu co za płotem to nikogo nie obchodzi :( Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re: RADOŚĆ- ul. Lipkowska 19.11.03, 01:01 Moja rodzina sprząta i odmiata śnieg w zimę na Liokowskiej- to tak na pocieszenie..:))) A wiecie że na Lipk. jest agencja towarzyska? Po lewej stronie jak się jedzie do głównej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: RADOŚĆ- ul. Lipkowska 19.11.03, 09:40 A gdzie teraz nie ma agencji... Odpowiedz Link Zgłoś