Gość: rumba IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.12.03, 01:08 Dzisiaj dowiedziałam się, że w nocy z 5. na 6 grudnia na skrzyżowaniu ul. Ciszewskiego i Nowoursynowskiej samochód zabił mojego kolegę! Kierowca uciekł! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.atman.pl / *.atman.pl 09.12.03, 08:14 W zasadzie to już chyba standard w Warszawie? Morderstwo pieszego i ucieczka z miejsca zbrodni ("wypadku") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glina Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: 195.84.153.* 09.12.03, 09:30 I to sa skutki wspanialego programu nauczania w szkolach nauki jazdy w ktorych wiekszy nacisk kladzie sie na manewry miedzy slupkami niz na jazde po miescie. Swiadomie uciekl czy nie, szok czy nie, to powinnien za to troszke w pasiak popierdziec. To bedzie dobre precedens by ukarac wszystkich innych piratow drogowych o naszym kraju. Przeciez to nagminne, ze wymija sie na pasach i rozjezdza pieszych. Kto im dal prawojazdy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MisiekK Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 09.12.03, 09:59 Niech zgnije w pierdlu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.com.pl 09.12.03, 10:14 uciekanie z miejsca wypadku nijak sie ma do poziomu nauczania w szkołach jazdy. jeśli ktoś jest bandyta to nim pozostanie bez względu na to jakie pokończy szkoły jazdy. nie widzę związku między tymi dwoma rzeczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glina Turtle pomysl! IP: 195.84.153.* 09.12.03, 11:21 Zwiazek jest taki jak ludziom sie zle rzeczy wpaja do glowek to pozniej masz takie skutki. Co z tego, ze ktos parkuje jak mistrz jak nie staje na stopie i wymija na pasach dla pieszych. Egzamin powinno sie zdawac w ruchu miejskim tylko w wybranych aglomeracjach a nie na zadupiu. Za to co ten koles zrobil (bez ofiar) traci sie prawko w wielu krajach na pol roku i dluzej a u nas tylko pare punktow i siup jest fajnie! Gina ludzie-fajnie super fajnie! Sa kraje gdzie nigdy nikt mnie nie wyprzedzil na pasach jak Szwecja, Holandia i Wlochy mimo ze mentalnosc i natezenie ruchu jest bardzo rozne to kierowcy przestrzegaja przepisow i tyle. Ciekwe jaka poniesie kare! Gdyby stanal rozmumiem w zawieszeniu! Co mnie obochodzi jego szok i inne durne tlumaczenia! Ponoc kobiecie urwalo nogi fajnie musial jechac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: Turtle pomysl! IP: *.com.pl 09.12.03, 12:05 ja sięz toba zgadzam. po prostu u nas jest ogólne przyzwolenie na róznorakie przekręty na drodze. moim zdaniem jednak jest to problem myślenia kierowców a nie skół jazdy. sam chodziłem kiedys na kurs dla kierowców i uczono mnie przestrzegania przepisów; jestem pewien że robiż to we wszystkich szkołach jazdy. problem pojawia się potem, ludzie maja gdzieś przepisy i jeżdżą jak bandyci. to tak jak z piciem za kierownicą. pija i pić będą. polska, mieszkam w polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
misio_misio Re: Turtle pomysl! 09.12.03, 12:17 Napisałeś "po prostu u nas jest ogólne przyzwolenie na róznorakie > przekręty na drodze. " Ja bym tego nie ograniczał do drogi. U nas każdy kręci ile i jak moze. Tylko naiwnym szarakom bez wyobraźni wydaje się, że uczciwość popłaca... To był wypadek... Moze nie pwoinno się dawać małolatom uprawnień do prowadzenia pojazdów? A moze - gdy naruszają przepisy - stosować wobec nich bardziej rygorystyczne sankcje? Tak czy inaczej, trzeba nam rozwiązań systemowych, a nie ukamieniowania jednego sprawcy. To nie średniowiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glina www.se.com.pl IP: 195.84.153.* 09.12.03, 13:03 Polecam: www.se.com.pl i www.zw.com.pl tam przeczytacie jaki to byl wozek zobaczycie zdjecie i dowiecie sie innych milych szczegolow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: 212.76.52.* 10.12.03, 11:28 Mylisz sie. To wlasnie juz na kursach wpaja sie zachowanie kulture na drodze. Ja sam o malo co a bym nie zostal potracony przez kursanta gdy ten wyprzedzal mnie o wlos (dodam, ze ja wowczas jechalem na rowerze droga wielopasowa wiec miejsca na poprawne wyprzedzanie bylo mnostwo). Gdy dogonilem kursanta i zwrocilem uwage instruktorowi ten zamiast przeprosic wydarl sie z morda. Na tym przykladzie jednoznacznie widac, ze na kursach uczy sie nie bezpiecznej jazdy lecz "szkoly przetrwania". Czyz to nie jest niepokojace? Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł 09.12.03, 11:18 Przemieszczając sie ulicą Patriotów, wschodnią czy zachodnią, odnoszę wrażenie, że to aleja cmentarna, wzdłuz znicze, krzyże, wieńce w kazdym miesiącu przybywa nowy, niestety. Wczoraj również, tyle,że na Widocznej w Wawrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:15 Stalam wczoraj w korku z powodu tego wypadku. Ul.Patriotow, czy Widoczna to straszna ulica . Waska, praktycznie bez pobocza, na dodatek jeszcze wczoraj sliska jak lodowisko. To chyba sie zdarzylo w okolicach przystanku autobusowego. Ludzie jezdza jak idioci, to fakt - szybko, za szybko !!!!! I te idiotyczne dwa przystanki na przeciwko siebie przy skrzyzowaniu z Lucerny !!!! Przeciez jak tam zatrzymuja sie autobusy to nic nie widac !!!Ale ludzie i tak wyprzedzaja stojace autobusy .Zrobcie cos z tym ludzie !!! Krzyzy bedzie wciaz przybywac !!! A gdzie radary ??? Nigdy nie widzialam na tym cholernie niebezpiecznym odcinku ani jednego radiowozu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
misio_misio ani jednego radiowozu 09.12.03, 12:21 bo nie miał gdzie zaparkować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: ani jednego radiowozu IP: *.com.pl 09.12.03, 12:27 napisałeś: ... Moze nie pwoinno się dawać małolatom uprawnień do prowadzenia pojazdów? A moze - gdy naruszają przepisy - stosować wobec nich bardziej rygorystyczne sankcje? .. a może to był kierowca-zabójca z wieloletnim doświadczeniem na drodze? czemu od raz małolat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: ani jednego radiowozu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:31 Ja tez uwazam, ze to glownie szczeniaki jezdza jak szaleni !Zero wyobrazni. A jak jeszcze siedzi obok panienka.... to normalnie im odbija. Odpowiedz Link Zgłoś
misio_misio Re: ani jednego radiowozu 09.12.03, 12:33 jest taki link "porzeczytaj komentowany artykół". chętnie pomogę ci w odnalezieniu treści (zawsze byłem uczynny): "W poniedziałek o godz. 17.30 na ul. Widocznej w Wawrze białe auto śmiertelnie potrąciło młodą kobietę przechodząca przez jezdnię. Kierowca uciekł z miejsca wypadku, dojechał do domu i tam o wypadku opowiedział matce. Kobieta zaprowadziła syna na komisariat. Policjanci sprawdzili, że 22-letni Andrzej L. był trzeźwy. Został zatrzymany. Za przejechanie pieszej i ucieczkę z miejsca wypadku grozi mu kara 12 lat więzienia." Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby ten kierowca miał wieloletni staż. poza tym kto jak nie małolat ucieka przed odpowiedzialnością do mamusi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: ani jednego radiowozu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:35 Nie mowilam konkretnie o tym wypadku. Na tych ulicach zdarzylo sie ich duzo, duzo wiecej - to po pierwsze, po drugie artykul pisze sie przez "u". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turtle Re: ani jednego radiowozu IP: *.com.pl 09.12.03, 12:38 problem w tym że w tym linku mówimy o dwu wypadka. początek dotyczył ursynowa i ja konsekwentnie o nim piszę, nie o wawrze, ale dziekuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
misio_misio Re: "ó" 09.12.03, 13:30 sorry... fakt. ale jak jedni do szkół chodzili, inni kandydowali do władzy... takie teraz efekty. papiery wprawdzie mam z dobrych szkół, ale w dzisiejszych czasach utytułowanych "osobowości" po renomowanych uczelniach jest cała masa, i co...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: "ó" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 15:10 Ok :) Myslalam, ze na mnie napadles, ze nieuwaznie przeczytalam artykul. Chcialam sie odgryzc. A co do wladzy, to niech cos do cholery zrobia z ta Widoczna i Patriotow bo ja jednak (i chyba nie jedyna) chce zyc !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misio_misio jaka marka tego autka była? 09.12.03, 12:36 przypuszczam, że bmw z drzwiami przeszklonymi do samego progu, żeby paski na dresach i adidasach było widać w całej okazałości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maya Re: jaka marka tego autka była? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:38 He, he...to bylo dobre :) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka czy ktoś ma pomysł... 09.12.03, 12:51 czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić? :( Odpowiedz Link Zgłoś
misio_misio Re: czy ktoś ma pomysł... 09.12.03, 13:05 ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misio_misio Re: czy ktoś ma pomysł, jak to zrobić? 09.12.03, 13:08 na pewno nasz prężny wawerski samorząd może trochę powalczyć o rozsądną organizację ruchu na terenie dzielnicy. (oczywiście jeśli znajdzie wolną chwilę na sprawy tak drobne...). niestety nie podejrzewam, żeby sami na to wpadli. chyba trzeba im podpowiedzieć, że jest taka potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: czy ktoś ma pomysł, jak to zrobić? 09.12.03, 13:40 Misiu, przeciez z tego nie ma kasy, jedyną kase to robią zakłady pogrzebowe i warsztaty blacharskie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: is Do poprzedników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 18:37 Wstrząsające... a już szczególnie po zobaczeniu zdjęć w SE. Problem jest chyba dużo szerszy i dotyczy nie tylko kierowców którzy jeżdżą jak wariaci - zaznaczam że nie komentuję tego konkretnego wypadku. Dotyczy również pieszych którzy w nocy wchodzą na przejście na zasadzie: ja widzę światła nadjeżdżającego samochodu więc kierowca mnie też widzi. A często jest to nieprawda. Należę do ostrożnych kierowców i nie przekraczam obowiązujących prędkości a niejeden raz w ostatniej chwili hamowałem przed pieszym któremu się wydawało że widzę go w swoich światłach. A jak wieczorem pada deszcz to już w ogóle tragedia - widoczność spada niemal do zera. Oczywiście można wtedy jechać 15 km/h ale kto tak robi? Dobrze by było gdyby piesi we własnym interesie mieli przy odzieży światełka odblaskowe lub paski odblaskowe na ręce. Ile by wtedy było mniej tak tragicznych wypadków. Nie usprawiedliwiam kierowcy który potrącił tą kobietę, jego wina jest ewidentna. Ale czytając powyższe opinie jedno mi przychodzi na myśl: ludzie, skąd wiecie czy jutro wam coś nie strzeli do łba i czy wy komuś nie zrobicie krzywdy! Dzisiaj się wam wydaje że to niemożliwe ale pewności nie macie! Ostrożnie więc z tak ostrymi opiniami żebyście "jutro" nie musieli odszczekiwać tego co tu wypisujecie! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
misio_misio Re: Do poprzedników 10.12.03, 11:09 oczywiście masz świętą rację. zresztą w dzisiejszych czasach ludzie są strasznie zakręceni, zagonieni i nie zawsze myślą. rzeczywiście zdarza się cała masa pieszych bezmyślnie wchodzących na jezdnię, rowerzystów bez odblasków, jeżdżacych obok siebie parami, wykonujących na drogach nieprawdopodobne manewry. dlatego wszyscy musimy po prostu myśleć. jeśli to się nie uda, pozostaje liczyć na instynkt samozachowawczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 00:07 Jak bym go kurwa dorwał to bym mu nogi z dupy powyrywał. Gówniarzu zabiłeś moją sąsiadkę.33 lata, zostawiła męża, małego synka, rodziców. Jestem zrozpaczony. Sąsiad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: 212.51.199.* 13.12.03, 20:26 ta kobieta byla moja rodzina a ten gowniarz co ja przejechal powinien na dlugie lata znlesc sie w wiezieniu.powinniscie byc dzisiaj na pogrzebie Ani, to przeszla by wam ochota na durne gadania na temat egzaminow,piratow.Nasze panstwo jest chore, a prawo do dupu.Skurwiel juz jest na wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wanda Re: Kierowca przejechał pieszą i uciekł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.03, 20:46 gniew i żal jest zrozumiały, ale to nie wróci zycia tej Pani, zycie toczy się dalej i uważam, że nasze rozważania forumowe mogą byc może wygenerować jakiś pomysl, Nie miej do nas żalu. Odpowiedz Link Zgłoś