Dodaj do ulubionych

Uczestnicy forum

• sulasia13 Re: Uczestnicy forum 11.09.05, 00:14
      Witam wszystkich!
      Mam na imie Aska, od 5 lat mieszkam w Holandii, ale w nowym roku przenosze sie
      do Anglii. Moj chlopak- Aron (tatus naszej cudownej 1,5 rocznej coreczki
      Emilii) juz mieszka w Epsom. W styczniu zamierzamy do niego dolaczyc i stad tez
      moje zainteresowanie waszym forum.
      Pozdrawiam was goraco,
      Asia
    • glasscraft Re: Uczestnicy forum 11.09.05, 10:36
      Pozdrowienia,
      Mam na imie Ania, mieszkam w UK od 8 lat, jestem szczesliwa "posiadaczka" meza
      Stuarta i dwoch kotow. Pracuje (tylko dla pieniachow!!!) w prywatnej szkole w
      dziale finansowym, a dla slawy (na razie zero pieniachow!!!) w czsie wolnym
      produkuje witraze.
      • zdenka55 Re: Uczestnicy forum 12.09.05, 10:15
        witam wszystkich.
        jestem tu 'nowa'. Mam na imie Ania. Teraz jeszcze mieszkam w Dublinie, ale juz
        w listopadzie to sie zmieni bo z moim Anglikiem wracamy na stale do Essex.
    • eunika Re: Uczestnicy forum 12.09.05, 21:26
      witam :)
      mam na imie Eunika, mam 27 lat i od 16 wrzesnia bede w Newcastle (upon Tyne:))
      moze jest tu ktos z tych okolic? pozdrawiam :)
    • lillek Re: Uczestnicy forum 15.09.05, 19:46
      Witam :)
      Jestem w Londynie dokladnie od miesiaca, pracuje w banku i na razie wciaz
      jeszcze przyzwyczajam sie do zycia londynskiego. Ciesze sie, ze znalazlam to
      forum, bo pomoglyscie, a wlasciwie pomogliscie :) mi juz w wielu sprawach i
      chyba sie juz uzaleznilam od codziennego czytania nowych watkow. :)
    • jaleo Jaleo 18.09.05, 11:22
      Witam wszystkich, na forum trafilam za Effata, ktora czasami pisze cos
      na "Zdala od Polski".

Niektore z Was pewnie mnie znaja jako Ewunia_uk, z tamtego forum. Nicka Jaleo
      uzywam na forach gazetowych, oprocz eDziecka, gdzie zachowalam stary nick
      z "Dziecka" - stad ta konspira ;-)

Na to forum zagladam prawie od poczatku, ale jakos nigdy nie mialam okazji sie
      dopisac, wreszcie sie wzielam w garsc.

Mieszkalam wiele lat poza Polska, m.in. w Londynie, Paryzu, Dublinie, Leeds, a
      teraz w hrabstwie Northumberland (na polnoc od Newcastle Upon Tyne), z mezem
      Anglikiem i dwojka dzieci.
    • ewmag ewmag 19.09.05, 12:56
      Czesc, dziekuje za przyjecie do forum. Mieszkam w Watford, troche na polnoc od
      Londynu. Mam 3-miesiecznego wspanialego synka:-) Jak zaczne wiecej pisac, to
      bedzie cala litania, wiec na tym skoncze na razie:)
      • balbi6 uczestnicy forum 19.09.05, 23:34
        Witam z Hounslow. Mama dwojki syn-13 lat, corka-6 miesiecy. Ciesze sie , ze
        wreszcie znalazlam jakies odpowiednie dla mnie forum. Pozdrawiam
    • edyta5 Re: Uczestnicy forum 21.09.05, 10:52
      Witam wszystkich. Mam na imię Edyta. Trafiłam na forum, ponieważ szukałam
      informacji o życiu i pracy w Anglii. Znalazłam tu wiele ciekawych informacji
      oraz miłą atmosferę, życzliwość i otwartość na innych.
    • rakfiol Rakfiol 23.09.05, 15:20
      Czesc
      forum czytam juz dlugo, znalazlem tu wiele potrzebnych mi informacji za ktore
      dziekuje.
      Pochodze ze Slaska a jakies 2 miesiace temu zawitalem do Cambridge, skad
      wszystkich forumowiczow serdecznie pozdrawiam :).
      Rakfiol
    • edzior1 Re: Uczestnicy forum 23.09.05, 21:35
      zebralam sie nareszcie do przedstawienia sie na forum, cos pisze od czasu do
      czasu ale nigdy sie nie przedstawilam, zaden tam edzior tylko edyta, mieszkam
      pod cambridge w st.ives z partnerem , mieszkamy tutaj 3 lata ( nie liczac
      wczesniejszych przyjazdow i wyjazdow) mam 30 lat, dzieci brak, cech
      szczegolnych tez, pozdrawiam
    • fedorka Re: Uczestnicy forum 29.09.05, 13:59
      Witam wszystkich serdecznie.
      Mam na imie Agnieszka (nie ma to jak oryginalne imię). Od 3 miesięcy mieszkam w
      Newcastle z mężem i 3 letnim synkiem. Na razie siedzę w domu, ale jak tylko
      Franek zaaklimatyzuje sie w przedszkolu zaczynam szukać pracy.
    • effata 172. Magda-Thuraja magdunia-s 29.09.05, 18:02
      Cześć ,mam na imię Magda i jestem wtrakcie załatwiania wyjazdu do Anglii.
      Jadę z moim narzeczonym i 10-letnią córką - Weroniką.
      Tomek ma kontrakt roczny z hotelu Sheraton ,w którym pracuje ,ja dopiero
      zaczynam szukać pracy.
      Pracuję jako recepcjonistka ,jestem bardzo towarzyska ,wesoła i otwarta
      (bleee...ale slogany;))).Boję się o szkołę dla Weroniki i chyba ten problem
      najbardziej nie daje mi spokoju.
      Moje zainteresowania - turystyka i kraje arabskie -
      człowiek ,kultura ,religia ,język:)
      Mam nadzieję ,że poznam tu u was fajne dziewczyny ,z którymi już niebawem będę
      mogła spotkać się na grillku lub kawie;)
      Pozderki ,Magda.
      Aaaaa...wyjeżdżamy co najmniej na 5 lat.
      • ogiogi Re: 172. Magda-Thuraja magdunia-s 10.10.05, 09:30
        Witam!Mam na imię Marzena ,bardzo chcę wyjechać do UK i pracować tam w swoim
        zawodzie-pielęgniarka.Praca to nie wsztystko,mnie interesuje wyjazd na stałe z
        naszego kraju.Obawiam się tylko jak te zmiany przyjmie dwójka moich dzieci(9 i
        3 latka).Poczytam forum i spróbuję znależć kilka porad do przystosowania się w
        nowej rzeczywistości.Z Wrocławia -przyszła emigrantka.
    • ashibashi Ashibashi 29.09.05, 19:22
      Witam,
      Nazywam sie Ania i jestem w Anglii od prawie 17 lat.
      Mieszkam w Londynie z mezem i wyzlem weimarskim - wielki jak kon, glupi jak but! (pies, nie maz).
      Z wyksztalcenia jestem psychologiem/neuroscientist (nigdy nie wiem jak przetlumaczyc - moze ktos
      pomoze?).
      Studia skonczylam w UK ale nigdy nie pracowalam w zawodzie (tzn. pomijajac dwuletnia praktyke jako
      asystent psycholog na jednym z londynskich oddzialow psychiatrycznych!).
      Obecnie pracuje w firmie finansowej.
      Ciesze sie bardzo, ze znalazlam to forum i serdecznie dziekuje za przyjecie....

Pozdrawiam wszystkich.
    • moniska11 Re: Uczestnicy forum 30.09.05, 12:54
      Witam wszystkich!!!
      Nazywam sie Monika i mieszkam z mezem i roczna coreczka od ponad roku w
      Manchester. Skonczylam Akademie Medyczna, ale obecnie nie pracuje, poniewaz
      zajmuje sie corka. Bardzo chcialabym zaczac prace, ale niestety mala jest chora
      a jej leczenie potrwa jeszcze pare miesiecy. ciesze sie , ze istnieje takie
      forum gdzie mozemy podzielic sie swoimi doswiadczeniami, spostrzerzeniami,
      problemami itd. Pozdrawiam wszystkich.
      • exanimalka exanimalka 02.10.05, 15:09
        Witam serdecznie wszystkich. Nareszcie odwazylam sie napisac, gdyz jeszcze nie
        jestem "Polka w Anglii". Mam na imie Kasia, Kaska, Kasica, w zaleznosci od
        nastroju. Mam 10 letniego syna.Po roku pobytu w Skandynawii wrocilam, a ze mam
        niespokojna dusze coraz czesciej mysle o rozpoczeciu nowego zycia z moim
        szczesciem na Wyspie. Czasami az sama sie boje swoich mysli i poczynan i licze
        na dobre rady ale rowniez na kubel zimnej wody od forumek i forumkow.Pozdrawiam
        serdecznie.
        Kasica
    • feliscat Re: Uczestnicy forum 04.10.05, 18:05
      Witam, dzięki za możliwość obecności na tym forum, które znalazłam przez forum
      Z dala od Polski.
      Mieszkam z mężem w Surrey, w listopadzie ma się urodzić nasze 1. dziecko.
      Nie mam zamiaru mieszkać tu całe życie. Mimo wielu problemów, które przechodzi
      nasz kraj wolę wracać. Tylko jeszcze nie wiem kiedy...
      pozdrawiam
      kasia
      • kama67 Re: Uczestnicy forum 04.10.05, 18:19
        Witam. Od dluzszego czasu podczytuje to przemile forum i dziekuje za przyjecie.
        Mam na imie Kasia, od dwoch lat mieszkam w polnocno-wschodnim Londynie z trojka
        dzieci. Jestem szczesliwa, bardzo mi tu dobrze i poki co zamierzam tu zostac.
        Pozdrowienia. Kasia
        • magdapol75 Re: Uczestnicy forum 09.10.05, 12:18
          Witam,mam na imie Magda jestem z Piaseczna (kolo Warszawy),mieszkam w Londynie
          od prawie 13 lat.
          Mam 2lata + 4miesiace coreczke i oczekuje synka,moj maz to Mariusz a wszyscy
          razem mieszkamy na Maida Vale.
          Dziekuje za przyjecie do forum.
          Pozdrawiam .Magda
    • eni7.08 eni7.08 09.10.05, 20:31
      Witam, mam na imię Ania i na razie mieszkam w Poznaniu. Trafiłam na to forum
      ponieważ szukam wszelkich informacji o życiu w Anglii. Mój mąż (jeszcze nie mąz,
      ale lubię tak o nim pisać:)jest w Anglii, pracuje i mieszka w Preston, a ja z
      dwletnią córeczką Julią chcemy do niego dołączyć prawdopodobnie w styczniu i
      zostaniemy tam raczej na dłuuuuużej.....
      pozdrawiam i dziękuję za przyjecie mnie do tego forum
      Ania
      • al.1 Re: eni7.08 + wiecej 13.10.05, 18:58
        Witansko, drogutcy, wszysciutcy ((!))

Rzucilo mnie (czyli Andrzeja) na Wyspe bez mala rok temu. Milosciwie panujaca
        nam krolowa E II DG, dba o nas - czyli o Ize i jeszcze jednego Andrzeja, z
        ktorymi to dziele dom - calkiem przyzwoicie. Jestesmy w dogodnym miejscu do
        robienia wypadow. Jest to trudno dostrzegalne na mapie Dymchurch, nad samym
        Kanalem, ponizej Dover, Folkestone i Hythe, a powyzej New Romney i St. Mary's
        Bay. Jedna z wad tej miejscowosci jest to, ze niemal przez caly rok duja tu
        sakramenckie wiatry. No coz, teraz wypadaloby cosik napisac o piwie. Piwa lane
        to tu maja calkowicie pozbawione gazu, co mnie bynajmniej nie zachwyca. Wole
        przeto zaopatrywac sie w piwo puszkowe, bo we flachach sa bardzo drogie. Poza
        tym puszki o pojemnosci 0.44 sprawiaja, ze zawsze brakuje mi te 0.06, jezeli
        wypijam tylko jedo. Jezeli kilka, to niedobor zaczyna sie w bardzo szybkim
        tempie powiekszac. Skad oni taka miare wytrzasneli? Tak wiec staram sie kupowac
        0.5.
        Ale czy ja sie za bardzo nie rozpedzilem?

Tymczasikiem
        &
        Pozdrowiska

Aha, na to forum trafilem z "English only". Jakas litosciwa dusza dala link z
        tematem o tanich rozmowach telefonicznych.
    • fanfarek witam 14.10.05, 16:23
      Witam serdecznie, nazywam sie Karolina, jestem w Uk od lipca, najpierw
      mieszkalam w Londynie, teraz w Chelmsford (Essex). Jak jest jakas gadula, ktora
      mieszka blisko, to niech sie skontaktuje ze mna.
    • lillap Lillap 14.10.05, 16:45
      Witam. Mam na imie Lila i mieszkam w Luton, Beds, od 3 lat. Nie sama mieszkam
      lecz z Seanem i naszym dwulatkiem Jaskiem ;) Ja studiuje na odleglosc, pisze
      jako wolontariusz, by zdobyc wiecej doswiadczenia i budowac portfolio, do tego
      pracuje part-time ale przede wszytskim opiekuje sie Jaskiem. Forum podczytuje
      od jakiegos czasu.. no i nareszcie sie dopisuje. Pozdrawiam.
    • fanny Re: Uczestnicy forum 14.10.05, 16:49
      Witam bardzo serdecznie i dziekuje za przyjecie na forum.

Czytam je od jakiegos pol roku i przyznam, ze Wasze optymistyczne wpisy byly
      dodatkowa cegegielka przyczynajaca sie do podjecia decyzji o wyjezdzie do
      Anglii.
      Poniewaz wlasnie wczoraj moj maz podjal ostateczna decyzje wyboru pracodawcy,
      dzis z samego rana wyslalam zgloszenie na forum. Mimo, ze jestem na razie Polka
      w Polsce a nie Polka w Angli ;) Ale to sie ma zmienic!
      Poniewaz mamy 2 dzieci w w wieku 10 i 13 lat przeprowadzke rodzinna planujemy
      dopiero w wakacje. Do tego czasu moj M. bedzie mieszkal w Reading intensywnie
      wykorzystujac czas na przygotowywanie naszego przyjazdu (dom, szkoly dla dzieci
      i bog wie co jeszcze). No i bdzie przylatywal do nas w weekendy, wiec nie
      sadze, zeby bylo tak strasznie.
      Anglia to nasz przystanek w drodze do Azji, gdzie chcemy pomieszkac choc chwile
      jeszcze zanim dzieci nam sie wyprowadza z domu.
    • thesad Thesad 14.10.05, 16:53
      Witam. Mam na imie Pawel i objawilem sie w Angli w styczniu tego roku.
      Ostatecznie ( jakies poltora miecha temu)wyladowalem w Newcastle i tak zapewne
      pozostanie przez najblizszy czas.
    • aneta28 Re: Uczestnicy forum 14.10.05, 16:57
      Co do pracy w anglii,to rzeczywiscie nie jest latwo.Przeszlam swojego rodzaju
      sprawdzian i wiem co nie co.Najgorzej,ze to nie anglicy nas "hamuja" a ludzie z
      innych krajow mieszkajacy i pracujacy tutaj.Anglicy to jak najbardziej dobre
      stworzonka.Pa pa.
    • dwa-juzie Re: Uczestnicy forum 14.10.05, 21:07
      hilo wszystkim
      co prawda w angli nie jestem ale calkiem niedaleko bo w Dublinie
      a ze mysle czy by sie nie przeniesc wiec z checia sie dolaczylem
      aby sie co nieco dowiedziec:)
    • azbestowestringi Re: Uczestnicy forum 14.10.05, 22:38
      hej. jestem magda, mam 27 lat, 5tygodniowa coreczke Polcie i meza Daniela.
      mieszkamy kolo Middlesbrough ( w sumie blizej Whitby). moja przygoda z anglia
      zaczela sie 7 lat temu. jestem lekarzem weterynarii - ale obecnie nawet nie
      patrze na zwierzaki bo mam swoja sliczna wiewioreczke, ktora sie zajmuje caly
      czas i w ktorej zakochana jestem po uszy. mieszkamy w malutkiej wiosce w
      malutkim domku z malutkim ogrodkiem :)... no i jest nam tutaj bardzo dobrze :)
      pozdrawiamy z polnocy
    • angielka-88 witam 16.10.05, 01:13

Jestem 17-nasto(juz prawie18)letnia dziewczyna z oklic Lodzi i przyjechalam do
      anglii w sierpniu.Wiec stosunkowo niedawno.Przyciagnela mnie tu mama9ktora
      gonila za miloscia...:)W polsce zostawilam dziadkow(oh! jak ja tesknie!)TATE!!!:
      (...i cala moja wielka rodzine.
      Zapowiadalo sie takze ze utrace swoja milosc , ale to co nas laczylo okazalo
      sie silniejsze od odleglosci i mimo naszego wieku (Marcin ma 19 lat)
      Milosc jednak istnieje na swiecie(kiedys takie cos wydawalo mi sie ckliwe)
      i Marcin juz we wrzesniu czyli po miesiacu przyjechal do mnie i zdecydowal sie
      isc do przcy zeby byc przy mnie.Narazie tworzymy bardzo udana pare staramy sie
      spedzac ze soba kazda chwile.
      Kiedy tu przyjezdzalam bylam przekonana, ze pojde do szkoly,zdam A-level i
      bedzie cudownie.Zycie jednak potrafi zaskoczyc...okazalo sie ze do szkoly
      jestem za stara i zostaja mi kursy platne przygotowujace do A-level.
      A,ze na nadmiar pienizkow nie mozemy nazekac tez musialam isc do pracy,pracuje
      wiec teraz z moja mama,ojczymem i Druga Polowa;) w jednej fabryce.
      Nie powiem ciezko mi,i to bardzo ale mam powazne plany!poniewaz mam jednak
      troszke ambicji i nie spelnonionych marzen (i nie chce pracowac w fabryce)
      to poszukuje wlasnie kursow dla babysitters i planuje w przyszlosci zajmowac
      sie dziecmi.Narazie dalam jedno polskie ogloszenie i zglosila sie jedna osoba...
      Mam nadzieje ze uda mi (nam) wszysto osiagnac.
      Chcialabym jeszcze we wrzesniu zamieszkac z moim Kochaniem na co zbieramy
      pieniazki,bo chcielibysmy wynajac sobie flat a nie pomieszkiwac w jedny domu z
      kilkoma osobami.
      Chcemy miec swoj kat.
      Mieszkamy w Peterborough niedleko Cambridge.
      (Jesli zrobilam cos zle z tym dopisywaniem sie to goraco przepraszam poprostu
      nie mialam pojcia jak to zrobic zeby bylo zgodnie z Twoimi zaleceniami)

Ada z Marcinem
    • effata 190. tuti 17.10.05, 10:58
      Jestem raczej doswiadczona forumowiczka, z dlugim stazem , wiec nie
      powinnam stwarzaac problemow, czasem tylko cos z zartobliwym przekasem
      moge odpowiedziec, ale zaczepek i klotni nie szukam. Udzielam sie zwykle
      na English Only i forum francuskim
      Za 10dni bronie pracy magisterkiej na UŁ , i jestem w trakcie
      przeprowadzania sie do blackburn w anglii, na jeszcze nie weim ile.
      pomieszkauje tam, na zmiane z polska od czerwca.Nie mam męża ani dzieci
      ani samochodu .pracy tez szukam, postawilam sobie poprzeczke wysoko,
      szukam pracy w anglii z francuskim, bo koncze w lodzi romanistykę.
      A na polki w anglii trafilam sama nie wiem jak, moze byl link na glownym
      forum?W kazdym razie z nieba mi spadlyscie, jak bede w anglii na dobre (
      od konca pazdziernika) i nie bede wciaz miala stalej pracy, bede miala
      co czytac;) (nie mowiac ze i juz mialabym o cyzm pisac, jestem raczej
      spostrzegawcza, troche zwiedzam okolice)
      z ciekawostek, to bedac kilka m-cy w australii nauczylam sie piec chleb
      na zakwasie(swego czasu udzielaam sie na śp forum Chleb na zakwasie) i
      juz nie moge sie doczekac by piec sobie w anglii tez, mąkę razową muszę
      zabrac :)
      A i jeszcze jestem maniakiem muzycznym, z przyjaciolmi tworze
      screenagers.pl;)
      to ściskam,
      tuti vel marta
    • pieguskaa Re: Uczestnicy forum 17.10.05, 14:08
      Witajcie:)
      Na Wasze forum dotarlam juz jakis czas temu, lecz ciagle brakuje czasu aby
      napisac tu choc pare slow od siebie:)
      Krotko o sobie:
      Mam na imie Agnieszka, mieszkam wraz z mezem i niespelna 4-letnim synkem w
      Burton on Trent (pomiedzy Birmingham a Derby) od kwietnia 2005r.
      Z wyksztalcenia nauczyciel, pedagog specjalny. Pracuje pokrewnie w zawodzie (z
      mlodzieza niepelnosprawna). Marze o pracy w UK jako occupational therapist.
      Z natury optymistka, lubie patrzec na swiat przez rozowe okulary. Zly nastroj
      uwielbiam poprawiac biala czekolada.Zawsze dziala!;)))
      Chetnie nawiaze kontakt z dziewczynami z okolic i nie tylko.

pozdrawiam!
      aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka