natalia.brzeska 14.06.05, 12:24 Cieakwy artykuł: polityka.onet.pl/162,1229987,1,0,2505-2005-21,artykul.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
formaprzetrwalnikowa Re: Tanie linie 14.06.05, 12:28 czytałam, czytałam juz jakis czas temu. dlatego (między innymi) upieram sie przy podrózy do newcastle autobusem 'Rzeczy nie zawsze są takie, jakie sie wydaja byc' [formaprzetrwalnikowa] ;) Odpowiedz Link
kati_p Re: Tanie linie 14.06.05, 13:14 ja kupiłam bilet u SkyEurope w lutym. wylot 28 czerwca, powrót 4 września. Łącznie 350 zł, z opłatami. Nie widzę w tym niczego złego ;) Odpowiedz Link
jennifer_e Re: Tanie linie 14.06.05, 13:35 ja też nie mogę narzekać. Przynajmniej nareszcie skończyły sie czasy gdy do PL można się było dostać tylko dzięki niepodzielnie panującemu LOT-owi a ceny bilety nie schodziły poniżej 200 funtów. Fakt, że tanie linie w Polsce to wolna amerykanka dlatego przed opłaceniem czegokolwiek trzeba czytać, czytać i jeszcze raz czytać. W bilety po 1 zl też nie wierzę, bo wiadomo, że opłaty lotniskowe nie są niskie. Chociaż dziwi mnie, że linie takie jak wizzair czy sky europe, lądujące na najbardziej odległych lotniskach w Londynie na przykład wyliczają sobie takie koszty dodatkowe. Odpowiedz Link
diabladko Re: Tanie linie 14.06.05, 13:44 Tak sie sklada ze ostatnimi czasy LOT i BA maja tansze bilety niz tak zwane tanie linie Odpowiedz Link
natalia.brzeska Re: Tanie linie 14.06.05, 13:51 Potwierdzam to, co napisala diabladko. W Gdańsku niestety mamy tylko Wizzair, przez to ceny są strasznie wysokie, gdyż praktycznie nie mają konkurencji. Mój bilet do UK na koniec czerwca, kupiony w kwietniu kosztowal 511 w jedna strone. Zdarzaly sie promocje (gdy byla jeszcze AIrPolonia) i mialam bilet w 2 strony wraz z wszystkimi oplatami za 398. Obecnie, bilet na lipiec w jedna strone kosztuje ok 1000 PLN. Mam nadzieje, ze jak Ryan zacznie latac od listopada, to bedzie troche lepiej. Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Tanie linie 14.06.05, 13:52 tanie latanie jest dobre, jeśli np nie pracujesz, mieszkasz w Londynie i możesz sobie sam dojechać na lotnisko w ciągu tygodnia (bo wtedy jest taniej) albo w ogóle wcześnie rano no a najlepiej jak zarezerwujesz na pół roku przed wylotem. Mnie na lotnisko odwozi mąż, a on pracuje, więc albo muszę lecieć w weekend (ok 25% drożej), albo późnym wieczorem, a z dzieckiem nie jest łatwo, bo chce spać i nie ma jak. Do tego trzeba doliczyć koszty benzyny do lotniska (i opłatę za parking!) Mieszkając w środkowej Anglii i lecąc do domu (Katowice lub Kraków) mogę lecieć albo na Luton albo Manchester czy Liverpool. Stansted jest 3 godz stąd, Gatwick 4,5. Teraz chcę lecieć w sierpniu do Polski znowu i biletu najtańsze wychodzą od 250 funtów (za mnie i Dominika - ma 2,5 roku więc płaci za bilet). Prawdą jest, że przed Unią bilety z LOTem czy British Airways (lub z przesiadką typu Lufthansa, SAS) płaciło się od 300 funtów w górę. Za to serwis jest o niebo lepszy i można było zbierać mile. W weekend było taniej. Mam gdzieś to tanie latanie;) Bilety za 1zł są (np do Budapesztu koleżanka leciała) ale zawsze trzeba płacić opłaty lotniskowe do tego (z 40 funtów w jedną stronę). Teraz Central Wings ma promocję że nie ma opłat. A tutaj można sonbie sprawdzić loty: www.skyscanner.net Odpowiedz Link
magda_niv Re: Tanie linie 14.06.05, 16:00 ja zamówiłam biler w połowie maja na 9 lipca w wizzair za 342 (opłaty lotniskowe wliczone)wydaje mi sie ok, ale czy na lotnisku może sie okazać, że jeszcze jakies inne opłaty mi wliczą, czy już nic? Kurka to mój pierwszy lot i przyznam, że sie nei orientuje za bardzo, a teraz sie przestraszyłam, ze jeszcze coś bede bulic oprócz tych 342zł?? :(( Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Tanie linie 14.06.05, 16:03 nnie, w cenę biletu już wszystko jest wliczone. Odpowiedz Link
kati_p Re: Tanie linie 14.06.05, 16:23 ten artykuł jest troszkę przesadzony... Chyba nikt nie jest tak naiwny żeby myśleć, że za 1 czy 19 zł poleci sobie samolotem na drugi koniec europy. Za 19 zł to można PKS-em z Krakowa do Zakopanego :P Odpowiedz Link
jennifer_e Re: Tanie linie 14.06.05, 18:46 no i nie chce mi sié wierzyć, że ktoś jest taką rozdziawą, że nie wie czy wylatuje z Warszawy czy z Katowic ;) Odpowiedz Link
kati_p Re: Tanie linie 14.06.05, 22:53 widocznie to LOT sponsorował ten artykuł, i pismak musiał "objechać" tanie linie i wymyślić coś głupiego ;)) Odpowiedz Link
stafylokokus Re: Tanie linie 15.06.05, 12:19 Ja tu przylecialam CentralWings (tanie linie LOTu :) ) w kwietniu za 330 PLN z oplatami wliczonymi (a pare dni przed wyjazdem bilet kupowalam) i zadnych problemow :) A moja kolezanka lata regularnie roznymi tanimi liniami (Wizzairem np.) do Polski i gzdie indziej i jest zadowolona, ani razu nic niemilego jej sie nie przydarzylo Odpowiedz Link