aniek133 17.07.05, 09:51 No, wlasnie - nigdy nie bylam :) Czy sa tylko w Londynie? Warto sie do nich wybrac -czy ktos byl? Czy ceny sa porownywalne z innymi restauracjami czy wyzsze? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jennifer_e Re: Polskie restauracje 17.07.05, 13:43 Kiedyś była super knajpka w Belsize Park (Londynu), nazywa się Zamoyski Vodka Bar. Kiedy poszłam tam pierwszy raz kilka lat temu byłam po prostu wniebowzięta. Jedzenie było fantastyczne! Potem jakoś nie miałam okazji ale ciągle marudziłam znajomym, że trzeba się tam wybrać. No i w końcu poszliśmy, jakieś dwa lata później. Niestety, totalne rozczarowanie. Ceny sporo podskoczyły od poprzedniej wizyty i jedzenie było kiepskie. Więcej już tam nie poszłam. Jest też jedna na tyłach Piccadily, nie pamiętam jak się nazywa, ale polskie są tylko nazwy potraw, czuć, że przygotowane z tutejszych produktów i nie smakują tak samo. Jest też jedna na South Kensington, ale nie byłam, bo zawsze tak jestem przelotem, z tego co widziałam w oknie to menu wygląda nieźle. Kiedyś jadłam też w restauracji w POSK-u, ale bez rewelacji. Najlepsza z londyńskich moim zdaniem jest knajpka na Primrose Hill, która się nazywa "Trojka, tea room". Z założenia jest to kuchnia rosyjska, ale jest mnóstwo dań polskich, ukraińskich, węgierskich. Obsługa jest iście rosyjska, żadna panna nie zgrzeszy uśmiechem ;) Ale jedzenie jest po prostu wyśmienite! Kiedy mieszkałam w Camden to chodziliśmy tam prawie co tydzień. I co tydzień była ta sama historia, zamawialiśmy mnóstwo i objadaliśmy się jak świnie! Tak, że potem nie mogliśmy się ruszyć od stolika. Porcje są bowiem dosyć duże. Moje ulubione danie to kulebiak z łososiem... mmmniaaam. Aha, i chyba w piątki albo soboty gra i śpiewa zespół łzawe słowiańskie pieśni. Odpowiedz Link
mgna Re: Polskie restauracje 17.07.05, 22:38 Jest polska restauracja Lech w Altrincham (Greater Manchester, Trafford/Cheshire). www.onionring.co.uk/restaurants/restaurant_info.asp? RID=2458 Na tej stronie mozesz tez przeczytac ich jadlospis. Ceny sa tanie w porownaniu do innych resturacji w tym miasteczku. Nie wiem czy jedzenie smakuje Polaka. Ja jestem wegetarjanka wiec tylko ich pierogi ruskie moglam zjesc (byly w porzadku) i szarlotke przepyszna! Anglika (maz i nasi klienci - raz tam tylko jedlismy obiad) dania w tej restauracji nie smakowaly. Jesli juz tam idziemy to na brunch poniewaz kanapki maja pyszne (nie wedlug mnie bo w nich same mieso). Odpowiedz Link
pati.zop78 Re: Polskie restauracje 18.07.05, 01:28 czy tam sie zamawia tylko po polsku? w menu sa wskazowki typu: Ogonowa (oh-gone-over) £4.75 Pork shoulder smoked over oak chips Sernik (sir-nick) £3.25 Cheesecake Polish style! dobre na poprawe humoru :) Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Polskie restauracje 17.07.05, 23:54 w Zamoyskim byłam chyba w 2000r i mi średnio smakowało, jadłam pierogi z mięsem ale to była baranina i to jeszcze z jakimiś podrobami i do teraz czuję ten posmak:( a poza tym nigdzie nie byłam, wiem że przy polskich centrach są restauracje np w Birmingham czy Nottingham, ale jakoś mnie tam nie ciągnie. Na szczęście sama umiem sobie coś czasem ugotwać polskiego a poza tym to cały czas się staram jeździć jak najczęściej do Polski:) Odpowiedz Link
a74-7 Re: Polskie restauracje 18.07.05, 08:56 Polecam "Patio " rest. Zachodni London, 5 Goldhawk road ,Sheperds Bush.Dla kazdego wieku i smaku, atmosfera ciepla , dobre jedzenie,wodeczka czy likierek "on the house" Wspanialy rosolek, pierozki palce lizac polskie suroweczki....Mile kelnerki, wlascicielka przesympatyczna,wielu gosci wraca dla atmosfery.Doceniona przez kulinarnych reporterow londynskich gazet.Mozna spotkac tez znane twarze z filmu czy TV.Niskie ceny. Odpowiedz Link
eballieu Re: Polskie restauracje 18.07.05, 11:05 www.balticrestaurant.co.uk/ Bylam w Baltic. Nie bede polecac, bo kazdy lubi cos innego. Nie dla tych ktorzy oczekuja suto zastawionego stolu i wielkich porcji. Dobra jakosc, elegancko, z fantazja. Nam i naszym gosciom sie bardzo podobalo. Odpowiedz Link