Dodaj do ulubionych

Fryzjer i wlosy

28.10.05, 11:42
temat dziewczyny juz zaczely ale jak ktos by szukal po watku to by chyba
nigdy nie znalazl (ten o kasowaniu czarka).
Ja osobiscie jeszcze nie znalazlam fryzjerki odpowiadajacej umiejetnosciami
mojej w Gdansku i ciagle zmieniam decyzje - raz zapuszczam aby oszczedzac
kase i sie nie wkurzac a potem jednak tne (bo w krotszych mi lepiej). Wizyty
mnie stresuja zamiast odprezac i David sie smieje ze mnie nie rozumie (no tak
ale ja ich wszystkich trzech maszynka raz w miesiacu, ciekawe czy by mu sie
podobalo gdybym siebie tez maszynka?)

I jeszcze pytanie do Jagienki - przy ostatniej wizycie w salonie pani uzyla
hair straighteners (macie pomysl jako to po polsku?) i calkiem mi sie
podobalo, jakie masz i czy polecasz (w naszym salonie maja po 99f i wydaje mi
sie ze troche drogo)
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 12:03
      Ja znalazlam i bede sie jej trzymac!!!! Kosztuje mnie moja fryzjerka kupe
      (pieniedzy) ale za kazdym razem jestem bardzo zadowolona.
      W temacie zelazka do wlosow - kupilam sobie ceramiczne, nie GHD bo to pewnie te
      o ktorych wspominasz ale ich odpowiednik, z termostatem za jakies £30 i sa
      zupelnie w porzadku. Podaje linka: www.ghs-direct.co.uk/hs-hair-
      straighteners-products.html
      Moja fryzjerka powiedziala ze jezeli sa ceramiczne i maja regulator temperatury
      (bo nie kazde wlosy wymagaja pieczenia w 200 stopniach) to nie ma znaczenia ze
      nie sa GHD.
    • steph13 Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 12:05
      Polecam Andrew Coolinge Hair Straighteners. Mam od roku i dziaja swietnie. Sa
      rozne settings, nagrzewa sie bardzo szybko. Poprzednio mialam dwie inne marki,
      ktore albo przepalily sie po paru miesiacach albo z uplywem czsu trzeba bylo
      nastawiac na coraz wyzsza temperature bo te nizsze juz nie dzialaly.
      Kosztuje okolo £50 u Boots'a.
    • eballieu Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 12:23
      Nie znalazlam tez. Poza dwoma czy trzema wyprawami do fryzjera nie chodzilam tu
      wiecej. Nie bylam zadowolona.
      Nie stac mnie na ponad 100 funotw za wizyte, wiec posilkuje sie Polska i
      Belgia.
    • lee.loo Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 12:28
      napisała:
      > I jeszcze pytanie do Jagienki - przy ostatniej wizycie w salonie pani uzyla
      > (macie pomysl jako to po polsku?) i calkiem mi sie
      > podobalo, jakie masz i czy polecasz (w naszym salonie maja po 99f i wydaje mi
      > sie ze troche drogo)

Djabholden,
      hair straighteners to po polsku żelazko do włosów lub prostownica. Najlepiej
      wybrać z ceramicznymi lub teflonowymi płytkami, bo wtedy nie bedą się tak
      bardzo niszczyły włosy. Fajnie, gdy prostownica ma opcje jonowania,bo włosy się
      wtedy nie elektryzuja i nie staja dęba ;-o Ja moge polecić prostownice Philipsa
      HP 4648/00 z regulacją temperatury. Jets dosyć droga, ale to wydatek na dłuższy
      czas i jestem bardzo zadowolona!
      www.consumer.philips.com/consumer/catalog/product.jsp?
      language=pl&country=PL&catalogType=CONSUMER&productId=HP4648_00_PL_CONSUMER
      • lee.loo Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 12:30
        :-( cos się link "połamał". to nic, wpisz w "szukaj" prostownica i powinno sie
        wyswietlić.
        w razie czego tu jeszce jeden obrazek:
        www.hoopla.pl/product_info.php/products_id/5160
    • djabholden Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 12:30
      Dzieki dziewczyny za wszystkie podpowiedzi, napewno wykorzystam, a moze jak juz
      wybiore ktore chce to mezowi podpowiem zeby pod choinke podlozyl ...
    • jagienkaa Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 14:48
      ja mam prostownicę do włosów;) Remington za 25 funtów. Są wspaniałe,
      prostowanie zajmuje mi 5-10 minut a uwierz że mam naprawdę bardzo grube i gęste
      włosy!
      • mgna Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 19:49
        Ja chyba (trzymajcie kciuki) znalazlam (nareszczie!) dobrego fryzjera w Vidal
        Sassoon. Chodze tam (do Vidal Sassoon) odkad mialam okrutne dwie historie w
        Andrew Collinge salonie (nie polecam ich fryzjerow). Narazie jestem zadowolona
        jak fryzjer nad moimi wlosami medytowal, pod katem w jaki je obcial i ze w domu
        nie musze sie szarpac z buntujacymi sie fryzuze wlosami; jak narazie wlosow i
        moja mysl jest zgodna. Najwyrazniej i wlosy lubia ta fryzure ;)

Dawno temu mialam fryzjera, David, nie z tej ziemi. Estonczyk, mieszkajacy w
        Szwecji ktory przenisol sie do NYC. Wlosy obcinal mi jak bomba, to znaczy
        obserwowal jak naturalnie wlosy sie ukaldaja i obcinal wedlug nich, a nie
        wedlug jak jemu sie chcialo. Zadnych produtkotow do jego fryzor nie musialam
        uzywac (nie lubie uzywac produktow we wlosach) i kiedy wlosy odrastaly to
        mialam nowa, super fryzure :) Jednak, niestety, David zabardzo wciagnal sie w
        drug culture i po jakims czasie zaczal tracic glowe i talent do obcinania
        wlosow zaniknal :( Przestalam do niego chodzic, raz jego na ulicy spotkalam ale
        biedak majaczyl....co za waste! Nikt do jego talnetu jeszcze nie dorownal;
        trzymam kciuki ze moze James (czyz nie jest to sliczne imie?) dorowna....

Co do moich fryzur to mam krotkie wlosy, ale je zapuszczam... jesli zapytacie
        sie kolezanki ktore mnie znaja z widzenia, to odpowiedza wam ze jeszcze ani
        razu nie widzialy mnie z dlugimi wlosami, to jest poniewaz je od roku tak
        zapuszczam. Rok temu ciachnelam wlosy na krotkie, zapuszczam, ale kiedy okres
        przyjdzie ze wlos ni krotki ni dlugi denerwuje sie, ciacham na nowo i od nowa
        zapuszczam wlosy ;) Wiec tydzien temu obcielam wlosy i teraz znow jestem na
        etapie zapuszczania ich :)
        • edavenpo Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 19:55
          Dla zaintersowanych, tu jeszcze byl wayek fryzjerski:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29377&w=29156999&a=29160325
        • agoos1 Re: Fryzjer i wlosy 29.10.05, 11:37
          Marzena, a gdzie Ty tego fryzjera znalazlas? Ja sie robie desparate, bo moje wlosy wypadaja w niekontrolowany sposob a ja sie ludze, ze po prostu sie lamia, bo sa slabe (mam nadzieje, ze naprawde nie wypadaja, bo w takim razie za rok bede lysa a probowalam juz wszystkich preparatow). No i wlasnie chce je sciac a niestety moj ulubiony fryzjer jest w Gliwicach:( Nie chce wygladac jaks strach na wroble po wizycie w ciemno:)
          • mgna Namiary na fryzjera 30.10.05, 15:41
            Agnieszka, umow sie z James lub Brian w Vidal Sassoon:
            1 Marsden Street
            Manchester M2 1HW
            t: +44 (0) 161 827 7140

• kasia799 Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 21:20
      Jak juz o wlosach dyskutujemy. to ja mam pytanko
      Po porodzie wlosy mi sie strasznie oslabily (co z reszta jest normalne) i
      jeszcze nie doszly do siebie
      Zawsze mialam geste wlosy a teraz to chyba polowe tego co kiedys, mocno
      wypadaja.
      Moze znacie jakis zetaw witamin albo cos w tym stylu by je troche wzmocnic.
      Nie mam zamiaru wylysiec za mlodu ;-)
      • dariazv Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 21:27
        Kolezanka mi polecila Skin, Hair and nails Formula do kupienia w
        Holland&Barrett.Mowila ze dziala...Sama dopiero zaczelam brac wiec do
        widocznych efektow musze jeszcze poczekac...W H&B jest sporo tego typu rzeczy
        • kasia799 Re: Fryzjer i wlosy 28.10.05, 21:30
          Wiem, wiem w aptekach z reszta tez ale zawsze to lepiej jak juz ktos
          przetestowal i zadzialalo :-)
      • mgna Re: Fryzjer i wlosy 30.10.05, 15:35
        Mam sposob, ktory kobieta po chemi uzywalam i wlosy odrastaly jej gesto:

Potrzebujesz spirytusu, duzo czosnku i szklanny sloik lub szklanna butelke.

Zalej czosnek spirytusem, zakorkuj sloik/butelke szczelnie i odstaw na trzy
        tygodnie. Po trezch tygodniach przed umycim glowy (lub jesli wytrzymasz to na
        noc) wsmarowuj czosnkowo-spirytusowa mieszanine w glowe, obwin recznikiem i tak
        trzymaj przez przynajmniej godzine. Nastepnie umyj wlosy. Smierdzi co nie
        miara, ale podobno rezultaty sa.
        • mgna Re: Fryzjer i wlosy 30.10.05, 15:39
          www.hollandandbarrett.com/
          Hair Food 002108 100 Tablets Price: £10.99

Mega Vitamins for the Hair Tablets 002711 90 Tablets Price: £12.99

Vitamins for the Hair Tablets 002104 120 Tablets Price: £10.99

Skin, Hair and Nails Formula Tablets 007584 120 Tablets Price: £12.59
    • jaleo Re: Fryzjer i wlosy 29.10.05, 11:27
      Z moich doswiadczen w UK - nie nalezy sie sugerowac znanymi nazwami salonow i
      duzymi sieciami. Najgorsza fryzure w zyciu mialam w wykonaniu "glownego
      dyrektora artystycznego" (czy jak oni tam sie nazywaja) w Toni & Guy.

Od paru lat mam swietnia fryzjerke. Prawie wszystkie moje znajome sie tam
      teraz obcinaja, bo slawa sie rozniosla. Jedyny problem, to zapisy. Trzeba sie
      zapisywac na dwa, lub nawet trzy miesiace z gory, a jak czlowiek przegapi, to
      pozostaje tylko "lista oczekujacych". Kobieta prowadz swoj wlasny, niewieki
      salon, jest na biezaco ze wszystkim najnowszymi trendami, i widac, ze
      fryzjerstwo to jej pasja. Obcina tak precyzyjnie, ze nie trzeba zadnych zelow,
      lakierow ani modelowania, a wlosy same sie ukladaja swietnie. Co przy mojej
      dlugosci wlosow (takie troche za podbrodek) jest nie lada wyczynem. Susze
      nawet bez szczotki, tylko "palcami".

Eballieu, a gdzie Ty sie obcinalas "za ponad 100 funtow"? Nicky Clarke bierze
      120!
      • jaleo Co do wypadania po ciazy... 29.10.05, 11:29
        Po prostu trzeba przeczekac, po paru miesiacach przejdzie. Ja po 2 porodzie
        stracilam sporo wlosow, do tego stopnia, ze jak mi potem odrastaly, to bylo
        wyraznie widac te odrastajaca dlugosc. Witaminy na pewno nie zaszkodza, ale
        zwykle przy witaminach na efekt i tak trzeba czekac kilka miesiecy, a do tego
        czasu na pewno Ci wloski odrosna.

Dobrze dziala wzmacnianie cebulek przez masaz glowy, lub nawet "stukanie" sie
        po glowie szczotka - to wszyskto poprawia ukrwienie cebulek i wzmacnia wlosy.
        • kasia799 Re: Co do wypadania po ciazy... 30.10.05, 15:45
          Dzieki za rady dziewczyny.
          Mi tez juz wlosy zaczely odrastac, maja tak ok 10 cm i stercza, przez to wlosy
          mam ciagle jakby postawione ;- )
          Ale wypadaja dalej
          Bede probowac, moze z tym czosnkiem, jak mnie nikt nie pogoni :-)
          Czarna rzepe stosowalam kilka lat temu, troche pomagala tylko skad ja mam ja
          teraz wziac, tutaj tylka biala widzialam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka