dariazv 14.02.06, 16:20 Chce zabrac dzis wieczorem mojego mezczyzne do polskiej restauracji. ciagle sie waham ktora wybrac. Bylismy juz w lowiczance wiec ta odpada. Moze polecicie mi jakas mila restauracje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eballieu Re: polskie restauracje 14.02.06, 16:42 www.balticrestaurant.co.uk/index.htm Moze ta? Ale watpie zebys jeszcze znalazla stolik. Odpowiedz Link
tuti Re: polskie restauracje 14.02.06, 17:52 www.restaurant-guide.com/details/default.asp?rID=41724&ID=538&path=12,32,36,538&cuiID=55 no chyba ze tendencyjnie pytalas o londyn... www.restaurant-guide.com/search/default.asp?cuisineid=55&page=1 www.restaurant-guide.com/search/default.asp?cuisineid=55&page=2 Odpowiedz Link
dariazv Re: polskie restauracje 14.02.06, 18:38 chodzilo mi raczej o osobiste doswiadczenia po pobytach polskich restauracjach... Niestety nie bylo juz w wiekszosci miejsc wiec bedzie lowiczanka Odpowiedz Link
tuti Re: polskie restauracje 14.02.06, 19:13 ni no ja rozumiem, ale jak wszyscy beda tylko dolowiczanki, to nikt o innych n ie bedzie mial nic do powiedz\enia :) Odpowiedz Link
monikaj Re: polskie restauracje 15.02.06, 22:10 Spozniona odpowiedz ale moze komus sie przyda. 2 albo nawet 3 znajduja sie kolo stacji Ravenscourt Park: 2 w POSKu: bar na parterze i restauracja na pietrze – jedna kuchnia i serwuja to samo smaczne jedzenie – my glownie jadamy na dole. Trzecia to Polanka, ktora znajduje sie kilkadziesiat krokow dalej – aby wejsc do restauracji nalezy przejsc przez polski sklep – jedzonko maja dobre, restauracja jest raczej mala i wystroj.... Nastepna restauracja znajduje sie na Clapham i chyba nazywa sie U Wandy – jedzenie ok, ciasta mi nie smakowaly. Kolejna to raczej bar: Na Zdrowie tuz za stacja Holborn – glownie piwo i wszelkiego rodzaju wodki ale serwuja tez jedzenie – moze byc. Dwie kolejne, ktorych NIE polecam to Ognisko w klubie polskim oraz restauracja (nazwy nie pamietam) zaraz kolo stacji South Kensington. Pierwsza serwuje dania ale wcale nie sa polskie do tego takie sobie w smaku, w drugiej tez nie za smacznie. To tyle jesli chodzi o osobiste doswiadczenia. Jest jeszcze jedna restauracja o nazwie Wodka i slyszalam o niej bardzo dobre opinie ale dopiero sie do niej wybieramy aby sie przekonac czy zasluzone. Dokladnych adresow tych restauracji nie znam ale mozna je latwo znalezc na internecie. Odpowiedz Link
eballieu Re: polskie restauracje 16.02.06, 08:56 Wodka jest na tej stronie internetowej, ktora ja podalam. www.balticrestaurant.co.uk Jesli chodzi o polska kuchnie, to ja sie nie wypowiadam. Trudno jest mi polecic. KAzdy ma swoje gusta i upodobania. Lubie skladniki polskiej kuchni, te stare. Ale wole nowoczesny sposob ich uzycia i prezentacji na talerzu. Wychodze z zalozenia, ze jak isc gdzies do restauracji, to jest tak jak w domu sie nie umie zrobic, cos wyjatkowo ladnego i pysznego. Stad tez polecam Baltic. Ale jak komus sie nie bedzie podobac, to nie do mnie;-) Bo ja np. w POSK-owym przybytku, to bym film w scenerii socrealistycznej nakrecila. Bylam tam raz, na paczku. I nie zapomne tej pani, ktora odmierzala mi cukier, (Ile lyzeczek?)i przez mikrofon nawolywala "golabki z sosem pomidorowym!!!!" To bylo niezapomniane przezycie;-). Trudno taka ostoje socjalizmu dzis w Polsce znalezc. Niezapomne takiej babeczki odszykowanej, normalnie podroz w czasie. Byla ubrana jak moja mama na zdjeciu z moich chrzcin, 26 lat temu:-) Odpowiedz Link
aniaheasley Re: polskie restauracje 16.02.06, 10:22 A ja mam zupelnie odwrotnie. Uwielbiam Lowiczanke czy Daquise, nawet w restauracji w Balham pare razy jadlam (no ale tam to juz wylacznie dlatego ze mam pare krokow...) a Wodka, Ognisko czy Baltic odrzucaja mnie pretensjonalnoscia, udziwnieniem 'polskich' (??) potraw, no nie mowiac juz o cenach. I nie pisze tego dla przekory - naprawde takie mam odczucia. Odpowiedz Link
monikaj Re: polskie restauracje 16.02.06, 10:41 Eballieu wyglada mi na to ze w POSKU troche sie zmienilo od Twojej ostatniej tam bytnosci przynajmniej w zakresie nawolujacej pani i odmierzania cukru. No coz wystroj pozostawia dalej wiele do zyczenia. Ja chodze tam z holenderskim mezem poniewaz on uwielbia pierogi a ja nie mam czasu ich lepic. Nie traktujemy tego jako jakies specialne wyjscie ale raczej "obiad na miescie". Odpowiedz Link
a74-7 Re: polskie restauracje 16.02.06, 20:04 Daquise to wlasnie bardzo stara restauracja przy stacji South Ken. Ja natomiast polecam polska restauracje na Shepherd's Bush przy Goldhawk Rd, no. 5 "Patio" Smaczne jedzenie, drink "on the house", przyjemna atmosfera i wlascicielka chetnie gawedzi przy stoliku... Odpowiedz Link