deszczowawyspa 25.02.06, 13:11 Hej Przesylam linka do GW serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,3170384.html milego czytania.. pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natalia.brzeska Re: Polacy w Nowym Jorku 25.02.06, 13:20 Przepraszam, ale jak to się ma do Polek w Anglii? Odpowiedz Link
effata Re: Polacy w Nowym Jorku 25.02.06, 13:52 No wiesz Natalia, żeby tu były poruszane zawsze tylko tematy stricte angielskie to ja bym nie powiedziała. Artykuł jest przygnębiający (jak dla mnie). Co ma do Polek w Anglii? Można po przeczytaniu go np: -cieszyć się, że możemy pracować tu legalnie, -zastanowić się na sensem trzymania się w grupie Polaków vs. integrowania z Anglikami -zamarzyć o zielonej karcie i podboju Nowego Jorku Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły? -- Don't guess. Odpowiedz Link
jagienkaa Re: Polacy w Nowym Jorku 25.02.06, 14:00 część Polek w Anglii mieszkała w NY, np mgna. mój mąż tam był. Mieszka tam teraz mój ulubieniec Lars Ulrich. Może tam chce ktoś jechać na wycieczkę?:) Odpowiedz Link
alex_koz Re: Polacy w Nowym Jorku 25.02.06, 14:32 jagienkaa napisała: > Mieszka tam teraz mój ulubieniec Lars Ulrich. dobre Jagienko:)))))))))))) i jeszcze Moby tam mieszka, ale to juz inna polka muzyczna;) Odpowiedz Link
hopplik Re: Polacy w Nowym Jorku 25.02.06, 16:39 off topic po czym poznać Polaka? po nieprzyzwoicie załadowanym talerzu w barze tzw. 'szwedzkim' ;) inni zostawiaję trochę 'wolnego miejsca';) Odpowiedz Link
deszczowawyspa Re: Polacy w Nowym Jorku 25.02.06, 17:37 A mi sie troche przypomnialy stare czasy sprzed wejscia Polski do EU. Pamietacie te kolejki na lotniskach do okienka zeby dokladnie wytlumaczyc dlaczego sie do UK przyjechalo? Z tego co pamietam wielszosc facetow musielo pokazywac rece, czy do pracy fizycznej, budowlanej nie jada. Z tego co pamietam mnostwo osob pracowalo w UK na czarno i pewnie duzo caly czas tak pracuje..?! CHyba od tego czasu duzo na plus sie zmienilo Z wielka checia przelecialabym sie do NYC i pomieszkala przynajmniej miesiac:) ALe za droga byla to by impreza:)przynajmniej dla mnie Odpowiedz Link
mgna Re: Polacy w Nowym Jorku 25.02.06, 22:42 Wcale nie Deszczowawyspo (tylko przelot i przyjamenosci tam by cie kosztowaly, nie hotel): zwalilabys sie moim znajomym na glowe lub popilnowala im apartmentu podczas kiedy oni sa na wakacjach ;) Masz do wyboru trzy boroughs... Przeczytam artykol pozniej...wlasnie skonczylam ogladac "Melinda, Melinda" (jak ja Woody Allen'a filmy uwielbiam!!!! ) i jestem teraz tak szalenie homesick ze lzy mam w oczach. Moj kotek chyba tez za domem teskni bo sie wtola...pamieta stare, dobre czasy! Teraz wiec dla poprawienia humoru zobacze "Mr & Mrs Smith" (nie mam nadziei wysokich co do jakosci tego filmu) zeby odskoczyc myslami od domu... Odpowiedz Link
princessjobaggy Re: Polacy w Nowym Jorku 25.02.06, 23:47 mgna napisała: > ...wlasnie skonczylam ogladac "Melinda, Melinda" (jak > > ja Woody Allen'a filmy uwielbiam!!!! ) Mgna, ja tez uwielbiam Allena :) Wlasnie dzisiaj kupilam sobie 6 DVD z jego filmami. Odpowiedz Link
mgna Re: Polacy w Nowym Jorku 26.02.06, 23:54 6 DVDs!? Zazdroszcze. Jego filmy i Hitchcocka mam na liscie do kupienia. Slad by po mnei zaniknal gdybym to kupno zrealizowala.... Odpowiedz Link
mgna Re: Polacy w Nowym Jorku 26.02.06, 23:57 Melinda, Melinda okazala sie dziwnie podobna mojemu zyciu....ogladalam ja z pint of waniljowych lodow: jedna porcje zalalam Frangelico, droga porcje zalalam Amaretto, a trzecia porcje zalalam Chambord i dzisiaj na silowni (pelna poczucia winy ze tyle lodow wpierniczylam ogladaja jeden film) wypocilama sie przez 1 1/2 godziny i nastepna godzine w badmintona z Agcyb. No nic, raz na jakis czas to nie zaszkodzi... Totalnie z innej beczki, co to oznacza jesli prawe ucho swedzi? Juz mnie swedzi od dwoch godzin.... Odpowiedz Link
deszczowawyspa Re: Polacy w Nowym Jorku 28.02.06, 12:57 > Totalnie z innej beczki, co to oznacza jesli prawe ucho swedzi? Juz mnie swedzi > > od dwoch godzin.... > A.. to ja wiem dlaczego:)przyznaje sie ze to przeze mnie. Nie mialam czasu do ciebie zadzwonic bo w domu mialam szpital!! Ale za to intensywnie o tobie myslalam- to pewnie dla tego to ucho cie swedzialo:) Odpowiedz Link