09.11.06, 00:01
pytanie raczej skierowane do dziewczyn:)
powiedzcie mi w jakich dżinsach chodzicie i z jakiej firmy.
Ja generalnie jestem fanką GAP Long and Lean (wyszczuplające optycznie, i
rozmiar mi leży) - na ebay kupuję za 1,2 funty - ale teraz poszukuję jakichś
fajnych dżinsów na wyjście, modnych. Generalnie szukam za bootcut ale takie
nie całkiem opięte mnie interesują.
Wszystkie dobrze wyglądają jak się je założy, ale większość jest z lycrą i
się strasznie rozbijają. Mam problem bo mi się zawsze robią takie kreski pod
tyłkiem i tylko w niektórych dżinsach ich nie mam.
Gdzie sią ładne i niedrogie dżinsy? River island? w Zarze chyba wszystkie są
dość długie? i dlaczego 7 for Mankind są takie koszmarnie drogie - co to za
fenomen?
Dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • duende1 Re: Dżinsy 09.11.06, 09:34
      jagienka, ja mam kilka par boot cut z topshopu i jestem dosyc zadowolona. nie
      rozbijaja sie i poniewaz sa takie sztywniejsze, z odrobine grubszego jeansu, to
      nie mam kresek pod tylkiem ;)
      w river island wiekszosc jeansow jest pocietyc, poszarpanych, ew z diamencikami
      itp. nie wiem czy cos takiego cie interesuje.
    • pyza_uk Re: Dżinsy 09.11.06, 13:44
      Jagienka - ja tez gl GAP, ale ostatno nabyla next i sa ok (na przecenie w
      choice za 'cale' £14.99). Poza tym lubie fcuk i mam pare oasis. No i dobryni,
      starymi levis nie pogardze, tylko czy one modne? Latem kupilam sobie monsoon
      3/4 dlugosc - tez sie dobrze nosily.
      • jagienkaa Re: Dżinsy 09.11.06, 14:48
        no dzisiaj mierzyłam 5 par dżinsów w NEXT i wszystkie do bani. Każda para mi
        była obcisła w tyłku a odstawała w pasie. I to sporo:)
        Mi się podobają takie co mają naszywane kieszenie na guzik z tyłu, nie takie
        zwykłe, i żeby nie były takie opięte. Fajne są ostatnio boys fir ale mają za
        szerokie nogawki na dole dla mnie....
        Mogą być wytarte ale żadnych tam szlaczków, diamencików ani nic...
        • pyza_uk Re: Dżinsy 09.11.06, 15:08
          A masz gdzies kolo siebie TKMaxx? Tam jest zatrzesienie dzinsow - diesel z
          poprzednich sezonow mozna od £15 w gore kupic, o roznych CK itp nie
          wspominajac. Jak masz, to zajrzyj koniecznie - rozne dlugosci (choc przewaznie
          dluuugie bardzo) i fasony.
      • edavenpo Re: Dżinsy 09.11.06, 14:58

Nosze najczesciej Diesel i Lee bo najlepiej na mnie leza. Diesel zaczyna sie od
        plus minus £80 w gore. Lee od £60. Nosza sie swietnie.

Mam tez pare dzinsow z H&M w wysoka talia gorsetowa £29.99

Jest tez marka Cheap Mondays - bardzo trendowata ostatnimi czasy i kosztuje £40
        z tym ze oni specjalizuja sie bardziej w tzw. skinny leg i wysoka talia.

Wydaje mi sie ze dzinsy to indiwidualna sprawa - na mnie dzinsy GAPA leza
        niestety fatalnie a szkoda bo maja niezle fasony. Z kolei ich spodnie
        maetrialowe bardzo dobrze wiec nie ma reguly.

Tak na marginesie to ja na twoim miejscu sprobowalabym prosta nogawke zamiast
        bootcut, szczegolnie ze wiekszosc fasonow obecnie modnych bluzek (wyjsciowych i
        nie) swietnie bedzie wygladala a prosta nogawka jest ponadczasowa. Prosta dluga
        nogawka lekko marszczaca sie przy bucie na obcasie naprawde wydluza nogi i
        sylwetke - efekt murowany ;-)
        • edavenpo Re: Dżinsy 09.11.06, 15:01

P.S. Zara ma niezle dzinsy niedrogo (30-40) z ich linii TRF i na dodatek sa
          zawsze bardzo dlugie a o ile pamietam to jestes dosc wysoka wiec jak znalazl ;-)
          • jagienkaa Re: Dżinsy 09.11.06, 15:06
            165cm to raczej nie należy do wysokich i własnie dlatego nigdy żadnych spodni w
            Zarze nie kupiłam bo mogę sobie całą stopą stanąć na ich nogawkach;)
            dzięki za rady ze straight leg chociaż szczerze to siebie w tym nie widzę (tak
            samo jak skinny jest nie dla mnie). Ale spróbuję.
            • edavenpo Re: Dżinsy 09.11.06, 15:32
              jagienkaa napisała:

> 165cm to raczej nie należy do wysokich i własnie dlatego nigdy żadnych spodni w
              >
              > Zarze nie kupiłam bo mogę sobie całą stopą stanąć na ich nogawkach;)
              > dzięki za rady ze straight leg chociaż szczerze to siebie w tym nie widzę (tak
              > samo jak skinny jest nie dla mnie). Ale spróbuję.
              __

Nie wiem skad wytrzasnelam ten wysoki wzrost w takim razie ;-) Cos mi sie
              musialo poplatac.

Dzinsy mozesz sobie skrocic w pierwszym lepszej pralni chemicznej bo zazwyczaj
              maja tam uslugi malych poprawek krawieckich. Za skrocenie zaplacisz 4-5 funtow
              wiec nie majatek szczegonie jesli pasuje ci fason a sa za dlugie.

Przymierz koniecznie straight leg (z para obcasow) - czasami trzeba sie
              przelamac ;-) - zobaczysz ze efekt jest naprawde fajny ;-)
              • jagienkaa Re: Dżinsy 09.11.06, 15:45
                jeszcze raz dzięki. Wydaje mi się że Zara w ogóle skraca u siebie spodnie.
                Wybieram się z koleżanką za tydzień na zakupy i dlatego się pytam, nie chcę
                wchodzić do każdego sklepu bo zwariuję, chciałam wpierw wybadać co polecacie.
                TK Maxx - faktycznie, zapomniałam o tym...
                • annamaria0 Re: Dżinsy 09.11.06, 17:05
                  Nosze Citizens for Humanity przywiezione z US (tam sa tansze) i GAP Long and Lean. Nastepnym
                  zakupem, mam nadzieje, beda dzinsy szwedzkiej firmy Acne.
                  • edavenpo Re: Dżinsy 09.11.06, 19:09

Annamaria - jak lubisz Acne to koniecznie wybadaj Cheap Mondays - tez szwedzkie.
                    Powinny ci sie podobac. No i w przeciwienstwie do Acne i zgodnie ze swoja nazwa
                    kosztuja tylko £40 ;-)))

Sa w Urban Outfitters, butikach Paul&Joe i w Selfridges.
                    • annamaria0 Re: Dżinsy 09.11.06, 21:03
                      Dzieki za rekomendacje, przyznam, ze juz slyszalam o tej marce i najchetniej kupilabym obie:-)
    • chihiro2 Re: Dżinsy 09.11.06, 17:19
      A probowalas dzinsy Topshopu? Maja niektore naprawde fajne fasony. Ja mam Gapa
      (kiedys wydawalo mi sie, ze dobrze leza, teraz juz tak nie uwazam), Miss
      Selfridge skinny - bardzo fajne, wlasnie z kieszeniami z tylu na guzik
      metalowy, Topshop, mam tez Levisy, ktorych nie znosze, bo dzins jest za gruby,
      i H&M (fajne, cienkie, proste). Jak bede wiecej zarabiac, to pewnie kupie sobie
      jakies drozsze (no i jak schudne w udach). Niestety jestem niska i wiele
      dzinsow jest na mnie za dlugich - takie szyte na kogos o wzroscie 1,80m nawet
      po skroceniu wygladaja nieciekawie, bo proporcje sie zaburzaja (wiadomo, ze u
      wysokich osob nie tylko nogi sa dluzsze).
      • hopplik Re: Dżinsy 09.11.06, 20:27
        fajne dzinsy i bojówki mają roxy i o'neill
        www.surfing-waves.com/shop/itemIS473781.htm
        seven są super, ale drogie
    • elajna7 Re: Dżinsy 10.11.06, 20:29
      Klasyka- Levi's 501.
      • madelon1 Re: Dżinsy 10.11.06, 22:07
        Jezeli proste i skinny to Acne i Cheap Mondays ewentualnie Topshop, mam tez kilka par bootcut z przed
        kilku lat i 7 For All Mankind sa najlepsze.
    • jagienkaa 7 for all mankind 11.11.06, 17:17
      proszę powiedzcie mi jak wygląda u niech numeracja, ja w dżinsach GAPa L&L
      mieszczę się w UK 10 a nawet 8 a normalnie mam rozmiar 29/32. Patrząc po ebayu
      niektóre dżinsy są nawet rozmiar 25 i jakoś wierzyć mi się nie chce, jak to
      jest z numeracją w praktyce?
      • asica74 Re: 7 for all mankind 11.11.06, 17:20
        Jagienka, w Gapie nosze 8, a 7 for all mankind mam 30, a mysle ze i w 29 bym
        spokojnie weszla, bo te co mam mi sie rozciagnely. Mierzylam tez w sklepie
        rozmiar mniejsze, czyli 29 i byly calkiem spoko.
        • jagienkaa Re: 7 for all mankind 11.11.06, 17:22
          superszybka odpowiedź;)
          dzięki - już tyle się nasłuchałam o tych dżinsach, że strasznie mnie kuszą,
          najwyżej je odsprzedam z powrotem na ebayu jak mi będą złe...
          • annamaria0 Re: 7 for all mankind 11.11.06, 17:38
            Nosze rozmiar 8 i Citizens for Humanity (rowniez, jak Seven, marka dizajnerska, moim zdaniem lepsza)
            rozmiar 27 sa na mnie dobre, nawet nie obcisle.
            Jesli chodzi o dzinsy z gornej polki, Seven'y stracily pierwsza pozycje, najswiezsze marki to np. Arrogant
            Cat. Polecam takze Paper Denim & Cloth.
            • annamaria0 Re: 7 for all mankind 11.11.06, 17:48
              "Celebs" nosza rowniez marki Earnest Sewn i James, ktora podobno nawet najkrotsze nogi wydluza:
              You should try James Jeans Dry-Aged Denim. Ten days after the launch in Barney's
              New York, the stock sold out and UK retailers are predicting the same - so order
              in advance. The James line has always had great fit and sharp detailing, and
              their latest lines also feature organic and environmentally-friendly dye. In
              order to 'age' the denim, each pair is brushed with a mixture of green tea
              leaves, coffee reactants and photosynthesising agents. Like raisins, the jeans
              are then dried in the Californian sun.
              • jagienkaa Re: 7 for all mankind 11.11.06, 17:52
                te dżinsy to chyba do jedzenia się nadają;)
                dzięki - nie jestem w stanie wydać więcej niż 50f na dżinsy ale z tego co na
                razie mierzyłam to wydaje mi się że musze właśnie kupić jakieś lepsze, bo te z
                tańszych sklepów raczej mi nie leżą.
                • natalia.brzeska Maltex 11.11.06, 18:58
                  Nastepnym razem jak bedziesz w Polsce to przymierz dzinsy polskiej firmy Maltex
                  (wydaje mi sie, ze ok 120 zl w sklepach). Mam kilka ich par, niektore nawet
                  maja jakies 6 lat. Czarne, szare, niebieskie, granatowe, rurki, z lycra, bez,
                  szerokie, waskie - wszystkie przerabialam i w zeszlym sezonie rurki,
                  wyciagniete z szafy 'przerabialam' drugi raz. Nie rozciagaja sie, nie scieraja,
                  nie 'wybrzuszaja' w kolanach, czy na tylku.

www.maltexjeans.pl

PS. GAPy, Calviny, Levisy, Abercrombie i inne albo mi zle leza (ciasne w tylku,
                  odstaja w pasie na plecach) albo po kilku praniach/noszeniach wygladaja jak
                  szmaty.

• jagienkaa Re: Maltex 11.11.06, 22:10
                    dzięki za radę.
                    Tylko czemu nie prowadzą sprzedaży w miastach na południu?!
                    • natalia.brzeska Re: Maltex 12.11.06, 11:33
                      jagienkaa napisała:

> dzięki za radę.
                      > Tylko czemu nie prowadzą sprzedaży w miastach na południu?!

Na pewno prowadza. Tzn oni nie maja wlasnych sklepow, ale detalisci moga brac
                      towar do swoich sklepow, wiec warto w sklepach popytac.
                • jagienkaa Re: 7 for all mankind 14.11.06, 18:33
                  3 aukcje przegrałam na Ebayu co do 7 for all mankind!!!grrr. Strasznie są
                  zawzięci niektórzy!
    • vereena Esprit 14.11.06, 17:54
      Gorąco polecam Esprit. Dla mnie mają dżinsy idealne. Ceny ok. Ł50 za parę, ale
      często są wyprzedaże i można coś nawet taniej upolować.
      Wcześniej nosiłam Lee. Podoba mi się Diesel, ale Ł100 za dżinsy to dla mnie
      przesada.
      • eballieu Re: Esprit 14.11.06, 20:36
        Tylko z dostaneim Esprit Jagienka mzoe meic problem, bo jak juz gdzies jest
        poza Londynem,to zwykle malenka czesc kolekcji.
        Ja jestem wierna Levis'om.... odkad w moim rodzinnym miescie jest ich fabryka i
        przez znajoma moge kupic spodnie za 50% ceny - stad ta wiernosc;-) Funkiel
        nowki, niesmigane.
        Zreszta ja jestem strasznie klasyczna, lubie ciemne, proste, bez przecieranych,
        dziurawych efektow, todziez haftow, aplikacji i itp., itd...
    • ufreyek Re: Dżinsy 16.11.06, 08:57
      Old Navy. Tutaj jestem jeszcze za krotko i moje zapasy sie mi jeszcze nie
      wytarly :) Pewno potem bede szukac ich na eBay`u albo przerzuce sie na
      proponowane przez Was firmy- byle klasycznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka