04.07.07, 15:53
Kurna, ale pada, a ja musze dzieciaki ze szkoly odebrac. Samochodu chwilowo
niet. Droga redakcjo co robic?
Obserwuj wątek
    • mamaliv Re: ... 04.07.07, 15:58
      Proponuje, zeby ktos tam u gory juz zakrecil ten kran bo ja tez juz mam dosyc tego deszczu :-)
      • hillroad Re: ... 04.07.07, 16:20
        jak cię to pocieszy to ja wczoraj w gradobicie musiałam do przedszkola po małą
        iść:) woda była ponad kostki, ale wierzę że już niedługo się skończy...
        • aleksandrawu Re: ... 04.07.07, 16:32
          Oj, oby, oby. U nas (Gloucester) w tej chwili wprawdzie slonko, ale co chwila
          pada. Ja mam normalna depresje! Wczoraj sie poplakalam, ze chce wracac do
          Polski:( Jest mi smutno i zle:((
          • princessjobaggy Re: ... 04.07.07, 16:45
            A my w to najwieksze gradobicie wybralismy sie na poszukiwania nowego
            samochodu. Spodnie, buty i skarpety cale przemoczone.

Poza tym czuje sie notorycznie zmeczona, rano ledwo otwieram oczy :(

Wierzyc mi sie nie chce, ze to juz lipiec, a pogoda nadal do niczego. Nie wiem,
            moze mam krotka pamiec, ale wydaje mi sie, ze w poprzednich latach pogoda
            bardziej przypominala lato.
            • mamumilu Re: ... 05.07.07, 00:20
              już się zastanawiałam, że może chora jestem, bo ciągle chce mi się spać ale
              widzę, że to chyba pogoda tak działa :(
              pewnie przyjdzie nam kupić suszarkę, bo nawet prania nie ma jak wysuszyć
    • lucasa Re: ... 04.07.07, 16:54
      teraz to juz pewnie suszycie sie! milego popludnia z kubkiem goracego kakao w
      dloni zycze!
      A
    • basia313 update 04.07.07, 23:13
      W piec minut po napisaniu postu przestalo padac. Nie wiem co mnie podkusilo,
      zeby nawet nie zabrac parasola. Oczywiscie radosc byla krotka, wszyscy
      przemoczeni. Oby do nastepnego lata...
      • tuti Re: 04.07.07, 23:20
        nawet ja mam dość, a zwykle deszcz mnie cieszy (jak musze isc do pracy). ale juz
        mnie tez ten bezprzerwy deszcz dobija. a teraz od 2h nie pada, nawet nie chce mi
        sie wierzyc:/
        na pocieszenie mam ze wlasnie kupilam bileciki na koniec miesiaca na wycieczke
        do polski :)
        • mamumilu Re: 05.07.07, 00:22
          żeby tylko w Polsce też przestało padać :) ale w Polsce w lipcu zawsze leje, bo
          czas żniw się zaczyna, więc wyjazd do Polski nie rozwiązuje problemu :(
          • monia72 zadowolona co nieco 05.07.07, 09:44
            No to ja jestem zadowolona z takiej pogody bo:
            1. mam 3,5 mcznego synka i he he potówek nie załapał a ja go nie muszę przed
            słońcem chronić ( a jak deszcz pokropi nic nie będzie)
            2. trawy ani ogródka podlewać nie muszę
            A poza tym jechałam wczoraj po moich starszych chłopaków na lotnisko i ściana
            deszczu (nie, tego nie lubie). Chłopaki wrócili z Polski SPALENI po wycieczce w
            góry. Teraz się intensywnie kremujemy...
    • kingaolsz Re: ... 05.07.07, 09:53
      No, ale te cieple lata od mniej wiecej 10 lat to byl ewenement w klimacie
      angielskim. To co jest teraz bardziej przypomina wlasnie normalny w tym
      regionie rytm pogody.

Ja tam nie narzekam, wole to niz 38st C w Londynie, ktore jest jeszcze gorsze
      do wytrzymania, a na dodatek bardziej niebezpieczne dla zdrowia.

Kinga
      • robak.rawback Re: ... 05.07.07, 12:13
        kingaolsz napisała:

> Ja tam nie narzekam, wole to niz 38st C w Londynie, ktore jest jeszcze gorsze
        > do wytrzymania, a na dodatek bardziej niebezpieczne dla zdrowia.
        >
        > Kinga

haha juz myslalam ze tylko mnie sie ta pogoda podoba hhee. ja wole to niz
        goroco bo zaczyna mnie powoli dobijac jazda metrem londynskim z powodu braku
        powietrza i generalnie wole zimno i jesli tak ma byc cale lato to mnie sie
        baaardzo podoba.

i tez jestem jakas paranoicznie zmeczona i oslabiona, nie mam sily nogami
        powloczyc, wiec cieszy mnie ze tez sie slabo czujecie bo nie jestem w tym
        osamotniona.
      • basia313 Re: ... 05.07.07, 13:58
        NO niby tak, tzn niby te lata za cieple byly, ale to glownie i jedynie ze
        wzgledu na Golfstrom ( cieply prad zatokowy). Bez niego tu by bylo jak w
        poludniowej Kanadzie.
        JEdnym z efektow ocieplenia planety jest wlasnie zanik tegoz pradu( o czym nie
        chce juz pisac, bo wytlumaczenie zbyt dlugie) i dlatego ten rytm pogodowy jest
        troche zaklocony.
        Mnie upalne lata za to nie przeszkadzaja wcale, wiec ja obecnie cierpie.
        • mamumilu Re: ... 05.07.07, 14:36
          a ostatnio czytałam, że jednak nie bedzie zanikał - nie wiadomo w które prognozy
          wierzyć i gdzie planować mieszkanie na przyszłość, żeby się nie spalić albo nie
          zamarznąć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka