basia313 04.07.07, 15:53 Kurna, ale pada, a ja musze dzieciaki ze szkoly odebrac. Samochodu chwilowo niet. Droga redakcjo co robic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaliv Re: ... 04.07.07, 15:58 Proponuje, zeby ktos tam u gory juz zakrecil ten kran bo ja tez juz mam dosyc tego deszczu :-) Odpowiedz Link
hillroad Re: ... 04.07.07, 16:20 jak cię to pocieszy to ja wczoraj w gradobicie musiałam do przedszkola po małą iść:) woda była ponad kostki, ale wierzę że już niedługo się skończy... Odpowiedz Link
aleksandrawu Re: ... 04.07.07, 16:32 Oj, oby, oby. U nas (Gloucester) w tej chwili wprawdzie slonko, ale co chwila pada. Ja mam normalna depresje! Wczoraj sie poplakalam, ze chce wracac do Polski:( Jest mi smutno i zle:(( Odpowiedz Link
princessjobaggy Re: ... 04.07.07, 16:45 A my w to najwieksze gradobicie wybralismy sie na poszukiwania nowego samochodu. Spodnie, buty i skarpety cale przemoczone. Poza tym czuje sie notorycznie zmeczona, rano ledwo otwieram oczy :( Wierzyc mi sie nie chce, ze to juz lipiec, a pogoda nadal do niczego. Nie wiem, moze mam krotka pamiec, ale wydaje mi sie, ze w poprzednich latach pogoda bardziej przypominala lato. Odpowiedz Link
mamumilu Re: ... 05.07.07, 00:20 już się zastanawiałam, że może chora jestem, bo ciągle chce mi się spać ale widzę, że to chyba pogoda tak działa :( pewnie przyjdzie nam kupić suszarkę, bo nawet prania nie ma jak wysuszyć Odpowiedz Link
lucasa Re: ... 04.07.07, 16:54 teraz to juz pewnie suszycie sie! milego popludnia z kubkiem goracego kakao w dloni zycze! A Odpowiedz Link
basia313 update 04.07.07, 23:13 W piec minut po napisaniu postu przestalo padac. Nie wiem co mnie podkusilo, zeby nawet nie zabrac parasola. Oczywiscie radosc byla krotka, wszyscy przemoczeni. Oby do nastepnego lata... Odpowiedz Link
tuti Re: 04.07.07, 23:20 nawet ja mam dość, a zwykle deszcz mnie cieszy (jak musze isc do pracy). ale juz mnie tez ten bezprzerwy deszcz dobija. a teraz od 2h nie pada, nawet nie chce mi sie wierzyc:/ na pocieszenie mam ze wlasnie kupilam bileciki na koniec miesiaca na wycieczke do polski :) Odpowiedz Link
mamumilu Re: 05.07.07, 00:22 żeby tylko w Polsce też przestało padać :) ale w Polsce w lipcu zawsze leje, bo czas żniw się zaczyna, więc wyjazd do Polski nie rozwiązuje problemu :( Odpowiedz Link
monia72 zadowolona co nieco 05.07.07, 09:44 No to ja jestem zadowolona z takiej pogody bo: 1. mam 3,5 mcznego synka i he he potówek nie załapał a ja go nie muszę przed słońcem chronić ( a jak deszcz pokropi nic nie będzie) 2. trawy ani ogródka podlewać nie muszę A poza tym jechałam wczoraj po moich starszych chłopaków na lotnisko i ściana deszczu (nie, tego nie lubie). Chłopaki wrócili z Polski SPALENI po wycieczce w góry. Teraz się intensywnie kremujemy... Odpowiedz Link
kingaolsz Re: ... 05.07.07, 09:53 No, ale te cieple lata od mniej wiecej 10 lat to byl ewenement w klimacie angielskim. To co jest teraz bardziej przypomina wlasnie normalny w tym regionie rytm pogody. Ja tam nie narzekam, wole to niz 38st C w Londynie, ktore jest jeszcze gorsze do wytrzymania, a na dodatek bardziej niebezpieczne dla zdrowia. Kinga Odpowiedz Link
robak.rawback Re: ... 05.07.07, 12:13 kingaolsz napisała: > Ja tam nie narzekam, wole to niz 38st C w Londynie, ktore jest jeszcze gorsze > do wytrzymania, a na dodatek bardziej niebezpieczne dla zdrowia. > > Kinga haha juz myslalam ze tylko mnie sie ta pogoda podoba hhee. ja wole to niz goroco bo zaczyna mnie powoli dobijac jazda metrem londynskim z powodu braku powietrza i generalnie wole zimno i jesli tak ma byc cale lato to mnie sie baaardzo podoba. i tez jestem jakas paranoicznie zmeczona i oslabiona, nie mam sily nogami powloczyc, wiec cieszy mnie ze tez sie slabo czujecie bo nie jestem w tym osamotniona. Odpowiedz Link
basia313 Re: ... 05.07.07, 13:58 NO niby tak, tzn niby te lata za cieple byly, ale to glownie i jedynie ze wzgledu na Golfstrom ( cieply prad zatokowy). Bez niego tu by bylo jak w poludniowej Kanadzie. JEdnym z efektow ocieplenia planety jest wlasnie zanik tegoz pradu( o czym nie chce juz pisac, bo wytlumaczenie zbyt dlugie) i dlatego ten rytm pogodowy jest troche zaklocony. Mnie upalne lata za to nie przeszkadzaja wcale, wiec ja obecnie cierpie. Odpowiedz Link
mamumilu Re: ... 05.07.07, 14:36 a ostatnio czytałam, że jednak nie bedzie zanikał - nie wiadomo w które prognozy wierzyć i gdzie planować mieszkanie na przyszłość, żeby się nie spalić albo nie zamarznąć :) Odpowiedz Link