rozyczko 10.11.07, 23:33 Potrzebny jest mi zapis fonetyczny kolędy "Cicha noc". Im latwiejszy, tym lepszy - chodzi o dzieci :) Z gory dziekuje Ewa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaleo Re: Zapis fonetyczny "Cichej Nocy". 11.11.07, 10:46 Chodzi Ci o polski tekst napisany fonetycznie dla angielskojezycznych dzieci czy odwrotnie? Odpowiedz Link
rozyczko Re: Zapis fonetyczny "Cichej Nocy". 11.11.07, 12:12 DOKLADNIE :) angielskie dzieci chca nauczyc sie polskiej koledy na koncert bozonarodzeniowy. Odpowiedz Link
zania_uk Re: Zapis fonetyczny "Cichej Nocy". 11.11.07, 12:19 to popros jakiegos anglika o pomoc, usiadzcie, i ty mowis po polsku a on pisze fonetycznie po angielsku... pol godzinki i z glowy :) Odpowiedz Link
rozyczko tak to zrobilam 11.11.07, 16:26 Wsiadlas mi na ambicje :) Sprobowalam sama i oto tego efekt : Chihu nots, shvyentu nots pokooy nyeshye loogyom vshem u oo jwoobka Punnu Shvyenta choovu sumu ooshmyehnyenta nad gyechontku snem. Chihu nots, shvyentu nots pustooshkovye od sfih tshood byegnom vyeltse zugyvyenee zu unyelskym gwosem pyenee gye sye spewnyw cood. Da sie to odcyfrowac? Ewa Odpowiedz Link
jaleo Re: tak to zrobilam 11.11.07, 18:52 Skoro ma byc dla dzieci, to trzeba troche uproscic co niestety odbije sie na czystosci wymowy. Moja propozycja: Cheeha nots, shween ta nots Pock ooy neeshe loo jom vshim ahoo shoob ka pana shvee nta choova soma oosh meeh neenta nat jetsh ontka snem Cheeha nots, shween ta nots past oosh kovye ot svih tshoot bee egg nom veel tse tsa jeeveeni tsa aneel skim guo soof peeneem je she spewneew tzoot Przetrenowalam na kolegach syna (14 lat), wychodzi zrozumiale :-) Odpowiedz Link