Dodaj do ulubionych

jak jest liceum

IP: *.net / *.net 09.06.05, 18:28
za rok bede juz w liceum jak tam jest ja sie strasznie stresuje ze bede
musiala w szkole spedzic pol dnia i ze bedzie bardzo trodno o dobre oceny o
ile wiecej godzin jest w liceum niz w gimnazjum ide na biol-fiz-chem czy to
trodny profil?
Obserwuj wątek
    • gdabski Re: jak jest liceum 09.06.05, 22:12
      Ile jest godzin, zależy od liceum. Nie może być ich więcej niż 35 w tygodniu.

/Gdabski
      • Gość: gabi Re: jak jest liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 23:57
        W liceum jest harówka to fakt.Zarwane nocki,jedynki ze sprawdzianow.Ale jest
        tez duzo dobrego,dojrzalsi ludzi,fajni psorzy.Ja w tym roku zdawalam mature i
        pozegnalam moje liceum.Teraz dopiero zrozumialam jak sie do niego
        przywiazalam.Teraz jest w moim zyciu wielka pustka,a za klasa,psorami strasznie
        tesknie i w pewnym sensie zazdroszcze ci,ze to jeszcze przed toba :)
        • Gość: dosia Re: jak jest liceum IP: 192.168.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:45
          profil biol-chem. jest chyba najtrudniejszy w liceum, dużo nauki
          pamięciowej...zwłaszcza biologia jest masakryczna
          • Gość: ktos Re: jak jest liceum IP: *.net / *.net 10.06.05, 20:14
            w takim razie jkaie profil jest najlatwiejszy
            • Gość: oLo Re: jak jest liceum IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.05, 20:43
              mat-inf
              wystarczy wkuć parę twierdzeń i je zrozumieć, tak by móc bez problemu stosować.
              • Gość: Belfer Chyba chodzisz do kiepskiej szkoły! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:17
                W mat-fiz-inf trzeba przede wszystkim rozumieć, wtedy niczego nie trzeba kuć bo
                wszystko (no prawie!) daje się wymyslić.Owszem wazny jest też trening
                posiadanych umiejętności, zwłaszcza matematycznych!
                • Gość: toemkR Re: Chyba chodzisz do kiepskiej szkoły! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.05, 09:26
                  pare twierdzen i tak trzeba wykuć, np. aksjomaty :)
                  • Gość: Belfer Aksjomaty skądś się biorą-wystarczy wiedzieć skąd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 12:00
      • zakrencik że co??? 11.06.05, 00:30
        gdabski napisał:

> Ile jest godzin, zależy od liceum. Nie może być ich więcej niż 35 w tygodniu.

Gdzie taka ustawa, bo ja już pędzę do dyrekcji;p;p Ja mam 47, a w 2. klasie
        jakieś 55!!
        • gdabski Re: że co??? 11.06.05, 18:08
          No bo najwyraźniej nie chodzisz do szkoły publicznej, której ten przepis, o czym
          faktycznie wyżej nie napisałem, dotyczy i co teraz czuję się w obowiązku sprostować.
          www.menis.gov.pl/prawo/rozp_140/rozp_140.php
          Na marginesie, zastanawia mnie teraz, jak się mają podawane przez ciebie liczby
          do przepisów BHP, ale skoro są chętni.... ;)

/Gdabski
    • Gość: M. Re: jak jest liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:13
      Ja też się tego obawiam.Trafię tam już we werześniu!!!Najbardziej boję się
      tzw.nowości,czyli nowych ludzi,nowej klasy,nowych nauczycieli.Osoby z którymi
      rozmawiałam przyznają,że jest naprawdę sporo nauki i nie da się być dobrym ze
      wszystkiego.To nie jest gimnazjum,a Ty idziesz na trudny profil(zależy od
      poziomu danego liceum),lecz jeżeli będziesz się w tym roku uczyć systematycznie
      i będziesz poszerzać swoją wiedzę sama,to nie masz się czego obawiać.Liceum ma
      ogromną zaletę-tam ocenę dostajesz za to,co umiesz a nie za znajomości albo za
      to jak się nazywasz.
      • Gość: anka Re: jak jest liceum IP: *.ib.tcz.pl / *.tcz.pl 06.07.05, 23:48
        .Liceum ma
        > ogromną zaletę-tam ocenę dostajesz za to,co umiesz a nie za znajomości albo
        za
        > to jak się nazywasz.
        <<-----------z tym sie calkowicie nie
        zgadzam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Olka Re: jak jest liceum IP: *.is.net.pl 11.07.05, 00:07
      W liceum jak jest? O rany rany za***iscie ;))))))))))))))))))))))))))) juz
      tesknie za tymi tzrema latami
      • Gość: M. Re: jak jest liceum IP: *.chello.pl 13.08.05, 01:19
        Całkowicie się zgadzam - studia to jest dopiero szkoła przetrwania...
    • Gość: kiki Re: jak jest liceum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 18:45
      Liceum to pikuś, choć Twój profil jest dosyć ciężki.Studia to dopiero
      stres.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka