wincencja 31.05.05, 14:43 Chętnie poznam opinie :) Dobre i złe - wszystko można zmienić :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bojmat1 Re: ORBIS TRAVEL 31.05.05, 21:56 Ja mogę tylko pochwalić. Od startu w biurze podróży, aż do lądowania na Okęciu pełen profesjonalizm i kultura.Może nie są tani, ale czasem warto dopłacić. Odpowiedz Link
wincencja Re: ORBIS TRAVEL 13.06.05, 14:17 Niestety te ceny odstraszają klientów :( Kurcze kiedyś orbis był prężnie działająca firmą na rynku, pewnie połowa klientów była właśnie Orbisu a teraz, kiepskie opinie, wygurowane ceny. Każde biuro ma jakieś mankamenty. Ale nie rozumiem, dlaczego nie może przebić sie na naszym rynku, to mnie cały czas ciekawi. co zrobić, żeby się ludzie nim zainteresowali! Odpowiedz Link
co_dzienna Re: ORBIS TRAVEL 14.06.05, 09:51 Ceny wcale nie są wysokie. Niestety za dobrą usługę trzeba zapłacić. Za tą cenę ma się pewność, że nie wyląduje się na noc w kurniku jak w przypadku innych "tanich" biur... Nie zauważyłam kiepskich opinii, Ty to chyba z konkurencji jesteś... Orbis jest znane na rynku i ci co cenią sobie komfort korzystają z Orbisu. Odpowiedz Link
mirkaz Re: ORBIS TRAVEL 02.06.05, 10:49 Potwierdzam pozytywną opinię. Wszystko zgodne z ofertą, bez zarzutu. Odpowiedz Link
gotusia Re: ORBIS TRAVEL 20.07.05, 09:52 witam. ja bylam z orbisem na objazdowce - Kraje nadbaltyckie - i niestety nie mam dobrych wrazen. wybierajac to biuro, z tradycja i doswiadczeniem, mialam nadzieje ze wszystko bedzie dopiete na ostatni guzik. Niestety tak nie bylo: - w autokarze siedzialam na koncu, przed toaleta i z klimatyzacji kapala na glowe woda - pilot powiedzial ze tak musi byc i ze zawsze moge parasol rozlozyc - pilot tragiczny !! - praktycznie wcale nie udzielal zadnych inf. np. odnosnie wymiany pienidzy itp. a jesli juz to dopiero jak sie go ktos osobiscie spytal i to mowil pojedynczym osobom. Jak sie kolejna zaytala o to samo (a przeciez nie wiedziala czy ktops sie juz o to pytal to warczal jak wsciekly pies) - a wystarczylo powiedziec przez mikrofon - na objazgowke jechalam z kolezanka - doplacalysmy do pokoju 2-osobowego, aby byc razem. a na miejscu w Petersburgu okazalo sie ze po 1) spimy w tragicznym hotelu, gdzie karaluchy i odrapane sciany to bylo na porzadku dziennym, 2) mamy 2 jedynki na dwoch roznych koncach hotelu. A wiele rzeczy jak np. szampon itp. bralysmy jeden na dwie. wiec taka sytuacja odpadala. po mojej awanturze ze poprosze informacje na pismie ze mam 1ke choc zaplacilam za 2ke - dostalysmy w koncu ta dwojke - zabrano ja kierowcom. ale pilot byl wciekly jak przekazywal nam klucze do tej dwojki. - po przejezdzie napisalam do biura, ktore ta wycieczke organizowalo. obiecali odpisac i do dzis sciana...mimo ze pare razy sie juz do nich odzywalam. Odpowiedz Link
debbie1 Re: ORBIS TRAVEL 20.07.05, 10:32 Jedno mnie w tym opisie zdziwiło. Jak to - dopłacałaś do pokoju 2 osobowego??? :-0 Dopłaca się i to na ogół sporo do jedynki. Odpowiedz Link
belika Re: ORBIS TRAVEL 20.07.05, 14:05 Malta 1995 rok, hotel Palm Court 2*, Quawra/Bugibba Rezydentka (Pani po 60-tce) o wyspie widziała mniej ode mnie (byłam po raz 2, łącznie miesiąc), WSZYSTKO musieliśmy załatwiac sami łącznie z meldunkiem w hotelu, bo nie raczyła nawet odwieźć gości do hotelu. Bała sie wszystkiego i wszystkich, nie potrafiła dowiedzieć się o najprostszą sprawę, np. której wyjeżdżamy z hotelu na Sycylię. W hotelu o połnocy zamykano bar, goście odstawiali szklanki, kieliszki i pełne pecików popielniczki gdzie popadło, po całym hallu przy recepcji, w doniczkach, pod fotelami...jak schodziliśmy rano na 8-9 na śniadanko to nadal tam stały. Pokoje czyste i sprzątane regularnie - bez zarzutu. Ogólnie Orbis oceniam jak do tej pory najgorzej, a byłam z TUI, Scan Holiday (x5), Ecco Holiday, Sigma Travel oraz VING....na drugim niechlubnym miejscu VING, ale to juz historia w polskiej turystce. Odpowiedz Link